Şimdi Ara

Yüksek performanslı “tematik” sistem topluyoruz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

Yüksek performanslı "tematik" bir sistem toplanıyorsa işlemci olarak 7700k değil 1700x-1800x gibi işlemciler seçilir. Bu işlemciler hem oyun performansında iyiler hem de diğer işlemci uygulamalarında kendilerinden kat kat pahalı işlemcilerle aynı seviyedeler.

İstediğiniz kadar ağlayın 7700k tüm donanım sitelerinde her sistemde tercih edilecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

Sponsor diye kocaman ve her yerde belirtilmesi gerekli. Türkiye içinden bile her parçada daha uyguna alınabiliyor. Hatta bazı parçaların daha iyisi bile alınabiliyor. Kaldı ki görsellik çok sonraki iş.

Aynı anakart 684TL
    7700K 1491TL
    H80i V2 490TL
    Trident Z olursa ramler 700TL, Vengeance LPX olursa 566TL
    GTX 1070 Gaming X 1995TL
    780T kasa 938TL
    RM850i(o kadar para verince dijital olsun) 752TL
    960 Pro 512GB 1386TL
    WD Red 2TB 400TL

-----8836TL Trident Z ram ile
    -----8702TL LPX ram ile
    Sizin süper HB sponsorunuz ile 9350TL.

Bakın bunlar Türkiye fiyatlarıyla. %1'den daha az bir kesimin aldığı sistem için fiyatlar. Ayrıca ilk sayfada hesap hatası var, 100TL civarı eksik yazılmış. Daha Amazon vs. işin işine girmeden böyleyken olmamış bana kalırsa. Ayın pc'si diye seri başlatın, her ay belirli sistemler(önerilere göre oluşturulur) kurulur farklı fiyat aralıklarında, toplanması vs. yapılır, testleri yapılır. Kyle(Bitwit) gibi pek çok youtuber gibi yapılabilir. Ama %1'den daha aza hitap eden bir sistemi daha pahalıya satan bir yerden sponsorlu diye belirtmeden koymak olmaz. Millet buradaki işlemci+anakart toplamı kadar fiyata kasa toplamaya çalışıyor bu sitede. Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler der gibi olmuş. Açın foruma bakın, ortalama kaç liralık sistemler toplanıyor. 9bin liralık sistem yersiz derece fazla olmuş bu şartlarda. Murat hocamın da dediklerine aynen katılıyorum. Bence gibi ifadeler kullanılması gerekliydi.

Nzxt S340 Elite kasa 390 Tl fiyattan gitti 1 ay önce,görsellik için ramler Trident Z Rgb olmalı.
    Nzxt Kraken x42 taksalar tavan yapardı görsellik.
    Bu ne görsel kasa olmuş ne de 9000 Tl üzeri fiyatıyla perfonmanslı olmuş.

• woundedknee kullanıcısına yanıt
    Bu, para nasıl çöpe atılır sorusuna cevap olmuş. Ölücülüğüyle meşhur bir sitede böyle pahalı şeylere özellikle görselliğe donanımsal çok önem vermek olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

Bu, para nasıl çöpe atılır sorusuna cevap olmuş. Ölücülüğüyle meşhur bir sitede böyle pahalı şeylere özellikle görselliğe donanımsal çok önem vermek olmaz.

Görsellik böyle olur,daha ucuza.Yüksek performanslı “tematik” sistem topluyoruz

• Yüksek performanslı “tematik” sistem topluyoruz
  • Reklamları izledik sanırım...
  • AL3ATROS kullanıcısına yanıt
    Galax reklamı için 1070 konmuş gibi geldi bana.

iyi de bu Galax 1080 veya ti üretmiyor mu ? 10 bin liralık tematik kasada nasıl oluyor da 1070 kullanılıyor ?
  • Yeni topladığım pavyon konsepti sistemim :

Olabilecek en ucuz ama başıma bela açmayacak sitelerden araştırılarak 6 taksitle alınmıştır (ekran kartı , psu ve işlemci soğutucusu hariç). Tamamen görselliğe odaklanılmıştır.

İşlemci: Ryzen 7 1700x = 1784TL (vade farkı dahildir , paranız peşinse daha da ucuz)

Soğutucu: Nzxt Kraken X62 280mm rgb led sıvı soğutucu = vergiler dahil 740 TL (yurtdışından peşin alındı)

Ram: Gskill 3200mhz DDR4 Cas14 2x8gb = 980TL

Anakart: Asus Crosshair VI Hero = 1200 TL

Ekran kartı: Asus strix gtx1080 8G gaming (A8 veya O8G modeli değil) = 2413TL
    (yurtdışından alındı peşin)

SSD: Samsung 850 EVO 500gb = 697TL

Güç Kaynağı: EVGA Supernova 1000P 80 Platinium (Dikkatinizi çekerim platin gold bile değil) = 570TL (bu fiyata nereden mi aldım ? yurtdışı :D )

Kasa : Nzxt Lexa Mavi ledli Psu'suz (bende vardı zaten ama fiyatı 600 TL idi)

Klavye: Ne alacağım bilemiyorum :/ Logitech G910 mu Razer BlackWidow X Chroma mı?

Toplam= 9584 TL

Bu iş zevk işi , iskenderi 15 TL'ye de yersin karnın doyar , en lüks yerde yersin 50 tl verirsin yine karnın doyar. kuruşlara kadar inip çingen pazarlığı yapmanın (öyle bir deyiş var aşağılama yapmıyorum kesinlikle) mantığı yok.

50-100 tl fark olur anlarım ama devasa farklar oldu mu işin ciddiyeti kalmaz.Çünkü lüks hobinin de en uygun fiyatlısını alma mantığı vardır.

Porsche alıyorum diyelim gidiyorum boğazın en pahalı galerisinden 50 000 tl daha fazla ödeyerek aynı marka aynı paket donanımlı aracı alıyorum.Bu böyle olmamalı.

Alın sistem ortada biri 9285 liraya 250 gb SSD (m2 olsa bile) ve de sistemin can damarını gtx1070 seçiyor , diğer tarafta ise işin şov kısmına kaçsa bile bunu daha üst parçalarla sağlamış benim sitemim.

300 lira farkla gtx1070i 1080 yapıyorsun.Dünyan değişiyor :D

• Ha hemen belirteyim bu 9584Tl 'lik sistemin fuzuli parçaları olan;

Anakartı asus crosshair değil de msi ya da asrock x370 yapsaydım fiyat 1200'den 730 TL'ye düşecekti.

Arttı mı size 470TL.(1)

Ramler 3200 mhzlik değil de 3000 oluversin.Time ise 14 yerine 16 oluverir.Fiyat 980 TL'den 660TL'ye düşüyor.

Arttı mı size 320TL. (2)

Klavye: İlla G910 veya razer blackwidow X olmayı versin.Yine onlar gibi rgb ledli 300 liraya da G710 var. Aynı kaliteyi verir mi vermez ama görsellikle işi kurtarır rahatlıkla.

Toplamda kafadan 790 TL ekstra yer doldurdum cüzdanınızda.Biraz daha koyup monitör bile alırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: :::LOSTPLANET:::

Ha hemen belirteyim bu 9584Tl 'lik sistemin fuzuli parçaları olan;

Anakartı asus crosshair değil de msi ya da asrock x370 yapsaydım fiyat 1200'den 730 TL'ye düşecekti.

Arttı mı size 470TL.(1)

Ramler 3200 mhzlik değil de 3000 oluversin.Time ise 14 yerine 16 oluverir.Fiyat 980 TL'den 660TL'ye düşüyor.

Arttı mı size 320TL. (2)

Klavye: İlla G910 veya razer blackwidow X olmayı versin.Yine onlar gibi rgb ledli 300 liraya da G710 var. Aynı kaliteyi verir mi vermez ama görsellikle işi kurtarır rahatlıkla.

Toplamda kafadan 790 TL ekstra yer doldurdum cüzdanınızda.Biraz daha koyup monitör bile alırsınız.

İskender sadece Bursa'da yenir,diğer yerlerde yediğini sanırsın.
    Klavyede Corsair modellerine bak derim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.