Merhaba arkadaşlar internette araştırdım ama pek sonuç bulamadığım için buradan yazdım. Küçük yeğenimin yumurta alerjisi var bu yüzden yumurta içeren her türlü gıda yasak ona ancak pasta istiyor çocuk işte Kartal Yakacık' ta ikamet ediyoruz çevremizde bulunan pastanelere baktık yumurtasız yapan yok. İstanbul Anadolu yakasında özellikle Kartal ve civarında bildiğiniz yerler var mı ?
Hocam kendiniz yapsanız ben tarifi versem? --Mümkünse benim için yeğeninizi öpün Ben bu pastayı çok seviyorum. Pratik ve hazırlaması kolay olması da çok güzel.
Sütle pudingi pişirin.(Ben puding pişerken içine bir kaç madlen çikolata attım, çikolata tadı daha hissedilir olsun diye). Pastayı yapacağınız kabın altına biraz puding yayın. Üzerine bisküvileri dizin.Sonra tekrar puding yayın. Dövülmüş fındık serpip kat kat bu şekilde dizin. En üste yine puding yayıp biraz soğuduktan sonra rendelediğiniz çikolatalarla süsleyin. Buzdolabında biraz bekletip servis edin. Afiyet Olsun:-)
Barisulgen
kullanıcısına yanıt
Çok teşekkürler :) benim aşçılığım yok ama yapacak birilerini bulurum.
Çiftehavuzlar'da Artcafe diye bir yer var. Onlar kremasız yapıyorlardı. Telefon ile bir sorun derim. Biraz fiyatlı, ancak aldığınıza değecektir. http://www.artcafe.com.tr da web sitesi.
sydney78S
kullanıcısına yanıt
Teşekkür ederim arayıp sordum yumurtasız olarak yapmıyorlarmış. yukarıda mesajda Barisulgen arkadaşımızın verdiği tarif ile bizimkilere hazırlatırım bunu yer ama doğumgünü için özel bir pasta hazırlayabilecek bir yer olsaydı fena olmazdı. Bir önceki doğum gününde herkes pasta yerken çocuğa dondurma vermek zorunda kaldık.