Dünya halkları arasında hiçbir sorun yoktur. Asıl sorun, halkların başına çöreklenmiş yönetici zümrenin halkları birbirine kışkırtması, halklar arasında sanki önemli sorunlar varmış gibi yapay sorunlar yaratarak halkları birbirine düşman kılmasıdır. Çünkü bu sayede yönetici ( yönetemeyen ) oligarşik zümre, silah alımlarına bütçeden istediği kadar pay ayırabilmektedir. Yani sana yapay düşmanlar aşılayacaklar ve eğitime,adalete veya dünya barışına bütçeden daha fazla pay ayrılması gerekirken bunu silaha yatıracaklar. İstatisliklere bakmak lazım, dünyada Afrikaya veya muhtaç insanlara pastadan verilmesi gereken pay nasıl oluyorda ve kaç milyar dolar silah ticaretine gidiyor? Mesela 11 Eylül olayında petrol için Ortadoğuya girmesi gereken Amerika için Ortadoğu bölgesi demokrasi götürülmasi gereken bir bölge(! ) ilan edilerek, buraya demokrasi(!) getirmek için silah alımlarına ayrılan bilmem kaç milyar dolar meşru görülmüştür. Bizim ülkemizde bütçeden adalete ayrılan pay malesef binde sekizdir. Acaba neden? Düşünmek lazım. Ve daha düne kadar askeriyenin yaptığı harcamaları sen yani senin meclisin sorgulayamıyordu. Yani ne aldın, nereye harcadın, kalanı nerde? Soramazsın? Sanki Tanrı buyruğu! Sorgulanamaz!
Yazar, Ece Temelkuran Ermenistan gezisinde ilginç manzaralarla karşılaşıyor. Gençlerin çoğunluğu diyor ki; ''Ermeni Soyrıkımı iddiası olmasaydı, bizim başka paylaşımlarımız neler olurdu?'' Ne güzel. Kin beslemeyen, kendini dünya vatandaşı olarak gören bir nesil, ortak paydalarda buluşmak istiyor kardeşçe. Tabi ki diyor genç, belli bir konuda saplanıp kalmış, kesin inançlı zihniyetler de var.
İşte sorun burada. Her doğan bebek ''DÜNYA VATANDAŞI'' olarak yetiştirilse acaba dünyada öteki-beriki ayrımı olur muydu? Bana sunulan yapay düşmanlara sormadan balıklama atlarmıydım? Ve başkalarının piyonu olur muydum? Yoksa benim ne yapmam isteniyor diye oturup bir düşünür müydüm?
Unutma, dünyanın hangi coğrafyasında, hangi dinde, hangi dilde, hangi ırkta ve nasıl doğmak istediğin sana sorulmuyor... Dolayısıyla bulunduğun konum ne bir övünç kaynağı olabilir ne de bir yerinme... Aslolan; kendini bir dünya vatandaşı olarak görüp, öteki-beriki ayrımı yapmamak, sınırları kaldırmak, tüm dünya halklarıyla evrensel değerlerde (huzur,mutluluk,kardeşlik v.b) bir araya gelmektir.
Bu olmazsa tüm dünya halklarını yönettiğini sananlar, halklarına hep bir yapay düşman sunacaklar... Ve halklarına ayırması gereken kaynakları silah ticaretine ayıracaklar. Ve toplumlar fakir kalacak. Zaten medeniyetler çatışmasından milyar dolarları götürecek zihniyetler hep çatışma ve savaş istiyor. Birileri rantı götürürken halklar hep fakir kalıyor onlara hizmet gitmiyor.
Ayrımcılıktan, öteki-beriki ayrımına, medeniyetler çatışmasına, sınırlar çekilmesine hayır... Dünya vatandaşları arası evliliklerden, dünya vatandaşı bebekler gelmeli dünyaya...
Tüm dünyada eşdeğer düzeyde sağlık hizmeti... Tüm dünyada eşdeğer düzeyde eğitim ve üniversite... Tüm dünyada aynı kimlik, aynı para... Tüm dünyada aynı kalitede bir yaşam...
dostum iddia ediyorum sen komunistsin!!!
ama doğru söylüyorsun...
"Dünya halkları arasında hiçbir sorun yoktur. Asıl sorun, halkların başına çöreklenmiş yönetici zümrenin halkları birbirine kışkırtması, halklar arasında sanki önemli sorunlar varmış gibi yapay sorunlar yaratarak halkları birbirine düşman kılmasıdır."
"ÇÖZÜM DÜNYA DEVLETİ, DÜNYA VATANDAŞLIĞI"...
bence de yoksa bu ayrımlar hiç bitmeyecek...
sen yunan ajanı mısın yoksa soruyorsun?
arada bir çıkıyorda böyle.
ayrıca yunanlıları, ermenileri vs vs gereksiz satıcı, çirkef ırkları sevmem
quote:
Orjinalden alıntı: electronica
Dünya halkları arasında hiçbir sorun yoktur. Asıl sorun, halkların başına çöreklenmiş yönetici zümrenin halkları birbirine kışkırtması, halklar arasında sanki önemli sorunlar varmış gibi yapay sorunlar yaratarak halkları birbirine düşman kılmasıdır. Çünkü bu sayede yönetici ( yönetemeyen ) oligarşik zümre, silah alımlarına bütçeden istediği kadar pay ayırabilmektedir. Yani sana yapay düşmanlar aşılayacaklar ve eğitime,adalete veya dünya barışına bütçeden daha fazla pay ayrılması gerekirken bunu silaha yatıracaklar. İstatisliklere bakmak lazım, dünyada Afrikaya veya muhtaç insanlara pastadan verilmesi gereken pay nasıl oluyorda ve kaç milyar dolar silah ticaretine gidiyor? Mesela 11 Eylül olayında petrol için Ortadoğuya girmesi gereken Amerika için Ortadoğu bölgesi demokrasi götürülmasi gereken bir bölge(! ) ilan edilerek, buraya demokrasi(!) getirmek için silah alımlarına ayrılan bilmem kaç milyar dolar meşru görülmüştür. Bizim ülkemizde bütçeden adalete ayrılan pay malesef binde sekizdir. Acaba neden? Düşünmek lazım. Ve daha düne kadar askeriyenin yaptığı harcamaları sen yani senin meclisin sorgulayamıyordu. Yani ne aldın, nereye harcadın, kalanı nerde? Soramazsın? Sanki Tanrı buyruğu! Sorgulanamaz!
Yazar, Ece Temelkuran Ermenistan gezisinde ilginç manzaralarla karşılaşıyor. Gençlerin çoğunluğu diyor ki; ''Ermeni Soyrıkımı iddiası olmasaydı, bizim başka paylaşımlarımız neler olurdu?'' Ne güzel. Kin beslemeyen, kendini dünya vatandaşı olarak gören bir nesil, ortak paydalarda buluşmak istiyor kardeşçe. Tabi ki diyor genç, belli bir konuda saplanıp kalmış, kesin inançlı zihniyetler de var.
İşte sorun burada. Her doğan bebek ''DÜNYA VATANDAŞI'' olarak yetiştirilse acaba dünyada öteki-beriki ayrımı olur muydu? Bana sunulan yapay düşmanlara sormadan balıklama atlarmıydım? Ve başkalarının piyonu olur muydum? Yoksa benim ne yapmam isteniyor diye oturup bir düşünür müydüm?
Unutma, dünyanın hangi coğrafyasında, hangi dinde, hangi dilde, hangi ırkta ve nasıl doğmak istediğin sana sorulmuyor... Dolayısıyla bulunduğun konum ne bir övünç kaynağı olabilir ne de bir yerinme... Aslolan; kendini bir dünya vatandaşı olarak görüp, öteki-beriki ayrımı yapmamak, sınırları kaldırmak, tüm dünya halklarıyla evrensel değerlerde (huzur,mutluluk,kardeşlik v.b) bir araya gelmektir.
Bu olmazsa tüm dünya halklarını yönettiğini sananlar, halklarına hep bir yapay düşman sunacaklar... Ve halklarına ayırması gereken kaynakları silah ticaretine ayıracaklar. Ve toplumlar fakir kalacak. Zaten medeniyetler çatışmasından milyar dolarları götürecek zihniyetler hep çatışma ve savaş istiyor. Birileri rantı götürürken halklar hep fakir kalıyor onlara hizmet gitmiyor.
Ayrımcılıktan, öteki-beriki ayrımına, medeniyetler çatışmasına, sınırlar çekilmesine hayır... Dünya vatandaşları arası evliliklerden, dünya vatandaşı bebekler gelmeli dünyaya...
Tüm dünyada eşdeğer düzeyde sağlık hizmeti... Tüm dünyada eşdeğer düzeyde eğitim ve üniversite... Tüm dünyada aynı kimlik, aynı para... Tüm dünyada aynı kalitede bir yaşam...
Arkadaş sevdim seni aklı başında adamsın
ben sevmiyorum asla
yunanistan her zaman bizim karımız olmuştur ne zaman kaşınsa gelir bize bizde gerekeni yaparız bir kaşındılar osmanlı onları kuma aldı sonra boşandık sonra karı azdı geldi içimize girdi Atatürk Başta Yine bi sevdik biz onları yine ayrıldık çok kaşındılar kıbrız üserinden yine sevdik onları bu gün gelsinler yine severiz biz onları
Anlayan anladı demicem anlayın ulan
başlarını gövdelerinden ayırmamak için hiçbir neden göremiyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: guvenkab
yunanistan her zaman bizim karımız olmuştur ne zaman kaşınsa gelir bize bizde gerekeni yaparız bir kaşındılar osmanlı onları kuma aldı sonra boşandık sonra karı azdı geldi içimize girdi Atatürk Başta Yine bi sevdik biz onları yine ayrıldık çok kaşındılar kıbrız üserinden yine sevdik onları bu gün gelsinler yine severiz biz onları
Anlayan anladı demicem anlayın ulan
1974 yılını bilirmisiniz acaba hürriyet gazetesi şöyle başlık atmıştı ingiltereden türkiyeye uyarı: Ya askerleri durdur yada seni oraya gömerim biz ecevit hükümeti hemen tırs olduk ve durduk. Acaba kaçtanemiz bilir benim babam astsubaydı o zaman oraya giden gelen arkadaşlarıyla ara sıra sohbet ederlerdi nasıl yunanlıları rumları kestiklerini tecavüz ettiklerini sırf evlerinde renkli televizyon var diye çoluk çocuk kurşuna dizdiklerini ballandırarak anlatırdılar az yapmamışız bizde onlara tabii bizi onlarda sevmeyecekler,tamamıyle bu olaylar gerçektir buraya sonradan gelen astsubayların çogu zengin oldu acaba nasıl
Sevmem yunanlıları.
Vatanımda Gözü olanı sevmem.Onları sevenide sevmem.
erkekleri yakışıklı deil neden seveyim ki??..
Sevmem vatana göz dikeni kim sever gelsinler bi daha denize dökelim şunları
Bugün basında ve medyada yer alan haber söylediklerimi kanıtlar nitelikte.
''Macaristan'da Başbakan Gyurcsany, kendi gizli parti toplantısında şöyle demiş:
- Sabah akşam yalan söyledik. Hiçbir şey yapmadık. Seçimi de böyle kazandık. Avrupa'da hiçbir ülkenin başına bizimki kadar kalın kafalı bir iktidar gelmemiştir. Başbakanın sesiyle kayda alınmış bu sözlerin, halk yığınlarına da yansıtılması; Budapeşte'yi, genel bir ayaklanmanın cehennemine çevirdi. Devlet televizyonu binasına saldırıldı, arabalar yakıldı, polis biber gazı kullandı, 170 kişi yaralandı. *** Mehmet Tezkan, dünkü yazısında şöyle diyordu: "Bu haberi okurken bir ara düşündüm. Ankara'nın muhtelif yerlerinde gizli kayıt cihazları koysak acaba neler öğrenirdik? Siyasetin arka planı bize birçok gizli kodu deşifre ettirirdi.''
Yani tüm halkların başına çöreklenmiş yönetici zümreler halklarını yalan söylerek halkları kandırıyorlar. Mesela Bush, Irak'a savaş ilanı kararını Tanrı'dan aldığını ve her akşam Tanrı ile konuştuğunu söylerek yaptıklarını din ile bağdaştırıp, kutsallık atfederek meşru bir zemine oturtmak istiyor.
Şöyle düşünmek gerekir: Sen Yunanistan'da doğsaydın ve oranın kültürünü alarak, Türk düşmanı olarak yetiştirilseydin Türkiye hakkında düşüncelerin ne olurdu? Veya aynı şekilde Ermenistanda doğsaydın? Mesela Arabistan'a gitsen ben müslümanım desen Türk olduğun için sana müslüman gözüyle bakmayacaklardır. Örnekler çoğaltılabilir. Sen ben değil tüm dünya halkları bilinçlenmeli ve kardeşçe ortak paydalarda bulaşabilmeli. Yoksa medeniyetler çatışmasından milyar dolarları götüren zihniyetler hep kan emecektir. Son olarak Papa'nın konuşması mesela nasıl da medeniyetler çatışmasını körükler nitelikte değil mi? Acaba arkasında hangi petrol devleri, hangi sermaye grupları, hangi çıkarcı zihniyetler var acaba bunları ona söylettiriyor diye sormak gerekir?
Hayatım boyunca farklı ortamlarda bulundum. Farklı etnik ve kimlikte arkadaş ve dostlarım oldu. Anladım ki; sen ve karşındaki insan iyi niyet beslediğiniz ve birbirinizi sevdiğiniz sürece paylaşacak o kadar çok şey var ki. Yeter ki sen önce önyargılardan kurtul ve sevgiyle yaklaş. Diyor ki; ''Kainat sevgi üzerine yaratılmıştır.'' Kesinlikle. Tüm dünya halklarının ihtiyacı olduğu ve kardeşçe bulaşabileceği ortak payda SEVGİDİR.
ayırt etmeden her ülkeden insanı severiz; geçmişte atalarımız birbirine düşman olsa da
Ben sewmem walla.
Özellikle babam hiç sewmez asker emeklisi
Tarihini okuyan irdeleyen hiçbir türk evladı içinden gelerek seviyorum diyemez.. Sevmiyorum ve asla da sevmeyeceğim!! Saçma sapan dizilerle onları bize sempatik göstermeye çalışıyorlardı ya tv yi alıp denize atasım geliyordu..
Son yaptıklarını da gördük mültecileri denize bırakıyorlar kürekleri bile yok..İnsanlıktan nasiplerini almamışlar..
yunanlıların genelini sevmem tarihimden geçmişimden dolayı ama tatil bölgelerinde çok bulunduğum için çok sıcak kanlı olanları da var hepsini bir kefeye koymak doğru değil tıpkı kürtler gibi iyisi var kötüsü var, asıl sorun sevip sevmemek değil ki, malesef 2 dünya savaşını kaybetmiş Almanlar, 2, dünya savaşında en büyük yıkıma uğramış japorlar kadar olamamışız, gücümüz yok işin dahada acısı ilerisi için bir ışığımız yok, şimdi malesef birkaç ülkenin tabaklarında ki artıklar için ağzımızı açar olmuşuz, dünyayı titreten bir imparatorluk iken titreyen bir ülke haline gelmişiz, bizim sevip sevmemizin ne önemi var, tek sevindiğim iyiki yunanlılar bu alman japon vs. ülkeler gibi gelişememişler yoksa halimiz haraptı
quote:
Orjinalden alıntı: coyjonquil
erkekleri yakışıklı deil neden seveyim ki??..
kızları güzel oluyo ben sevsem mi acaba?
Sevipte ne yapcam baştan yamuk yaptılar
ben sevmem , yunanli arkadaslar oldu. Hepsi Turk oldugumuzu duyunca sut dokmus kediye donuyorlar, burada bulgarlara hava atiyorlar ama Turkum diyince komsu oluyoruz. Bu arada size bir sorum olacak . basbakanin esi Emine erdogan koskoca Nota baskani , Abd , Fransa ve hatta Tayyipun cok samimiyiz dedigi Italya basbakaniyla bile el s1k1$mamisti. Bilirisiniz . Ama nedense yunanistan gezisinde bundan 1 - 1,5 sene once cok samimi pozlar vermislerdi. Brakin eli yanak yanaga opusmeler. Hatta bu resim ortaya ciktiginda hemen uzeri kapatilmisti . Neden rumlar ???