Şimdi Ara

YURDIŞI AYAKKABI KARGO GÜMRÜK VERGİSİ SORUNU PTT KARGO (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
11.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    aliexpressten almıştım ben dispute açıp iade ettim. vergiyi ödemeden alamıyosun. vergiyi ödemeden pttye söylüyosun aynı takip numarasıyla iade olarak geri yolluyorlar.
  • Bimer sonucu daha yeni geldi. Para iademi gerçekleştirdim ürünü iade ettim bile....
     YURDIŞI AYAKKABI KARGO GÜMRÜK VERGİSİ SORUNU PTT KARGO
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmocek

Bimer sonucu daha yeni geldi. Para iademi gerçekleştirdim ürünü iade ettim bile....

görünüşe göre alacağınız malın faturasınıda yanına koymasını istemeniz gerekiyor yoksa standart ücret uyguluyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: cnr.kh

quote:

Bimer sonucu daha yeni geldi. Para iademi gerçekleştirdim ürünü iade ettim bile....

görünüşe göre alacağınız malın faturasınıda yanına koymasını istemeniz gerekiyor yoksa standart ücret uyguluyorlar.

hocam bende fatura olduğu halde 192 tl vergi aldılar sebebi ise gerizelaşı memurun 300 brezilya riyalini euro olarak algılaması brezilyada ne zamandan beri euro kullanılıyor üstelik kutunun içinde değerini belirtir paypal çıktısı var....

• quote:

Fotosu da burada gelen cevabın. Sanırım vergiyi iptal ettirmenin tek yolu önce vergiyi ödeyip almak. Ondan sonra da mahkemeye gidip dava açmak.... Uğraşan olursa tabi......

Türkiyedeki şu saçma sistemi anlamıyorum bir şeyi ödemen lazım sonra itiraz edeceksin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• amazonda 3 ayakkabı aldım şimdi bunlara vergimi ödeyeceğim.? ayrıca kargoyu almazsam geri giderse amazon parayı geri iade edermi acaba
  • cloves C kullanıcısına yanıt
    Artık sorun önemli ölçüde çözülmüş, sadece nike ve adidas markalara vergi kesiyorlar gibi bir duyum aldım. Vergi ödediniz mi?
  • quote:

Artık sorun önemli ölçüde çözülmüş, sadece nike ve adidas markalara vergi kesiyorlar gibi bir duyum aldım. Vergi ödediniz mi?

herhangi bir vergi ödemedim toplamda 3 adet skechers ayakkabı aldım sorunsuz geldi
  • Bir sorum olacak yurtdışından ayakkabı alsam vergiye dahil olur muyum? Alan arkadaşlarım var gümrükten geçmiş, üzerine gift vs yazdırsak daha önce yapan oldu mu aliexpress amazon ebayden alıp vergiden muaf olan?
  • konu hortluyacak ama malum kış geliyor aliexpress te bir bot beğendim son zamanlarda ayakkabı alan ürünü gümrüğe takılan varmı ?
  • quote:

merhaba,

gümrüğe takılan ürünlerin iadesi hakkında dispute açarken neler yazdınız ?

para iade etmeleri ne kadar sürdü ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orjin Carnibor

quote:

merhaba,

gümrüğe takılan ürünlerin iadesi hakkında dispute açarken neler yazdınız ?

para iade etmeleri ne kadar sürdü ?

"The turkish customs has been charging illegally taxes for shoes thats coming from China. The tax fee is 77.6 Turkish Liras approximately 30 $ US dollars.I have applied the authorities. There is no result. You can check the tax fee from here and I also added attachments:http://www1.ptt.gov.tr/tr/interaktif/kayitliposta_yeniweb221214.php The problem is I CAN NOT RETURN IT MYSELF WITHOUT PAYING THE 30 DOLLARS. But the shipping company will AUTOMATICALLY return the shipment due to unsuccesfull delivery."

1 ağustosta açmışım 17 eylülde param iade edilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmocek -- 26 Nisan 2017; 23:36:19 >

• Cok uzun okumadim

• Arkadaşlar şu an 22 $ dolar sınır deniyor bunu dikkate almıyorlar ben denedim banka dekontu gônderdim hiç biri dikkate alınmadı gümrük ve ticaret bakanlığına emeil çekip gônderin adresi -ekonomi@hs01.kep.tr - bu adrese gônderebilirsiniz haksız şekilde fazla ücret yansıtılıyor Türkiye'deki fiyattan daha yüksek fiyata mal oluyor 152 TL ye aldığım elektronik ürüne 126 TL vergi ôdedim hakkımı arayacağım ben vergisini vereyim yasal sırları içinde olursa ülkem kazansın

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.