Şimdi Ara

Yurt dışı alışverişlerinde gümrük vergisi sınırı bir kez daha düşürülüyor (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
726
Cevap
7
Favori
74.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
230 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zaten aliexpressten urun almiyorum oradan ucuza alip 1 ay gelmesini bekleyecgime turkiyedeki alisveris sitelerinden alir parasi neyse verir 1 gun sonra elime ulasir o urun.

Evet turkiyede daha pahali ama urun elime 1 ay degilde 1 gun sonra ulasacaksa bence aradaki farka deger.

Benim bu konuda sikayetim yok sahsen tamamen yasaklasalar bile umrumda olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NUSR-ET

Zaten aliexpressten urun almiyorum oradan ucuza alip 1 ay gelmesini bekleyecgime turkiyedeki alisveris sitelerinden alir parasi neyse verir 1 gun sonra elime ulasir o urun.

Evet turkiyede daha pahali ama urun elime 1 ay degilde 1 gun sonra ulasacaksa bence aradaki farka deger.

100tl lik ürünü Çin'den 100 TL'ye alıp 15 günde elinize geçmesi yerine 250 TL'ye yurtiçinden alırım diyorsunuz yani.

Gearbestten 85tl ye aldığım Android TV box burada 200tl.

Ben öyle diyemiyorum maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pphammer -- 3 Şubat 2018; 16:14:4 >
  • NUSR-ET kullanıcısına yanıt
    Bize ne anlattıklarınızdan?

• No Way Out kullanıcısına yanıt
    Bence kendisi tam bir muhalif. Malum parti seçmeninin nasıl bir profilde olduğunu abartarak insanlara gösteriyor. Ters etki peşinde yani.
  • sangokudbgt denen kullanıcı ya tek hücreli bir beyne sahip ya da insanlarla müthiş eğleniyor :) Bilmeyenler ve uyanamayanlar için uyarmak istedim. Her iki türlü de kaale alınacak biri değil.
  • Biraz önce mesaj yazmıştım. Okuyanlar olmuştur. Kimseyi hedef göstermek istemediğim için sildim mesajı.

15 temmuz ve afrin için değişik zamanlarda yorum yapanlar oldu. Bu operasyonları itibarsızlaştıramazsınız. Bu konuların konuşulma yeri burası değildir.

Lütfen görüşünüz ne olursa olsun ölçüyü kaçırmayalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: NUSR-ET

Zaten aliexpressten urun almiyorum oradan ucuza alip 1 ay gelmesini bekleyecgime turkiyedeki alisveris sitelerinden alir parasi neyse verir 1 gun sonra elime ulasir o urun.

Nusret, yoksa sen misin?

Kardeş bizim vergileri de ödesne hayrına. Sen enayi bir abimize benziyosun.

Blok, daha çok blok.
  • 25 euroya S4 LCD alacaktım. Bugün itibariyle sipariş verirsem vergi ödeyecek miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: SvlyMmt

25 euroya S4 LCD alacaktım. Bugün itibariyle sipariş verirsem vergi ödeyecek miyim?

25-22=3 Euro x 0.2 = 0.6 Euro artı gümrük masrafı

Tabii işleme girerse

• quote:

Orijinalden alıntı: SvlyMmt

25 euroya S4 LCD alacaktım. Bugün itibariyle sipariş verirsem vergi ödeyecek miyim?

Karar resmileşmedi henüz, resmilestikten sonra da 15 gün daha 30 euro geçerli olacakmış.

• Benim yurtdışı alışverişleri şikayetçi olduğum başka bir durum var. Vergisi ödemeyi kabullenerek satın aldığımız ürünlerin gümrükte takılması ve oraya gidip parayı ödeyip teslim alma prosedürü bezdiriyor. Amazon bunu kendisi aşıyor ve ürünler direk alıcıya ulaşıyor. Keşke tüm yurtdışı alışverişleri için bu konuda bir çözüm üretilse.
  • Arkadaşlar amazondan bir saat alacam tek kalmış bu ürün 120 usd satış fıyatı kargo ücreti dahil değil ayrıca gümrük vergiside dahil değil sizce amazonda prosüdür nasıl işliyor gümrük vergisi bana ne kadar çıkar verdiğim limkteki ürünü masıl alabilirim daha öncd hiç amazonda alışveriş yapmadım bu konuda yardımlarınızı bakliyorum

• Avrupada 22 euro sınırı olduğu doğrumu

• 75 euro dan 30 euro ya düşürdüklerinde olayı bitirdiler zaten. Şimdiki sıkıntıları daha fazla nasıl rant sağlarız.

• Üretim varda biz mi göremiyoruz.ic piyasa da pahalı veya yok diye yurtdışından alışveriş yapılıyor yapılsın üretim yurtiçinden alalım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dewr kullanıcısına yanıt
    Ben de size aynı şeyi söylüyorum ,sınır koyulması ticari olduğu anlamına geliyor.Israrla yok öyle birşey diyorsun ben yalan mı söylüyorum deyince de ben öyle demedim sen alıngansın diyorsun.Alındığım falan yok ne alınacağım.Bişey yazıyorsam insanlara bilgi vermek için yazıyoruz bunlar kanun olabilir,duyum olabilir ya da yaşanmış tecrübeler olabiir.Sizin yaşanan bir tecrübeyi inkar edebilmeniz için o anda yanımda olmanız gerekiyordu. Memur sallamadı bizzat bilgisayara bakıp siz daha önce e-book almamışsınız dedi ve bu işlemi TC kimlik numaramla yaptı. Buna rağmen hala memur salladı diyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalay83 -- 5 Şubat 2018; 0:10:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

quote:

Orijinalden alıntı: LeviGerman

Bavulda getirilen ürünlere de vergi uygulanacakmış, öyle okuduğumu hatırlıyorum Yanlış biliyorsam düzeltin arkadaşlar.

Yuhhhhhh diyorum başka bir şey demiyorum. Inadına yurt dışından almaya devam.

Peki devlete karşı en büyük sorumluluğumuz olan vergi ne olacak dışardan alıp valize atınca? Unutma ki vergi kutsaldır ve verilmesi gerekmektedir.

Ayrıca 22 euro sınırı o çok sevdiğiniz avrupa'da yıllardır var. Neden çünkü avrupalı devletine saygılı ve vatanını seviyor. Vergisini vermek istiyor. Sınır ne kadar düşerse o kadar vergi veriyor ve vatana hizmet ettiği için mutlu oluyor.

Bizim türk insanı ise "inadına dışardan alıcam"

Afrinde ve 15 temmuz'da türk halkı bir destan yazdı ve yazıyor. Dünya tarihinde hiç bir destan böyle büyük olamadı. Tek umudum bu destanı yazanların yetiştirdiği çocuklar artık. Vergi bu devlete borcumuzdur helal i hoş olsundur.

YABANCI ülkelerde her halta vergi yok yalnız dikkatini çekerim 1 pc parçasında 200 tl fark var ama bazen garanti yüzünden mecburen trden alıp kazık yiyoruz

• - ülkenin bütün normları ab düzeyine çıktı, sırada gümrük mevzuatı var.
  • Koskoca -Türkiye Cumhuriyeti Devleti- avruba birliği ülgelerinin normlarına neden uyuyor? Sınırı 0.1 dolar yapalım vergi borcu vatan borcudur ! Bu millet 15 temmuzu atlatdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kustumize -- 5 Şubat 2018; 2:10:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPaCeLoRD

Ciddi misin bunu yazarken? Ciddiysen verecek çok cevap var da, muhtemelen anlamayacağın için zaman kaybı olur.

Geyik yapmışsan da komik bile değil.

Arkadaşa not düşmüşüm daha önceki mesajlarından dolayı. Trolldür kendisi, he he deyip geçin.

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.