Şimdi Ara

Yurt Dışında Çalışmak Gerçekten Güzel Bir Şey Mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
2.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ray Allen hocam ne der bilmiyorum ama ben de katılıyorum. Avrupa ülkeleri ne olursa olsun ulus devletler. Fransa'da Fransızca, Almanya'da Almanca konuşmadan yaşayamazsın. İşe gidip gelen bir döngüde anca. Sosyal yaşamın çok sıkıntıya girer. Ayrıca aynı sebepten ötürü yurt dışından gelen insanlara karşı tutumlarının daha sert olacağını, kendini daha yalnız hissedeceğini düşünüyorum. Amerika ise zaten kuruluşundan beri dışardan göç alarak büyüyen bir ülke. Amerika'yı Amerika yapan bu: Diğer ülkelerin en başarılı beyinlerini kendi bünyesine katıp onlara iyi fırsatlar vermek. Anlayacağınız Amerika tam bir cümbüş, insanın kendini daha rahat hissedeceğini düşünüyorum. Bir milleti yok sonuçta adamların.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • masumbiröğrenci kullanıcısına yanıt
    Doğru

Ama abd de kulağa kültürel olarak çok çok farklı gelmiyor mu sana da

• Evet, çok daha bireysel ve özgür bir ortam var. Gidenin bunu kabul ederek gitmesi gerekiyor zaten.

• Kırmızı halıyla sizi karşılayacaklar zaten amk aynen xd. Avrupa ırkçılık ciddi sorun. Hangi kesimden olursanız olun dışlıyorlar.

Amerika’da durum daha farklı orası baya multi kültürel karışık bi toplum orada çok dışlanmazsınız

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • thewrystone T kullanıcısına yanıt

AB'den çıktılar o yüzden dedim. Bir de sosyokültürel olarak da avrupa gibi değiller gerek ekonomik sistemleri olsun, hukuk sistemleri olsun, multikültürel yaşam olsun. İrlanda da olur evet.

• Şimdi arkadaşlar bir kere Avrupa ülkelerinde ulus bilinci çok yüksek. Hiçbir zaman kendinizi ne alman gibi hissedersiniz ne de sizi alman görürler istiyorsa 50 yıl yaşayın. Amerikada durum tam tersi kuruluşundan kaynaklı tamamen göçmen ülkesidir. Kendinizi sosyal olarak daha kolay entegre edebilirsiniz, dile çocukluktan beri maruz kaldığımız için ingilizcemiz de 20 yaşından sonra öğrenilen almancadan fransızcadan daha iyi olacaktır. Almanla nasıl arkadaşlık kuracaksın ingilizce konuşarak mı ?

Parasal olarak da Almanya gibi ülkeler sosyal devlettir. Sen çalışır ve çalışmayan kişilerin de yaşam masraflarını karşılarsın. Terfi diye bir şey çok zor. Kimse 50 almanın başına seni müdür yapmaz. İngiltere ve Amerikada hintli, paki, asyalı kişiler gayet iyi konumlara gelebiliyor. Kazandığın para bu yüzden de adamakıllı çok değişmez.

Almanyada 3.5k euro alan yazılımcı, amerikada 10k+ kazanabilir. Doktorlar için falan fark bayağı uçurum zaten. İngiltere de abd kadar olmasa da avrupa ülkelerinden çok daha iyidir. Dubai de yükselen bir yıldız. Yetenekleri ülkesine çekmeye çalışıyor. İngilizce konuşuluyor zaten. Eğer işinizde iyiyseniz çok güzel para veriyorlar ABD standartlarına yakın ve yaşam kalitesi çok yüksek. Kurumsal vergi 0 olduğu için falan bayağı bir yönelim var şirketler tarafından da dubaiye.

• achilles102030 kullanıcısına yanıt
    Tabi karşılayacaklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F299EF3C6 -- 21 Ocak 2023; 12:1:32 >
  • Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt
    Dubai, ingiltere falan iyi hoş da

Oraya gidecek beceriyi edinmek de gözümde büyüyor, yani konuyu açtım da acaba yurt dışı gibi bir şansım olacak mı da bunu düşüncem?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F299EF3C6 -- 21 Ocak 2023; 12:8:32 >
  • achilles102030 kullanıcısına yanıt
    Kendinizi geliştirirseniz ve yaşadığınız ülkenin değerlerine, kültürüne saygı gösterirseniz dışlanacağınızı sanmıyorum Avrupa’ya gidenler de böyle diyor zaten ama Amerika konusunda haklısınız

• Konuyu görünce yazmak istedim. Bir abi tavsiyesi olarak da alabilirsiniz. İki seneye yakındır Avrupa'da yaşıyorum. Geçen günlerde paylaşılan Hollanda'daki yazılımcı videosunu da izledim. Haklı mı ? Haklı yönleri var fakat çok aşırı abartmış. İnsanların Türkiye'de yazılımcı olarak çalışırken bekledikleri, bir ayrıcalık, üst sınıfa adapte olma ihtiyacı. Kuryelerin kapı önünde çarpışmasını istemek vs. hep bu mentaliteyle söylenmiş sözler. Avrupa devletlerinde ise bu böyle değil. Gelir dengesi oldukça yüksek.

Örneğin geçen gün mesleğe göre maaş skalalarının olduğu bir grafiğe baktım. Yazılımcı olan ile hizmet sektöründe çalışan kişinin arasındaki maaş farkı o kadar az ki, insanlar eğer gerçekten idealist biriyse bu işin arkasından gidiyor. Her neyse konu bu değil. Ben burada yaşayan biri olarak çok memnunum. Kafamı yastığa koyduğumda huzurla uyuyabiliyorsam bunu buradaki düzene ve maddi özgürlüğe borçluyum. Deprem mi olacak, evim başıma mı yıkılacak, sokağa çıkınca biri terörist diyecek mi, kaza kurşununa kurban gidecek miyim, arkamda oturan adam beni boğazlayacak mı sorularından uzak yaşıyorum. Bence maddiyattan çok benim mental sağlığım çok daha önemli. Bu yüzden ömrümün 28 yılını geçirdiğim Türkiye'ye inanın ailemi bile görmek için gelmek istemiyorum ki ailemle hiç bir problemim yok. Tamamen adaptasyona açık olmak ve hayattan ne istediğini bilmekle alakalı bir durum.

Herkese her ne hayali varsa gerçekleştirmesi için bol şans diliyorum. :) Benimki sadece yorum, önemli olan sizin ne istediğiniz.

• ABD fırsatı yakalarsam hiç düşünmem giderim. Ancak yaşamak için Avrupa'yı tercih etmem.

• en büyük türk entelektüellerin çoğunun yolu amerikadan geçmiş phd olsun master olsun, bi keramet var gibime geliyo bu abdde

• Cebinizde para varsa İstanbul dünyanın en güzel şehri. Avustralya ve cape town hariç dünyanın en büyük tüm büyük metropollerini gördüm, İstanbul gibisi yok. Şu anki durumdan dolayı biraz para yapmak için avrupa’da yaşanır. Belki çocuk büyütülür fln. Ama nihai hedef istanbul olmalı.
    Ps: cebinde para olmasının minimum tanımı; volvo s90, etiler-ulus-bebek taraflarında kendine ait 1 ev, aylık min $10-15k gelir. Bu ve üstü hayat şartlarında istanbul dünyada cenneti vadediyor size.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bounlukizaraniyor kullanıcısına yanıt
    bunu yazmaya gelmistim... bu arada volvo s90 biraz dusuk kaldı gibi hocam :) selamlar.

Aylık 10.000$ alabilecek olsam bütün dünya harika bir yer olurdu zaten

• Çoooook güzel araba aşırı iyi araba mercedes’e falan tercih ederim. Fetişim var.

• ben bu şartlar altında en iyisi istanbul dedim zaten, tüm dünya boktan istanbul süper olur demedim.

Trafik gözümü korkutsa da olur gibi

Alıntı

metni:
    Cebinizde para varsa İstanbul dünyanın en güzel şehri.

Ben bunu savundugum icin hanımla kavga etmistim 

S90 bebekde ev filan az kalmis ya hocam sizin gibi birine, acarda a sinifi villa+g63 çekelim size 

• The Killing Road kullanıcısına yanıt
    g63 OFFFFFFFF!!!!!! sn. hocam oldukca rafine zevklere sahipsiniz...

g63 size yakısır 06 TKR 06

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.