Şimdi Ara

Yurt disinda okumak/Türkiyede okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben suan Hamburgda lisede okuyan 18 yasinda bir gencim. Okulum hayirlisiyla seneye bitecek. Annem ve babam almanyadan biktilar artik burda kalmak istemiyorlar bana "sende liseyi bitir üniversiteyi türkiyede okursun" diyorlar. Türkiyenin durumunu az cok biliyorum. Orda okuyacaksam iyi bir üniversite olmasi lazim. Liseyi burda bitirdigim icin sinavsiz ve ücretsiz okuyabilekmisim. Yinede gözüm korkuyor türkiyede okusam ne halta yariyacak diye düsünüyorum. Burda okusam yalniz kalmam lazim aileden kimse olmayacak burda. Istersem alman vatandasliginada gecerim baska ülkeyede gidebilirim. Ne yapicagimi bilmiyorum burda mi okusam yoksa ailecek türkiyeye mi dönsek. Öneriniz var mi?

Edit: Makina mühendisi olmak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zontak Müptelası -- 20 Ocak 2014; 20:03:44 >

• Gelme dostum bekarsan evlenelim ben de geleyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zontak Müptelası

Ben suan Hamburgda lisede okuyan 18 yasinda bir gencim. Okulum hayirlisiyla seneye bitecek. Annem ve babam almanyadan biktilar artik burda kalmak istemiyorlar bana "sende liseyi bitir üniversiteyi türkiyede okursun" diyorlar. Türkiyenin durumunu az cok biliyorum. Orda okuyacaksam iyi bir üniversite olmasi lazim. Liseyi burda bitirdigim icin sinavsiz ve ücretsiz okuyabilekmisim. Yinede gözüm korkuyor türkiyede okusam ne halta yariyacak diye düsünüyorum. Burda okusam yalniz kalmam lazim aileden kimse olmayacak burda. Istersem alman vatandasliginada gecerim baska ülkeyede gidebilirim. Ne yapicagimi bilmiyorum burda mi okusam yoksa ailecek türkiyeye mi dönsek. Öneriniz var mi?

Aklın varsa türkiyeye gelme. ne okumak istiyorsun?

• cennettesin la hamburg kadar güzel yer mi var
  • alman vatandaşıysan yös sınavına girmen gerekiyor diye biliyorum, öbür turlu türk vatandaşı isen türkiyedeki her ogrencinin yaptıgı gibi seninde sınava girmen lazım
  • @Minor Scale
    Yok kardes mutluyum ben böyle

@Seikatsu
    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/24662514.asp

burda türk vatandaslari sinava girmeyecek yaziyor?

@ahmet //
    Makina Mühendisligi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zontak Müptelası -- 20 Ocak 2014; 20:07:53 >
  • Cennetten Cehenneme Geçiş Yok Diye Biliyordum Ben
  • Stuttgarda yolun duserse orada bir kız olacak ona saydiriver benim yerime

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeniSevdim

Stuttgarda yolun duserse orada bir kız olacak ona saydiriver benim yerime

Sen adresi ver yeter
  • Bende 16 yıl Stuttgarttaydım. Eğitim hayatını bitir öyle gel. Ben şu an çok memnunum iyi ki gelmişim diyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elma

Bende 16 yıl Stuttgarttaydım. Eğitim hayatını bitir öyle gel. Ben şu an çok memnunum iyi ki gelmişim diyorum...

Egitim hayati derken üniversite ile birlikte mi? Su an nerde oturuyorsun?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Elma

Bende 16 yıl Stuttgarttaydım. Eğitim hayatını bitir öyle gel. Ben şu an çok memnunum iyi ki gelmişim diyorum...

Egitim hayati derken üniversite ile birlikte mi? Su an nerde oturuyorsun?

Eğitim hayatı derken hepsinden bahsediyorum. Ben şahsen mezun olarak Türkiye'ye kesin dönüş yaptım. Şu an Tekirdağ'da oturuyorum ancak yazdan sonra İstanbul'a taşınacağım gibi...
  • quote:

@Minor Scale
    Yok kardes mutluyum ben böyle

@Seikatsu
    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/24662514.asp

burda türk vatandaslari sinava girmeyecek yaziyor?

@ahmet //
    Makina Mühendisligi

Çılgın mısın lan. mühendislik için ciddi diyorum türkiyeye gelme. Almanyada okursan 329492 kat daha iyi olur. Adamalrın ata sporu makina mühendisliği. Yurtdışında saygınlık falan ciddiyim ayrı kal ailenden öyle oku hem daha iyi olur
    Şöyle bir şey de var, türkiyede iyi bir üniversitede okursan bi anlamı var mühendisliğin. İtü odtüye gitsen gençliğini yaşayamazsın, kesinlikle gelme. Çok ciddiyim hiçbir artısı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet// -- 20 Ocak 2014; 21:38:51 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.