Şimdi Ara

Yurt dışından alışveriş eBay, Dealxtreme, Aliexpress Destek, Sorular ve Cevaplar (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
25.953
Cevap
1.092
Favori
974.269
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • konu takipteyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bz9ai

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Loney

quote:

Orijinalden alıntı: bz9ai

arkadaşlar bana şu yurt dışı meselelerini bilen biri yardımcı olmayacak mı geçen bir konuda da söyledim kimse yardım etmedi.yok mu şu işleri anlatacak bir babayiğit?

dostum sor cevaplıyayım

hocam alıntı bildirimi gelmedi, konuyu incelerken gördüm o yüzden geç cevap (soru) için kusura bakma

hocam ben banka hesabı kullanmıyorum.benim gibi olanlar için cep t paracard diye bir olay varmış.içine turkcell ile para atabiliyormuşuz.

bu tam olarak nedir ne değildir? paypala para atılıyor mu bununla?

bir de diyelim ebayden bir ürün söyledim.gümrükten geçmesi için kutu boyutunun, ağırlığınun, fiyatının ne olması gerek? (mesela ekran kartı) ayrıca gift diye bir olay varmış o tam olarak nasıl işliyor?

ürünün gümrükten geçmeyecek şartları sağlaması nedeniyle ben ürünüme eksta ücret ödeyerek sahip olacağım sanırım.peki bu ücret nedir? yani 300 kağıtlık bir ssd aldım diyelim, takıldı gümrüğe.ne yapacağım ben?

benim en büyük amacım bilgisayar parçaları hocam ki sen de bilgisayardan anlıyorsun gördüğüm kadarıyla.sorularımı cevaplarsan vallahi çok iyi olur

dostum bildiklerimi söyliyeyim fakat şu konudaki arkadaşlar çok detaylı bilgi veriyorlar gümrük ve vergilendirme hakkında ;
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=34582101&p=1#34582101

O cep tparacart olayını duymadım ama eğer kredi kartı veya banka kartı gibi kart numarası, son kullanma tarihi, ccv'si falan filan varsa denenebilir.
    Kutu bouyutunda ve ağırlığında sınırlama olduğunu duymadım ama ücret olarak 75 euro sınır var. Gift olayı da satıcının ürünü oyuncak, hediye olarak yazması ve düşük bir fiyat göstermesi durumu. (gümrükte sorun olmaması için)
    Sanırım %20 civarındaydı gümrük vergisi ve özel posta şirketi getiriyorsa ups fedex falan filan (bu konuda dediğim gibi pek bilgim yok o linki verdiğim konudan tam bilgi alabilirsin ) gibi onlar baya yüksek bir bedel talep ediyorlarmış duyduğuma göre. mesela 100 küsür lira depo ücreti+ şu vergisi bu vergisi gibisinden....ben de ssd düşünüyorum fakat fiyatlar neredeyse aynı tr ile dostum çok da uygun değil ortalama 100$ ve üzeri... o kadar parayı vermişken 20-30 daha koyup buradan garantili alınır

• anlamadığım olay kargo nasıl bedava oluyor 5 tl lik şey anlamadım.yurt dışından gelmiyormu
  • quote:

Orijinalden alıntı: DSM

yok hocam hiç sormadım belki belki bi kaç soruna cevap vermişimdir bu arada kızın adını ögrendim taş işini biliyorsun.

birisi daha sormuştu karıştırım sanırım
  • Baya güzelmiş bu yav

Arkadaşın biride motoactv nin linkini vermiş ama o 200$

• O saatin iOSa gore olanı var mı ?

• paypalda 10 tl var. ne alsam bilemedim bak şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: eatpraylove

anlamadığım olay kargo nasıl bedava oluyor 5 tl lik şey anlamadım.yurt dışından gelmiyormu

bazı 2liralık ürünlerde bile ücretsiz ben de anlamıyorum nasıl karşılıyorlar acaba o ücretleri
    sürümle ilgili sanırım. adama bakıyorum 100.000 küsür satış yapmış. 1lirası kargo olsa yine kazanır yani...
  • Bu saatin birde yeni modeli var. sony smart watch diye aratabilirsiniz. Ama min 100 dolar. sanırım daha özellikli 70-80 $ olsa alınır ama 100$ da çok
  • quote:

anlamadığım olay kargo nasıl bedava oluyor 5 tl lik şey anlamadım.yurt dışından gelmiyormu

gönderen kişi veya şirketler çinde genellikle oluyor. bu ürünler çin devletinin teşvikiyle anlaşmalı bütün devletlerin kargolarıyla bedava dağıtılıyor(çinliler elinden gelse uzaya çıkaracak ticaretide) ebayden almak adama referans kazandırıyor Allah bilir amerikaldır satan aracı olup referans kasıyor biyandanda geleceğe ümitle bakıp ticaret hayalleri kuruyor olabilir ihtimaliyeti

yoksa amerikadan 1dolarlık malzemeyi 15 dolara gönderiyorlar.
  • quote:

quote:

bazı 2liralık ürünlerde bile ücretsiz ben de anlamıyorum nasıl karşılıyorlar acaba o ücretleri
    sürümle ilgili sanırım. adama bakıyorum 100.000 küsür satış yapmış. 1lirası kargo olsa yine kazanır yani...

hocam ben ebaydan ürün almadım kapıya kadar geliyor mu? sorun çıkar diye düşündüğüm için gümrük gibi...

• Lazeri aman Lazerli Maganda gormesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sosisli Süt -- 5 Ocak 2013; 1:39:12 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zıplayanpırasa

quote:

Orijinalden alıntı: Berkmn

quote:

Orijinalden alıntı: IORI

Bu arada bir site daha buldumwww.pandawill.com burada şansımı denemek için ucuz yollu bluetooth olan telefon sipariş edeceğim, İmei işi kolay.

Banada gelişmelerde pm atarsanız sevinirim

gelişmeleri siz yazmadan ben ileri görüşlülüğüm sayesinde yazayım

-sipariş ettim.
    -kargoya verildi.
    -Gümrükte takıldı
    -Geldiği yere geri iade edildi.
    -Site paramı iade etmiyor
    -Türkiye'ye kargoyla yurtdışından telefon sokma diye bir olay yokmuş aman siz denemeyin

dostum ne yaptın sen telefon yasak

quote:

Orijinalden alıntı: The_Wishbone

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: şerlok

Mesajım bulunsun e-bay alışverişlerim için yardımlarını alacağım :))

elimden geldiğince yardımcı olurum

2012'de toplam 3 adet alışverişim oldu ve sorun çıkmadı hiçbirinde. Acaba ebay'dan ürün getirme sınırı varmı acaba?

75euro kardeşim

Fiyat sınırını kastetmedim. Bir yerde okumuştum yılda en fazla yurtdışından 5 kere alışveriş yapabilirsiniz diye acaba doğrumu? Mesela ocakta,martta, mayısta,haziranda ayrı ayrı istediğimiz kadar alışveriş yapabilir miyiz?

• dealextreme'e de bir bak istersen
  • quote:

quote:

quote:

hocam ben ebaydan ürün almadım kapıya kadar geliyor mu? sorun çıkar diye düşündüğüm için gümrük gibi...

Geliyor kardeşim

herkese iyi geceler, dershane beni bekler 4 saat sonra kalkacağım yarın görüşmek üzere

• Mesajım bulunsun winat den kazandıklarımızla alırız
  • lazer gümrükte sorun olur mu?
  • Bu arada ilk sayfaya linkini eklediğim 20$ olan ve üzerine istediğiniz yazıyı yazdırabildiğiniz zippo orjinalmiş satıcıya mesaj attım şimdi cevap geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: suluzırtlak

lazer gümrükte sorun olur mu?

dikkat çekerse alırlar. yasak. başka türlü dikkat etmiyor genel itibariyle geçmeyenin yok

ama tehlikeli ogün avcılardan thy uçağına tutmuşlardı nerdeyse swatlar inecekti sahile
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.