Şimdi Ara

Yurt Dışından Cep Telefonu getirmede son durum (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
252
Cevap
8
Favori
136.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, herşey hazır, almanyadan telefonum gelecek, akrabalar aldı kargoya verecek ptt ile sanırım, gümrüğe takılma olasılığı var mı ? ne yapalım?
  • Kargo ile gelmesi yasak, gümrüğe takılır alamazsın.Yaz sezonu gelen giden çok almanyadan,elden getirt.
  • Ya şu 100 lira vergi olayıyla pek bir avantajı kalmıyor yurtdışından almanın. Yok mudur bir alternatifi, paşa paşa ödeyecek miyiz 100 kağıt?
  • Dün gece telefonum geldi.
    Aslında 600 Euro'ya Iphone 4S getirtecektim ama şu aralar tatil felan çok açıldım.
    Aracın trafik sigortasını yaptırdım,10 gün sonra kaskosu yenilenecek ve ay sonuna kadar MTV'sini ödemem lazım.
    Sözün özü tele para almadı,bende ARC S getirttim 255 Euro'ya . 580 TL yapıyor. 100 TL harç ile 680 TL.
    En ucuzu 1100 TL olanteli %35 ucuza mal ettim.Bana yeter bu tel 1-2 yıl.
  • Yurt disindan telefon getirmedeki 2 sene kurali 24 ay full dolmasimi, yoksa ikinci seneye girince yaptirilabiliyormu bir bilgisi lan varmidir ?
    2010 Agustosda kayit yaptirmistim, 2012 olarak agustosun gecmesimi gerekiyor ?
  • Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yurtdışından getirilen telefonların kayıtları için ödenen 100 liralık harcı, vergi dairelerine veya abone kayıt merkezlerine ödeme uygulamasına son verdiklerini belirterek, kayıt işlemlerinin artık internet üzerinden yapılacağını söyledi.

İnternetin, teknolojinin nimetlerinden sonuna kadar faydalanılması gerektiğini kaydeden Yıldırım, “Vatandaşa gereksiz yük olan iş ve işlemleri internet ortamından sağlamak görevimiz” dedi. Yıldırım şöyle konuştu:

E-DEVLET ŞİFRESİ GEREK
    “Bireysel yolla getirilen cep telefonlarının Mobil Cihaz Kayıt Sistemi’ne kayıt ettirilme işlemleri, Maliye Bakanlığı’nca hazırlanan 6322 Sayılı Kanun gereğince, 2012 yılı için 100 TL harç bedelinin yatırılması akabinde GSM Operatörlerine bağlı abone kayıt merkezlerine verilen bilgi ve belgeler ile yapılıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve Maliye Bakanlığı’nca birlikte yapılması planlanan çalışma sonucu bireysel yolla getirilen cep telefonlarının kayıt işlemleri, GSM Operatörlerine bağlı abone kayıt merkezlerine ek olarak vatandaşların PTT şubelerinden alacakları e-devlet şifreleri ilewww.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden kendilerine açılacak pencere sayesinde aracısız olarak gerçekleştirilebilecek. Beyan edilen bilgilerin ilgili kurumlar tarafından elektronik ortamda doğrulanması ile kayıt işlemi tamamlanacak.”

SORUNLAR BİTECEK

İnternet üzerinden kayıt uygulamasının hayata geçirilmesi ile yurtdışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarının kayıt işlemlerinde yaşanan sorunlar asgariye indirilecek. Vatandaşlarımızın daha kısa zamanda ve daha kolay bir şekilde cihazlarını kaydettirmesine imkan sağlayacak. Böylece hem vatandaşın işleri kolaylaşacak, bir angaryadan daha ortadan kalkacak, hem de e-devlet uygulaması ve internet kullanımı daha da yaygınlaşmış olacak.”

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim şöyle bir sorum olacak;
    Kardeşim yurtdışından 1 yıl arayla 2 adet çift hatlı cep telefonu getirdi. Bu yıl getirdiği cep telefonunu kayıt ettirebileceğim, bir pasaport buldum.
    2011 yılında getirdiği telefonunu, o zaman vergi dairesine gitme şartı olmadığından bir GSM operatörünün mağazasında rahatlıkla kayıt ettirdik, şu an iki hattını da aktif olarak kullanabiliyorum.
    Bu yıl getirdiği çift hatlı cep telefon için vergi dairesi zorunluluğu ve harç parası çıkmış. Çift hatlı olduğundan ve cihazın iki adet IMEI numarası mevcut olduğundan, bir GSM operatörü yetkilisi iki ayrı IMEI kaydettiremediğimi ve bir hattımı kullanamayacağımı belirtirken, bir başka operatörün yetkilisi sorun olmayacağını söyledi. Bir kaç yere sordum ancak, bazı yerlerde de telefon sanki dünyanın farklı ülkesinden değil de uzaydan başka bir güneş sisteminden, başka bir galaksiden gelmiş gibi, yüzüme saçma bir ifade ile baktılar...
    Sorum şu;
    Vergi dairesinde cihazımın çift hatlı olduğunu belirterek, iki hattımı da kayıt ettirip, açtırabiliyor muyum? Yoksa her IMEI numarası için farklı arkadaşlarımdan pasaportlar mı bulmalıyım?
    Bana yardımcı olabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkim -- 23 Ağustos 2012; 11:00:31 >

• son mesaja istinaden muhtemelen yurt dışından gelecek olan çift hatlı telefonun çin malı mtk işlemcili bir tellefon ve bunu yasal yolla kaydedip pasaportu boşa heba etmeye gerek yok diye düşünüyorum malum yollarla çift hatlı telefonlar kolaylıkla elinizdeki eskitelefonların imeisini kaydedebilirsiniz (ama kendi kullandığınız eski kullanılmayan telefon mesela 1100 gibi ) saygılar
  • arkadaşlar sabahtan beri okumadığım başlık kalmadı ama net bir bilgi bulamadım.

arkadaşım amerikadan 2 tane galaxy s3 alacak.birini cebinde birini açılmamış kutusunda bavulun içinde yurda sokabilir mi?havalimanında polis kontrolüne takılır mı?

bununla ilgili yasa nedir?hiçbir yerde bulamadım
  • kanuni hakkiniz biraz muallak olmakla birlikte 2 adet, fakat 100'lerce getirenler de var. gumrukteki sansiniza kaliyor, gorevli memur supheli gorup cevirmedigi surece, kimsenin bavulu tek tek aranmiyor.

sadece 2 tane telefon icin sorun cikaracaklarini sanmiyorum, gumrukte cevirseler bile, telefonlarin birinin kendisinin oldugunu soyler digeri icin de hediyedir der, oldu bitti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brave5213

kanuni hakkiniz biraz muallak olmakla birlikte 2 adet, fakat 100'lerce getirenler de var. gumrukteki sansiniza kaliyor, gorevli memur supheli gorup cevirmedigi surece, kimsenin bavulu tek tek aranmiyor.

sadece 2 tane telefon icin sorun cikaracaklarini sanmiyorum, gumrukte cevirseler bile, telefonlarin birinin kendisinin oldugunu soyler digeri icin de hediyedir der, oldu bitti.

2. telefonda sıkıntı yaratabilir diyorlar.riski göze alamadığım için vazgeçtim
  • amerikadan nexus 4 getirtmeyi düşünüyorum arkadaş vasıtasıyla bi kaç sorum olucak

telefonun hangi ülkeden geldiği önemlimi?
    pasaporta kayıtta yada başka birşeyde misal amerkiadan alınmış ama pasaportun amerikaya giriş çıkışı yok bi sorun çıkarıyorlamı bizimkiler :)) biraz saçma soru ama nabalım sor dediler :))
    pasaporta kayıt için pasaportun en az 1 ay içinde giriş çıkış yapılması lazımmı?

bukaadar :D
  • sorun olmaz öenmli olan yurt dışı olsunda ülke sorun değil
  • Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var. Ben yaklaşık 20 gün önce Avusturya'dan Türkiye'ye bir arkadaşıma postaneden zarf içinde (paket olarak değil) bir adet Samsung Galaxy S3 gönderdim. Postanede çalışan kadın bir şey demedi telefon gönderirken. Fakat telefonun arkadaşıma ulaşmadığını öğrenip gidip tekrar sorduğumda, bir başka kadın Türkiye'ye telefon göndermenin yasak olduğunu ve telefonun gümrükte kalabileceğini söyledi ve ekledi, o arkadaşın telefonun gümrük vergisini öderse telefonu alabilir dedi. Ben ilk defa gönderdiğim için bir bilgim yoktu, araştırmamıştım. İlk kadın da bir şey söylemediğinden dolayı direkt göndermiştim. Ama garantili ve geri göndermeli olarak yolladım telefonu, gümrükten alınmazsa eğer, bana Avusturya'ya geri gelecek. Ama yine de içim rahat değil. Bilen birilerinin yardımına ihtiyacım var. Arkadaşım gerçekten kadının dediği gibi gümrük parasını ödeyip telefonu gümrükten alabilir mi ?

• selamlar arkadaşım gümrük vergisini öderse birşey olmaz alır fakat dua et gümrükçü bişi demesi n oda vbergiden kurtulsun ben daha geçen hafta ankaradan aldım 1379 tl yani bonubondan ne gerek var kaç paraya geliyor aceba merak ettim yurt dışından yazarmısın bunu. ilk zaman olsa ucuz du yani burda 2000 tl isken fakat şuan cazip değil ama arkadaşın telini alır için rahat olsun .
  • arkadaşkar yurt dışından getirilmişi bir telefon var elimde, henüz açılmamış. ancak pasaport yok, haftaya yurt dışına çıkacağım. telefonu şimdi kullanmaya başlasam, 10 gün sonra yurt dışından döndüğümde kayıt ettirsem sorun yaşar mıyım? yani telefonun kullanma tarihi, pasaport yurda giriş tarihinden önce olduğundan kayıt yaptırmada sorun çıkarırlar mı? sizce böyle bir kontrol varmıdır sistemde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: msahans

Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var. Ben yaklaşık 20 gün önce Avusturya'dan Türkiye'ye bir arkadaşıma postaneden zarf içinde (paket olarak değil) bir adet Samsung Galaxy S3 gönderdim. Postanede çalışan kadın bir şey demedi telefon gönderirken. Fakat telefonun arkadaşıma ulaşmadığını öğrenip gidip tekrar sorduğumda, bir başka kadın Türkiye'ye telefon göndermenin yasak olduğunu ve telefonun gümrükte kalabileceğini söyledi ve ekledi, o arkadaşın telefonun gümrük vergisini öderse telefonu alabilir dedi. Ben ilk defa gönderdiğim için bir bilgim yoktu, araştırmamıştım. İlk kadın da bir şey söylemediğinden dolayı direkt göndermiştim. Ama garantili ve geri göndermeli olarak yolladım telefonu, gümrükten alınmazsa eğer, bana Avusturya'ya geri gelecek. Ama yine de içim rahat değil. Bilen birilerinin yardımına ihtiyacım var. Arkadaşım gerçekten kadının dediği gibi gümrük parasını ödeyip telefonu gümrükten alabilir mi ?

Biraz geç olacak ama cevap vereyim. Yurtdışından posta ve kargo yoluyla telefon getirmek yasaktır. Vergilerini ödeyerek dahi olsa yurda sokamazsın.

Bunun dışında, yurtdışından gelirken kullanımındaki telefonun yanında 2 takvim yılında 1 adet telefon getirme hakkın var. İşte vergi dairesinde 115 tl ödeyip açtırma olayı sadece bu telefon için geçerli. Fazlasına, fark ettiği taktirde gümrük el koyar. Vergisini ödeyerek dahi yurda sokamazsın. Ambara alınır ve eline bir makbuz tutuştururlar. Talebin halinde yurtdışına geri çıkarken iade ederler.

Ben sıyrılıp geçmesini bilirim, hem bi kaç fazla telefona bişey demezler diyorsan, o senin riskin derim. Bir de gümrük el koysa bile nasılsa geri dönerken alabilirim diye düşünmemek lazım. Bu defa geri döndüğünüz ülkenin gümrüğü pürüz çıkarabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: masalvekahraman

quote:

Orijinalden alıntı: msahans

Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var. Ben yaklaşık 20 gün önce Avusturya'dan Türkiye'ye bir arkadaşıma postaneden zarf içinde (paket olarak değil) bir adet Samsung Galaxy S3 gönderdim. Postanede çalışan kadın bir şey demedi telefon gönderirken. Fakat telefonun arkadaşıma ulaşmadığını öğrenip gidip tekrar sorduğumda, bir başka kadın Türkiye'ye telefon göndermenin yasak olduğunu ve telefonun gümrükte kalabileceğini söyledi ve ekledi, o arkadaşın telefonun gümrük vergisini öderse telefonu alabilir dedi. Ben ilk defa gönderdiğim için bir bilgim yoktu, araştırmamıştım. İlk kadın da bir şey söylemediğinden dolayı direkt göndermiştim. Ama garantili ve geri göndermeli olarak yolladım telefonu, gümrükten alınmazsa eğer, bana Avusturya'ya geri gelecek. Ama yine de içim rahat değil. Bilen birilerinin yardımına ihtiyacım var. Arkadaşım gerçekten kadının dediği gibi gümrük parasını ödeyip telefonu gümrükten alabilir mi ?

Biraz geç olacak ama cevap vereyim. Yurtdışından posta ve kargo yoluyla telefon getirmek yasaktır. Vergilerini ödeyerek dahi olsa yurda sokamazsın.

Bunun dışında, yurtdışından gelirken kullanımındaki telefonun yanında 2 takvim yılında 1 adet telefon getirme hakkın var. İşte vergi dairesinde 115 tl ödeyip açtırma olayı sadece bu telefon için geçerli. Fazlasına, fark ettiği taktirde gümrük el koyar. Vergisini ödeyerek dahi yurda sokamazsın. Ambara alınır ve eline bir makbuz tutuştururlar. Talebin halinde yurtdışına geri çıkarken iade ederler.

Ben sıyrılıp geçmesini bilirim, hem bi kaç fazla telefona bişey demezler diyorsan, o senin riskin derim. Bir de gümrük el koysa bile nasılsa geri dönerken alabilirim diye düşünmemek lazım. Bu defa geri döndüğünüz ülkenin gümrüğü pürüz çıkarabiliyor.

Teşekkür ederim öncelikle cevabın için. Telefonu geri iadeli ve garantili bir şekilde göndermiştim. İstanbul'a ulaştı ve orada gümrükte kaldı, Denizli'ye ulaşmadı. Ardından 16-17 gün sonra telefon Avusturya'ya geri geldi ve aldım, daha sonra Türkiye'ye kendim yanımda soktum telefonu. Haa daha da yapmam tabi posta yoluyla :) Akıllandım.

• Arkadaşlar yurt dısından ıphone geldi babam tarafından burda paylasılan soru ve cvpları cogunu okudum ve anladıgım kadaryla:
    1.telefonun yurda ne zaman giriş yaptıgı onemlı deıl.Pasaportun 30 gun ıcerısınde yurda gırıs yapması olması gerekıor ve 2 yıl ıcınde telefon kaydı yaptırmamıs olması gerekıor.
    2. adım olarak vakıfbank ya da vergı daıresıne gıdıp harcı yatırıoz kı bana ''150 TL '' dedıler zam gelmıs sanırım daha sonra turkcell bayisine gidip kaydı yaptırıoz ordakıler bızı yonlendırıor.

Benim sole bı sorum olacak su an babam yurt dısından gelemedıgı ıcın pasaport sahıbı yok.ama pasoportun bı kopyasını yolladı ama olmucak sanırım.illa babamn pasaportu olmak zorunda mı?dısardan 30 gun ıcerısınde yurda gırıs yapmıs ve 2 yıl ıcınde telefon kayıdı yaptırılmamıs bır pasaport bulmam lazım kaydı yaptırabılmek ıcın bole bır pasaport bulduktan sonra herhangı bır turkcell bayısınıe gıdıp sorunsuz bır sekılde kaydı yapıcaklar dımı?

• vergi dairesine gittiginde pasaport sahibinin de yaninda olmasi iyi olur, fotokopi pasaportla yaptirabilecegini hic sanmiyorum.

kisaca;
    -son 30 gunde giris yapmis birinin pasaportu ile vergi dairesine gidiyorsunuz, pasaport sahibi de yaninizda olacak.
    -vergiyi odeyip cikip disaridaki bir turkcell iletisim merkezine gidip, pasaportla beraber vergi makbuzunu veriyorsunuz.

bu kadar.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.