Şimdi Ara

YURT DISINDAN GELEN IPHONE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim bir arkadasimda iphone 5 var. Babasi bir zamanlar almis sonra koymus bir kenara. Her neyse gectigimiz aylarda telefonu arkadasima veriyor arkadasimda bi seviniyor tabi normalde oyle telefon alamaz. Her neyse sonradan yurt disindan geldigini ogrendik telefonun cocuk biraz uzuldu gectigimiz ayda kapandi telefonu. Pasaport kaydi gerekli diyor, ben bi kac kisiye sordum onu yeni bir e-mail adresine kaydettirsin kullanir dediler. Telefonlafdan cok anlamadigim gibi iphone dan hic anlamiyorum. Boyle bi durumda ne yapabiliriz illa pasaport mu lazim yoksa baska bir yolu var mi ? Yardimci olabilirseniz sevinirim tesekkurler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam yokmu bi pasaport kaydettirin gitsin en acısız yöntemi bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni bir e-mail adresi ile kaydettirme diye bir şey yok. Güncel pasaport bulup e-devlet üzerinden kaydını yaptıracak.

iPhone cihazı kaydettirmediği sürece kullanamaz.
  • Keske olsa abicim, ama yok iste. Ne ben nede arkadasim iphone alabilicek durumda degiliz. Cocuk iphone aldiginda cok sevinmisti, simdiyse kullanamiyor telefonu bende baya uzuluyorum duruma. Aradik baya tanidiklarimiza falan sorduk ama bulamadik bir pasaport. Varsa baska bir yolu onu deneyelim dedik bildiginiz bir yol varsa yardimci olursan sevinirim

• Forum içerisinde 150 - 300 TL arasında pasaport satanlar oluyor. İkinci el kısmından bakabilirsiniz. Kayıt ettiremiyorsa iPod niyetine kullanacak. Başka yolu yok.
  • Sagolun, bakicam simdi ikinci el kismina fakat bu durumun guvenilirligi ne kadardir sizce ?

• İşlemi kendiniz yaparsanız güvenli. Karşı tarafa bırakırsanız riskli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yesilguc54

Sagolun, bakicam simdi ikinci el kismina fakat bu durumun guvenilirligi ne kadardir sizce ?

Hiç riske girme kardeşim,
    150 tl pasaport sahibine
    132 tl de vergi için vereceksin,
    Başkasının pasaportuna para vermekle uğraşma,
    Kurban yakındır,çevrende mutlaka hacca gidecek birisi olur,
    Hacının birinden rica edersin yardımcı olur,sadece 132 tl vergisini yatırır kullanırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Germiyanlı

quote:

Orijinalden alıntı: yesilguc54

Sagolun, bakicam simdi ikinci el kismina fakat bu durumun guvenilirligi ne kadardir sizce ?

Hiç riske girme kardeşim,
    150 tl pasaport sahibine
    132 tl de vergi için vereceksin,
    Başkasının pasaportuna para vermekle uğraşma,
    Kurban yakındır,çevrende mutlaka hacca gidecek birisi olur,
    Hacının birinden rica edersin yardımcı olur,sadece 132 tl vergisini yatırır kullanırsın

Vergi 600tl olmadan ise elini çabuk tutsun.
  • This Is My Destiny T kullanıcısına yanıt
    O olmayacak,dün bakan efendi geri adım attığını söyledi

• quote:

Peki ithal telefonlara (türkiye'den alınan) 3.vergi dalgası gelecek miymiş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: This Is My Destiny

quote:

Peki ithal telefonlara (türkiye'den alınan) 3.vergi dalgası gelecek miymiş?

Yok gelmeyecekmiş,forumda konusunu açmışlardı

• Yalnız o "e-mail" değil, "IMEI (ay-em-i-ay)" olacak.

İphone'a IMEI no atmak eskide kaldı. Yeni nesil cihazları pasaporta kaydettirmeniz gerekiyor. Yok öyle "e-mail" atıp da kullanmak.

Vergisini vereceksiniz, sonra kullanıma açılacak. Bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skydiver132 -- 18 Ağustos 2015; 17:32:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: skydiver132

Yalnız o "e-mail" değil, "IMEI (ay-em-i-ay)" olacak.

İphone'a IMEI no atmak eskide kaldı. Yeni nesil cihazları pasaporta kaydettirmeniz gerekiyor. Yok öyle "e-mail" atıp da kullanmak.

Vergisini vereceksiniz, sonra kullanıma açılacak. Bu kadar.

Cevap vermesen daha iyiydi

• yesilguc54 Y kullanıcısına yanıt
    Ne münasebet. Senin için yazan yok.

Faydam olsun diye yazdım, sen ya da bir başkası.

Madem cevap vermemi istemiyorsun, yardım istemeyeceksin o zaman.

"doğru" bildiğin "yanlış"ları düzeltmen gereken yerde sataşıyorsun. Siz nadanlar böylesiniz işte. Doğru söz söylemeye gelmiyor.

• skydiver132 kullanıcısına yanıt
    Benim yanlisimi duzeltmene bir lafim yok, benim lafim ezermiscesine soyleyis sekline ve sanki ben vergi vermemenin yolunu arayan biriymiscesine ''vergisini verecksin kullanacaksin'' lafina cevabi var. Vergi vermemek gibi bir derdim yok vergisi neyse veririz fakat sorun cozulecek mi ? Pasaportumuz yok bir baskasinada guvenip paramizi bosa yakmak istemiyoruz, konusma tavrina dikkat et nadanlar kelimesinide bence lugatindan cikar adamin asabini bozma

Bi soru sormuşsun, adam gibi cevapladık. Atarlanma hemen.

Yanlışı yaptın, doğrusunu öğrendin. Bundan sonra dikkat et bi zahmet.

Hangi kelimeyi kullanacağımı senden mi öğreneceğim? Lügatımda çok da sık kullandığım bi kelimedir. Madem öyle değilsin, takılmaman gerekirdi. Bu kadar takıldığına göre bir şeyler var.

Öncelikle sen kendi üslubuna bir bak, sana yardım etmeye çalışan adama teşekkür etmen gereken yerde cins cins laf ediyorsun. Ha, cins cins laf edersen gelen laf da cins olur. Nabza göre şerbet. İşine gelirse.

Hiçkimseye, hiçbir insana, dahası hiçbir canlıya tepeden bakmam, onları "ezmem", "ezermişçesine" davranmam. Tarzım değil. Aksine hep eşitlikçi, yardımsever olmaya gayret etmişimdir. Senin yaptığın hatayı çok yapan insan var. Bir zahmet bu hatayı gidermeye bakayım.

Hiç de "vay efendim vergi kaçıracaksınız, vergisiz olmaz" vb şeklinde bir kastım olmadı. Ben sana prosedürün vergiyle başladığını söylemek istedim. Yanlış anlayan sensin. Yanlış anladığın için kabadayılık taslayacağına, daha açık bir şekilde cevap almak için yine soru sorabilirsin. Öyle dayılanmakla olmuyor. Dayılanınca ne oluyor sanki. Öküzde de kuvvet var, akşama kadar tarla sürüyor. Gidip paranı yatıracaksın, işlemini yapacaksın. Atarlanmaya, triplere girmeye gerek yok. Bilmiyorsan, öğreneceksin, o kadar.

• Hala anlamiyorsun, benim yanlisimi duzelttin evet benim buna bir lafim yok zaten senin konusma tavrin yanlis arkadasim okuyan cogu kisi benim gibi dusunecektir, yada ben oyle dusundum, sonuc olarak soyledigin sey beni kizdiran bi cumleydi ve bana gore soylenmemesi gerekirdi sende bunu anlayip ozur dileyecek kadar olgun degilsen benim yapabilecegim yok. Hala yanlisini duzelttim diyip duruyorsun bir insan yaptigi iyiligi her seferinde soyler mi ? Ben senin hicte dusundugun kadar kulturlu yada olgun oldugunu dusunmuyorum, ya lisimi duzelttingin icin tesekkurler, iyi geceler

• quote:

Orijinalden alıntı: skydiver132

Bi soru sormuşsun, adam gibi cevapladık. Atarlanma hemen.

Yanlışı yaptın, doğrusunu öğrendin. Bundan sonra dikkat et bi zahmet.

Hangi kelimeyi kullanacağımı senden mi öğreneceğim? Lügatımda çok da sık kullandığım bi kelimedir. Madem öyle değilsin, takılmaman gerekirdi. Bu kadar takıldığına göre bir şeyler var.

Öncelikle sen kendi üslubuna bir bak, sana yardım etmeye çalışan adama teşekkür etmen gereken yerde cins cins laf ediyorsun. Ha, cins cins laf edersen gelen laf da cins olur. Nabza göre şerbet. İşine gelirse.

Hiçkimseye, hiçbir insana, dahası hiçbir canlıya tepeden bakmam, onları "ezmem", "ezermişçesine" davranmam. Tarzım değil. Aksine hep eşitlikçi, yardımsever olmaya gayret etmişimdir. Senin yaptığın hatayı çok yapan insan var. Bir zahmet bu hatayı gidermeye bakayım.

Hiç de "vay efendim vergi kaçıracaksınız, vergisiz olmaz" vb şeklinde bir kastım olmadı. Ben sana prosedürün vergiyle başladığını söylemek istedim. Yanlış anlayan sensin. Yanlış anladığın için kabadayılık taslayacağına, daha açık bir şekilde cevap almak için yine soru sorabilirsin. Öyle dayılanmakla olmuyor. Dayılanınca ne oluyor sanki. Öküzde de kuvvet var, akşama kadar tarla sürüyor. Gidip paranı yatıracaksın, işlemini yapacaksın. Atarlanmaya, triplere girmeye gerek yok. Bilmiyorsan, öğreneceksin, o kadar.

kardeşim adam haklı. faydalı olmak isterken sert bir uslup kullanmışsın ki olabilir. birbirinizi kırmaya gerek yok

Seni kızdıran bir cümle madem o, bunu daha farklı bir şekilde dile getirebilirdin. Önce sen kendi yanlışını, tavrını bi düzelt, sonra benden özür dilemekmiş bilmem neymiş bekle.

Senin düşüncen seni bağlar. Ne düşünürsen düşün, umrumda değil.

Madem bir yanlış anlaşılma oldu, düzelteyim. Kimseyi ezme, aşağılama gibi bir niyetim olmadı, yanlış anlaşılmış isem özür dilerim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.