|
Bildirim
Araba alırsın araba fiyatından fazla vergi ödersin, bir eğlence olur alkol alırsın alkol fiyatından fazla vergi ödersin. Çalışırsın, kazandığının %35'i vergiye gider, harcarsın harcadığının 2 katı vergiye gider. Hani vatandaş olduğuma dair belge olmasa, ülkede zulüm gören mülteci olduğumu düşüneceğim.
İyi güzel ödüyoruz da ödedimizin karşılığı olarak hangi hizmeti alıyoruz diye düşünüyorum. İstihdam mı arttı? Üretim mi arttı? Herhangi bir katma değeri olan işle ekonomi mi güçlendirildi? Varsa yoksa inşaat, hepsi de elimizde patladı işte. Tarım ülkesinde çiftçi kalmadı yahu. Düzenli olarak savunma sanayii haberleriyle gazımız alınıyor. Yandaş firmaların da milyar dolarlık vergi borcu vatandaşa yıkılıyor. Şimdi şu yanlış yönetilen ekonomi yüzünden konkordato açıklayan, bu sebeple alacaklıları dolaylı olarak batıran firmalar da çaresiz bir şekilde batmaya başlayacak. daha acı bilançolarla karşılaşacağız. Ama biz düğün konvoyunun önünü kesen çocuklar gibi zarflardan 5 tl toplama peşindeyiz. Açıklama da dalga geçer gibi trajikomik bir üslupla yapılıyor. Yıllarca Türkiye şu kadar büyüdü haberleri yapıldı, yabancı yatırımcı çekilince gördük ki tamamen balon bir büyüme. Refah düzeyi bir gün bile daha iyiye gitmedi. Ama ekonomi çok iyi ;) Ne de olsa enkaz devraldılar kendilerinden. |
Türkiye'de olmayan 2 liralık parçaya 5 lira vergi mi ödeyeceğim ben şimdi? Bu damat bir harika dostum
|
Vergistan Cumhuriyeti, Zama zam, zamlara zam !
|
yandaş inşaat firmalarının vergi borcunu sileceğinize alsanız o vergileri keşke
|
zaten değişen birşey yok,sürekli elleri vatandaşın cebinde,ekonomiyi vergi toplayarak düzeltmeye çalışıyorlar.
insan bir araştırır insanlar neden yurt dışından alışverişe yöneldi,ne gibi aksiyonlar alınabilir. sanki biz meraklısıyız 50 gün kargo beklemeye... |
Bu vesile ile AliExpress ‘ten yapılan 1 dolarlık alışveriş için artık 1usd= 11 TL. 👏🏼
|
5.2 TL ile buradaki vergi ödeyen bluetooth kulaklık üreticisinin maruz kaldığı haksızlık ortadan kalkmış oldu. Artık rahat rahat rekabet edebilir daha üst modeller geliştirebilir!!!!!!!!!!!!!!! Ulan haraç kesecez, birine, bir yere para lazım deyin mertçe bari, niye yalan söylüyorsunuz yok haksızlıkmış yok şuymuş buymuş diye.
|
Bu ülkede kimse hakkını aramıyor ki ondan sonra "hakkımı helal etmiyorum " nasıl diyebiliyorsunuz.Bir İnternet Akk olayı oldu, forum olarak birleştik destekledik birşeyler yaptık sesimizi duyurduk. Ama söz konusu vergiler olunca herkesin "hakkımı helal etmiyorum" demeye hakkı yok. Bu kaçış yolu. zaten böyle diyen insan 3-5 güne unutup ,vergileri de ödemeye alışıyor hiç birşey olmamış gibi.Hadi birimiz öncü olsun ve bizde destek olalım ,toplanıp bir şekilde sesimizi duyuralım .
|
5 lira az diye bir şey olmaz deme, o 5 lira birkaç yıl sonra 25 lira olacak. Her yıl zamlanacak.
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fx_57,5 -- 10 Mart 2019; 13:26:56 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 10 Mart 2019; 13:53:10 > |
|