Şimdi Ara

Yurt dışından gelenlerin derdi ne? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
2
Favori
2.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gümrükten çıkarken cezaları toplu olarak ödediklerinde akılları başlarına gelir.
  • malesef ki katılıyorum kendi ülkelerinde sıkı kurallara uyup ülkelerine geldiklerinde patlama yaşıyorlar dün gece bozuk yolda basa basa gidiyor her taraf toz duman cama gelen taşları saymıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: emirtetik

Vurun vurun avustrulya plakalı gurbetçi hala yaşıyor.

Ben kesinlikle böyle birşeye inanmıyorum, kısa farın sağ kısmı daha fazla aydınlatıyordur rahatsız eder doğrudur.Araca çok fazla yük atılmıştır, malum memlekete gidiliyor far yükseklik ayarlanmamıştır göze alır kabul.Bizim ülkemizde bile far kontrolü ve ayarlaması yapılıyor avrupada yok mu? Daha mı az sıkı ? Diğer ülkelerden geçerken veya pasaport kontolünde göz alıp durdurulma riski var, kimsenin bunu almak isteyeceğini düşünmüyorum.Ne olur ki full uzunlar açık gelse?

Ayrıca hızlandıkça hızlanma yavaşlayınca yavaşlama konusunda bir tezim var, malum bir çok kişi yeni gittiği bir ilde bile o ile ait plakalı araçlar hızlı gidiyorsa hızlı gider, yavaş gidiyorsa yavaşlar.O araçların o yolu sürekli kullandığı ve radarlara dikkat ettiği varsayılır.Amca bunu düşünmüş müdür bilemem ama benim aklıma ilk gelen bu oldu

O içimizdeki Avusturyalı sen misin doğru söyle hocam. Bu nasıl bir savuma yaw

• Makas atmalar, sıkışık trafikte emniyet şeridinden gitmeler, yasak yerde sollamalar ve daha bilimum trafik kuralı ihlalleri... Yurt dışından gelen gurbetçilerin büyük çoğunluğu böyle araç kullanıyor trafikte. Yaşadıkları ülkelerde yapma imkanı olmayan şeyleri burda yaparak bir nebze kendilerini tatmin ettiklerini düşünüyorum.

Dikkat ederseniz aksine yurtdışından gelen yabancılar ise gayet dikkatli ve saygılı araç kullanıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kopukabuzer K kullanıcısına yanıt
    cidden bide çok ukala oluyorlar bişey anlatmaya başladıklarındada - bizim orda diye cümleye başlıyolar
  • Almanlara birşey diyemem ama İngiltere'den gelenler çok saygılı ve çok dikkatli kullanıyorlar.
    Tabi bunda direksiyonlarının sağda olmasının ne gibi etkisi var bilemeyeceğim
  • Yurt dısından geldım
    bır farın uzun yandıgını hıc gormedım
    hele kı ozelıkle boyle bısey yapıldıgını gormedım.
    Zaten sigortalı ise arac kolay kolay kimse boş yere aracını oynatmaz cun ki bunun experi var kontrol teknıgı var vsvsv
  • Öndeki sürücünün gözünü alan arkadaki aracın sol farı değil mi? Niye sağdan bahsediliyor?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aksaraydada bu mevsim gurbetçi çpk sitede bir bmw 7.30 var bizim focus bisiklet gibi kalıyor.adamlar kurala uyuyor
  • Genelleme yapmayayım ama maalesef 1960 lı yıllarda Türkiyedeki alt kültür grupları Avrupaya gittiler ve entegrasyon sorunu yaşadıkları için kendi gettolarını oluşturup Türkiyedeki kültürlerini yaşamaya devam ettiler. 2. nesil bu eğitimsiz çevrede yetişti ve maalesef Avrupada olumsuz Türk imajına neden oldular. Bir çok İsviçreli Almanyalı arkadaş Türkiye'yi ziyaret edene kadar Türkler hakkında memleketlerindeki soydaşlarımız nedeniyle son derece olumsuz ön yargıları olduğunu, Türkiyede ise çok daha kibar, eğitimli insanlarla karşılaştıklarını bana bizzat ifade etmişlerdi. Ben sıkıntının Avrupadaki düşük profilli Türk yapısından kaynaklandığını düşünüyorum. Biraz sert oldu ama maalesef durum böyle.
  • ee, bize gelene kadar her yerde hız sınırı vardı, ahırdan çıkmış aç inek yavrusu gibi, edirne'den sonra basıyor, ceza yok
    adama çarpıp öldürse 2 ay hapis, tabiki para cezasına çevrilir, eurolarla öder çıkar
    kendisi ölse zaten köye cenazesi gelir, rahmetliyi nasıl bilirdiniz iyi bilirdik
  • quote:

Orijinalden alıntı: Judge34

Genelleme yapmayayım ama maalesef 1960 lı yıllarda Türkiyedeki alt kültür grupları Avrupaya gittiler ve entegrasyon sorunu yaşadıkları için kendi gettolarını oluşturup Türkiyedeki kültürlerini yaşamaya devam ettiler. 2. nesil bu eğitimsiz çevrede yetişti ve maalesef Avrupada olumsuz Türk imajına neden oldular. Bir çok İsviçreli Almanyalı arkadaş Türkiye'yi ziyaret edene kadar Türkler hakkında memleketlerindeki soydaşlarımız nedeniyle son derece olumsuz ön yargıları olduğunu, Türkiyede ise çok daha kibar, eğitimli insanlarla karşılaştıklarını bana bizzat ifade etmişlerdi. Ben sıkıntının Avrupadaki düşük profilli Türk yapısından kaynaklandığını düşünüyorum. Biraz sert oldu ama maalesef durum böyle.

Biraz sert ne demek tam faşist ve ayrımcı bir yorum yapmışsın.

Bizim imajımızı bozanlar gurbetçiler değiller, yardımcı oldularmı düzeltmeye elbette hayır ama onlar değil sorun.

sorun askeri rejimin tüm sağcı ve solcuları ülkeden kovunca bu kesimlerin entellektüel kısmı doğal olarak aleyhimizde dış diplomatları vesayire etkilemeyi başardılar.

sen rumlarım malını mülkünü, sadece onlara uygulanan vergilendirme ile gasp edersen elbette olumsuz türk imajı oluşur.

bizim akıllı yönetimimizde ingilizde bile bilmeyen adamları büyükelçi veya konsolos olarak atayınca bu durum kaçınılmaz oldu.

senin o beğenmediğn gurbetçiler varya, thy'yi kurtaran onlardır. ülkeye mark, dolar ve şimdiki zamanlarda euro sokup bütçe açığımıza yardımcı oluyorlar.

elbette sorunları vardır, hem türk kültüründen uzak hemde ikamet ettikleri ülkenin.

ama şunu unutmayın türkiye sadece oturduğunu mühitten oluşmuyor, tanıdık çevrenizden oluşmuyor. biraz dolaşın etrafı ve farkediceksiniz.

• Türkiye'de "alamancı", Almanya'da "yabancı". Kimlik sıkıntısı, eğitimin görece düşüklüğü. Türkiye'de gemini koparıp sağa sola saldırma. Orda büyüyen ikinci nesil bayağı kayıp. 3. Nesil daha düzgün eğitim alıp gelişiyor Buda fark ediyor. Ama oraya zamanında gidenlerin çoğu zaten az eğitim almış aileler ve bunu kırmak zor.

• Malesef görgüsüz çok ...
  • Oralarda bilmem kaçıncı sınıf muamele görürler buralara gelince de adam olduklarını düşünürler. Aynı hareketleri oralarda yapmayı maçalarıda yemez....
    Adam gelir havalar bi milyon kasılırda kasılır. Son model araçlarla gelip hava atar salak halbuki plakadaki Rent a Car yazısını dahi sökmeyi akıl etmemiştir.
    Biraz sert oldu ama maalesef durum bu...
  • Benim de şu son günlerde şu yabancı plakalı araçlar çekiyor. Geldikleri memlekette kurallar aşırı katı olduğundan dolayı buraya giriş yaptıkları andan itibarent iplerinden boşalmışçasına kopuk uçurtma misali gidiyorlar. Attıkları makaslar olsun, tampona kadar girip uzun yakmalar olsun.. İllallah dedirtti şu son 1 haftada.
  • Otobanda bir hizli bir yavas gidiyorlarya ona cok guluyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Alpine.

Gurbetçilerin çoğu artist ve havalı tipler. Ben daha doğru düzgün araç kullanan gurbetçi görmedim.

Çevre yolunda C4 ü sıkıştırdım gidiyorum. En sol şeritte Audi sw onun önünde BMW e46 gidiyorlar. Bunlara sellektör yaptım yol vermediler mecbur sağdan sollama yapmak zorunda kaldım geçerken de korna çaldım. Neyse ilerde araç takip kameraları var ben hızımı azaltıp yavaşladım bunlar aldırış etmeden transit geçtiler. Kameraları geçtikten sonra gazlamaya devam. Baktım 2 araçta en sağ şeritte ilerliyorlar ben orta yani 3. şeritten kaptırdım geliyorum. Audi sw cu sağ şeritten 2 şerit birden atlayıp önüme kırdı arabayı ben de refleksle en sol şeride geçtim hemen. İlerde yavaşladım hadlerini bildirecektim de 2 araç ta şehir içi yol ayrımından sağa saptılar.

Bu tipler Türkiye de kendilerini bir b.k sanıyorlar havalarından geçilmiyor.

Adam akıllı sürenlere lafım yok...

+1 sözlerim ağır olabilir

gurbetçiler:kendilerini bir b.k sanan kişilerdir avrupanın 3. sınıf işçileridir alpine i sıkıştıran o audili türkiyede olsa altına don alamaz sonrada çıkar bize hava çakmaya çalışırlar beni sıkıştırmıyorlar sıkıştıramazlarda (üstlerinden geçerim :D) sonuç : böyle adam sıkıştıran gurbetçi İŞCİLER türkiyede altlarına don bile alamayacaklarını bilir ve böyle aşşağlık komplekslerine kapılırlar

• Bakın ben herkes yapıyor demiyorum tamam hızlı gidip yavaşlayanlar filan benimde dikkatimi çekiyor ama bunu yapan ilk defa gördüm. Bizim burda TR plakalılarıda görüyorum neler yapıyor ama en azından ne yapabileceğini az çok kestirebiliyorsun ordan gelenler birde güçlü arabalarla geliyorlar ki öyle oldumu ne yapacakları hiç belli olmuyor.

• Dikiz aynasına sağ far denk geliyor. Dikiz aynasıda gözlere hizalı olduğu için direk gözlere çarpıyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.