Şimdi Ara

Yurt dışından monitör getirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Daha önce burada ve başka forumlarda “Yurt dışından monitör getirilir mi?” sorusunun cevabını çok aradım. Bu sebeple başkalarına yardımcı olabilmek adına bu başlığı açmak istedim.

Cevap: Evet, getirilir.

Bu süreçte aklıma takılan soruları cevaplayacağım.

Yurt dışından monitör almanın en dezavantajlı tarafı nedir? Tabi ki garanti meselesi. Bunu global garantisi olan bir monitör veya global bir firmayla çözebilirsiniz (Amazon gibi).

Uçakla taşınır mı? Direkt monitör için bu sorunun cevabını bulamadım. Yerli, yabancı kaynaklarda bu sorunun cevabı resmen yok. En yakın cevaplar masaüstü pc taşınır mı ve uçakta iMac taşımak.
    Kargo bölümünde taşımak net bir şekilde korkunç. Ama ne yazık ki kabine alamazsınız arkadaşlar. Sığmıyor, kabul de edilmiyor haliyle. Kargoya verirken özel bir bagaj verme kısmından aldılar monitörü. Ve bu tip şeyler özel bir bölmede taşındığını anlattılar. Ha yine de başına bi şey gelirse biz sorumlu değiliz ha diye imza attırıyorlar. Sonuçta başına bir şey gelmedi. Verdiğim gibi aldım. Sorunsuz. Evet bir tık stresli ama sorun yaşamama ihtimaliniz daha yüksek. Bu ihtimale güvenin.

Diğer bir soruysa gümrükte sorun çıkar mı? Ek vergi vs alınır mı? Arkadaşlar genel olarak girişte kimse sallamıyor. Bu tabi biraz şans işi. Bunu bildiğim için her yere yazdım. Sonuçta bilgisayar parçası, kişisel eşya statüsünde. Sorun olmaz minvalinde cevaplar aldım. Maksimum 55 ekrana kadar tv sorunsuz geçiyor bir bandrol ücreti alıyorlar (10 euro). O şekil sokarım dedim. Kimse bakmadı bile. Sıkıntısız girdim monitörle.

Özetle yurt dışından monitör alınır. Uçakla getirilir. Gümrükten geçer.

E ne gerek vardı buna diyebilirsiniz. Ne yazık ki maddi kaygılarla yurt dışından monitör aldım. Vergi iadesi de alarak Türkiye fiyatının yarısına geldi. Yüzde 50 ucuza almaya ve bunları yaşamaya değer miydi derseniz. Kesinlikle değerdi. Eğer maddi kaygılarınız varsa ve burada almak sizi sarsacaksa oradan alıp getirebilirsiniz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yurtdışından Monitör Getirmenin Püf Noktaları

Yurtdışından monitör getirmeyi düşünüyorsanız, göz önünde bulundurmanız gereken birkaç önemli husus vardır. İşte bilinçli bir karar vermenize yardımcı olacak bazı faydalı ipuçları:

Yasal Yönetmelikler:

Yurt dışından monitör getirmeden önce, geçerli yasal düzenlemeleri kontrol etmeniz gerekir. Bazı ülkeler, elektronik eşyaların ithalatına sınırlamalar veya vergiler getirebilir. Bu kurallara uymamak, ürünlerinize el konulmasına veya yüksek cezalar ödemenize neden olabilir.

Uçakta Taşıma:

Monitörü uçakta taşımayı planlıyorsanız, havayolunun bagaj kısıtlamalarını göz önünde bulundurmalısınız. Çoğu havayolu, kırılabilir eşyaların güvenli bir şekilde taşınması için özel talimatlar sunmaktadır. Monitörü orijinal ambalajında veya sağlam bir koruyucu kılıf içinde taşımaya özen gösterin.

Vergi ve Gümrük:

Yurtdışından getirdiğiniz monitörler için vergi ve gümrük vergileri ödemeniz gerekebilir. Ürünün değerine ve menşe ülkeye bağlı olarak bu ücretler önemli ölçüde değişebilir. Gümrük vergilerini hesaplamak ve sürprizlerden kaçınmak için ilgili gümrük makamlarına danışmanız önerilir.

Garanti ve Destek:

Yurtdışından satın alınan monitörler için garanti ve destek hizmetleri genellikle sınırlıdır veya hiç yoktur. Ürününüzle ilgili herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, yerel bir onarım merkezine başvurmanız veya ürünü orijinal satıcıya iade etmeniz gerekebilir. Bu nedenle, yurtdışından monitör satın almadan önce garanti ve destek seçeneklerini dikkatlice değerlendirmeniz önemlidir.

Alternatif Seçenekler:

Yurtdışından monitör getirmek zaman alıcı ve maliyetli bir süreç olabilir. Alternatif olarak, yerel perakendecilerden veya çevrimiçi mağazalardan monitör satın alabilirsiniz. Bu, daha hızlı teslimat süreleri, daha iyi müşteri desteği ve daha güvenilir garanti seçenekleri sunabilir.

Yurtdışından monitör getirmeye karar verirseniz, yukarıda belirtilen ipuçlarını takip ederek sorunsuz ve uygun maliyetli bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam hangi monitörü aldınız ve hangi ülkeden aldınız uçuş parası filan dahil mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umrahel kullanıcısına yanıt
    İspanya’dan aldım. Ultragear 650-B. Monitör için ek başka hiçbir ücret ödemedim. Zaten oradaydım, dönüşte aldım geldim. Monitör almak için gidip gelmedim tabi ki

• Merak ettim hocam stoklari olmayan Alienware için düşünmeye başladım bende açıkçası.

• Selamlar bende Acer Nitro XV252Q F 390hz bir monitörü gözüme kestirdim Turkiye de satışı yok malesef amazon yurt dışında satışı var ama almadan önce aklımı karıştıran iki şey var amazondan aldığım monitörde ölü piksel çıkarsa ne olacak ? gelirken kargoda kırılırsa ne olacak ? bu iki sorunun cevabını bulamadığım için hala alıp almamak konusunda kararsızım

• AnadoluEfes kullanıcısına yanıt
    Yurt dışından alıp getirmek olarak açtım ben bu başlığı. Eğer sipariş usulü düşünüyorsanız o konu nasıl işler bilmiyorum. Ayrıca vergi sıkıntısı olabilir gümrükte.

Ama oradaysanız ve alıp geleceksiniz, ölü piksel için aldığınızda açıp test edeceksiniz. Varsa iade ya da değişim talep edeceksiniz. Uçakla gelirken de özel bölmeleri var bunlar için, oraya koymalarını talep edeceksiniz

• Merhaba

Hangi havayollarıyla getirdiniz monitörü? Boyut olarak bir sınırlandırma var mı ? Getirmeyi düşündüğüm monitör 125 cm boyutunda o yüzden bilemedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YURT DIŞINDAN TV GETİRMEK
    geçen yıl açıldı
    Yurt dışından PS5 getirmek
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.