Şimdi Ara

Yurtdışı iphone 6s plus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir yakınım İngiltere ye gidiyor ve bende ona ihone 6s plus alması için rica ettim o da sağolsun kırmadı ve kabul etti.Şimdi benim aklıma takılan şey bu telefonun burada pasaport kaydıyla cartıyla curtuyla uğraşmamam için ne olması gerekli bir arkadaşım unlock/simfree telefon alması yeterli burada istediğin hatla kayıt etmeden kullanabilirsin dedi bu bilgi doğru mudur?

Teşekkürler.

• Pasaport kaydı lazım hocam sim free ise cihaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a.k37 kullanıcısına yanıt
    birinci şart simfree olaması lazım

bu durumda 4-5 ay kayıt ettirmeden herhangi bir işlem yapmadan kullanabilirsiniz

ancak bu süre sonunda bir pasaport bulup kayıt ettirmelisiniz
  • Pasaporta kayıt ettirmeden en fazla 120 gün kullanırsın. Yakının yanlış biliyor.
  • Victor Branco V kullanıcısına yanıt
    Ama hocam başka forumlarda da simfree ise kayıt olmadan kullanabilirsin kayda gerek yok deniliyordu.
    Simfree demek sadece hattın uyumlu olacağı anlamına geliyor en azından ben öyle biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: a.k37

Ama hocam başka forumlarda da simfree ise kayıt olmadan kullanabilirsin kayda gerek yok deniliyordu.

Simfree olması kayıtsız kullanmak demek değil. Simfree olması tüm operatörlerin kullanımına açık demek. Mesela bazı cihazlar sadece çıkışlı olduğu operatör hatlarıyla çalışıyor. Örneğin Verizon çıkışlı bir cihazı Turkcell hat ile kullanamazsın.

Dolayısı ile cihazını iki takvim yılı içerisinde üzerine kayıt işlemi yapılmamış, yakın zamanda ülkeye giriş çıkış yapmış bir pasaporta işlettirmen gerekir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İPhone 6s Plus harita sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Victor Branco V kullanıcısına yanıt
    Tamam ho işte tüm operatörlerin kullanımına açık olduğunda hepsini süresiz kullanabilirim anlamına gelmiyor mu?
  • quote:

Tamam ho işte tüm operatörlerin kullanımına açık olduğunda hepsini süresiz kullanabilirim anlamına gelmiyor mu?

ikisi ayri konular.
    kayit olayi haksiz rekabeti, ulkeye vergisiz telefon girisini mumkun mertebe kontrol altina alabilmek icin icat edilmis bir kural.

Sim free ya da unlocked olmasi ise operatorle ilgili bir durum. operatorlerin "gel benim hattimi kullan sana beles telefon vereyim" demesiyle baslamis bir problem :)
    özetlersek pasaport kaydından kaçış yok :) 120 gün boyunca (maksat turistler sıkıntı yaşamasın) telefonu istediğiniz hatla kullanabilirsiniz. Ama sonrasında telefonunuz kapanır ve pasaport kaydı yapılana kadar da operatör hizmetlerine açılmaz.
  • Şubat ayında Fransadan gelen iphonumu pasaporta kaydetmedim.
    Hala açık

• quote:

Simfree başka, telefonu Türkiye'de kullanmak için kayıt ettirmek başka şeyler. Her halükarda telefonunun pasaport kaydını yaptırmak zorundasın 4 ay kullanımdan sonra. O, bu, şu, Ahmet, Mehmet, Hatice şöyle dedi demekle olmuyor maalesef.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.