Şimdi Ara

Yurtdışında Araç Kiralamak?? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
4
Favori
52.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
    bende mart ayında Roma'dan araç kiralayıp İtalya,İsviçre ve Fransayı gezmeyi planlıyorum.
    bazı konularda tecrübe ve bilgilerinize danışmak istiyorum.
    -rezervasyonumu holidaycars.com üzerinden yapmayı planlıyorum( Roma'dan alıp romaya) ve en uygun aracı firefly firması veriyor.Bu firmadan araç kiralayan var mı? sözleşme şartlarında yurt dışı çıkış ek ücrete tabi olabilir mi yada yasak olabilir mi?
    -Tr de kullandığım ehliyet için sorun yaşar mıyım?
    -İnternet sorunu için firmalar wifi-router adında cihaz kiralıyorlar ,bu cihazın detayı nedir?

ayrıca tavsiye edebileceğiniz başka firma yada aracı site var mı?

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: devrimkaratas

Ben pegasus aracılığı ike Budget ten Almanya da araba kiraladım. Münih, Venedik, Milano, Lozan, Lyon, Paris, Brüksel, rotterdam, Amsterdam, Stuttgart gezdim. Çok rahat ettim detay isteyen arkadaşlara yardımcı olmak isterim.

hocam zaman geçmiş biliyorum ama bende aynı rotayı yapmak istiyorum açıkçası araba kiralama ilgili çekincelerim var kaza olması durumunda vs. biraz detaylı bilgi verebilir misinz acaba? rotanız hk vs. teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gazellewish

quote:

Orijinalden alıntı: devrimkaratas

Ben pegasus aracılığı ike Budget ten Almanya da araba kiraladım. Münih, Venedik, Milano, Lozan, Lyon, Paris, Brüksel, rotterdam, Amsterdam, Stuttgart gezdim. Çok rahat ettim detay isteyen arkadaşlara yardımcı olmak isterim.

hocam zaman geçmiş biliyorum ama bende aynı rotayı yapmak istiyorum açıkçası araba kiralama ilgili çekincelerim var kaza olması durumunda vs. biraz detaylı bilgi verebilir misinz acaba? rotanız hk vs. teşekkürler.

Hocam ben mini hasar sigortası yaptırmadım. Fakat günlük 7 Euro gibi bi rakam bu sigortayı yaptırıp ufak tefek sürtmelere karşı önlem alabilirsin. Bürün araba kiralama sitelerinde bu meselelerle ilgili geniş bilgi var. Kiralama sözleşmesini iyi okursan aklında soru işareti kalmaz. Sen arabayı pertte etsen bi miktara kadar mali sorumluluk yaşarsın. Bu da bildiğim kadarıyla 2000 Euro. Firmadan firmaya değişir. Ben arabayı budgetten kiraladım. Fakat şimdi olsa sixt ten kiralarım. Budget bana dubaide ön düzeni bozuk araba verdi. Sıkıntı çektim. Sixt te bi problem yaşamadım. Yerel siteden kiralamanızı tavsiye ederim.https://www.sixt.de/ almanya için. Hatta bu kiralamanızı Tr müşteri hizmetlerinden dahi sorgulayabilirsiniz. Parası ödenmişmi. Detay vs. Tr müşteri hizmetleri de size yurtdışında kaza konusunda detaylı bilgi verir. Çok saygılı ve başarılılar bu konuda. Ceza yerseniz sizin adresinizi polisle paylaştıkları için 20-25 Euro gibi bi para alabiliyorlar. İsterseniz bu konuyu da araştırın. En iyisi bütün kurallara uymak.

Benim rotaya gelince...
    Ben arabayı stutgard hava limanından aldım. Size bir fiş ve arabanın anahtarını veriyorlar. Arabayı otoparktan alırken siz kontrol ediyorsunuz. Arabadaki mevcut hasarlar bu fişte yazıyor. Fişte yazmayan bi hasar varsa büro ile görüşebilirsin. Teslim ise bütün kiralık arabaları teslim alan bir birim var. Havalimanın da tabelalarla sizi yönlendiriyor. Almanyada otoban parası yok. Hız sınırı da yok. Ben direkt münih e gittim. Bir gece kaldım. Sabah 4-5 gibi yola çıkıp avusturya üzeri venedike gittim. Avusturyada vinyet diye bi otoban ücretlendirmesi var. avusturyaya girince ilk petrolden alıp cama yapıştırdık. italya otoban ücretli. Gişeye ödeyebiliyorsun. Gişelerde genelde makineye kagıt ve demir para kabul ediyor. 200 Euro kabul etmemişti bende. Venedikte arabayı bir katlı otoparka bıraktık. Otele yürüdük. Venedik yürünür zaten. Bi gece kaldık. Milanoya gittik. Bir iki yeri gezip kalmadan lozana gittik. İsviçreye girişte ülkeye giriş parası ve otoban için fiş aldık yine. Ülkeye girerken uzun bir tünel var. Bu tünelin içerisinde polis kontrol ve otoban için gişeler var. Lozanda bir gece kaldık. Lyon a gittik. Fransada da otoban paralı. yine makinelere ödedik. Bazen içinde görevli olan gişelerde vardı fakat nadir. Bir gece kaldık Parise gittik iki gece kaldık. Otelin otoparkı vardı oraya parkettik. Brüksele gittik bir gece kaldık. Yanlış hatırlamıyorsam otoban ücretsiz belçikada. Roterdam üzeri Amsterdama gittik. Bedava park için 1-2 km yürüdük. ama iyiki yürümüşüz. Amterdam muhteşem bir şehir. Bu güzellikleri gezmek lazım. Bir gece kaldık ama keşke daha fazla kalsaymışız dedik. Karlsruhe ye gittik bi gece kaldık. Sonra stutgart üzeri döndük memlekete. Lyonda ve Brükselde kalmaya gerek yok bence. Fransa için lyon dışında başka bir şehirde kalınabilir. Brükseli ben pek beğenmedim. Mons yada brüge güzelmiş. araştırılabilir.

Aklına takılan bi şey olursa sor hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devrimkaratas -- 14 Aralık 2015; 11:33:23 >

• Aklinda soru isareti olan arkadaslar icin bazi durumlari anlatiyim icleri rahat etsin.
    Oncelikle 2 defa italyada arac kiraladim.
    Kiralamak istiyen arkadaslar oncelikle firmanin turk ehliyetine onay verip vermedigine bakin.
    Ben rentalcarsdan kiralamalar yaptim gayet iyiydi tavsiye ediyorum bu siteyi.
    2. Olarak kesinlikle zep+super zep yaptirin sigorta parasi kiralama fiyatini yakaliyor ama gercekten kafaniz rahat eder.
    En onemli noktalardan biri de eger polis cevirmesine gelirsem sorun olur mu sorusu.
    Arkadaslar venedikten romaya donerken gece giseler cikisinda polis beni cevirdi.
    Oncelikle sakin olun polisleri cana yakin:) yolun ortasinda durdurdu koseye kendi arabasinin yanina cektirdi ve basladi sorular.
    Herseyinizi sorguluyor ehliyet pasaport ve kiralik arac kagitlarinizi. Kesinlikle kiralik arac icin verilen kagitlari aracinizda tasiyin. Yaklasik 15 dakika beni tuttu. Sistemden gecmisimi vs saat kacta hangi giselerden girip cikmisim vs telsizden bildirdiler duydum:) bekleme zarfinda turkiyenin teror sorununu ne is yaptigimi nezaman geldigimi ve nezaman donecegimi vs
    Diger polis ilede antalya ve bodrumun guzelligini konustuk.
    Uzun lafin kisasi ehliyetlerimiz gecerlidir hicbir sorun olmadi italyada gonlunuz rahat olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandoer -- 21 Aralık 2015; 23:43:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Türkiye den güvenli. Çekinecek bi şey yok. Kurallara uy. Gerisi no problem.
  • Autoeuropedan kesinlikle uzak durun !
    macaristandan bunların vasıtasıyla sixt rent a car dan araç kiraladım,güya refundable excees paket aldım ( hasar durumunda araç kiralama şirketinin yaptığı kesintiği bunlar karşılıyor ) aracın arka bagaj bölmesinde 2 tane karsılıklı boşluk vardı , daha önce hiç bu marka araç kiralamadığım için orda parça olması gerektiği aklıma bile gelmedi,aracı geri bıraktığımda kimse bana br uyarıda da bulunmadı, 1 ay sonra kredi kartımdan 200 euro çekmişler nedenini sorduğumda bagajda 2 parçanın eksik olduğunu ve araç şöför kapısında çizik olduğunu söylediler( çizikte 10 cmlik kapının bittiği noktada), ben aracı hiç bir şekilde dokunmadım mı bile her hangi bir yere. itiraz ettim bana kanıtın varmı diye soruyorlar, bende maden ben bunları yaptım sen 200 euro nasıl masraf çıkardın bana faturasıı ve araç yapıldıktan sonraki resimleri göster diyorum her iki firmada ses çıkaramıyor ama kredi kartından çektikleri için parayıda kurtaramıyorum 20 euroluk masrafı bana 200 euro olarak resmen kitlediler, autoeuropa diyorum ki hani extar para verip paket aldım, onlarda kaza yaptığınız zaman polis zabtı tuturmanız lazımdı diyorlar ulan kaza yapmadım ki zabıt tutturayım.
    sonuç ortada ne fatura var ne kaza , kafalarına göre 200 euro aldılar extradan, isteseler 20.000 euroda alabilirlerdi nede olsa hesap soran yok ve kredi kartı bilgilerim ellerinde .
    bu durumda ben ne yapabilirim kime nasıl dava açabilirim bilen varsa başına böyle birşey gelen varsa lütfen yardım etsin bana

• quote:

Orijinalden alıntı: kramerica

Autoeuropedan kesinlikle uzak durun !
    macaristandan bunların vasıtasıyla sixt rent a car dan araç kiraladım,güya refundable excees paket aldım ( hasar durumunda araç kiralama şirketinin yaptığı kesintiği bunlar karşılıyor ) aracın arka bagaj bölmesinde 2 tane karsılıklı boşluk vardı , daha önce hiç bu marka araç kiralamadığım için orda parça olması gerektiği aklıma bile gelmedi,aracı geri bıraktığımda kimse bana br uyarıda da bulunmadı, 1 ay sonra kredi kartımdan 200 euro çekmişler nedenini sorduğumda bagajda 2 parçanın eksik olduğunu ve araç şöför kapısında çizik olduğunu söylediler( çizikte 10 cmlik kapının bittiği noktada), ben aracı hiç bir şekilde dokunmadım mı bile her hangi bir yere. itiraz ettim bana kanıtın varmı diye soruyorlar, bende maden ben bunları yaptım sen 200 euro nasıl masraf çıkardın bana faturasıı ve araç yapıldıktan sonraki resimleri göster diyorum her iki firmada ses çıkaramıyor ama kredi kartından çektikleri için parayıda kurtaramıyorum 20 euroluk masrafı bana 200 euro olarak resmen kitlediler, autoeuropa diyorum ki hani extar para verip paket aldım, onlarda kaza yaptığınız zaman polis zabtı tuturmanız lazımdı diyorlar ulan kaza yapmadım ki zabıt tutturayım.
    sonuç ortada ne fatura var ne kaza , kafalarına göre 200 euro aldılar extradan, isteseler 20.000 euroda alabilirlerdi nede olsa hesap soran yok ve kredi kartı bilgilerim ellerinde .
    bu durumda ben ne yapabilirim kime nasıl dava açabilirim bilen varsa başına böyle birşey gelen varsa lütfen yardım etsin bana

geçmiş olsun bilader.
    bende autoeuropa dan kiraladım.
    banada europacardan aracılıyla verdiler.
    araç sıfır dı.

emniyet kemerini hızlı bıraktı arkadaş oda
    mekanizma hızlı çekince pat diye aracın kapı kenarına çarptı
    orayı cızdı. nasıl bir malzeme ise tahta gibi sert.
    bizede fatura gelir dedik ama gelmedi.

itiraz konusunu bilmiyorum.

• Mihmander kullanıcısına yanıt
    ben de autoeurpedan hollandada budgettan kiraladım hiç bir sıkıntı yaşamadım ne üç kağıt ne başka birşey hayır gerçekten yapmış olsam samimiyetimle söylüyorum 200 değil 500 euro veririm ama hiç bir şey olmadı heleki bagajdaki 2 delik aldığımdada vardı ben de arabanın orjinali bu herhalde dedim daha evvel hiç megane hatchback kullanmamıştım.
    daha evvel fas ta cezayirde hollanda Türkiyede yıllardır araç kiralıyorum ilk defa böyle dolandırıcıklıkla başıma geldi
    Türkiyede olsa asla taviz vermem 2 liarada olsa sonuan kadar hakkımı arardım ama macaristanda tanıdığım avukat filan hiç yok
    bir daha asla asla kiralamam autoeurpe ve sixt ten auto europeda kesinlikle hç yardımcı olmuyor sadece sixtin bana yazdıklarını forward ediyor dangalak zaten ben sixtle görüşüyorum.
  • Brükselden araba kiralayıp amsterdamda bırakabilir miyiz? Ayrıca aviste mobil wifi cihazı veriyorlarmış internet için bunu kullanan oldumu diğer ülkelerde çalışıyor mu?
    Yardımcı olursanız sevinirim..

• bu konuyla ilgili derin tecrüberim oldu 2 hafta önce araç kiralayarak avrupa turu yaptım
    alkınıza takılan sorulara yarcımcı olabilirim
    ayrıca eşim bu konuyuda kapsayan bir blog yazdı bilgiyi buradan
    edinebilirsiniz.
  • jakoben1907 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar mart ayı için ispanyada 12 günlük kiralama aldım. Fiyat çok uygundu 33 euro ya geldi. Fazla ucuz gibi geldi fiyat normal midir? Autoeurope aracılığıyla interrent ten kiraladım

Bu araçla portekize geçmeyi planlıyorum yurt dışına çıkışta interrent 70euro talep ediyor ayrıca ekstra sürücü için 80 euro daha talep ediliyor. Her biri kiralamanın iki katından fazla. Bu ücretler normal midir acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: colemerg30

Merhabalar mart ayı için ispanyada 12 günlük kiralama aldım. Fiyat çok uygundu 33 euro ya geldi. Fazla ucuz gibi geldi fiyat normal midir? Autoeurope aracılığıyla interrent ten kiraladım

Bu araçla portekize geçmeyi planlıyorum yurt dışına çıkışta interrent 70euro talep ediyor ayrıca ekstra sürücü için 80 euro daha talep ediliyor. Her biri kiralamanın iki katından fazla. Bu ücretler normal midir acaba?
    Kimse cevap vermemiş ben yazayım bari...
    33 euroya polo kiraladık 3500 km yaptık. Portekize de geçtik. Tüm yolculukta 1 polis bile görmedim. Fakat sonradan 30euro kesmişler sebebini bilmiyorum birkaç defa aradım ama bilgi alamadım sonra bende vazgeçtim aracı kirli teslim ettiğim için olabilir.. Başka da sorun yaşamadık hiçbir ek paket almadım. Sadece geçiş bedeli ve ek sürücü bedeli ödedim. Onlar araç kiralamadan pahalıya mal oldu ama olsun. Garantiye aldık.

• Merhabalar ben ucuz araçları hep RentalCars üstünden kiraladım. Booking in araç kiralama şirketi fiyatları da çok uygun bakmanızı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yancybrown

Merhabalar ben ucuz araçları hep RentalCars üstünden kiraladım. Booking in araç kiralama şirketi fiyatları da çok uygun bakmanızı öneririm.
    referanslı linki gömmeyi ihmal etmemişsin, tebrikler.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.