Şimdi Ara

Yurtdışında ehliyetimi kaptırdım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
13.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: _DIESEL_

quote:

Orijinalden alıntı: fatihardaa

arkadaşlar konuyu yıllar sonra açıyorum kusura bakmayın :) aynı durum benimde başıma geldi bulgaristanda alkolden ehliyeti kaptırdım 5 ay önce çift vatandaşım şimdi türkiyeye gidip yenisini çıkarmak istiyorum yani daha doğrusu yeni çıkan ehliyetlere başvurucam neticede hertürlü ehliyetlerin yenilenmesi gerekiyor fakat benim burda ehliyeti kaptırdığım türkiyedeki sistemde çıkarmı acaba yani kaybettim demeyi düşünüyorum bilgisi olan varmı ? bulgaristan vatandaşlığı bulunmayan kişileri bu durumda konsolosluğa bildiriyorlar diye biliyorum fakat ben çift vatandaş olduğum için böyle bir durum söz konusu olucağını sanmıyorum. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Bulgaristandaki sistemle Turkiyenin alakasi yok,sen Turkiyede ehliyetimi kaybettim yenisini cikarmak istiyorum deyip yenisini alabilirsin,daha once yapanlar oldu,fakat dostca tavsiye nasil olsa yenisini alirim deyip bu sekilde kurallara uymamazlik yapmayin,alkollu sekilde kazaya karisirsan Bulgar hapishanesinde rezil sartlarda basini duvarlara vurursun,arac kullanmak sorumluluk demektir.

Sen ustune alinma da avrupaya her gelen Turk ucuz araba gorunce baliklama atliyor,300-500 euroluk araclari alip trafikte kasaplik yapiyorlar,bu yuzden deport yiyip Turkiyeye yollananani da var hapse duseni de.

Doğru söze ne denir +1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• _DIESEL_ kullanıcısına yanıt
    Çok haklısın 7 yıldır burda yaşıyorum ilk defa şeytana uydum ama son pişmanlık fayda etmiyor maalesef alkollü araba kullanmam tabiki benim hatamda bulgaristanda polislerde Türklere pislik yapmayı çok seviyor nedense bu tarz konularda yani 1 olan cezayı Türk olunca nedense 2'ye katlıyorlar, neyse olan oldu zaten 3 ay sonra ehliyetimi geri alıcam fakat Türkiyeye sürekli gelen birisi değilim o yüzden gelmişken hallediyim diye düşündüm yoksa amacım yeni ehliyeti alıp gelip burda tekrardan araba kullanmak değil öyle bir niyetim yok ama burda zaten biton mahkemelerde uğraştım durdum bu meseleden dolayı şimdi birde Türkiyede gidip kaybettim dicem birde sistemde çıkarsa 2-3 günlüğüne ülkeme geliyorum zaten birde bu meselelerle uğraşmak istemediğimden bilgi edinmek amacıyla sormuştum. Çok teşekkürler.
  • fatihardaa F kullanıcısına yanıt
    Kardeş türkiyeden git çıkar ehliyetini,hiçbir ülke başka bir ülkeye biz bu adamın ehliyetine el koyduk vb diye bir bilgi vermez.Ancak şunu unutma,o ceza süresi dolmadan herhangi bir nedenle tekrar yakalanırsan yada sıradan bir kontrolde ehliyetinin alınmış olduğu,cezasının dolmadığı ortaya çıkarsa hapse kadar varan ciddi durumlarla karşı karşıya kalabilirsin.

• D.Baran kullanıcısına yanıt
    Valla bende öyle tahmin çok büyük bir suç olmadığı sürece ülkeler arası bildirilmiyor diye biliyorum fakat işte ehliyet türk ehliyeti olunca acaba bilgi verirlermi diye düşünmüyo değilim bildirilmiş olsa bile türkiyede sistemde çıktı diyelim ben kaybettim diye gidiyorum türkiyede sistemde çıktı alkolden bulgaristanda kaptırdığım türkiyede ne gibi bi yaptırım uygulanır acaba ?
    Bu arada zaten arabamı bağladılar burda biton dertle uğraştım ehliyeti türkiyeden alsam bile burdaki cezam dolmadan kesinlikle kullanmam yani :) bikere sütten ağzımız yandı
    birde son olarakhttps://www.egm.gov.tr/sayfalar/trafik_sorgulari.aspx şu siteden trafik sicilimi sorgulattım temiz gözüküyor gerçi bilmiyorum tam olarak herşey çıkarmı burda olası bir durumda ama. Teşekkürler bu arada cevap için.
    Bırak Tr-Bulgaristan'ı, Almanya-Avusturya gibi Almanca konuşan,sınırları ardına kadar açık iki AB üyesi ülke arasında bile böyle bir uygulama yok.Artı başka bir ülkenin ehliyetine el konulması gibi bir örnekte duymadım bırakın bilgi vermeyi.

Türkiye de ortaya cıkarsa bilgi verirlerse demişsiniz,en fazla ehliyet çıkaramazsınız,başkada birşey olmaz.Hatta bilgileride olsa Tr vatandaşı olarak Tr içinde güncel herhangi bir cezanız olmadığı için alabilme ihtimalide yüksektir bence.

• D.Baran kullanıcısına yanıt
    Bakalım bu hafta gidiyorum Türkiyeye büyük ihtimal hafta başı gibi evrakları toplayıp kaybettim diye başvuru yapıcam inşallah bir cezada türkiyeden yemeyiz yalan söylediğim ortaya çıkıpta :)

Teşekkürler.
    Hocam aynı durum benim başıma geldi Bulgaristan polisi 6 aylığına aldı ehliyetimi. Türkiye'de Kaybettim diye başvurdunuz mu sonuç nedir ?
    Fatih Selam;

Aynı dertten bende muzdaribim. Bulgaristanda polis ehliyetime el koydu alkolden. Ben üflemedim kan testi dediler kandan korkuyorum dedim :) Sen kaybettim diye başvurdun mu Türkiye'de ? Son durum nedir bilgi verebilir misin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakeburak

Fatih Selam;

Aynı dertten bende muzdaribim. Bulgaristanda polis ehliyetime el koydu alkolden. Ben üflemedim kan testi dediler kandan korkuyorum dedim :) Sen kaybettim diye başvurdun mu Türkiye'de ? Son durum nedir bilgi verebilir misin ?

Yukarida alintida yazdim sana yakin zamanda bu sekilde Turkiyeye donup ehliyetimi kaybettim diyerek yenisini alan arkadaslar oldu,burada bir problem yok zaten.

Ayrica bilmen gereken Turkiye ehliyetin , 6 ay sonrasi avrupa birligi ulkeleri arasinda gecerli degil misal bir kazaya karisirsan sigorta sirketin 6 aylik surenin doldugunu bu nedenle ehliyetini yok sayip kazayi karsilamaz ve mahkemelik durumun olursa ehliyetin orda da yok sayilabilir.

O yuzden yeni aldigin ehliyeti bulundugun ulkeye gore tercume ettirmen senin yararina olacaktir.

• Bulgaristan'a islam şeriat mı gelmiş, okadar ceza burda yok,

Alkol insanı gerçekten bozuyor, araba kullanılmaz,

• ARKADAŞLAR SELAMLAR BEN YURT DIŞINDA YAŞIYORUM AMA EHLIYETIMI TURKIYEDE 2. DEFA ALKOLDEN ALINDI SÜDGE SERTIFIKASI ALINMADAN EHLIYETI ALAMADIGIMI SOYLEDILER BENDE YURT DISINDAYIM EHLIYETIMI NASIL GERI ALABILIRIM ARKADASLAR
  • ilyas0303 kullanıcısına yanıt
    Ehliyetinizi yaşadığınız ülkeden aldıysanız, yaşadığınız ülkeden ehliyetimi kaybettim deyip çıkartın o resmi süreçler geçene kadar. Ehliyetiniz Türkiyeden yaşadığınız ülkeye teslim edilene kadar 6 ayın 3-4ayı geçer zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bulgar da alkolden ehliyet kaptıranı da ilk defa duydum, ruhsatın içinde duruma göre her zaman 50 leva duracak, işler öyle yürüyor.
    ayık araba kullanan yok ki bulgar da kadınlar hariç
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.