Şimdi Ara

Yurtdışından araç getirip Türkiye'de kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Turistik kolaylıklar kapsamı taşıtların süreleri

MADDE 6 – (1) Türkiye Gümrük Bölgesi dışında yerleşik kişilerin getirdikleri taşıtlarına, 365 (üçyüzaltmışbeş) günlük dönem içerisinde 180 (yüzseksen) gün süre verilir.

(2) Türkiye Gümrük Bölgesi dışında yerleşik kişilerden, malulen emekli olanlar ile ön emeklilik hakkı kazananlar dâhil yurtdışından emekli olanların, emeklilik belgesini ibraz etmeleri hâlinde, taşıtlarına 360 (üçyüzaltmış) gün süre verilir.

(3) Bu maddenin (1) ve (2) nci fıkralarında belirtilen sürelerin tamamının kullanılmasından sonra, yeniden Türkiye’ye taşıt getirilebilmesi için kişi ve taşıtın, çıkış tarihinden itibaren en az 185 (yüzseksenbeş) gün süreyle fiilen yurtdışında bulunmaları gerekir.

(4) Taşıt getirmek istedikleri tarih itibariyle son 185 (yüzseksenbeş) gününü kesintisiz olarak Türkiye Gümrük Bölgesi dışında geçirmediği anlaşılan kişilere, bu maddenin (1) ve (2) nci fıkraları kapsamında durumlarına uyan sürelerden taşıtın ve kişinin Türkiye’de kaldıkları süre düşüldükten sonra arta kalan süre verilir.

(5) Taşıta verilecek süre hesaplanırken, taşıt ve kişi için süreler ayrı ayrı hesaplanır ve kısa olan süre verilir. 1 No.lu Taşıt Takip Programı kişilerin Türkiye’de taşıtsız olarak bulundukları sürelere ilişkin bir bilgi vermediğinden, kişinin Türkiye’de taşıtsız olarak bulunduğu süreler göz önünde bulundurulur.

(6) Geçici ithal edilmek istenilen taşıta ilişkin mülkiyet değişikliği yapılmış olması halinde, taşıtın daha önce Türkiye’de bulunduğu süreler göz önünde bulundurulmaz.

(7) Herhangi bir nedenle iç gümrük idarelerince teslim alınan ve yurtta kalma süresi bulunmayan taşıtların yurtdışı edilmek üzere sınır gümrük idarelerine sevk işlemleri, 1 No.lu Taşıt Takip Programına kayden en çok 7 (yedi) gün süre verilerek gerçekleştirilir.

(8) Taşıtlar için gümrüklerden geçiş karnesi ibraz edilmiş ise yukarıda belirtilen süreler de dikkate alınarak, karnede belirtilen süreler dâhilinde işlem yapılır.

Yasa bu fakat yasa şunu demiyor. 180 günü bir fiil orada yaşamayanlar araç getiremez demiyor.

4) Taşıt getirmek istedikleri tarih itibariyle son 185 (yüzseksenbeş) gününü kesintisiz olarak Türkiye Gümrük Bölgesi dışında geçirmediği anlaşılan kişilere, bu maddenin (1) ve (2) nci fıkraları kapsamında durumlarına uyan sürelerden taşıtın ve kişinin
    Türkiye’de kaldıkları süre düşüldükten sonra arta kalan süre verilir.

Bazıları forumda kişinin 185 gün bir fiil kalmadan araba getiremeyeceğini söylemişti.
    Kısa sürelerle getirilebilir?diyor yasa.
    ve neden bunu çok bilmişler diyor 185 gün kalmadıkça getiremez diyorlar?

yorum ve görüşleriniz çok önemli.
    ayrıca forumda bir kişi 185 gün kalmadan araç getirdiğini söylemişti.

saygılar

• Hevesini kırmak gibi olmasın ama bu işler çok zor ve pahalıya patlıyor , vazgeçin derim bu sevdadan ben çok araştırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Narc0s3

Hevesini kırmak gibi olmasın ama bu işler çok zor ve pahalıya patlıyor , vazgeçin derim bu sevdadan ben çok araştırdım

ama 5-10 günlüğüne de olsa getirebiliyorsun.
    yasa 180 gün orada kalmasan bile orada kaldığın güne kadar araç getirebilirsin diyor...

forumdaki laleler neden bizi yanıltıyor?
  • Maalesef yanlış anlamışsınız. Turistik kolaylıklar kapsamında yani gecici ithalat ile arac getirebilmek icin yurt dışı yerleşik kişi statusunde olmak gerekmektedir. Bu da ancak Turkiye Gumruk Bolgesi dışında (sınırları ilgili mevzuat taafından cizilmiştir, Turkiye sınırlarından farklılık gosterir) gerekli sureyi gecirmekle kazanılabilir.

Gecici ithalat ile arac getirmek ise esasında o kadar da pahalı ve yorucu degildir. En azından kati ithalata nazaran daha kolaydır.

Kolaylıklar dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clioauthentique

quote:

Hevesini kırmak gibi olmasın ama bu işler çok zor ve pahalıya patlıyor , vazgeçin derim bu sevdadan ben çok araştırdım

ama 5-10 günlüğüne de olsa getirebiliyorsun.
    yasa 180 gün orada kalmasan bile orada kaldığın güne kadar araç getirebilirsin diyor...

forumdaki laleler neden bizi yanıltıyor?

Sen sürekli kullanmak için araba getireceksen ancak orda yerleşik hayatta olan birisi kesin dönüş yapmak isterse gelirebiliyor ve 3 yaşından büyük olmaması lazım ama tatil ile geliyorsa giriş çıkış yapabiliyor nitekim akrabalarım yazları geliyor 1 kalıp geri dönüyorlar.Veya mavi plaka araç istiyorsan bazı niteliklere sahip olman lazım ve belli sürelerde burada belli sürelerde yurtdışında kalması lazım

• http://koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=73549

İlgili site sordum.
    orada kaldığım gün sayısı kadar getirebiliyormuşum...

NEDEN İNSANLARI HALEN YANILTIYORSUNUZ.BUNDAN ZEVK Mİ ALIYORSUNUZ?
  • neden bilip bilmeden insanları yanıltıyorsunuz?
    yurtdışında aracınız varsa kaldığınız gün kadar getirebiliyorsunuz?
    neden insanların umudunu kırıyorsunuz?
    ve neden bunu yaşayan araç getirenler yalan söylesin?

yazıklar olsun size.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

neden bilip bilmeden insanları yanıltıyorsunuz?

yazıklar olsun size.

Sen kimi gördün yurt dışından ucuz araba getiripte burda kullanan

Evrak işleri v.s. sen bunları kolay zannediyorsun , umudun kırılsın tabi kolay kesinlikle değil

Ben bir çok imkanım olmasına rağmen getiremedim öyle bu işler ordan burdan okuyup olmuyor

Vergiler , evraklar , kişinin taşıması gereken şartlar , aracın yaşı durumu v.s. çok karışık bir iş

Senin hakkında bir bilgimim yok , hangi arabayı getireceksin demiyorsun , hangi ülke belli , değil , vatandaşlık durumunun derken olay çıkılmaz hal alıyor

Bende sana kaba taslak olayı söyledim git yapabiliyorsan yap tutan yok seni , ayıptır bilmiyorsan öğren

• quote:

quote:

neden bilip bilmeden insanları yanıltıyorsunuz?

yazıklar olsun size.

Sen kimi gördün yurt dışından ucuz araba getiripte burda kullanan

Evrak işleri v.s. sen bunları kolay zannediyorsun , umudun kırılsın tabi kolay kesinlikle değil

Ben bir çok imkanım olmasına rağmen getiremedim öyle bu işler ordan burdan okuyup olmuyor

Vergiler , evraklar , kişinin taşıması gereken şartlar , aracın yaşı durumu v.s. çok karışık bir iş

Senin hakkında bir bilgimim yok , hangi arabayı getireceksin demiyorsun , hangi ülke belli , değil , vatandaşlık durumunun derken olay çıkılmaz hal alıyor

Bende sana kaba taslak olayı söyledim git yapabiliyorsan yap tutan yok seni , ayıptır bilmiyorsan öğren

benim burada demek istediğim 10 gün 20 gün kullanmak amacıyla sordum.
    Şu an Karadeniz tarafında son model Gürcü plakalı lüks arabalar kullanabilirsin.

• Tamam biliyormuşsun cevabını bana müsade
  • Yine turbolinea yine bir isyan yine bir mutsuzluk yine bir intihar etmenin esiginde..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: H. Upmann

Yine turbolinea yine bir isyan yine bir mutsuzluk yine bir intihar etmenin esiginde..

lüks bir araca kendi ülkemizde binemiyoruz...

yurtdışında x6 30.000euro benim ülkemde 90.000eu...

nasıl isyan etmem?

ferrariye binemiyorum.x6 ya binemiyorum...

yurtdışında şirket kurucam.kurduktan sonra canım sıkıldığı zaman türkiye'ye geleceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.