Şimdi Ara

Yurtdışından elektrikli ağır vasıta getirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yurt dışından ithal araç getirdiğimizde tr den pahalıya geliyordu . Peki elektrikli ağır vasıta ithal etmek istesek ödeyeceğimiz vergiler ne olur ?
    Aylık yüksek miktarda nakliye giderim var. Elektrikle çalışan 10-15 ton arası yük taşıyan 300 km ve üzeri yüklü halde menzile sahip elektrikli ağır vasıta bakıyorum.
    Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

• Sorunun eşdeğeri yurtdışından elektrikli toyota getirmek mümkün mü olarak anlaşılabilir
    ağır vasıtanın daha başka bir vergisi olacağını düşünmüyorum
  • akü 1 yıl sonra bitecek o zaman aracın parası kadar akü alman gerek
  • akü farkli bir konu ben araci getirmek mumkun mu onu bilmek istiyorum
    ne kadar vergi odemem gerekiyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maxiromulus kullanıcısına yanıt
    Sayın; maxiromulus

Aracı getirmeniz mümkün ÖTV oranı %4
    Aracın tescili sırasında bürokrasi sizi biraz uğraştıracak olsa da tescilini yaptırırsınız.

Yurt dışı dediğiniz Çin ise, aman ha uzak durun derim. Tamamı çöp, çok üzülürsünüz.

Aracı Avrupa veya Amerika dan alacaksanız, 300 km menzilli 12 tonluk araçların en ucuzu 500.000 usd den başlar.
    18 tonluk araçların en ucuzu 700.000.usd den başlar. Tabi birde şarj cihazı almanız gerekiyor. Şarj cihazları da kabaca 4.500 usd den (8-10 saat)
    başlar, 40.000 usd (1 saat) biter.

Bu araçlardan Türkiye de de üreten ve dönüştüren var. Fiyatları avrupa ve amerikaya göre daha makul ve kalitesi de onlardan farklı değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enginos

Sayın; maxiromulus

Aracı getirmeniz mümkün ÖTV oranı %4
    Aracın tescili sırasında bürokrasi sizi biraz uğraştıracak olsa da tescilini yaptırırsınız.

Yurt dışı dediğiniz Çin ise, aman ha uzak durun derim. Tamamı çöp, çok üzülürsünüz.

Aracı Avrupa veya Amerika dan alacaksanız, 300 km menzilli 12 tonluk araçların en ucuzu 500.000 usd den başlar.
    18 tonluk araçların en ucuzu 700.000.usd den başlar. Tabi birde şarj cihazı almanız gerekiyor. Şarj cihazları da kabaca 4.500 usd den (8-10 saat)
    başlar, 40.000 usd (1 saat) biter.

Bu araçlardan Türkiye de de üreten ve dönüştüren var. Fiyatları avrupa ve amerikaya göre daha makul ve kalitesi de onlardan farklı değil.

konu ile ilgili daha detaylı bilgi için size özel mesaj gönderdim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.