Şimdi Ara

YURTDIŞINDAN GELMEYEN MALLAR İÇİN PTTYİ ŞİKAYET EDİN (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
22
Favori
11.778
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SeLAM ARKADAŞLAR ALİEXPRESSDEN 12DOLARLIK BİR SİPARİŞİM OLDU VE 2DOLAR KORUMA TAKİP İSTEDİM 14DOLAR ÖDEDİM VE TAKİP ETTİĞİM DE TESLİM EDİLDİ DİYOR NE YAPMAM LAĞZIM YARIN PTT Yİ ARICAM... 11 GÜNÜM KALDI SATICIYA MESAJ ATACAM .... TAKİP KODUM RT297923377HK LÜTFEN YARDIM
  • quote:

Orijinalden alıntı: despot12

SeLAM ARKADAŞLAR ALİEXPRESSDEN 12DOLARLIK BİR SİPARİŞİM OLDU VE 2DOLAR KORUMA TAKİP İSTEDİM 14DOLAR ÖDEDİM VE TAKİP ETTİĞİM DE TESLİM EDİLDİ DİYOR NE YAPMAM LAĞZIM YARIN PTT Yİ ARICAM... 11 GÜNÜM KALDI SATICIYA MESAJ ATACAM .... TAKİP KODUM RT297923377HK LÜTFEN YARDIM

Kesinlikle ptt ile gorusmelisin teslim almadigin kargoyu nasil oyle gosteriyorlar anlamadim. Benim her takipli kargom icin imza aliniyor subeden yada postaci ariyor imza atman gerekli diye.

Edit: Subeye gitmediysen bi ugra buyuk ihtimal oradadir. Evraklarda karisiklik olmustur buyuk ihtimal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. JhonSmith -- 20 Ocak 2016; 0:40:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VLla beyler böyle bir konu gordugüme öncelikle sevindimm

Hep bi suphelerim vardı malum Takipsiz kargolarim benimde var 40 gunu askın suredir gelmedi bende suan an itibari ile ptt ye yazdim bakalim ne olucak...

Ama sizlere birsey sorucam simdi bu Takipsiz Kargolari nasıl onlara ispatliycaz yada ne biliyim onlar butur sikayetlere kargonun takibi olmadigi icin netur bir sonuc baglar ? Boyle TAKIPSIZ olupta Ptt ye yazan varmi ?

• Benimde takipsiz kargolarım gelmedi nerdeyse 2 ay oldu. takiplilerin hepsi sorunsuz elime geçti. bu işin içinde bir alicengiz oyunu var ama bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amcui

quote:

Orijinalden alıntı: johnymu

quote:

Orijinalden alıntı: Amcui

Bimer ne ?? Benim 30 yakın takipsiz 2 ayı aştı gelmedi. İzmidekiler atıyo cebe

Başbakanlık iletişim merkezi . Sitesine git. Başvuru formu doldur durumu söyle. Sana ordan başvuru sırası verecek. O sıra no ile başvurunun durumunu öğrenebilirsin.

Örnek PM atarmısın. Ne dicem şu şu şu ürünlerim gelmedimi yazcam ? Zaten takipsiz derler

ilk sayfaya ekleyecem. bu forumda buna benzer bi konu vardı
    metin bu:.
    yurtdışından aldığımız kargo kodu olmayan ürünler devamlı kayboluyor ptt birimlerinde. takip kodu olmadığı için haliyle suistimale açık olabiliyor. tüm sasyal medya siteleride bu konu hakkında yüzlerce şikayet var kargonun kaybolduğuna dair. ptt gibi büyük bir kuruma yakışmıyor bu durum. yurtdışından alınan her ürüne, türkiyeye giriş yaptığında takip edebileceği bir sistem yapılması, bu sorunu ortadan kaldıracaktır diye düşünüyorum, lütfen bu durumu gerekli mercilere ve yazılım departmanlarına iletiniz

• arkadaşlar yazdığım metni en başa ekledim
  • quote:

Orijinalden alıntı: By..Emre

VLla beyler böyle bir konu gordugüme öncelikle sevindimm

Hep bi suphelerim vardı malum Takipsiz kargolarim benimde var 40 gunu askın suredir gelmedi bende suan an itibari ile ptt ye yazdim bakalim ne olucak...

Ama sizlere birsey sorucam simdi bu Takipsiz Kargolari nasıl onlara ispatliycaz yada ne biliyim onlar butur sikayetlere kargonun takibi olmadigi icin netur bir sonuc baglar ? Boyle TAKIPSIZ olupta Ptt ye yazan varmi ?

aldığın sitenin sayfasını resim olarak kaydet. ingilizcede olsa bellidir herşey
  • Ben de gearbestten minik bir quadcopter almıştım. Yedek parçalarını ayrı göndermişler, onlar elime ulaştı.

Ancak quadcopter gelmedi. İlk kez bir takipsiz kargom elime ulaşmadı.

Gearbest'e refund için yazğımda öncelikle yerel posta ofisiyle görüşmemi söylediler.

Verilen takip kodunda 22.12.2015'te Türkiye'ye giriş yaptığı görülüyor ancak sonrası yok tabii ki.

Şimdi PTT'nin sitesinden şikayet kaydı oluşturdum. Gelen cevaba göre ben de BİMER'e yazacağım.

Hayırlısı bakalım.
  • BurakMolla kullanıcısına yanıt
    22sinde Türkiye ye girmiş ve eline ulaşamamış ise normaldir.benim11 kasım da sipariş verdiğim ürün 30 kasım da ülkeye giriş yapmıştı. ürün 6 ocakta elime geçmişti.Takipsiz kargo verem eder adamı

• Benzer durum benim de başıma geldi takipli kargomu teslim edildi diye gösteriyorlar
    bir de teslim alan annesi diye not da düşmüşler aradık sorduk teslim almadığımızı ilettik.
    ertesi gün mahallenin 20 yıllık postacısı kargoyu getirdi birde özür diledi can sıkıcı bir durum.
    takipsiz 45 günü geçen kargom var daha ses seda yok
    burda kurumsal bir yetersizlik var.
  • Ali'den bir defa sipariş verdim,aylar oldu gelmedi...Büyük konuşmayayım ama bir daha yurtdışından Ali'den Veli'den sipariş vermem...
  • bazen dispute açtıktan sonra sipariş gelebiliyor, para iadesi alıp para gönderdiğim çok oldu
  • İzmir'deyim zapals'dan sipariş ürünlerim hala gelmedi. Geçen de kargo göndermek istedim yurt dışına. Bana elektronik ürün diye gümrük ptt'ye gitmeme söyledi.
  • quote:

bimere ben şikayet ettim bi kaç gün önce. bugün ptt aradı. yurt dışı siparişleriniz var diye. gittim aldım. eve göndermiyormusunuz dedim. bundan sonra inşallah göndereceğiz dedi. bende inşallah dedim .çıktım
    bimere girin alttaki linkten doğru. epostanızı yazın başvuru formu oraya gelecektir.

http://www.bimer.gov.tr/Forms/pgApplication.aspx

yazacağınız metin:

yurtdışından aldığımız kargo kodu olmayan ürünler devamlı kayboluyor ptt birimlerinde. takip kodu olmadığı için haliyle suistimale açık olabiliyor. tüm sasyal medya siteleride bu konu hakkında yüzlerce şikayet var kargonun kaybolduğuna dair. ptt gibi büyük bir kuruma yakışmıyor bu durum. yurtdışından alınan her ürüne, türkiyeye giriş yaptığında takip edebileceği bir sistem yapılması, bu sorunu ortadan kaldıracaktır diye düşünüyorum, lütfen bu durumu gerekli mercilere ve yazılım departmanlarına iletiniz

Bu başlığı okuduktan sonra bugün bende Ptt'nin kendi sitesinde şikayette bulundum.
    3 ay 15 gün önce ip misina sipariş etmiştim. Bunun neden tarafıma ulaşmadığını sordum. Tabi biraz uzun bir metin yazdım açıkcası onlara...
    Ürün neden halen gelmedi bilmiyorum ama şikayet konusunda PTT'nin baya bir hassas olduğunu görmüş oldum. Ve bu beni sevindirdi.
    Bugün şikayetimi saat 11 civarlarında yazdım. Akşam 15.30-16.00 sıralarında PTT'den özel numara ile aradılar.
    Ürünün bugün geldiğini yarın öğlen veya öğleden sonra tarafıma getirileceğini telefonda ki bayan söyledi.
    Büyük ihtimal yarın gelecek ürün bu 3 ay 15 gündür gelmeyen ip misana olmayacak. Başka bir sipariş var onu bekliyorum o gelecek diye düşünüyorum ama olsun PTT'nin en azından bu yönde ki ilgisi taktirlik.
    Bu arada şikayetimi şu linkten yazdım :https://pttws.ptt.gov.tr/info_web/info_kayit.jsp

• quote:

Orijinalden alıntı: Korkusuz Üye

Bimer ile PTT'nin bir bağı yok , konuyu açan arkadaşa ben pek inanmadım.

bimer hakkında bi bilgi sahibi değilsen burda boş yorum yapma
    aşağıda bimer üzerinden sorgulama mevcut
     YURTDIŞINDAN GELMEYEN MALLAR İÇİN PTTYİ ŞİKAYET EDİN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the guardian14 -- 20 Ocak 2016; 20:12:33 >

• quote:

quote:

quote:

Bimer ile PTT'nin bir bağı yok , konuyu açan arkadaşa ben pek inanmadım.

bimer hakkında bi bilgi sahibi değilsen burda boş yorum yapma
    aşağıda bimer üzerinden sorgulama mevcut

Bilgi sahibiyim.Ben BİMER'i başbakanlığa bağlı kurumlar için kullanıyorum.PTT Başbakanlığa bağlı değil.Bu şikayet yeri BİMER değil.Şikayet etsende bir sonuç alamazsın.

ben sadece ptt için kullanmadım. istediğin yeri şikayet edebilirsin ben sonuç aldım ister inan ister inanma. ben çözdüm sorunumu.

• quote:

Orijinalden alıntı: jacques1791

benim de bir kargom sistemde kontrol ettiğimde teslim edilmiş görünüyordu fakat teslim almamıştım. ptt genel müdürlüğüne şikayet maili gönderdim. üc gün sonra istanbul başaksehir subeden aradılar postacının muhtemelen baska bir kişiye teslim ettiğini (kime teslim edildiği bilinmiyor ) bu yüzden zararımı tazmin etmek istediklerini bildirdiler. bende 45 tl verdiğim şey icin 90 tl talep ettim postacı ödeyip gitti. ptt genel merkez de beni aradı şikayetiniz cözüldü mü diye bende evet dedim. muhtemelen montu postacı yada işleme merkezinde birisi mülkiyetine gecirmişti bende ceza olarak iki katı istedim. ki ptt genel merkezinden ararlarsa şikayetimiz çözüldü diyin diye üstüne basa basa söylenmişti.

bu da böyle bir anımdır.

Adamlar guzelce odemis hocam zararinizi. Ustune kar koymaniz hos olmamis

• quote:

Orijinalden alıntı: By..Emre

VLla beyler böyle bir konu gordugüme öncelikle sevindimm

40 gun takipsiz kargo icin az bir sure. 3 ay dolmadan sikayet acmayin.

• bir sürü kargom yok gelmedi, en son takipsiz xiaomi 10400 aldım 40 liraya onuda cebellezi ettiler herhalde, başkasının malını alan düpedüz hırsız üçkağıtçıdır..
  • 11 kasımda aliden aldıgım urunler hala gelmedı ...artık umidi kestım..bir kısmı kasımın sonunda ulkeye gırmıs gorunuyor..ama ortalıkta urun yok...takıpsız oldugu ıcın ptt cılerın ıc ettıgını bıle dusunuyorum...seytan bu ınsanın aklına hersey sokuyor...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.