Şimdi Ara

YURTDIŞINDAN GELMEYEN MALLAR İÇİN PTTYİ ŞİKAYET EDİN (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
179
Cevap
22
Favori
11.759
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mcake±

Şikayet ettim ama boşa uğraştık:

quote:

Sayın M... ,

Bimer Başvuru Numaranız :93...

M... İlgi : 20.01.2016 Tarih ve 93... sayılı elektronik posta. Kayıtsız gönderilerinizin adresinize ulaşmadığını belirttiğiniz ilgi elektronik postanız incelenmiştir. Üyesi bulunduğumuz Dünya Posta Birliği Kararları ve iç mevzuatımız uyarınca kayıtsız mektup türündeki gönderiler diğer posta idareleri ve servislerimiz arasında herhangi bir kayda tabi olmadan alınıp verilmekte, meydana gelen kayıp, hasar, gecikme gibi aksaklıkların hangi ülke servislerinde oluştuğu tespit edilememekte ve bu tür gönderiler için hiçbir posta idaresince sorumluluk alınmamaktadır. Bilgilerinize sunarız.

Kısacası takipsiz posta hikaye imiş...

Aynı cevabı bende 2 gün önce aldım. Kopyala yapıştır cevap. Neyse en azından aptala benzemediğimizi anlamışlardır.

Birde şivesi kırık bir dayı aradı beni bimerden, çalıyorlar vs diyince tamam ptt genel müdürlüğüne iletirim dedi. Manisa ptt dağıtım ofisinide aradım adımı soyadımı aldılar. Bakmak için ve sonrası için, üstüne kapıya gelen kargo personeliyle muhabbeti kurdum, sigara uzattım.

Artık dahada gelmezse ben çin işini bırakırım arkadaş. Daha ne yapayım

• quote:

Orijinalden alıntı: zikaçu

Şöyle bir durum oldu ve huylandım, siz ne dersiniz acaba. Yurtdışından takipli bir kargom geçenlerde PTT kuryesi tarafından kapıya getirildi. Getiren dedi ki gümrükten 4 lira ödemesi çıkmış ben ödeyecekmişim. Dedim ki, kargo masrafları dahil internetten sipariş sırasında ödenmişti nasıl masraf çıkıyor. Peki dedim bunun makbuzu/fişi belgesi var mı. Bunu deyince kargonun üzerinde bir etiket yapıştırılmış onu gördüm bu mu dedim. Ama etiketin üzerinde 0.6 TL yazıyordu. O da Damga Vergisi olarak belirtilmiş, Gümrük Vergisi kısmı da var ama onun ücreti 0.0 TL. O zaman dedim ki, burda toplamda 60 kuruş yazıyor niye 4 lira istiyorsun. Getir dedim bunun faturasını/makbuzunu fotoğrafını çekip internetten alışveriş yaptığım yere şikayet edeceğim. Böyle deyince kargoyu bıraktı bana ve dedi ki, ben merkeze gideyim bir sorayım ona göre belki sizi yine rahatsız ederim. Sonra gelmedi bir daha. PTT'nin sayfasından bakıyorum kargo için Teslim Edildi yazıyor, doğru teslim edildi ama orda da 60 kuruşluk ücretin dışında başka bir ücret yok.

Şimdi bir kere, gümrükten böyle bir masraf çıksa hem bunun internetten görülmesi gerekir, hem kargoyu getiren kurye bunun makbuzunu verir. Ayrıca zaten alıcı ödemesi gereken ücreti vermese kurye de kargoyu vermemeli alıcı ücreti ödemeyi kabul etmiyor diye öyle değil mi. Yoksa çalıştığı yere hesabını nasıl verir. Şimdi bu kargoyu verdi bana peki o zaman niye benden yanında belgesi olmayan bir ücreti istedi, ayrıca yanında teslimat listesi de yoktu imzamı da almadan gitti.

Şimdi böyle bir durumda kimi nereye nasıl şikayet etmeli? Diyeceğim ki, PTT kuryesi benden yanında belgesini getirmediği bir parayı istedi ama sözlü olarak yapılmış bir davranış nasıl belgeleyebilirm ki. Tahmin ediyorum ki, böyle benzer şeyi başkalarına da yaapıyor olabilirler. Hani kime tutturabilirsek gibilerinden, dalgınlığına gelir de verir hesabı. Ben şimdi rahatsız oldum bulunduğum bölgedekilerden, çünkü bu bulaşıcıdır biri yaparsa diğeri de yapar. İmza kağıdı da getirilmemiş, belli ki ciddiyet yok.

Ne dersiniz, hangi birime ne diye başvurulmalı ?

takipli kargoysa cihet numarasıyla şikayet edebilirsiniz.

• Bende dün keyfi olarak telefonu açmayan,gelen kargomu gelin burdan alin demeye bile tenezzül etmeyip ptt işyerinde bekliyor diye takip veren ukim İ şikayet ettim.
    Tamamen keyfi kargo gelmiyor,ne yasaklı urun ne de vergiye giriyor.adamlar telefona bıle bakmıyor.
    Umarım birşey çıkar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bimerden gelen cevap
    "İlgi elektronik postanız incelenmiştir. Üyesi bulunduğumuz Dünya Posta Birliği Kararları ve iç mevzuatımız uyarınca kayıtsız mektup türündeki gönderiler diğer posta idareleri ve servislerimiz arasında herhangi bir kayda tabi olmadan alınıp verilmekte ve bu doğrultuda ücretlendirilmekte olup bu tür gönderiler ile ilgili hasar, gecikme gibi aksaklıkların hangi ülke servislerinde oluştuğu tespit edilememektedir. Bu nedenle söz konusu kayıtsız gönderiler ile ilgili hiçbir posta idaresince sorumluluk alınmamaktadır. Bilgilerinize sunarız."
  • İlgi elektronik postanız incelenmiştir. Üyesi bulunduğumuz Dünya Posta Birliği Kararları ve iç mevzuatımız uyarınca kayıtsız mektup türündeki gönderiler diğer posta idareleri ve servislerimiz arasında herhangi bir kayda tabi olmadan alınıp verilmekte ve bu doğrultuda ücretlendirilmekte olup bu tür gönderiler ile ilgili hasar, gecikme gibi aksaklıkların hangi ülke servislerinde oluştuğu tespit edilememektedir. Bu nedenle söz konusu kayıtsız gönderiler ile ilgili hiçbir posta idaresince sorumluluk alınmamaktadır. Bilgilerinize sunarız.

Bundan sonra almam takipsiz bişey

• bana böyle bişey gelmedi çalıyorlar falan deyince bana gelen cevap ilgili posta dağıtım şubesinde 2 kayıtsız ürününüz bulunmaktadır gün içinde teslm edilecek denildi. getiren bayan 4 adet kayıtsız getirdi beklediğim gibi geçen ay hemde. tekrar yine kayıtsız psota için şikayet yazdım bu sefer getiren adam zile basıyorum kimse yok dedi belli ki arabayla getirdi. düşünün yani ben kısmetliyim demekki.
  • İlgi elektronik postanız incelenmiştir. Üyesi bulunduğumuz Dünya Posta Birliği Kararları ve iç mevzuatımız uyarınca kayıtsız mektup türündeki gönderiler diğer posta idareleri ve servislerimiz arasında herhangi bir kayda tabi olmadan alınıp verilmekte ve bu doğrultuda ücretlendirilmekte olup bu tür gönderiler ile ilgili hasar, gecikme gibi aksaklıkların hangi ülke servislerinde oluştuğu tespit edilememektedir. Bu nedenle söz konusu kayıtsız gönderiler ile ilgili hiçbir posta idaresince sorumluluk alınmamaktadır. Bilgilerinize sunarız.

NE DİYİM BEN ŞİMDİ BUNLARA
  • AliExpress ile yaptığım son 8 alışverişin tamamı adresime ulaşmadı.
    Bütün alışverişler 10 USD altındaydı. Kayıtlı posta ile gönderiyorum diyen satıcılar da dahil olmak üzere, hiçbir satıcı kayıtlı posta ile göndermedi.
    Buna karşın hepsi bir barkod numarası girdi, bu takip numarlarının bazıları doğrudan böyle bir posta yok diye hata veriyordu. Satıcılara sorduğumda "adet yerini bulsun" diye sahte kod girdiklerini yazdılar.
    Bir kısmı, çıkış bilgilerinin göründüğü sahte barkod numaraları girmişler. Dün bir satıcı "Dispute" açtığım için banawww.faspeed.com adresli posta takip sitesi göndermiş. Barkod numaramı girince Türkiye'ye girişi yaptığı görünüyor. Ama önceki taramalarımda paket Kuala Lumpur'dan çıkarken, bu adreste Çin'den çıkış yapmış görünüyordu. İnternette araştırınca buwww.faspeed.com adresli sitenin sahte bir takip sitesi olduğunu gördüm, satıcının girdiği fake bilgileri gösteren çakma bir site.

Dispute açarken çok tedirgin oluyorum, açmadan önce satıcının o üründeki satışlarına ve yorumlarına bakıyorum. Fast delivery, gibi yorumları görünce bir şans veresim geliyor. Ama ne yazık ki belki de PTT'nin bu vurdumduymazlığı, satıcıları belki de kargoyu hiç göndermemelerine yol açıyor. Çünkü Dispute açtığımda aynı gün iadeyi onaylayan çok satıcı oldu. Sadece birkaçı 60 günlük süreyi uzatalım teklifini yaptı.

• Hür Beyin H kullanıcısına yanıt
    Cezayı kendin kesmişsin. Öbür tarafta fazla kestiğin kısmı isterlerse ne olacak?
  • adamlar uluslararası geregı dıyor bızlen alakası yok dıyor..oyleyse her gelen takıpsız kargoyu iç etsinler..nasılsa uluslararası anlasmalar koruyor onları...boyle bır sacma cevap olabılırmı??? kargo 2 haftada turkıyeye gelıyor..ama 2 ayda adrese gelemıyor...onlarda bu anlasmalara tabi ama onlar turkıyeye kadar godnerıyor..ama turkıyeden eve gelemıyor..helal olsun ptt..cok ıyı calı(sı)yorsunuz!!!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdiye kadar verdiğim siparişlerde bir sorun çıkmamıştı ama son siparişim hala elime ulaşmadı. Kasım ayında vermiştim siparişi, sitede "27 Kasım'da uçak ile kargolandı" şeklinde görünüyor. Normal mi acaba bu kadar gecikmesi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue_brownie

PTT tarafında yakında gönderilecek cevap şu olacak. Bana verdikleri cevap bu oldu. PTT ' den ne bekliyoruz ki aslında işi inada bindiren birisi gidip bütün resmi sizin üzerinze gönderilen ptt kayıtlarını mahkeme yolluyla ister eğer bir problem olduğunu görürse hem şu yazdıklarından sonra kurumu hemde bu usulsüzlüğü yapanı tazminat boğar. Bu gönderiler size teslim ediliyorsa sorumluluk ptt' nindir. O zaman bu gönderileri kabul etmeyin ve dağıtmayın. Saçma ve içi boş bir bahane yazısı olmuş.

bimerbilgi1@basbakanlik.gov.tr
    To xxxxx@xxxxx.com
    Today at 11:51 AM

Sayın .........,

Bimer Başvuru Numaranız :XXXXX

Sayın: XXXXXX sxxxxx@xxxxx.com İlgi : 20/01/2016 tarih ve xxxxx sayılı elektronik postanız. İlgi elektronik postanız incelenmiştir. Üyesi bulunduğumuz Dünya Posta Birliği Kararları ve iç mevzuatımız uyarınca kayıtsız mektup türündeki gönderiler diğer posta idareleri ve servislerimiz arasında herhangi bir kayda tabi olmadan alınıp verilmekte ve bu doğrultuda ücretlendirilmekte olup bu tür gönderiler ile ilgili hasar, gecikme gibi aksaklıkların hangi ülke servislerinde oluştuğu tespit edilememektedir. Bu nedenle söz konusu kayıtsız gönderiler ile ilgili hiçbir posta idaresince sorumluluk alınmamaktadır. Bilgilerinize sunarız.

POSTA VE KARGO HİZMETLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

NOT : Lütfen bu mesajı cevaplamayınız. Bu e-posta adresi sadece sistem tarafından gönderimler için kullanılmaktadır. Yeni mesajınız olursahttp://www.bimer.gov.tr adresinden Başvuru Formunu kullanarak gönderebilirsiniz.

Bu mesajı yazdığımda gelen mailden sonra işin açıkcası benimde umudum yoktu. Fakat gerçektende bugün aniden aylardır kayıp olan takipsiz postam aniden kapımda bitti. Bu sayede ne kadar güvenilir bir kurum olduğunu anladım. Artık anlayana sivrisinek saz anlamayana davul az.

Demek ki çok üzülmüş benim bimerlerde çare aradığıma kapıya geldi.

Ciddi Ciddi PTT Dünya Posta Birliğinede sorumluluklarını tam olarak yerine getirmediği için şikayet etme kampanyası başlatmayı düşünüyorum.

UPU Dünya Posta Birliği

UPU DÜNYA POSTA BİRLİĞİ ŞİKAYET LİNKİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laumexs -- 26 Ocak 2016; 20:12:08 >

• Cumartesi gumrukten cikan urun pazartesi 8.30 da şubeye giriyor,sali 9da dagiticiya veriliyor ve sali gelmedi carsamba gelirse bi umut. Bunlar her turlu bedduayi hakeder.
    Örnek okarak kiyaslamak icin yaziyorum: aras kargo ile aynı cumartesi 14te kargo teslim ettim istden konyaya, pazartesi sabah 11de teslim edildi diye mesaj geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Meiyo Senshi

İlgi elektronik postanız incelenmiştir. Üyesi bulunduğumuz Dünya Posta Birliği Kararları ve iç mevzuatımız uyarınca kayıtsız mektup türündeki gönderiler diğer posta idareleri ve servislerimiz arasında herhangi bir kayda tabi olmadan alınıp verilmekte ve bu doğrultuda ücretlendirilmekte olup bu tür gönderiler ile ilgili hasar, gecikme gibi aksaklıkların hangi ülke servislerinde oluştuğu tespit edilememektedir. Bu nedenle söz konusu kayıtsız gönderiler ile ilgili hiçbir posta idaresince sorumluluk alınmamaktadır. Bilgilerinize sunarız.

NE DİYİM BEN ŞİMDİ BUNLARA

Haklı olabilirler, siz de haklısınız ama bir ara iherb.com'dan gönderilen protein tozları..vs yeni çıkan gümrük yasasında gümrüğe takıldığı için millet bankalarını arayıp ürünüm gelmedi, ürünümü yollamadılar diye para iadesinde bulunmuş. Adamların başını yaktı bizimkiler, sonra adamlar Türkiye'yi kara listeye aldılar. Yani demek istediğim takipsiz kargo gönderilerini sisteme giremediklerinden bilemezler sizin niyetinizi.

• Hocam takipli kargom gelmedi :/ Sitede böyle yazıyor 2 ay oldu hocam,nedir bu çektiğim çile bilmiyorumki

hocam fake olabilirmi acaba bu site 188track.com

2016-01-13 15:29:13 Item processed,Left the sorting center , China ,Turkey

2016-01-08 13:23:58 Item processed, Arrived at the sorting center , China ,Turkey

2015-12-29 11:18:43 Customs clearance completed,Released by customs , China ,Turkey

2015-12-27 09:13:28 Handed to customs , China ,Turkey

2015-12-19 16:08:13 Import of international mail , China ,Turkey

2015-12-09 16:02:58 PVG 交航 , China ,Turkey

2015-12-06 14:57:43 出口总包直封封发 , Departure from outward office of exchange , 北京国际邮件收寄中心 ,中国 ,Turkey

2015-12-01 14:52:38 出口总包互封开拆 , Opening , 北京国际邮件收寄中心 ,中国 ,Turkey

2015-11-28 13:49:31 收寄局收寄 , Collection , 北京国际邮件收寄中心 ,中国 ,Turkey

• 27 kasımda vermiş olduğum sipariş hala gelmedi banggood bana. Böyle bir link verdi sadece durumu nedir

http://www.flytexpress.com/Tracking/NewTracking.aspx?trackNumber=A00009151127692E

• Arkadaşlar
    - 40₺ lik malı için ceza olsun diye 80₺ PTT den tahsil eden arkadaş ; o para senden bir şekilde çıkar çıkmasına da ,dilerim cebinden düşerek çıkar
    - takipsiz postalarla ilgili olarak ise ; sanırım genel de Çin de yıl sonu nedeniyle kargo Yoğunluğu vardı o Yüzden gecikti . Benim de 50 gündür beklediğim Kayıtsız kargolarım var halen. Kayıtsız posta da PTT yi suçlamak yersiz bence . Satıcının senin malını posta ya verdiğini nereden biliyorsun ? Çin içerisindeki hareketi esnasında çalınmadığını nereden biliyorsun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hür Beyin -- 27 Ocak 2016; 13:43:04 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende buradaki başlığa istinaden Bimer ve Ptt sitesinden şikayet yazmıştım geçen hafta..Aslında yurtdışından aldıgım birşey yoktu gelmeyen..sadece şu led ışık var herkesin aldıgı ücretsiz olan bazılarına gelmiş bana gelmemişti..Evvelsi gün kapı çaldı 2 tane resmi kıyafetli Ptt görevlisi geldi ve yaklaşık yarım saat kapı önünde bilgi verdiler sohbet ettik..Açıkcası şaşırdım ama demkki etkili oluyor bu şikayetler bence herkes yapsınki kendilerine çeki düzen versinler.

...Ve en önemlisi böyle siparişleri iç eden falan varsa bu durumlardan korksun yapmasın..
  • Aynen ya son 3-5 ayda aldigim hicbir sey ulasmadi bana. Herkes bu sekildeyse bence olay bizim yerel ptt'mizde degil, Istanbul UPIM'de. Buyuk tezgah dondugu belli. Kimbilir Ptt veya Gumruk memurlari nasil çark donduruyorlardir.

• paylasim icin tskler 24.08.2015 ve 11.09.2015 te gonderilen 2 kargom buhun geldi..son 1 tane gelmeyen kaldi bakalim oda gelecek mi

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.