Şimdi Ara

yurtdışından hızlı kargo ve posta ile alışveriş yapanlar dikkat!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Akıllarınca dış açığı kapatacaklar. Bunlar devede kulak bile değil. ne yani insanlar almak istediklerinden vaz mı geçecek? Yurtdışına bu sefer gidip kendi alacak yada gidene aldırtacak daha çok yurtdışına döviz çıkacak. Sen üretimi yok et her şeyi yurtdışından getirmeye mahkum et sonra ülkede açık var. Daha çok yerlerimiz açılır ya neyse

Bir plak zevkimiz vardı yurtdışından anca getirtebiliyorduk onun da içine ettiler. Yılda 5 kere 75 eurodan öff de öff yani yarattığınız ızdırabın...
  • Yorumlar süper.. Yalnız kafama takılan bir soru var: haberleri okuyorum ve "ticari eşya olup olmaması veya mahiyeti gözetilmeksizin 75 Euro" gibi bir ifade geçiyor. Bundan 75 Euro'nun altında olmak kaydıyla istediğimiz miktarda istediğimiz türden malı alabileceğimiz gibi bir anlam mı çıkarmalıyız?

Bir de iki ayda bir ve yılda en fazla 5 kez posta yoluyla mal getirtebileceğimiz söyleniyor ama ben bunu bilmediğim için Çin'den neredeyse toplu iğneye kadar ıvır zıvır bir sürü eşya için ayrı ayrı kargo yaptırıyorum hiçbiri de takılmadı. Biri gelmeden ötekinin siparişini verdiğim oldu. 75 Euro x 5 çarpımının sonucunu bulmadığı için mi müsade ediliyor yoksa gözden mi kaçıyor ne iştir bu iş? Karambole alışveriş yapmışız hep :D

Bunların dışında hep gümrüğe takılmadan falan bahsediliyor da... Tutun ki aldığımız malların miktarı falan çok geldi ağır geldi göze battı şu oldu bu oldu... Ben bu malları vergisini ödemek koşuluyla almak istesem nereden neye göre ne oranda para ödeyip nasıl alabilirim?

• devlet resmen yurtdısı alısverise savas actı!
  • Merhaba arkadaşlar. Yurtdışında bir arkadaşım da 5 parça takım halinde bisiklet çantalarım var. Normalde buraya gelen bir arkadaşıyla gönderecekti fakat gelen arkadaşta çok eşya olduğu için getiremedi. Benim 1 temmuzda artvin'e yolculuk yupmam gerek bu çantalarla. Vakit çok daraldı. Para artık önemli olmaktan çıktı. Normalde çantaların fiyatı 750 tl gibi bir rakam fakat boş sıradan çantalar gibi görünebilir gümrük memurlarına bilmiyorum ama benim asıl sorum:

- 1-2 gün içinde kargoların elimde olması için hangi kargo firmalasını kullanmamız gerekir. Acilen elimde olması lazım bu çantaların. Turkish cargo diye bir birimi var THY'nin. Bilginiz var mı?
    -Ayrıca gümrüğe takılması ve kargo ücreti vb. rakamlarla beraber toplam kaça malolour?

Paket 9 lbs yani yaklaşık 4 kg.
    Çantalarda şunlar (hepsi boş ve olabildiğince sıkıştırılıp paketlendiğini düşünün, 2 ön 2 arka ve 1 gidon (direksiyon) çantası):

http://www.thetouringstore.com/LONE%20PEAK/LP%20Matched%20Sets/P-500%20P-099%20H-100%20Panniers%20No%205.jpg

• Zavvi den her oyun aldığımda gift wrap yaptırıyorum.
    30 euroyu bile geçmiyor bazen.
    Gift wrap yaptırmasamda takılmaz mı yoksa herseferinde yaptırmalımıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmmr

Merhaba arkadaşlar. Yurtdışında bir arkadaşım da 5 parça takım halinde bisiklet çantalarım var. Normalde buraya gelen bir arkadaşıyla gönderecekti fakat gelen arkadaşta çok eşya olduğu için getiremedi. Benim 1 temmuzda artvin'e yolculuk yupmam gerek bu çantalarla. Vakit çok daraldı. Para artık önemli olmaktan çıktı. Normalde çantaların fiyatı 750 tl gibi bir rakam fakat boş sıradan çantalar gibi görünebilir gümrük memurlarına bilmiyorum ama benim asıl sorum:

- 1-2 gün içinde kargoların elimde olması için hangi kargo firmalasını kullanmamız gerekir. Acilen elimde olması lazım bu çantaların. Turkish cargo diye bir birimi var THY'nin. Bilginiz var mı?
    -Ayrıca gümrüğe takılması ve kargo ücreti vb. rakamlarla beraber toplam kaça malolour?

Paket 9 lbs yani yaklaşık 4 kg.
    Çantalarda şunlar (hepsi boş ve olabildiğince sıkıştırılıp paketlendiğini düşünün, 2 ön 2 arka ve 1 gidon (direksiyon) çantası):

http://www.thetouringstore.com/LONE%20PEAK/LP%20Matched%20Sets/P-500%20P-099%20H-100%20Panniers%20No%205.jpg

bu sorunun yeri buras degildi ama yinede cevap verelim

artik hangi ulkeden gonderilecekse oradaki ups dhl fedex gibi tr de de calisan buyuk kargo firmalarindan birine gidilip kargolandiginda duruma gore en gec 1 haftada elinizde olur urunleriniz

kisiden kisiye gonderi oldugundan gumruge takilmaz %90 takilsa bile benim cantalarimdi bunlar der para odemeden alirsiniz ama cok pahaliya gelir kargonuz en az 60 70 tl

edit:nebrion hediye paketi yaptirmana gerek yok kardesim oylede takilirsa takilir gececeksede gecer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keos61 -- 23 Haziran 2012; 12:00:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Armag3d0N

Shopto yada Zavvi'den oyun alan kişileri bu uygulama pek fazla etkilemez.

bende tam bunu soracaktım, zavvi'den alırken gbp için sınır ne yada sınır var mı
  • Herkese teşekkürler. 2 temmuzda geliyor arkadaş. Geç çıkacağım yola ama yağacak bişey yok artık. Sakata geldik
  • burada çok pahalı olduğu için yurt dışından aşağıda ki ssd yi getirtmek istiyorum ne dersiniz gümrükte takılır mı

http://www.amazon.com/SanDisk-Extreme-Gb-s2-5-Inch-Solid-SDSSDX-120G-G25/dp/B006EKJCWM/ref=pd_sim_sbs_pc_20
  • engin_er_26 kullanıcısına yanıt
    %20 vergi öder alırsınız..

http://forum.donanimhaber.com/m_69942003/tm.htm

Bu konuya mesaj atarsan benden daha bilgili arkadaşlar yardımcı olur..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.