Şimdi Ara

Yurtdışından Iphone 5 Getirtme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben ABD'den gelecek bir arkadaşımdan İphone 5 istedim, fakat şöyle sorularım olacak;

1- Arkadaşıma olan siparişlerin toplamı 5 iphone 5 ipad olmuş. Türkiye'ye sokmada bir sorun yaşar mı?
    2- Alacağım iphone'u her türlü herhangi bir pasaport'a işletmem mi gerekiyor. Arkadaşım kendi iphone'unu işletecekmiş pasaportuna. Toplamda da 1 hakkı varmış sanırım.
    3- Türkiye'ye girişte ben her türlü vergisini ödeyecek miyim?
    4- IMEI değiştirmem gerekecek mi yoksa ordan gelen iphone u direk kullanmaya başlayabilecek miyim?

Yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler,

• yardim edebilecek kimse yok mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykers

yardim edebilecek kimse yok mu?

Forumda 10 tane konu var. Biraz gezin. 5 tane iphone'u nereden bulacaksa arkadaşınız artık.
  • Forumda yazıyor ama hadi cevap veriyim, oncelikle arkadasin dedigi gibi arkadasin o kadar iphone nerden bulcakmis ogren bi. Butun forum teskilat kurmus abd nin 4 bir yanindaki apple storelari kontrol ediyorlar. :D He diyelim arkadasin sansli, 5 iphone ve 5 ipad getirirken dikkat cekme olasiligi cok yuksek. Eger birisi merak edipte actirirsa sorun cikar. 2. Soruna ise evet her turlu pasaporta isletmek zorundasin yoksa telefonun en gec 1 aya kapanir kullanamassin. Pasaportun kimin oldugu onemli degil yalniz son 1 ay icerisinde herhangi bir ulkeye giris cikis yapmasi gerekir. 3. Hayir eger yakalanmassa vergi odemene gerek yok. Sadece pasaport kaydi sirasinda 100 tl odersin. 4. İmei degistirmene gerek yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

quote:

Orijinalden alıntı: aykers

yardim edebilecek kimse yok mu?

Forumda 10 tane konu var. Biraz gezin. 5 tane iphone'u nereden bulacaksa arkadaşınız artık.

amcası varmış tim cook diye ayarlarım demiş
  • Oha 5 tane iPhone 5 mi ?

• afavar oncelikle yardimin icin cok tesekkur ediyorum. su an almayacak zaten aralik veya ocak ta unlocked iphone ciktigi zaman alacak. o zaman da 5 tane iphone bulur diye tahmin ediyorum.
    peki gumrukteki gorevli actirdigi zaman yasayacagim sikinti sadece vergisini odemek mi yoksa el koyma gibi bir ihtimal oluyor mu?
    vergi de yine %18 kdv + diger vergiler mi oluyor bi bilginiz var mi?
    kargoyla buraya hediyeymis gibi getirtebiliyor muyum ve kargo ucreti ne kadar tutar bu konuyla ilgili de bilginjz var mi?
    tesekkurler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yurtdışından macbook almak
    14 yıl önce açıldı
    Yurtdışından Saat Almak
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Forumda son sordugun sorularinda cevaplari var. Yine yanitlayalim :) Arkadasin tr geliste yaninda en fazla 2 adet cihaz getirebilir yasal olarak ancak daha fazlasini dikkat cekmedende birazda sansi varsa sokabilir. Bavulunu ararlarsa bu anam icin bu babam icin bu sevdicegim icin bu amca oglu icin seklinde siralamaya girip savunmaya gecebilir ama 10 adet cihaz icin bu zor bir olasilik. Cİhazlara el koyarlar. Son sorun kargoyla telefon ve benzeri elektonik cihazlar gonderilirse hediye seklinde olsada yuzde yuz gumruge takilir. Vergisini odeyerek gumrukten cekersin ancak vergisi ile birlikte telefon tr'den daha pahaliya gelir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.