Şimdi Ara

Yurtdışından Telefon Getirme Hakkındaki Sorular (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
5.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Eau Rouge aan Raidillon

quote:

Orijinalden alıntı: SametArat

quote:

1. fiyat uygun
    2. simfree+pasaport kayıtlı cihaz için kesinlikle o para verilmez. pasaport kaydı yapmak oldukça kolay birşey.
    3. bir riski yok. telefonu 1 ay içinde kaydettirmen gerektiği doğru. 6 ay muhabbeti yalan, bir kere kayıt yaptırdıktan sonra istediğin gibi kullanırsın.

telefonu simkilitsiz alıp 1 ay içinde kaydettirirsen hiçbir sorun olmaz. korkma yani ileriki zamanlarda servis dışı olma falan yok.

yurtdışından alma imkanın varsa tabi ki yurtdışından al, neden o kadar farkı veresin ki. zaten telefonda bir arıza olduğunda çoğu zaman kullanıcı hatası deyip fahiş fiyatlar çıkartıyorlar, hele iphone'da iyice abartıyorlar.

1800 gibi bir fiyat cok pahalı demissin bende Londra'dan aldiricam 700 pound a yani nerden baksan 1800 küsürlerde veya biraz daha pahalı 64 gb . Degmez mı? Yani demek istedigim pahalı mı?

hocam sen 64gb diyorsun, en pahalı modeli. amerika'dan alınca da 1400tl gibi birşey oluyor zaten.

tabi amerikadan almak daha ucuz ama ingiltereden alınca da türkiye'ye göre çok çok ucuz.

değer yani 64gb, aradaki 400tl fark çok önemli değilse.

ben arkadaş 16gb veya 32gb istiyor gibi düşündüm. 1200-1300 tl öyle oluyor çünkü.

Tesekkur ederim :) yanlis anlama sakin terslermis gibi oldu sanki biraz ama soru sormak istedim :D
    Peki bisey daha sorucam
    Forumda okumustumda bir kac kisi daha baskasiyla sim Free getirmiş fakat sim kilitli çıkmış ve 4s in bu kadar sorununa ragmen deger mı almak sizce ? ( bende baskasiyla getirticem)

• öncelikle aldırtcağın kişi %100 güveneceğin biri olmalı
    2.si ise alan kişi teknolojiden anlayan biraz da atik biri olmalı ki sorsun etsin ve dandik bir dükkana girip kazık yemesin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: V.Berk

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SametArat

quote:

1. fiyat uygun
    2. simfree+pasaport kayıtlı cihaz için kesinlikle o para verilmez. pasaport kaydı yapmak oldukça kolay birşey.
    3. bir riski yok. telefonu 1 ay içinde kaydettirmen gerektiği doğru. 6 ay muhabbeti yalan, bir kere kayıt yaptırdıktan sonra istediğin gibi kullanırsın.

telefonu simkilitsiz alıp 1 ay içinde kaydettirirsen hiçbir sorun olmaz. korkma yani ileriki zamanlarda servis dışı olma falan yok.

yurtdışından alma imkanın varsa tabi ki yurtdışından al, neden o kadar farkı veresin ki. zaten telefonda bir arıza olduğunda çoğu zaman kullanıcı hatası deyip fahiş fiyatlar çıkartıyorlar, hele iphone'da iyice abartıyorlar.

1800 gibi bir fiyat cok pahalı demissin bende Londra'dan aldiricam 700 pound a yani nerden baksan 1800 küsürlerde veya biraz daha pahalı 64 gb . Degmez mı? Yani demek istedigim pahalı mı?

hocam sen 64gb diyorsun, en pahalı modeli. amerika'dan alınca da 1400tl gibi birşey oluyor zaten.

tabi amerikadan almak daha ucuz ama ingiltereden alınca da türkiye'ye göre çok çok ucuz.

değer yani 64gb, aradaki 400tl fark çok önemli değilse.

ben arkadaş 16gb veya 32gb istiyor gibi düşündüm. 1200-1300 tl öyle oluyor çünkü.

evet 16gb yeter diye düşünüyorum, kimileri de yeni uygulamalar büyük boyutlu olacak 32 al diyorlar ama kararsızım ve açıkçası 1500tl.den fazla da veremem...

valla 16 alırsan da birşekilde idare edersin diye düşünüyorum ama 32 almak daha iyi yani. yeni uygulamalar gerçekten büyük boyutlu. ve diğer bölümü diye birşey var hafızada, sürekli doluyor ve restore etmekten başka boşaltma çözümü yok gibi.

@SametArat

4s'in sorunlarına rağmen almak olur mu demişsin, bu çok geniş bir konu ve senin isteğine kalmış tamamen. donanımsal olmayan sorunları apple kesinlikle çözecektir ama donanımsal olduğundan şüphelenilen sorunlar da var. detaylı bir araştırma yapıp karar vermen lazım.

simkilitli çıkması ihtimali için de aynen @V.Berk'in dediği gibi, aldıracağın kişi %100 güvenilir ve bu işlerden anlayan birisi olmalı. böyle olursa sorun çıkmaz.

• şunu da sormak lazım alan arkadaşlara iphone made in usa mi yoksa başka yerlerde de üretiliyor mu y.dışında da 1. kalite çakmaları varmış da aman kazık yemeyin!
  • quote:

şunu da sormak lazım alan arkadaşlara iphone made in usa mi yoksa başka yerlerde de üretiliyor mu y.dışında da 1. kalite çakmaları varmış da aman kazık yemeyin!

made in usa diye bir iphone yok.

tamamı çinde üretiliyor.
  • quote:

şunu da sormak lazım alan arkadaşlara iphone made in usa mi yoksa başka yerlerde de üretiliyor mu y.dışında da 1. kalite çakmaları varmış da aman kazık yemeyin!

Applestore dan unlock aldırt için rahat etsin, hem en ucuz hem de öyle mı böyle mı diye İcin icini yemezsin ;)
  • arkadaşlar 1650tl.ye alıcam orijinal sim kilitsiz ve pasaport kayıtlı fakat korkum şu ki böyle satanlar turist vizesiyle kayıt yaptırıyorlarmış ve turist vizesiyle kayıt yaptırılan telefonlarda 6 ay sonra servis dışı oluyormuş doğru mu?
  • quote:

arkadaşlar 1650tl.ye alıcam orijinal sim kilitsiz ve pasaport kayıtlı fakat korkum şu ki böyle satanlar turist vizesiyle kayıt yaptırıyorlarmış ve turist vizesiyle kayıt yaptırılan telefonlarda 6 ay sonra servis dışı oluyormuş doğru mu?

Bu durumu alacağın kişiye sor. Bakalım ne şekilde kayıt yapıyomuş...

Mutlaka öyle olucak diye bişey yok.
  • selam arkadaşlar,

benim sorunum biraz daha farklı. Bir kişi yanında en fazla kaç tane telefon getirebilir? Bu tamamen gümrük memurunun insafına mı bağlı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ata_1983

selam arkadaşlar,

benim sorunum biraz daha farklı. Bir kişi yanında en fazla kaç tane telefon getirebilir? Bu tamamen gümrük memurunun insafına mı bağlı?

evet yok mu bu soruyu net bir şekilde cevaplayabilecek biri? resmi kaynak sunacak biri
  • 2 telefona kimse bişey demez.zaten yurt dışından girerken sorun yok tr havalanında el bagajına koyarsan genelde çevirmezler..direk geçer gidersin heyecan falan yapmazsan..2 nin üstüne çıkarda (yüzde 10 ihtimalde olsa çevrilebilirsin) kontrol ederlerse tamamen gümrük memurunun insafına kaldın demektir..
  • Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var. Ben yaklaşık 20 gün önce Avusturya'dan Türkiye'ye bir arkadaşıma postaneden zarf içinde (paket olarak değil) bir adet Samsung Galaxy S3 gönderdim. Postanede çalışan kadın bir şey demedi telefon gönderirken. Fakat telefonun arkadaşıma ulaşmadığını öğrenip gidip tekrar sorduğumda, bir başka kadın Türkiye'ye telefon göndermenin yasak olduğunu ve telefonun gümrükte kalabileceğini söyledi ve ekledi, o arkadaşın telefonun gümrük vergisini öderse telefonu alabilir dedi. Ben ilk defa gönderdiğim için bir bilgim yoktu, araştırmamıştım. İlk kadın da bir şey söylemediğinden dolayı direkt göndermiştim. Ama garantili ve geri göndermeli olarak yolladım telefonu, gümrükten alınmazsa eğer, bana Avusturya'ya geri gelecek. Ama yine de içim rahat değil. Bilen birilerinin yardımına ihtiyacım var. Arkadaşım gerçekten kadının dediği gibi gümrük parasını ödeyip telefonu gümrükten alabilir mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: msahans

Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var. Ben yaklaşık 20 gün önce Avusturya'dan Türkiye'ye bir arkadaşıma postaneden zarf içinde (paket olarak değil) bir adet Samsung Galaxy S3 gönderdim. Postanede çalışan kadın bir şey demedi telefon gönderirken. Fakat telefonun arkadaşıma ulaşmadığını öğrenip gidip tekrar sorduğumda, bir başka kadın Türkiye'ye telefon göndermenin yasak olduğunu ve telefonun gümrükte kalabileceğini söyledi ve ekledi, o arkadaşın telefonun gümrük vergisini öderse telefonu alabilir dedi. Ben ilk defa gönderdiğim için bir bilgim yoktu, araştırmamıştım. İlk kadın da bir şey söylemediğinden dolayı direkt göndermiştim. Ama garantili ve geri göndermeli olarak yolladım telefonu, gümrükten alınmazsa eğer, bana Avusturya'ya geri gelecek. Ama yine de içim rahat değil. Bilen birilerinin yardımına ihtiyacım var. Arkadaşım gerçekten kadının dediği gibi gümrük parasını ödeyip telefonu gümrükten alabilir mi ?

Hayır alamaz, bununla ilgili resmi yazı aşağıdadır:

http://www.gumrukticaret.gov.tr/icerik/82/179/posta-hizli-kargo-esyasi-muafiyeti.html

"Posta/hızlı kargo yoluyla cep telefonu getirmek mümkün müdür?

Hayır, posta/hızlı kargo taşımacılığı yoluyla muaf olarak veya vergileri ödenerek cep telefonu getirilmesi mümkün bulunmamaktadır. Dolayısıyla, bu yolla cep telefonu getirilmiş olsa dahi hiçbir surette sahibine teslim edilmemektedir.

Herhangi bir nedenle yurtdışında kalan/unutulan cep telefonu posta/hızlı kargo yoluyla geri gönderilmesi halinde teslimi mümkün müdür?

Evet, yurt dışına giden yolcuların IMEI numarası halihazırda kayıtlı olan cep telefonlarının çeşitli nedenlerle yurt dışında kalması ve bu telefonların posta/hızlı kargo yoluyla geri gönderilmesi durumunda, söz konusu telefonların IMEI numaralarının kayıtlı olduğununhttp://www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php adresinden yapılacak sorgulama sonucu teyit edilmesi halinde teslim edilmesi mümkündür."

• quote:

Orijinalden alıntı: HeliTeknik

quote:

Orijinalden alıntı: msahans

Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var. Ben yaklaşık 20 gün önce Avusturya'dan Türkiye'ye bir arkadaşıma postaneden zarf içinde (paket olarak değil) bir adet Samsung Galaxy S3 gönderdim. Postanede çalışan kadın bir şey demedi telefon gönderirken. Fakat telefonun arkadaşıma ulaşmadığını öğrenip gidip tekrar sorduğumda, bir başka kadın Türkiye'ye telefon göndermenin yasak olduğunu ve telefonun gümrükte kalabileceğini söyledi ve ekledi, o arkadaşın telefonun gümrük vergisini öderse telefonu alabilir dedi. Ben ilk defa gönderdiğim için bir bilgim yoktu, araştırmamıştım. İlk kadın da bir şey söylemediğinden dolayı direkt göndermiştim. Ama garantili ve geri göndermeli olarak yolladım telefonu, gümrükten alınmazsa eğer, bana Avusturya'ya geri gelecek. Ama yine de içim rahat değil. Bilen birilerinin yardımına ihtiyacım var. Arkadaşım gerçekten kadının dediği gibi gümrük parasını ödeyip telefonu gümrükten alabilir mi ?

Hayır alamaz, bununla ilgili resmi yazı aşağıdadır:

http://www.gumrukticaret.gov.tr/icerik/82/179/posta-hizli-kargo-esyasi-muafiyeti.html

"Posta/hızlı kargo yoluyla cep telefonu getirmek mümkün müdür?

Hayır, posta/hızlı kargo taşımacılığı yoluyla muaf olarak veya vergileri ödenerek cep telefonu getirilmesi mümkün bulunmamaktadır. Dolayısıyla, bu yolla cep telefonu getirilmiş olsa dahi hiçbir surette sahibine teslim edilmemektedir.

Herhangi bir nedenle yurtdışında kalan/unutulan cep telefonu posta/hızlı kargo yoluyla geri gönderilmesi halinde teslimi mümkün müdür?

Evet, yurt dışına giden yolcuların IMEI numarası halihazırda kayıtlı olan cep telefonlarının çeşitli nedenlerle yurt dışında kalması ve bu telefonların posta/hızlı kargo yoluyla geri gönderilmesi durumunda, söz konusu telefonların IMEI numaralarının kayıtlı olduğununhttp://www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php adresinden yapılacak sorgulama sonucu teyit edilmesi halinde teslim edilmesi mümkündür."

Cevap için teşekkürler. Ben geri göndermeli olarak garantili yollamıştım, o halde bana telefonu geri göndereceklerdir diye düşünüyorum.

• Tarihlerde 23 Aralık , 2 gün önce neler yazmışım diye okurken meğer 2011 imiş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExpendabLes

Beyler yurt dışından gelen cihazın yanında faturasını verirler mi?

Türkiyede herhangi bi sorunda bir hak iddaa edebilmemiz bu şart sanırım. Fakat fatura benim adıma değil getiren yakınımın adına olacak.

Bunlar bi sorun teşkil edermi?

Olası bi imei klonlama vs...

sizin bir şey iddia etmenize gerek yok, siz zaten telefonun sahibi konumundasınız, aksini iddia eden bunu ispatlamak zorundadır.

faturanın tanıdığınızın adına olması da herhangi bir sıkıntı yaratmaz. cihazı alan kişi sizin vekiliniz gibi olacak yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: engin9103

quote:

Türkiyede herhangi bi sorunda bir hak iddaa edebilmemiz bu şart sanırım. Fakat fatura benim adıma değil getiren yakınımın adına olacak.

sizin bir şey iddia etmenize gerek yok, siz zaten telefonun sahibi konumundasınız, aksini iddia eden bunu ispatlamak zorundadır.

faturanın tanıdığınızın adına olması da herhangi bir sıkıntı yaratmaz. cihazı alan kişi sizin vekiliniz gibi olacak yani

1 sene sonra gelen cevap :)

Yinede sağol :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: engin9103

quote:

1 sene sonra gelen cevap :)

Yinede sağol :)

benzer sorunları ileride yaşayacak olanlar için hazır cevap oluyor, son 1 yılda 3-4 kez karşılaştım bu minvalde sorularla forumda, rica ederim

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.