Şimdi Ara

yüz tanıma özelliği AF/AE/FE önemli mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: global_playboys

quote:

Orjinalden alıntı: şubat

arkadaşım compact makinelerde işe yarıyor,hiç bi işe yaramaz dediğine göre hiç insan çekmedin galiba

yüz tanıma özelliği AF/AE/FE önemli mi

Hadi şimdi selametle

Kardeş tamda adamını buldun globalin çekmediği resim yokki Gittin tam fotoğrafçıyı buldun "insan çekmemişsin" diyorsun

• Bence lüzumsuz olmasa da olur bir özellik yüz tanıma özelliği.Ancak çok tereddütte kalınan bir iki model arasında tercih ederken seçimde etkili olabilir.yoksa tek başına asla tercih nedeni olamayacak kadar gereksiz bir özellik.Ona gelene kadar görüntü kalitesi sensörün kalitesi,karanlıkta çekme becerisi,makro çekim becerisi,optik zoom yeteneği vs.vs..çook daha önemli kriterler var.Makine her ne kadar kompakt olsa bile bir miktar manuel ayar seçeneği bulunması gerçekten çok faydalı oluyor.bunu göz önünde bulundurun.

Otomatik modda iken asla çekemeyeceğiniz fotoğrafları çekmek mümkün oluyor.
  • Bence iyi bir özellik.
    Bir çok yüzü netleyebiliyor.
    Netlemeden benim gibi hiç anlamıyorsanız gerçekten çok iyi.
  • Bazı ortamlarda işe yarayabilecek bir özellik bence . Öylesine bir doğumgününde mesela

Ayrıca bazı profosyonel arkadaşların tavırları çok yanlış , " fotoğrafçılık bilgin ne kadar " , " Ne anlarsın sen fotoğrafçılıktan "

Bizlere böyle yardımcı olamazsınız ...
  • @NumanB

onun neye istinaden söylendigini tekrar bi gözden geçir bide yukarıdan asagı tekrar okudum ama "Ne anlarsın sen fotografcılıktan" diyen kimseyide göremedim acaba gözümdenmi kaçmıs
  • Kisaca burada varilan tek ve kat-i sonuc, "Face Dedetction %100 Gereksiz bir ozellik". Bence daha fazla uzatmanin bir manasi yok bu konuyu...
  • quote:

Orjinalden alıntı: NumanB

Bazı ortamlarda işe yarayabilecek bir özellik bence . Öylesine bir doğumgününde mesela

Ayrıca bazı profosyonel arkadaşların tavırları çok yanlış , " fotoğrafçılık bilgin ne kadar " , " Ne anlarsın sen fotoğrafçılıktan "

Bizlere böyle yardımcı olamazsınız ...

konuyu anlayan ve canı gönülden anlatan, arkadaşa yardımcı olan biri cıktı sonunda :)
    Teşekkürler..
  • çekeceği fotğrafı göremeyenler için biçilmiş kaftan
  • quote:

Orjinalden alıntı: pininfarina
    ]Kisaca burada varilan tek ve kat-i sonuc, "Face Dedetction %100 Gereksiz bir ozellik". Bence daha fazla uzatmanin bir manasi yok bu konuyu...

Böyle bir şeye nasıl karar verdiniz?
    Bir kurum bir merci mi var acaba forumda?

İsteyen alır , isteyen almaz bu kadar basit.
    Evet hiç kullanma ihtiyacı duymamış kişiler olabilir. Neden makinasının özelliklerini , fotoğraf çekim tekniklerini bilir doğru düzgün çeker.

Bunları öğrenmek/uygulamak istemeyen kullanıcılarda olabilir.
    Manual özellikleriyle hiç uğraşmadan bas çek tarzı compact bir makinada isteyebilir.
    Ehh bu tarif ettiğim kişilerin profilide piyasanın büyük çoğunluğunu oluşturduğuna göre...
    Firmalar adına kesinlikle doğru bir karar!

Birde şu var; firmalar hiçbir zaman durdurak bilmeyeceklerdir bu konularda.
    Gülerken otomatik fotoğraf çekimleri yapan makinalar bile çıktıktan sonra daha bir çok yeniliği görmeye alışın bence

Sorunun 2 cevabı vardır.
    1) Manual modda çekim yapmayı düşünüyorsanız , fotoğrafçılıkla igileneceğim diyorsanız "Hayır önemli değildir." Çünkü aynısı gereken ayarlamalarla sizde çekebilirsiniz.
    2) Manual ayar filan anlamam, uğraşamam basıp, çekmek istiyorum diyorsanız evet kesinlikle işe yarayan güzel bir özellik. Fiyatları düşmüşken, artık yeni makinalarında hepsinde varken alınabilir.

@global_playboys
    İşte face detection'u kullanmış olsan pembe yazan fotoğraftaki gibi gerçek dışı bir ten rengi olmazdı.

Ah ah @Mertkan üstad gittiğinden beri bu bölümünde tadı kalmadı artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 9 Şubat 2008; 12:13:46 >

• quote:

Orjinalden alıntı: taleb

öncelikle yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.Başka bir konu da bu forumda bir arkadaş yüksek megapiksel düşük sensör olunca kumlanma oluyor demiş.yani kaç megapiksel arası güzel manzara ve insan fotğrafları için yeterli olabilir.Yüksek fiyatlı bir şey düşünmüyorum.

soruyu soran "taleb" tekrar girememis araniza,
    bu agrasiflik neden arkadaslar.....biraz sakin olalim (aksam dolunaymi vardi yoksa...............)
  • quote:

Orjinalden alıntı: DM Precious

biraz sakin olalim (aksam dolunaymi vardi yoksa...............)

O zaman güzel dolunay fotolarını görelim. Yüz tanıma özelliği de gerekmiyor.

Bu arada @Bipekkan hocanın da yorumlarını almak isteriz bu konuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Akıncı -- 9 Şubat 2008; 12:18:58 >
  • kısacası, birisi kuyuya taş atmış gitmiş
  • quote:

Orjinalden alıntı: global_playboys

@NumanB

onun neye istinaden söylendigini tekrar bi gözden geçir bide yukarıdan asagı tekrar okudum ama "Ne anlarsın sen fotografcılıktan" diyen kimseyide göremedim acaba gözümdenmi kaçmıs

cümlenin aynısı olmasına gerek yok , takınılan tavırı dile getirdim ben sevgili global_playboys .

Ben ve birçok amatör insan burada bazı bilgiler almaya çalışıyoruz , aynı zamanda doğru yanlış yorumlarda bulunuyoruz .

daha yapıcı olmak lazım diye düşünüyorum
  • global_ playboys emeğine sağlık insan resimlerin güzel anlaşılan manuel ayarları çok iyi biliyosun ama bilmeyenler ne yapacak anlatmak istediğim compack makinelerde gerekli bi özellik. hakikaten bu özellik odaklamayı çabuk yapıyor

konuyu açan arkadaş ortada yok biz birbirimizi yiyoruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

@global_playboys
    İşte face detection'u kullanmış olsan pembe yazan fotoğraftaki gibi gerçek dışı bir ten rengi olmazdı.

renk secimi tamamen kendi tercihim
  • bence yüz tanıma özelliği, ne hiç kullanılmayacak kadar önemsiz bir özellik, ne de olmassa olmaz bir özellik. neticede fotoğrafı çeken kişinin fotoğrafçılık bilgi ve kabiliyetine ve o anda çekilen fotoğrafa göre önemli oluyor yada önemsiz kabul ediliyor. şöyle ki;

buradaki fotoğrafı sadece yüz tanıma modunda çekmek imkansıza yakın. çünkü manuel ayarların kullanılması gerekli. bu fotoğraf için FD gereksiz. çünkü manuel mod'da çekim yapabilecek kadar bilginiz ve ideal ayarları tutturabilecek kadar da vaktiniz var.

ancak;

bir aile fotoğrafı çekiyorsanız ve sizin manuel bilginiz veya mauel ayarları yapacak zamanınınız yoksa FD gerekli bir özellik olabilir.

neticede; istanbul'da yaşayan bir insan için kürk gereksiz ve lüks bir giyisiyken, alaskada yaşayan için önmli, hatta hayati bir konumda olabiliyor. yüz tanıma konusunda da yer, zaman, kullanan kişinin tecrübe ve bilgisi önemli bence.

• çok iyi ya konuyu okumadanmı yazıyosunuz ben anlamıyorum ki?

en baştan beri söyledigimiz birşey var, artık büyük harflerle yazıcam cünkü okumadan atlıyosunuz!

ÖZELLİKLE SLİM COMPACT MAKİNALARI ALANLAR KİMLER? AMATÖRLER.. BAS ÇEK TARZINDA KULLANAN INSANLAR BU INSANLAR İÇİN BU ÖZELLİK ÖNEMLİ VE GÜZEL BİR ŞEY FARK VARMI? VAR EVET KESİNLİKLE.. AKŞAM IXUS 75 LE ÖRNEKLERİ KOYUYIM ISTIYSANIZ, AMA FOTOGRAF İLE İÇLİ DIŞI OLAN ADAM,BİLEN ADAM ZATEN GİDİP YÜZ TANIMA ÖZELLİGİNİ GELİP BURDA SORMAZ.. BUNU ANLIYAMIYOMUSUNUZ?

KİMİSİ MANZARA FALAN DEMİŞ NE MANZARASI? NETLEMENİN ADI BELLİ.. YÜZ TANIMA ÖZELLİGİ MANZARANIN NERESİNDE YÜZ VAR?

AMATÖR İÇİN ÖNEMLİ Bİ ÖZELLİK BU ARKADAŞLAR HERKESİ ÜSTÜN GÖRMEYİN.. KIZ KARDEŞLERİNİZ YOKMU? HEPSİ ÇOK İYİ FOTOGRAFMI ÇEKEBİLİYOR? YA ANNENIZ BABANIZ?
  • Face detection Manuel kullanmasını bilmeyen , odaklama ve ışık mevzusunu bilmeyenler, genelde insan ve portre fotografçılığını sevenler için + ve iyi bir özellik.
    ama uzman kişiler için gereksiz hatta az buçuk uğraştırcı zaman kaybına yol açan bir özellik olabilir.
  • arkadaşlar kusura bakmayın amacım kuyuya taş atıp gitmek filan değildi.Eve yeni gelebildim.Bilgisayarın başına geçer geçmez açtım forumu.Benim soruyu sormamdaki amaç şuydu : Bikaç makine arasında kararsız kalmıştım.Mesela kodak easyshare m853 hoşuma gitti.Ama diğer bazı markaların daha düşük özellikli modellerinde olup da bunda olmaması eksi bir özellik mi diye düşündüm.(yüksek hassasiyet ayarı ISO 1250 nin bununla ilgisi ne kadar bilmiiyorum)Daha önce digital makine kullanmadım.Ama eski tip zoomlu güzel bir makinem vardı.Daha çok manzara çekmek hoşuma gidiyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.