Şimdi Ara

yüzler ve coğrafi şartlar arasında bir alaka var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Lacrima

şimdi dikkat et, orta afrikadakiler zencidir. doğudakiler çekik gözlü, kuzeydekiler sarışın, latin amerikadakiler latin, japonlar da japondur. (cümleye güzel başladım da sonu olmadı artık idare et)

diyelim bundan 500bin yıl önce bu grup insan doğuya gitti, şimdi bunlar atıyorum çine yerleşti. orada hep beraber üreyecekler. bunlar birbirleriyle üredikçe nesiller boyu düşün hem aynı dnalar birleşeceğinden hep aynı tipte kişiler oluşçak. yani hindistanlarının hepsinin hintliye benzemesi de aynı mantık. hindistanlılar beraber takıldıkları için (yani üredikleri için) hep aynı tipler nesiller boyu benzer birey meydana getircek.

mesela elin afrikalısı şimdi los angelesda doğuyor. aynı elamanlar zencilerle takılmaya devam ettikleri sürece los angeles da da hep sonraki bireyler zenci olmaya devam edecek. ama aynı zenci, zencilerin olduğu gettodan çıkıp ortamlara akarsa, mesela sarışın hatunla evlenirse, çocukları çok enteresan olabilir tam bilmiyorum. mesela amerikada var öyle tipler, yani ne zenci ne beyaz, kahverengi gibi. hani ana baba interracial olunca çocuk da enterasan oluyor.

şimdi sen o kahverengi tipleri biraraya toplasan, desenki siz hep beraber üreyeceksiniz. o toplumdaki bireylerin baskın (dominant) özelliklerinin görüleceği ayrı bi toplum oluşturursun. tabi tek bi nesil olarak düşünme, en az 15-20 nesil devam etsin onlar ki iyice ortak özellikler belirgin hale gelsin.

neyse ben toparlayamıycam galiba. yarın final de var zaten. kalırsam sonra hiç hoş bişey olmaz. sonra devam ederim.

Olsun olsun. Bunlar da yeterliydi sağol. Bu arada finalde başarılar.

• Toprak renginin açık olması dolayısıyla toprağın çok ışık yansıtması çekik gözlü nesillere neden oluyormuş diye birşey duymuştum (duymamış kendim uydurmuş ta olabilirim, yani çok emin değilim), mesela asyanın kurak bölgelerindekiler yada kutup bölgelerine yakın yaşayan eskimolarda durumu böylece açıklanabilir, yerseniz tabi :P
  • quote:

Orjinalden alıntı: pacman

Toprak renginin açık olması dolayısıyla toprağın çok ışık yansıtması çekik gözlü nesillere neden oluyormuş diye birşey duymuştum (duymamış kendim uydurmuş ta olabilirim, yani çok emin değilim), mesela asyanın kurak bölgelerindekiler yada kutup bölgelerine yakın yaşayan eskimolarda durumu böylece açıklanabilir, yerseniz tabi :P

ben yemedim şahsen, başka ne var menüde

eğer yerden yansıyan ışığa gözlerini kısarak baktıkları için çekik gözlü oldular deseydik aynı şeyi araplar için de söylememiz gerekmezmiydi?

gerçekten gözleri "ne" çekikleştirmiş olabilir

• bütün türkçe sitelerde var burda da olsun,

"Yalnız Çinlilerin değil, Orta ve Güneydoğu Asya'da yaşayanların, Japonların, hatta Eskimoların da gözleri çekiktir. Aslında göz yapısı bütün dünyada aynıdır. Farkı yaratan, göz kapaklarıdır. Çekik gözlü diye nitelendirilen ırklarda gözün üzerindeki göz kapağının ikinci kıvrımı, gözün üstüne daha çok inmiştir. Bazı teorilere göre bu kıvrım insanların gözlerini yoğun kar tabakasının, göz kamaştıran ışığından korumak için bir çeşit kar gözlüğü gibi gelişmiştir. Çin'de ve öteki bölgelerde her ne kadar yoğun kar yağmıyorsa da onların atalarının buzul çağında kuzeyde yaşadıkları daha sonra güneye indikleri kanıtlanmıştır. Yalnız gözleri değil, burunları da rüzgara karşı korunmak için küçülmüş, burun delikleri soğuğu engellemek için daralmıştır. Ciltleri de koruma amaçlı olarak yağlıdır. Göz kapakları da yağlıdır. Gözü ve iç tabakalarını kara ve buza karşı korur. Yani "çekik gözlü" değil, "düşük göz kapaklı" demek daha doğrudur"

alıntıdır

ilgisi olanlar için şu siteye gözatılabilir.

http://www.historicalsense.com/Archive/Fener56_3.htm

"iklim ve yüz yapısı arasında ilişki olduğunu ileri süren araştırmacılar tarafından, Mongoloid yüz tipi sert ve soğuk iklime bünyenin yapmış olduğu en iyi uyum olarak gösterilir. Göz çukurları altında ve elmacık kemikleri üzerinde deri altı yağ tabakasının aşın gelişmesi ve çekik gözler, kar fırtınalarına ve çok soğuk iklime karşı Eskimolara önemli avantajlar kazandıran uyumsal morfolojik değişimlerdir. İklim ve deri rengi arasında da çok yakın bir ilişki bulunmaktadır. Deri rengini belirleyen unsurlar; deri yüzeyine yakın kısımlarda kan damarları içinde bulunan hemeglobin, ölü hücrelerin içindeki karoten ve en önemlisi de epidermdeki melanindir. Melanin, kızıl saç hariç saçlara da renk verir. Melaninin üretim hızını, hormonlann işlevi, beslenme ya da ulturaviyole ışınları etkiler. Güneş spektrumundaki ultraviyole ışınları derinin renginin koyulaşmasına neden olur. UV ışınlarının şiddeti ekvatora yaklaştıkça artar, uzaklaştıkça azalır. Bu yüzden Doğu Afrika'nın savanlık bölgelerinde yaşayan Nilotik Zencileri ve Avustralya'nın çöl bölgelerinde yaşayan yerliler çok koyu deri rengine sahiptirler. Yeryüzünün yüksek dağlık kesimleri de UV ışınlarını şiddetli alır. Öte yandan sis, duman ve kalın bulut katmanları bu ışınlan tamamen tutarlar. UV ışınlarına, derinin boynuzumsu tabakasının kalınlaşması ve renginin koyulaşması şeklinde gösterdiği uyumsal tepki neticesi, bu ışınlar derinin daha iç kısımlarına inemezler. Bu nedenle, Zencilerde deri yanıklarına ve deri kanserlerine çok az rastlanır."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dasdasq -- 18 Ocak 2007; 0:39:01 >

• quote:

Orjinalden alıntı: baar555

ALLAH İNSANI YARATDIGI TOPRAGI DÜNYANIN HER BÖLGESİNDEN SEÇMİŞTİR YANİ TOPRAK CİNSLERİ İLE İNSAN IRKLARI ARASINDAKİ İLİŞKİ BUDUR....

dünyanın her bölgesinden seçtigi nerede yazıyor ? Böyle Sallayarak kafanda üreterek insanları yanlış yönlendirme oldu mu ?
  • Hem coğrafik şartlar (iklim , yükselti , konum, doğal olaylar), hem genetik olarak kapalılık(baskın gen havuzu) hemde beslenme alışkanlıkları etken olmuştur diye tahmin ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.