Şimdi Ara

Yüzlerce Kütüphane kapatıldı. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kütüphanede doğru düzgün kitap yok ki. Çoğu teknik kitaplar. Kalanı dünya edebiyatından okurken yaşlılıktan olabileceğiniz kitaplar. Akıcı kitaplar yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Defalarca ziyaret ettim, oraya kitap okumak, ders çalışmak için gidenlerin sayısı bir elin parmağını geçmez.

Hocam en son vize yada final haftasaydi sanirim, yani sinav haftasi gittiğimde baya bir doluydu. Belkide sinavdan dolayidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun kutuphanelerin azligindan cok egitim sisteminde. Bu ulkedeki egitim sistemi cocuklara okumayi sevdiremiyor, okumaya alistiramiyor. Bu is tamamen bilinc isi, bilincli adam her turlu okuyacak yer de bulur, kitap da. Bu bilinc de kucukken kazandirilabilir, cunku agac yasken egilir. Egitim sisteminde bu yapilamayinca ortaya kitap okumayi sıkıcı bulan, okuma ihtiyaci hissetmeyen nesiller cikiyor.

• sakin olun sadece örgün eğitim kurumlarındaki kütüphaneler azalmış büyük halk kütüphanelerinde falan artış var
  • Şu en iyi üniversitedeyim ama kimse kitap okumuyor diyen arkadaş bence biraz farklı kişilerle takılsın. Ben de ülkenin en iyi üniversitelerinden birindeyim kitap okuyan kadar okumayanı da var. Benim çevremdeki çoğu kişi de okuyor.

Ya kaldı ki herkes kitap okumak zorunda mı? Niye böyle bir düşünce gelişiyor bu kitap okuyan insanlarda? Zorunda mı yani adam? Sevmez, okumaz. Zamanı yoktur, okumaz. Olabilir. "Herkes kitap okumalı" diyenler niye böyle bir düşünceye kapılıyor anlam veremiyorum. Hiç bir ülkede herkes kitap okumaz. Diğer ülkelerle de karşılaştırarak ülkeyi kitap okunmuyor diye yermek manasız. Kaldı ki son on yılda kişi başı ortalama altı-sekiz kitaba yükseldi yıllık okunan kitap sayısı.

Kütüphane de kapanırsa kapanır yani. Talep yoksa adam hayrına mı açık tutacak?
  • E-Nazmi E kullanıcısına yanıt
    Hayir efendim, bugun su partiye neden oy veriyorsun diye sorunca mantikli bir neden sunamayan insanlar cogunluktayken ve ulkenin gelecegine bu insanlar karar veriyorken kitap okuma oraninin azligini yermek gayet de mantikli.
    Bir insan dunyayi, algisini ve gorus alanini genislettigi kadariyla anlar, bunu da en iyi kitaplar saglar. Dunya klasikleriyle buyuyen bir nesil yetistigi vakit ulke gelismeye baslar.
    Ne alaka canim bir iki kitabin etkisini cok buyutmuyor musun diye dusunecegine eminim ama cok alaka. Dunya edebiyatini okuyan adam dunyayi ogrenecek, sonra tarihi merak edip onu da okuyacak ve tarihi ogrenecek gorus alani daha da gelisecek, ardindan felsefeye de merak salacak...
    Bilincli okuyan adam, arastirma yetisi de kazanir, sorgulama yetisi de kazanir, farkindalik da kazanir. Ve inan bana bu saydiklarim dunyayi bile degistirebilecek seyler..

Ve hayir, kutuphane de kapanirsa kapanir diye bir sey olamaz, o kutuphaneye talebi artirmak icin kucuklukten itibaren egiteceksin ki kapanacagina daha da cogalsin ve ilk paragrafta soylediklerim gerceklessin.

Oncelikle kitap okumayi uc bes fantastik roman yanina da bir iki klasik eklemekten ibaret sanmayi birak sonra dediklerimi daha iyi anlayacaksin. Cunku kitap okumak dedigimiz kavram iki roman okumaktan daha otede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 8 Ağustos 2015; 13:56:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RadioactiveRc

quote:

Orijinalden alıntı: yurtik

quote:

Orijinalden alıntı: PeşimizdeBiriVar

Katılıyorum hocam rahatça kitap okuyabileceğimiz yerler olmalı. Ben dışarıda kitap okumayı severim tatil zamanı deniz kenarında okurum mesela ama okuduğum yerde dışarıda okunabilecek tek bir mekan yok. Kütüphaneler dediğimiz gibi olsa oraya gideriz orada okuruz, hem herkese teşvik olmuş olur. Fikirler güzel fakat nasıl uygulamaya geçirilir, kiminle konuşmak lazım bilemiyorum.

Sanirim öncelikle başımıza egitime, okumaya önem veren bi partinin gelmesi lazm :/

+1 Dershane konusu mâlum, senede bir kez sinav sistemi değişiyor ne diyeyim hocam insani kendi topragindan sogutuyorlar...

O kadar iddaali cıkıslardan sonra geldigimiz nokta dersaneler kalkmadi ama biz artik dersaneye dersane demicez'e geldi :) neyse yine de konuyu dagitmayalim biz :)

• ben odtü diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Pacino

Hayir efendim, bugun su partiye neden oy veriyorsun diye sorunca mantikli bir neden sunamayan insanlar cogunluktayken ve ulkenin gelecegine bu insanlar karar veriyorken kitap okuma oraninin azligini yermek gayet de mantikli.
    Bir insan dunyayi, algisini ve gorus alanini genislettigi kadariyla anlar, bunu da en iyi kitaplar saglar. Dunya klasikleriyle buyuyen bir nesil yetistigi vakit ulke gelismeye baslar.
    Ne alaka canim bir iki kitabin etkisini cok buyutmuyor musun diye dusunecegine eminim ama cok alaka. Dunya edebiyatini okuyan adam dunyayi ogrenecek, sonra tarihi merak edip onu da okuyacak ve tarihi ogrenecek gorus alani daha da gelisecek, ardindan felsefeye de merak salacak...
    Bilincli okuyan adam, arastirma yetisi de kazanir, sorgulama yetisi de kazanir, farkindalik da kazanir. Ve inan bana bu saydiklarim dunyayi bile degistirebilecek seyler..

Ve hayir, kutuphane de kapanirsa kapanir diye bir sey olamaz, o kutuphaneye talebi artirmak icin egiteceksin ki kapanacagina daha da cogalsin ve ilk paragrafta soylediklerim gerceklessin.

Oncelikle kitap okumayi uc bes fantastik roman yanina da bir iki klasik eklemekten ibaret sanmayi birak sonra dediklerimi daha iyi anlayacaksin. Cunku kitap okumak dedigimiz kavram iki roman okumaktan daha otede.

Ben romandan falan ibaret demedim. Yıllardır da doğru düzgün kurgu okuduğum yok. Düzgün kurgu çıkmıyor çünkü ülkede. Fantastik ise en hazzetmediğim cinstir. Sadece cevap yazan birisine bu kadar ön yargılı davranmak niye?

Şu var ki her insan sorgulamak zorunda değil. Herkes aynı zekaya ve düşünce tarzına da sahip değil. Partiye oy vermek için bir sebebe de ihtiyaç yok. Kaldı ki bugün bir sürü adam var profesör olup da hepimizin kastettiği partiye oy veren. Bu adamlar da kitap okuyor. Çok mu şey değiştiriyor?

Kütüphaneye talebi artırmak için eğiteceksin diyorsun da buyur eğit o zaman? Sen Türkiye'nin köyünde falan yaşadın mı hiç? Bu memlekette küçük şehrin insanı ölse kitap okumaz, okuyamaz. Okutamazsın adama. Onun yerine pişpirik oynamaya gider kahveye. Peki bunun için adamı yerecek miyiz? Niye yerelim ki? Oy verdiği partiye de sırf canı öyle istediği için oy vermiştir ve sana sebep sunmak gibi bir mecburiyeti de yoktur. Nitekim A Partisine oy atan Mehmet'in yancısı Ahmet B Partisine oy atacaktır. Böyle şeylere niye bu kadar takılıyorsunuz? Siz okuyun. Tutan yok. Ama yok "eğitmemiz lazım" gibi beylik laflar etmek beni sıkıyor cidden.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dokt****ak

Hangi ildesin?

Neden sordugunu anlamadm?

• E-Nazmi E kullanıcısına yanıt
    Hangi cumlene cevap versem bilemedim, dediklerimi hic anlamamis, ayni seyleri tekrar etmissin bir daha oku.
    Ilk olarak ben fantastik turunu kucumsedigim icin yazmadim o ornege, canin isterse fantastik kitap da okuyacaksin, dedigim gibi anlamamissin yazdiklarimi.

Ben kimse su partiye oy versin demiyorum, verdigi partiye neden oy verdigini bilsin, sorgulasin diyorum, bu oldugu zaman refah yukselmeye baslayacak.

Son paragragin bastan sona fiyasko, kucuk sehrin insanini kucumseme, istersen oylede bir egitirsin ki. Ataturkun kurdugu koy enstitulerini bilir misin ? Sanmiyorum, bence arastir.
    Tamda dedigim gibi dunya edebiyatiyla yetisip zamaninda bu ulkenin en onde gelen yazarlari o koylerden cikti o sistem sayesinde, demekki kucukten egitmesini bilince dunya capinda Yasar Kemaller Talip Apaydinlar da cikiyor o sittin sene kitap okumaz dedigin koylerden. Ben burada simdi git yasli adama zorla kitap okut demiyorum, o olmaz zaten. Buyuk degisimler yavas yavas olur, egitim kucukken verilir.

Cani istedigi icin oy versin sanane diyorsun da bahsettigimiz sey ulkenin gelecegini belirliyor, oyle basit yaklasirsan ulke gidim ilerlemez.

Beylik cevaplar veriyorum demekki peki oyle olsun bakalim. Zaten ne zaman su ulkenin gercek sorunlarina deginilse sen oturdugun yerden artistlik taslama dendi. Karadenizde guzelim yaylara yapilan gereksiz yollara insanlar karsi cikinca da ayni senin verdigin cevaplari verdi tek derdi rant olan devlet adamlari..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 8 Ağustos 2015; 14:15:26 >

• quote:

Hangi cumlene cevap versem bilemedim, dediklerimi hic anlamamis, ayni seyleri tekrar etmissin bir daha oku.
    Ilk olarak ben fantastik turunu kucumsedigim icin yazmadim o ornege, canin isterse fantastik kitap da okuyacaksin, dedigim gibi anlamamissin yazdiklarimi.

Ben kimse su partiye oy versin demiyorum, verdigi partiye neden oy verdigini bilsin, sorgulasin diyorum, bu oldugu zaman refah yukselmeye baslayacak.

Son paragragin bastan sona fiyasko, kucuk sehrin insanini kucumseme, istersen oylede bir egitirsin ki. Ataturkun kurdugu koy enstitulerini bilir misin ? Sanmiyorum, bence arastir.
    Tamda dedigim gibi dunya edebiyatiyla yetisip zamaninda bu ulkenin en onde gelen yazarlari o koylerden cikti o sistem sayesinde, demekki kucukten egitmesini bilince dunya capinda Yasar Kemaller Talip Apaydinlar da cikiyor o sittin sene kitap okumaz dedigin koylerden. Ben burada simdi git yasli adama zorla kitap okut demiyorum, o olmaz zaten. Buyuk degisimler yavas yavas olur, egitim kucukken verilir.

Cani istedigi icin oy versin sanane diyorsun da bahsettigimiz sey ulkenin gelecegini belirliyor, oyle basit yaklasirsan ulke gidim ilerlemez.

Beylik cevaplar veriyorum demekki peki oyle olsun bakalim. Zaten ne zaman su ulkenin gercek sorunlarina deginilse sen oturdugun yerden artistlik taslama dendi. Karadenizde guzelim yaylara yapilan gereksiz yollara insanlar karsi cikinca da ayni senin verdigin cevaplari verdi tek derdi rant olan devlet adamlari..

Cahilim ben bilmiyorum köy enstitüsü falan. Bir sen mi biliyorsun yani neyin olup olmadığını bu ülkede Allah aşkına?

Okumak bir kere büyük nüfusa sahip şehirde yaşayanların işidir. Okumak bir şehirli uğraşıdır. Sen istediğin kadar eğiteceğim diye çabala bilmem kaç tane köyden ancak bir tane düzenli kitap okuyan adam çıkar. Zira senin ne öğrettiğin önemli değildir o çocuk büyüklerinden ne görürse onu yapar. Ben zaten insanları küçümsemedim dedim ki adamı yerelim mi pişpirik oynuyor diye? Hayır.

Neyse sen bana cevap yazma. Boş konuşuyoruz. Anlamıyorsun dediğimi. Çarpıtıp duruyorsun sözlerimi.

• quote:

Orijinalden alıntı: J. Moriarty

Normal, sanki kütüphaneden kitap alıp okuyan var.

En büyük üniversitelerden birindeyim, dev gibi bir kütüphane, binlerce kitap var. Ama ders kitapları dışında günlük 20 kitap ancak ödünç alınıyordur.
    Yani binlerce öğrenci-çalışan-hoca olan üniversitede kütüphaneden ders kitapları dışında kitap alan 100 kişi ancak var. Üstelik bu üniversite de en büyüklerden biri.
    Üniversiteye metro ile gelip giderken, metrodaki 100 öğrencinin taş çatlasa 5 tanesi ancak kitap okuyor.
    Yaptıkları tek şey kantinde lak lak.

Toplu taşımada kitap okumamak veya kantinde lak lak etmek çok amaçsızca davranışlar değil ki .İnsanın yorgun gününde metroda kafa dinlemesi veya kantinde iki laklak etmesi gayet doğal davranışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edvardo -- 9 Ağustos 2015; 1:55:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: E-Nazmi

quote:

Cahilim ben bilmiyorum köy enstitüsü falan. Bir sen mi biliyorsun yani neyin olup olmadığını bu ülkede Allah aşkına?

Okumak bir kere büyük nüfusa sahip şehirde yaşayanların işidir. Okumak bir şehirli uğraşıdır. Sen istediğin kadar eğiteceğim diye çabala bilmem kaç tane köyden ancak bir tane düzenli kitap okuyan adam çıkar. Zira senin ne öğrettiğin önemli değildir o çocuk büyüklerinden ne görürse onu yapar. Ben zaten insanları küçümsemedim dedim ki adamı yerelim mi pişpirik oynuyor diye? Hayır.

Neyse sen bana cevap yazma. Boş konuşuyoruz. Anlamıyorsun dediğimi. Çarpıtıp duruyorsun sözlerimi.

Nette Ümmiye Gürbüz diye aratırsan yorumlarına en güzel cevabı alırsın sanırım.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.