Şimdi Ara

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bi arkadaşla gereksiz yere tartışmaya girdik,biraz ayıp ettim sanırım.
    biraz daha düzeyli bir tartışma olsun istiyorum.
    lütfen fikirlerinizi yazın ama kitapla ilgili,filmi dikkate alarak yazmayın.
    o ayrı bi topic in konusu olur

• Ben tarafsız görüşümü belirteyim. Yazın 5 tane tolkienin kitabını aldım . silmarillion,hobbit,üçleme. Silmarilden başladım ve çok sevdim. Sonra büyük br hevesle 3lemenin ilk kitabına başladım ama betimlemeler fazla olduğundan kitabı bıraktım. Yüzüklerin Efendisi hevesim de orda bitti. Sen de hiç sıkılmadın mı betimleme bolluğundan?
  • quote:

Orjinalden alıntı: anakin_skywalker

Ben tarafsız görüşümü belirteyim. Yazın 5 tane tolkienin kitabını aldım . silmarillion,hobbit,üçleme. Silmarilden başladım ve çok sevdim. Sonra büyük br hevesle 3lemenin ilk kitabına başladım ama betimlemeler fazla olduğundan kitabı bıraktım. Yüzüklerin Efendisi hevesim de orda bitti. Sen de hiç sıkılmadın mı betimleme bolluğundan?

betimlemeler gerçekten bazı yerlerde çok fazla ve sıkıyor... ama ben kitabı bitirmeni öneririm... ilerleyen bölümlerde betimlemeler nispeten azalıyor.... ama tolkien betimlemeleri seven bi yazardı bence... yine de okunması gereken bir kitap...

• quote:

Ben tarafsız görüşümü belirteyim. Yazın 5 tane tolkienin kitabını aldım . silmarillion,hobbit,üçleme. Silmarilden başladım ve çok sevdim. Sonra büyük br hevesle 3lemenin ilk kitabına başladım ama betimlemeler fazla olduğundan kitabı bıraktım. Yüzüklerin Efendisi hevesim de orda bitti. Sen de hiç sıkılmadın mı betimleme bolluğundan?

acıkcası ayrıntı ve betimleme benim kitaplarda aradığım bi özelliktir
    bu acıdan hiç sıkılmam ve yüzüklerin efendisi de beni hiç sıkmadı
    ama keşke devam etseydin,2. ve 3. kitaplarda ayrıntı ve betimleme daha az
  • kesinlikle 2. ve 3. kitapta betimleme daha az.... ve ben okurken daha çok zevk aldım... bana daha sürükleyici geldi 2. ve 3. kitap.... ben okumaya hobbit le başlamıştım... silmarillion ı okuma fırsatım olmadı... bildiğim kadarıyla daha bir çok kitabı var tolkien in konuyla ilgili... yüzüklerin yapımı nı anlatan bir kitapta var sanırım...
  • quote:

ilk kitap hakikaten sıkıcı geliyor. ama diğer ikisi müthiş. hobbiti de pek beğenmedim ben.
  • ben ilk kitaba başladım.sıkıldım yarım kaldı.kasıp 2.ye geçmek lzm.sıkıcı değilse
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tamam arkadaşlar tekrar bi okumaya başlıyacağım.
  • hobbit daha çok hoşuma gitti. aksiyon var. tasvir az. ilk kitabı tasvir olduğu için beğenmiyorlar bide önceden benim hobbiti okuduğumu hesaba kat. çok daha sıktı. kitabı başaladığım işi bitirmekiçin okumaya devam ettim. 2 de pek ii değil. sıkıyor. ama kralın dönüşü güzel. okutturuyo kendini.
    yine de kanım bi "ejderha mızrağı" etmeyeceği yönünde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: beorn26

hobbit daha çok hoşuma gitti. aksiyon var. tasvir az. ilk kitabı tasvir olduğu için beğenmiyorlar bide önceden benim hobbiti okuduğumu hesaba kat. çok daha sıktı. kitabı başaladığım işi bitirmekiçin okumaya devam ettim. 2 de pek ii değil. sıkıyor. ama kralın dönüşü güzel. okutturuyo kendini.
    yine de kanım bi "ejderha mızrağı" etmeyeceği yönünde.

bende ejderha mızrağını hiç ayrıntı olmadığı için sevemedim.
    ilk sayfalardan itibaren salt aksiyon üzerine kurulu.
    güzel bi roman olabilir ama hiçbir zaman edebi eser niteliğine ulaşamayacak.
    ravenloft ve gediksavaşlarını da önerebilirim.
    ama bana göre hiçbir kitap yüzüklerin efendisi'nin yerini dolduramaz.
    silmarillion ve güç yüzüklerine dair isimli kitapları da tavsiye ederim.

• ben silmarillion,hobbit ve üçlemeyi okudum.hepsi de güzeldi.hiç ayrım yapmam.şidi kayıp öyküleri alıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: KingArthas

ben silmarillion,hobbit ve üçlemeyi okudum.hepsi de güzeldi.hiç ayrım yapmam.şidi kayıp öyküleri alıyorum.

kayıp öyküler 1 i okudum ama kayıp öyküler 2 yi daha alamadım
    güzel kitap,silmarillion un daha geniş bi versiyonu gibi
    yani 2 kitaba yayılacak kadar geniş
  • evet baya pahalılar ama olsun
  • sanırım kayıp öyküler ile başlayan seri 12 kitap olacakmış
  • Bu arada arkadaşlar bir forumda Elrond'un annesinin Galadriel olduğu yazılmış. Yanlış. Elrond'un karısının annesi Galadriel'dir. Kaynak isteyen silmarillion'un arka kısmındaki soy ağacına baksın.
  • quote:

Bu arada arkadaşlar bir forumda Elrond'un annesinin Galadriel olduğu yazılmış. Yanlış. Elrond'un karısının annesi Galadriel'dir. Kaynak isteyen silmarillion'un arka kısmındaki soy ağacına baksın.

haklısın yanlış bakmışım, şunu da bi sitede buldum : "nimrodel ve amroth'un kaybolmasından sonra celeborn ile birlikte lorien'in efendisi olan elf hanımı. ayrıca üçlerin dövülmesine bir miktar sebeptir kendileri. ayrıca arwen'in annesi ve elrond'un eşi olan celebrian'ında annesidir."
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cernunnos

quote:

Bu arada arkadaşlar bir forumda Elrond'un annesinin Galadriel olduğu yazılmış. Yanlış. Elrond'un karısının annesi Galadriel'dir. Kaynak isteyen silmarillion'un arka kısmındaki soy ağacına baksın.

haklısın yanlış bakmışım, şunu da bi sitede buldum : "nimrodel ve amroth'un kaybolmasından sonra celeborn ile birlikte lorien'in efendisi olan elf hanımı. ayrıca üçlerin dövülmesine bir miktar sebeptir kendileri. ayrıca arwen'in annesi ve elrond'un eşi olan celebrian'ında annesidir."

biraz ilgisiz olacak ama sunu da eklemek istedim:
    aragorn a arwen tarafından hediye edilen kolye aslında galadriel e ait.
    galadriel den kendi kızı olan celebrian a,celebriandan da arwen e geçmiş.
    arwen dende aragorn a geçti.
    kolyenin ismini biliyorsunuz;elessar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanctus Diavolos -- 7 Haziran 2005, 20:50:23 >

• üç kitabı da severek okudum. Bana kalırsa betimlemeler abartılı falan sayılmazdı. Sonuçta ortada yeni yaratılan bir dünya var. Normale göre biraz fazla betimleme olması bence gayet normal, ayrıca bu dünyayla ilgili anlatılanları okumak bence betimleme bile olsa oldukça keyif vericiydi. Yalnız bence 1'den 3'e doğru yazının dilinde, kullanılan kelimelerde,cümle uzunluklarında vs hatrı sayılır bir ağırlaşma vardı. Kolay bitirilebilecek tarzdan bir seri değil(3 kitap bile olsa), ama yine de oldukça keyifli bir seri ve bence eğer Fantastik dünyaya ilgi duyuyrsanız sırf yazarından ötürü bile okunması gereken bir eser
  • quote:

Orjinalden alıntı: Xenon

üç kitabı da severek okudum. Bana kalırsa betimlemeler abartılı falan sayılmazdı. Sonuçta ortada yeni yaratılan bir dünya var. Normale göre biraz fazla betimleme olması bence gayet normal, ayrıca bu dünyayla ilgili anlatılanları okumak bence betimleme bile olsa oldukça keyif vericiydi. Yalnız bence 1'den 3'e doğru yazının dilinde, kullanılan kelimelerde,cümle uzunluklarında vs hatrı sayılır bir ağırlaşma vardı. Kolay bitirilebilecek tarzdan bir seri değil(3 kitap bile olsa), ama yine de oldukça keyifli bir seri ve bence eğer Fantastik dünyaya ilgi duyuyrsanız sırf yazarından ötürü bile okunması gereken bir eser

yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum
    bende bu dünya ile ilgili sayfalarca da olsa bir paragrafta olsa herşeyi okumayı seviyorum

• Görselikten başka birşey deyil konusu sacma ben hic bir filmini izlemedim (fragman hariç) !!!
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.