Şimdi Ara

Yüzyılın Sorusunu Soruyorum. [CİDDİ] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
3
Favori
5.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TenVeFeknoloji

quote:

Orijinalden alıntı: ROMA1927

o kadar hızlı dönüyor ki sen zıplayıp düşene kadar aynı yere gelmiş oluyor dünya

ahahaha

• Yerçekimi seni dünya yüzeyinde tutar, sabitler. Bu durumda aynı hızda hareket edersin. Eğer ziplarsan yerçekimini yani dikey kuvveti yenerek yukselirsin ama yatay hizin zaten dünya ile aynı hızda olduğu icin aynı yere düşersin.

Otobüs örnegini verirsek hareket eden otobüste ziplarsan aynı hızda gittiğiniz icin konumunu korursun. Ancak sen zıpladığın anda otobüs durursa, sen hızını koruyacağından daha ileriye düşersin. Eğer dünya dursaydı sen de o sürede başka yere inerdin. Çünkü yerçekimi seni aşağıya çeker, ama sen ziplayinca kısa süreliğine yerçekimini yener ve havada kalırsın. Bu durumda yatay hızina bağlı olarak yerin değişir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheWazZ

Dünya dönüyor. (aynştayn) Bildiğime göre çok da hızlı dönüyor.
    Ben zıpladığımda Dünya ile alakam kesiliyor.(veya ben öyle biliyorum)
    Dünya dönmeye devam ediyor.
    Ben zıpladıkdan sonra yere indiğimde Çin'de falan olmam gerekmiyor mu ?
    Çünkü ben havadayım ve Dünya dönmeye devam ediyor ben dönmüyorum ?

Ciddiyim. Cevapları bekliyorum.

edit imla

Senin mantığa göre Dünya da güneşin etrafında 107,200 km/sa hızla dönüyor ama hareket eden arabanın üstünde zıpladığın gibi zıpladığında ne yazık ki Ay'a çarpmıyorsun ya da Güneş Sistemi senden kurtulamıyor.

• boşa dönüyorsun dünyaaaaaaa çift okey bendeeee

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biri de cikip eylemsizlik dememis (cevaplarin bir kismina baktim). esit agirlikci ve son sinif hukuk ogrencisi olmama ragmen ben bile biliyorrum cevabi. hic mi fen bilgisi dersi almadiniz. ucaktan birakilan cisim, otobuste ziplayan adam veya fren yapinca ileri dogru gitmek vs. tum ornekler eylemsizlik.

• Bende ortaya bir soru salıyım kaçıyım :D - 2 otobus olsun, kapalı bir alanda ( rüzgarın sürtünme hızından etkilenmeyecek bir ortam ) otobuslerden biri dünya,nın dönüşü ile aynı istikamette gitsin. diger otobus ise dünyanın dönüşünün tersi istikametine gitse. aynı vakitte mi kat ettikleri yolu tamamlarlar ? yoksa biri erken mi varır ? yada geç :D

birde extra bir soru ; hava, rüzgar neyden etkilenip böyle hızlanır ki ? :S onların bu itişi gücü nerden geliyor :D

neyse bir çay koyyim geliyorum
  • Aynı soruyu daha mantıklı olarak sormuştum altta konu var

http://forum.donanimhaber.com/m_44212947/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheWazZ

Dünya dönüyor. (aynştayn) Bildiğime göre çok da hızlı dönüyor.
    Ben zıpladığımda Dünya ile alakam kesiliyor.(veya ben öyle biliyorum)
    Dünya dönmeye devam ediyor.
    Ben zıpladıkdan sonra yere indiğimde Çin'de falan olmam gerekmiyor mu ?
    Çünkü ben havadayım ve Dünya dönmeye devam ediyor ben dönmüyorum ?

Ciddiyim. Cevapları bekliyorum.

edit imla

kardeş o an sende dünyayla aynı hızda olduğun için aynı yere inersin. hızla giden bir kamyonun kasasında zıpladığında 90-100 km hızla arka kasaya çarpman lazım olduğun yere inersin niye çünkü o kamyonla beraber seninde hızın aynı olduğu için.

• Bu seye benzemis otobuste ucan sinek otobus 100le giderken niye arka cama yapismiyor yoksa odami 100 yapiyor muhabbeti gibi olmus

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu okuyup evde zıplayanlar varmıdır acaba
  • Çinde olman gerekseydi bile olamazdın ki.Arada dağa mağa binaya gökdelene bişeye çarpardın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eRsn-

Dünya donüyor ama hızlı donmuyor. Bu yüzden Çin'de olamıyorsun.

Hızlı dönmüyor mu kaç yılında yaşıyosun acaba;Dünyanın kendi etrafında dönüş hızı 1600 km/saat,güneş etrafında 107000 km/saat güneş samanyolu galaksisinin etrafında 900000 km/saat hızla dönmektedir. Çok yavaş dönüyormuş değil mi?

Arkadaşın sorusuna verilebilecek en güzel yanıt şu heralde
    Dünya kendi ekseni etrafında bildiğimiz gibi 24saate yakın bir sürede döner. Bu süre insanlık tarihinin başından beri hep aynıdır (gök cisimlerinin kendi eksenindeki dönme hızı gökcisimlerinin birbirlerine uyguladıkları çekim kuvvetinin yarattığı "sürtünme"den dolayı zamanla azalır ancak burada zamandan kastımız milyonlarca yılı bulur.). Dolayısıyla dünya her zaman aynı hızda döner. Bu sebepten dolayı dönme hızını hissetmeyiz. Aslında yer yüzünde duran bir insan dünyayı, dünya da insanı çeker. Bu çekim etkisi, dünyanın muazzam kütlesinden dolayı çok yüksektir. Bu sebepten dolayı dünyanın kütlesinin büyüklüğü yanında aslında biz ona yapışmış, onun bir parçası olarak hareket ederiz. Sadece biz değil yeryüzündeki hareket halinde olabilecek her şey. Ağaçlar, binalar hatta okyanuslar. Aslında dünyanın dönme hızındaki bir değişmeyi dünyadan bağımsız bir biçimde hissetmemiz imkansızdır. Bu sebepten ötürü düz bir mantık kurarsak yukarıdaki sonuca tekrar varırız: Dünyanın kütlesinin yanında kütlesi ihmal edilen bizler, dönme etkisini bu büyük kütle farkından dolayı hissedemeyiz. Komik bir örnekle bu konuyu özetleyebiliriz: kendi etrafınızda sabit bir hızla döndüğünüzü düşünün, bu dönüş işlemini birden durdurduğunuzda bile vücudunuzdan hiçbir hücre uçmayacak, kafa deriniz savrularak dönmeye devam etmeyecek ve siz bir bütün halinde duracaksınız. Vücudunuzdaki hücreler neyse dünya için de biz oyuz
    alıntılanmıştır...

• quote:

Orijinalden alıntı: HeCToR45

quote:

Orijinalden alıntı: lavetera

Sen bi otobusteyken zipladiginda neden arka cama yapismiyorsun
    Bunun nedeni dunya bi hizla donerken seninde bi hizin var , bu hiz sen ziplayinca bi anda duracak degilya, o hizla birlikte sende gidiyosun, ama sen ziplayipta saatlerce durabilirsen o zaman yer degistirmis olursun

iyi de çok hızlı giden bi otobüste zıplarsan arka cama yapışırsın ki otobüsün sana uygulamış olduğu bi çekim kuvveti yok

Hocam onun nedeni momentum korunumuyla alakalı. Sen zıpladığında yerini korumak istiyosun ama otobüs çok hızlı gittiği için zıpladığında arka cama yaklaşıyosun. Dünyada neden aynı yere düştüğün olayıda momentum. Dünya dönerken sende dönüyosun doğal olarak zıpladığında belli bi momentumla zıplamış oluyosun, dünyada döndüğü için aynı yere düşmüş oluyosun. Bkn. Lise 10. ve 11. sınıf fizik ders kitapları

• Galiba lise mezunu bile degilsin. Ya da yaş 14. 9. sınıf konusu la bu bağıl hız.

• Troll musunuz cahil misiniz anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: qralahmet01

değerli kardeşim dünya saniyede 220km hızla dönüyo demişşin saniyede 220km demek 40 50 mt yol alman demek yani mahallenin başından sonuna anca gidip gelirsin 2 3sniye diyorsun ozaman mahalleyi 2 3kere turlamış oluyorsun zaten 340km hızla giderken saniyede aldıgım yol 90 mt neyin kafasındasın onu anlamadım

sordugun sorunun cevabıda cok basit atmosfer hava basıncı ve yer çekimi

ben gmaxxede bindim saniyede 220km hızla gökyüzüne dogru

Yasağı varmış arkadaşın:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheWazZ -- 24 Temmuz 2012; 23:16:49 >
  • ileride teknoloji çok gelişecek dünyayı hıphızlı döndüren makineler çıkacak bu sayede istediğimiz yere sadece zıplayarak seyahat edebileceğiz
  • sen zıplarken, dünyayla birlikte dönen atmosferin içinde olmaya devam mı ediyosun acaba? mesela sen öle bi zıplasan ki.. bi anda delip cıksan ozonu. heh işte bunu yaptıktan sonra sor bu soruyu..
  • arabayla 180 km hızla giderken arabada bir sinek uçuyor ve arka cama yapışmıyor. sinek 180 km hızla mı uçuyor?

bunun kadar boş bir soru olmuş.

• aman arabada felan zıplama arka cama yapışırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gael -- 25 Temmuz 2012; 0:09:50 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.