Şimdi Ara

Yüzyıllar geçti, ihanet değişmedi! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Lexco Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Tabi. Gerçek türkler suriyeliyi kendinden üstün tutar tüm surilerin ülkeye dolmasını memnuniyetle karşılar değil mi? Zaten burası onların ülkesi biz misafiriz. Ab'den biraz para gelecek diye vatandaşını suriden alt gören onlara dokundurmayan adamlarsınız. Olmuş olayları yalanmak, o öyle değil böyle demekte yeni taktik herhalde.

Pkk falan hikaye. Zaten abd destekli tırlarca silah verilen bir örgüte suriyede hiçbir şey yapamazsın. Sizin derdiniz surilere dokunulmasın ab parayı kesmesin. Surilerden rahatsız olanda casus falan olur, provake eder.

Bu ülke kimin acaba? Açıkça söyleyin. Biz sizi vatan millet diye kekliyoruz oysa bizim asıl halkımız suriler falan deyin görelim. Öyle din kardeşi, mazlum, misafir yalanlarını artık yiyen yok. Kayseri gibi şehirde kimseye yutturamamışınız.

• Millet bilmez ama ukraynalıya da hastane bedava. Demek ki ülkede para ödeyen eşek sadece biziz. Cebinde türk kimliği olunca ikinci sınıf insansın.

Millet vergilerle kimleri beslediğini bilmez. Burada yerli milli cart curt diye gazlayanlara inanır. Öyle suri, ukraynalısı, afganı gibi vergisiz araba alamazsınız. Hastanede bakılamazsınız. Ancak bunların masraflarını ödersiniz.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Olayın 2 yüzü var.

1. Suriyede savaştan kaçan sığınan insanlar. Gelen insan sayısı çok fazla. Devlete elbette yükleri var. Asıl sorunlardan biri uyum sorunları. Gittikleri yere uyum sağlamak yerine aynı kültürü devam ettiriyorlar. Ülkeye faydaları ise Türklerin yapmak istemediği ne varsa o işleri yapıyorlar. Sanayici eleman bulamıyor.
    2. PKK vs. terör örgütleri. Suriye Irak vs bu coğrafyada müthiş bir güç savaşı var. Amerika burayı asla bırakmak istemiyor. Türkiye'nin güçlenmesini istemiyor. PKK'yı da bir maşa olarak ayağına bir pranga olarak uğraştırıyor. Burası yüzyıllardır çok karmaşık bir yer. Halklar savaştan bıkmış. Çok fazla ırk, mezhep vs var. Bunları birbirine kışkırtmak kolay. Başka ülkelere de kışkırtmak kolay. Ortada bir devlet olmayınca herkes gelen güçlünün himayesine giriyor. Buralarda baktığınız zaman devletler hep zayıflatılıyor. Asla kontrolü ellerine almaları izin verilmiyor.

Bu kadar enerji kaynağı kimsenin kontrolüne bırakılamaz. Benim olmalı diyenler her zaman burada malesef.

Biz zalim değiliz. Yoksa dümdüz ederiz orayı. Bir tane insan bırakmaz çökeriz. Biz Amerika değiliz, Avrupa değiliz, Rusya değiliz. Biz Türküz.

Bu kadar insanı oraya yollamak kolay bir iş değil şu an. Orası hala çok karışık bir yer. Suriye ile anlaşılması lazım. Suriyenin orada hakimiyeti lazım. Yok oğlu yok.

Kollarından tutar sınırdan atarım diyorsanız o olur. Beni ilgilendirmez diyorsanız... Ama vicdan meselesi gerisi...

Müslümanlar, Türkler bir olmadığı sürece bu işler böyle bu coğrafyada karışık. Bunu bilen yabancılar ise asla buna müsade etmez. Birbirine düşürür, zayıflatır, kışkırtır, savaştırır her boku yapar.

• eteksen kullanıcısına yanıt

Suriyede savaş falan kalmadı sebep kalmadı. Devlete yük demek bana yük demek. Devlet parayı vatandaştan alıyor. Sürekli vergi icat edip para istiyorsunuz. Milyonlarca kişide uyum falan sağlamaz. Sanayide işçi sorunu da yok. Ucuza adam çalıştırmak için suri dolduruyorlar. Sigorta yapmayacak, az para verecek herkes keriz arıyor. O işleri bizde biliyoruz ucuza fayans döşetirken suri yok mu diyorlar.

Amerika orayı bırakmak istemiyorsa zaten alamazsın. İsterse uçak uçurmaz, askerini sokmaz. Yaptı da. Harekatı falan kafana göre yapmadın onlarla pazarlık yaptın. Baştan kaybetmişin. Amerika gibi ekonomini batırabilecek bir ülkeyle başedemezsin. Zaten en son amerikadaki mal varlığı gider dediler ne harekat kaldı ne birşey. Banka hesapları, paralar gider. Bu kadarı bile yeter.

O kadar insanı oraya yollamak çok kolay. İte kaka eze eze atarım. Sınıra götürmek hiç zor değil. Suriyelinin tohumuna para mı saydım? Vicdan falan hikaye bana zararlıysa atarım. Ülkenin geleceğine dinamit koydunuz. Zaten 2016 yılında mülteci kabul anlaşması yaptınız para geliyor ve surileri de böyle vicdan,din falan diyerek halka kaktırmaya çalışıyorsunuz ama kimse yemiyor. Ab parayı kesse 2 günde işler değişir.

Müslüman olmakta enayi olmak değildir. Sen aynı durumda olsan suriye seni almazdı hadi girdin diyelim karını elinden alırlardı. Surileri tanımadan konuşmak kolay tanıyoruz ne pislik olduklarını biliyoruz. Türk olmakta enayilik değil ermenileri, rumları sürmüşüz aynısı bir daha olur. Benim verdiğim vergiyi suriyeliye yedireceksin ve benim almadığım hizmeti alacak? Yok ya. Ben salak değilim.

Ayrıca suriyede enerji kaynağı falan yok. Orası hiçbir zaman petrol zengini değildi. Irakta ise abd oranın ekmeğini yedi sana kalan birşey yok. Petrol paylaşıldı şirketler alacağını aldı bu saatten sonra gelip oyun kuramazsın.

• Ben şu yalakçıları sahneye davet edeyim.

Ne güzel konuşmuş uzun adam
    Siyasal İslam'ın omurgası yoktur ,durum nasıl işlerine geliyorsa öyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 4 Temmuz 2024; 10:15:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Köpükler saçılıyor ağızlardan ne konuşabilir ki?

• Yüzyıllar geçti, ihanet değişmedi!
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.