Şimdi Ara

Z1 Dokunmatik Ekran Hiç Çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Xperia z1 telefonumu alalı 4-5 ay oldu

bugün telefonu kullanmak isterken kilit tuşuna basıp desen şifresini girmek istediğimde ekranda ki dokunmatik çalışmıyor diğer kamera tuşu, kilit tuşu ses v.s çalışıyor ama dokunmatik ekran dan hiç tepki yok

biri arayınca normal ekranda görünüyor ama açamıyorum, kilit ekranına basılı tutup kapat desem oda çalışmıyor kısacası dokunmatik yok yani.

kilit düğmesi ve ses düğmesine basılı tutup kapatabiliyorum sonra tekrar açtığım da yine çalışmıyor.

en son sürüm yüklü telefonda herhangi bir güncelleme yok zaten, hiç bir mod ya da rom yok herşey orjinali,

acaba bilmediğim bir kombinasyon mu var ekranda ki dokunmatiği kapatan? kafayı yiyeceğim..

kamera tuşuna basılı tutunca kamera da açılıyor ama dokunmatik yine çalışmıyor tek çare yine zorla kapatmak.

garantisi var hala ama pazartesi günü gidebilirim

başına bu durum gelen varmı? çözümünü bilen yardımcı olursa çok sevinirim.

ekleme : arada dokunmatik gelip 1 dk içerisinde yine gidiyor..

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stalker83 -- 10 Ocak 2015; 16:23:20 >

• dostum sanırım dokunmatik bozulmuş gibi en iyisi teleservise göndermek olacak.
    zaten garanti kapsamındaymış ins sorunsuz yapıp gönderirler.
    bende de z ultra var ekran kırıldı garanti dışı işlem için 861 tl istediker resmen dolandırıcılık dışarıda 500 tl yapıyorlar.
    bakalım düzgün bir yer bulup yaptırabilecekmiyim.
    geçmiş olsun
  • hocam sağolun ama aklım almıyor

nasıl bozulur ki?

telefon hiç düşmedi.. öyle extrem oyunlar oynayan yada çok zorlayan biri değilim.

whats up facebook chrome youtube oldukça da temiz bakarım.

şu yeniden yükleme bi bitsin companiondan yapıyorum

zaten desen kilit i kaldırmıştım. kaldırmasam telefonu bilgisayar da görmüyordu.

bakalım bu da çözüm olmaz ise artık servis tek çare.

@zeki_ist

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stalker83 -- 10 Ocak 2015; 21:26:42 >
  • valla hocam forumlarda okudum sony durup dururken ekranı kırılmış tuaf tuaf sorunlar var
    mekanik cihazlar herşey olabilir. zaten garantili servise gönder kafan rahat olsun derim ben.
    1 hafta önce ben gönderdim 3 gün içinde dönüş yaptılar fazlada beklemezsin sanırım hemen yapıp gönderirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki_ist

valla hocam forumlarda okudum sony durup dururken ekranı kırılmış tuaf tuaf sorunlar var
    mekanik cihazlar herşey olabilir. zaten garantili servise gönder kafan rahat olsun derim ben.
    1 hafta önce ben gönderdim 3 gün içinde dönüş yaptılar fazlada beklemezsin sanırım hemen yapıp gönderirler.

yeniden yazılımı companion ile yükledim ama nafile dil seçme ekranındayım ve dokunmatik yine yok

tek çare pazartesi servise götüreceğim. sonuç ve aşamaları burada paylaşırım.

teşekkür ederim.
  • en iyi çözüm o olacak. bakalım ne diyecekler. sonucta daha yeni sayılır cihaz . önemli olan ücret talep etmemeleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki_ist

en iyi çözüm o olacak. bakalım ne diyecekler. sonucta daha yeni sayılır cihaz . önemli olan ücret talep etmemeleri.

Hocam selam tekrar

Bugün telefonu servise verdim saat 11:00 gibi

öğlen 3 gibi aradılar. artık disbirütör' de z1 olmadığı için size yeni "0" z2 vermeyi teklif ediyoruz dediler. peki dedim herhangi bir ücret istiyormusunuz? herhangi bir fark ödemesi yok dediler.

siyah renk varmış sadece (benim z1 beyazdı, gerçi siyah bulamamıştım o yüzden beyaz almıştım)

sorunu söylemediler yarın teslim alabilirsiniz dediler

bakalım yarın gideceğim almaya. sorunu merak ettim ama herhalde fabrikasyon yada üretimsel olabilir. yarın onu da öğrenicem

tekrar buraya yazarım

açıkçası bu kadar hızlı bir dönüş ve aynı telefon değil de bir üst modeli teklif etmeleri de şaşırttı beni yani :) yani firmalar genelde 5 günlük arıza yapan telefona bile sıkıntı çıkarıyor ya da uğraştırıyorlar..

gerçi iyice kontrol edeceğim verecekleri telefonu her ihtimale karşı..

yarın tekrar buraya durumu yazarım.

• valla hocam çok sevindim senin adına , sanki bana telefon veriyolar gibi oldum ben her zaman halkın yanındayım :P
    dedim sana çok uzun sürmüyor dönüş yapmaları.
    biraz inançın varsa cumaya git bence :D
  • Hocam sitede olan bir sorundan dolayı geç dönüş yapmak zorunda kaldım

servise gittim yerine 0 z2 kutu full içerikli olarak aldım üstüne z1 in kutu ve aksesuarlarını istemediler onlarda sizde kalsın dediler. yedek olarak kullanırsınız dediler.

tabi ben yinede kontrol ettim gerçekten sıfır telefon paketine kadar baktım yani

z1 de ki sorun ise, tabi ben sordum onlar söylemediler, anakart ile ilgili bir problem miş ve anakartı artık temin edemiyoruz dedi. uğraşmak istememiş olabilirler sonuçta hakikatten parça değişimi sonrası içim hiç rahat etmeyecekti.

garantisi ise kaldığı yerden devam ediyor yalnız yani baştan 2 yıl değil..

dünden beri kullanıyorum çok memnunum..

çok teşekkür ederim çok sağolun darısı sizin başınıza gerçekten hiç beklemiyordum böyle bişi ama şans diyelim. ne diyeyim bilemedim.

@zeki_ist

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stalker83 -- 14 Ocak 2015; 17:15:18 >

• aynı sorun benim s4 i9505 de var, açma kapama sağ sol yan ses tuşları çalışıyo dokunmatik çalışmıyor.ekrandanda değil yeni ekran denedik ondada aynısı.yazılımsalda değil onuda denedim.çözümü bile yok.sen sorunun neden kaynaklandığını sordun mu servise?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RioDeJaneiro

aynı sorun benim s4 i9505 de var, açma kapama sağ sol yan ses tuşları çalışıyo dokunmatik çalışmıyor.ekrandanda değil yeni ekran denedik ondada aynısı.yazılımsalda değil onuda denedim.çözümü bile yok.sen sorunun neden kaynaklandığını sordun mu servise?

hocam üstte yazmıştım

anakart ile ilgili dediler, muhtemelen fabrikasyon ya da sonradan oluşan bir durum

aslında fabrikasyon olsa ilk aldığım da olurdu ama sonradan meydana geldi demek ki..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stalker83

quote:

aynı sorun benim s4 i9505 de var, açma kapama sağ sol yan ses tuşları çalışıyo dokunmatik çalışmıyor.ekrandanda değil yeni ekran denedik ondada aynısı.yazılımsalda değil onuda denedim.çözümü bile yok.sen sorunun neden kaynaklandığını sordun mu servise?

hocam üstte yazmıştım

anakart ile ilgili dediler, muhtemelen fabrikasyon ya da sonradan oluşan bir durum

aslında fabrikasyon olsa ilk aldığım da olurdu ama sonradan meydana geldi demek ki..

anakarttan olsa tuşlarda çalışmazmış hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Stalker83

quote:

hocam üstte yazmıştım

anakarttan olsa tuşlarda çalışmazmış hocam

belki de sadece dokunmatik ile alakalı kısmı da olabilir bilemiyorum yani bana söyleyen kişi teknik servis elemanı değiş banko da telefon ları teslim eden kişi değişim olduğu için belge de yok yani değişim belgesi var

ama arıza kayıt yok o yüzden belki de sallamıştır.. ben telefonların mekaniğin den de anlamıyorum :)

• benim telefonda da aynı sorun oluşmuştu dokunmatik bozuk değil ,kilitli sadece...açma kapatma tuşu,ses tuşu ve kamera çekme butonuna aynı anda uzun bas...açılıyor kilit...benim çocuk böyle kilitlemişti baya uğraştım sonunda açıldı..sadece ses tuşu ile açma kapma tuşuna uzun basmak ta yeterli olabilir gibi...unuttum şimdi bak birçok yol deneyince açılmıştı..samsung galaksy telefonum vardı hep böyle oluyordu çocukların eline geçince..orada da deneye deneye açmıştım...korkmayın yani biraz uğraşın açılır :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.