Şimdi Ara

Z1 ile iPhone 5 arasında kaldım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Suan iphone 5kullaniyorum z1de yanimda.1 ses inanilmaz kalitesiz ve kisik ne umitlerle buyudu diye seviniyodum.ekran degisti dediler ayni soluk ekran iphonela kiyaslanamaz imkansiz ses olrakda iphone iyi oyun perfermonsi kasmiyo ama gec aciyo iphonea gore internet hizi iyi esit iphonela kamerasi abartilcak kadar fark yok g sensoru falan.Ama gorunusu cok iyi allah var iphonedan cok daha sik duruyo kendini belli ediyo.yalan olmasin diye fotolari attim
     Z1 ile iPhone 5 arasında kaldım Z1 ile iPhone 5 arasında kaldım

• Yalnız şöyle bir şey doğru; performans olarak I5'i 3'e katlamış, parmak izi sensörlü olan telefon modeli ile arasında sadece 450 lira var. Ben biraz burada fiyat adaletsizliği olduğunu düşünüyorum. Acilen Iphone 5'lerin fiyatını biraz aşağı çekmesi lazım bence.
    Android cihazlar bence 1080p olarak çıktığı için çok fazla sisteme yükleniyor ve 720p olsa o ekranlarda kimse aradaki farkı anlayamaz bundan eminim. Apple ise en doğrusunu yapıyor, o ekrana daha düşük çözünürlük koyuyor ama bu sayede her uygulama-oyun daha stabil çalışıyor.
    Ek olarak Z1 ve G2'nin donanımı gerçekten yabana atılacak bir donanım değil. Asphalt 8'in Z1'de FPS düşüşleri olduğu doru ama bu dediğim gibi oyunu gereksiz yere 1080p'de çalıştırdığı için bu sorun ortaya çıkıyor. Bir de genel olarak oyunlar Android'de gerektiği gibi stabil çalışmıyor ama bunlar için de patch çıkabiliyor.
    "deniz-c, it sürüsü gibi Android çıkıyor" demiş. Gerçekten bence de haklı. Hali hazırda olan Android sistem ve GPU ve CPU sayesinde coğrafyada arasak bulamayacağımız firmalar telefon çıkarıyor. General Mobile ve LG'nin bir anda F-P oranında zirveye oturması da bunun en büyük göstergesi zaten.
    Ama kurunun yanında yaş ta yanmamalı kesinlikle. Sony gibi bir firma da bu Android sistemi yüzünden diğer markalarla sadece malzeme kalitesi farkıyla öne çıkıyor. Ortada Android ve IOS gibi popüler yazılımlar içerisinde IOS'u alamayacağına göre ve kendi yazılımını yapamayacağına göre, geriye tek çare olarak Android çöplüğüne katılmak kalıyor.
    Iphone 5'in tıpkı 5S gibi performans konusunda bütün Androidleri yararak zirveye çıktığından hiç şüphem yok. Örneğin I5 çıktığında insanlar hemen Galaxy S3 ile karşılaştırdı ama bana göre S4'ü bile açık ara yendi.
    Fakat aradan 1 sene gibi dev bir süre geçti ve zaten Android dünyasında artık S4'ün adı bile geçmiyor. (performans olarak)
    Şimdi ise Z1 Gibi bir rakibi var Iphone 5'in. Neden 5S demedim çünkü bana göre 5S zaten açık ara zirvede.

Şimdi sadece grafik performansı grafiği sonucunu koymak istiyorum.

İlk olarak "Onscreen" yani telefonların kendi kullandıkları çözünürlük ile tamamen adil bir karşılaştırma

GFXBench 2.7 T-Rex HD-Onscreen
    Iphone 5S (1136x640) (36.9 FPS)
    Sony Xperia Z1 (1820x1080) (23.9 FPS)
    Iphone 5 (1136x649) (13.6 FPS)

Fakat Apple'da Sony gibi 1080p gibi dev bir çözünürlük koysaydı ekranına...
    Iphone 5S (1920x1080) (24.6 FPS)
    Sony Xperia Z1 (1920x1080) (22.9 FPS)
    Iphone 5 (1920x1080) (6.6 FPS)

Bu yüzden Sony Xperia Z1 mini modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Aynı GPU ve CPU ile 5" den küçük ve 720p modeli yani. O zaman hem batarya süresi uzayacak hem de oyun performansı bakımından gayet keskin bir yükseliş olacak.
    Son olarak toparlarsam bence Iphone 5S şu anki fiyatını fazlasıyla hak ediyor fakat Iphone 5'in fiyatını biraz alta indirmesi gerekiyor.

• Dediklerinizde 1tane mi yanlis celiskili laf olmaz tebrik ederim mukemmel olmus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snnbrn45 -- 1 Kasım 2013; 1:30:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snnbrn45 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
    1 Aralık tarihinde telefonum gelecek (Avrupa). Daha sipariş vermedim ama Iphone 5 istediğim gibi fiyatı düşerse %100 olarak almayı düşünüyorum. Iphone 5'e 565 Euro demişler, 5S'e 700... İnsan şu veremediği 135 Euro'ya yanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SturdyHead -- 1 Kasım 2013; 2:19:03 >
  • SturdyHead S kullanıcısına yanıt
    Azcik kiy paraya 5s al hem hakimsin konuya anlarsin yeterli nakitin yoksa bence bekle biraz daha alirsin sonra

• bence iphone 5 al pişman olmazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: a7v8x

quote:

Orijinalden alıntı: GktgyS

quote:

Orijinalden alıntı: SturdyHead

Çok araştırdım bulamadım tam net olarak.
    Kulaklık ile çok müzik dinlerim bu yüzden ses kalitesi önemlidir. Daha önce Ipod Touch 4G kullanmıştım ve ben daha ne alırsam alayım onun kadar kaliteli ses veren bir şey daha bulamamıştım.
    Ama ne de olsa o MP3 Player olarak satılıyor.
    Peki Iphone 5 müzik performansı bakımından nasıl ? Yeni nesik Ipod satsın diye sesten kırmış olabilirler mi ?

Türkiyede satılanların ab ses standardı adı altında sesi kısık. Bunu kapasanız bile 4s kadar ses vermiyor fakat yurtdışı 5ler öyle değil gümbür gümbür

Yoo hiçte kısık değil veya hiçte gümbür gümbür değil. Ayrıca ses sınırı kapananiliyor. Yanlış bilgi verme.

Yanlış bilgi verdiğim yok itunesten indirilen müzikle aynı kulaklıkla farklı cihazlarla test edip edindiğim bilgidir. Umarım bir gün test etme fırsatı bulursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: deniz c

quote:

Orijinalden alıntı: SturdyHead

quote:

Orijinalden alıntı: deniz c

z1 nedir arkadaş saçma sapan telefonlara paranızı harcamayın it sürüsü gibi yayılıyor androidler önüne gelen telefon yapıyor aldanmayın....

iphone'u cihaz olarak düşünme iOS ve Appstore'u satın aldığını düşün... Bu lüksü sana hiçbiri yaşatamaz.

Bir tek 4" ekrandan dolayı ürperiyorum sadece. Mesela şimdi 4S'ler benim gözüme çok batıyor 3.5" olarak. Gidip inceliyorum sorun yok... Ama 5" bir telefon gördüğümde büyülenmiyorum değil.
    Android çöp gerçekten bunun farkındayım. IOS bu konuda en iyisi...

Tek elle kullanımı çok zor büyük telefonların.. iPhone da 3.5 inç yeterliydi aslında insanların mesajlaşma yoğunlu artınca mecburen ekranı uzatma ihtiyacı duydular bu hem iphone'un ekranı küçük algısını ortadan kaldırdı hem de klavye açık konumdayken daha çok mesaj görüntüleme imkanı sundu. 4'' den sonrası gerçekten kullanım kolaylığından ziyade olumsuzluğa sürüklüyor.

Bence bu paraları veren herkesin ios deneyimini yaşaması lazım, onca para verip Appstore ve iTunes gibi evrensel dünyanın en büyük uygulama marketinden yoksun kalmak saçmalık doğrusu. iOs ile arama yapmak, mesaj yazmak, alarm ayarlamak ne biliyim aklına gelebilecek her noktada ayrı bir kalite görüyorsun cihaz ile mükemmel bir uyum içinde çalışıyor, bir yazılımcı olarak sistemin çalışma mantığını anlamaya çalıştığımda her defasında Steve Jobs'a saygım daha da fazla artıyor.

Apple, cihazlarında çok muazzam tekniklerle geliştirdiği yazılımları kullanıyor kim ne kadar konuşursa konuşsun hiç bir cep telefonu Apple'ın ki kadar kullanılabilir ve kaliteli değil...

son olarak birşey eklemek istiyorum, sen de söylemişsin işte "büyük ekranlı telefonlara büyüleniyorum"
    diğer telefon üreticileri saçma sapan aykırı özellikler ile insanların ilgisini çekmeye çalışıyor, çünkü aykırı olmadıkları zaman bu pazarda barınamayacaklarının farkındalar. fakat insanlar bunu göremiyor onu geçtim Apple'ın kullanılabilirlik ve yazılım anlamında kusursuza yakın çalışma prensibinin aykırılığını göremiyor...

HTC bir kulaklık firmasıyla anlaşıp aykırı olmaya çalıştı..
    Sony su geçirmez telefon üretip aykırı olmaya çalıştı..
    Samsung note, s vs koca ekranlı telefonlar üretip (ekran üretmeyi iyi bildikleri için) aykırı olmaya çalıştı..
    Nokia 40 küsur mp kameralı telefonu ile aykırı olmaya çalıştı..
    LG kenarsız kasalı, uzun bataryalı telefon üretip aykırı olmaya çalıştı.

aklıma bu kadar geldi ama bunların sayısı giderek artacak... Çünkü Google yazılım desteği sunduğu üreticilere kriter kısıtlaması getirmiyor, bu da Google'ın Androidi pazarlama tekniği.. insanlar bunlara aldanıp bu telefonları satın alıyor bu da Google'ın işine geliyor. Fakat gerçek olan birşey var o da Steve Jobs'un bir sözünün altında yatıyor... bu söz benim yazılımcılık ve bilişim sektöründe ki çalışma hayatımı müthiş etkileyen bir sözdür..

" Tasarım bir şeyin nasıl göründüğü değil, nasıl çalıştığıdır. "

Hocam çok kaliteli bir yorum olmuş tebrikler

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.