Merhaba,
2019 Mayıs ayında Vatan Bilgisayar'dan almış olduğum Z390 Aorus Master anakartımı; malesef bir anlık gaflet ile işlemciyi çıkararak temizleme yoluna gittiğim için pinlerinin bir kısmını yamulttum.
Bu haliyle 2. Ram slotuna Ram takılıyken PC açılmakta ve PC sorunsuz olarak çalışmakta. Ancak diğer slotlara RAM takıldığı zaman PC boot döngüsüne girmekte.
Yeni sisteme geçmeyi düşündüğüm için tamir yoluna gitmedim; sorduğum birkaç yer pinleri düzeltmek için 500-600 TL, komple soketi değiştirmek için 1000 TL gibi rakamlardan bahsetti.
Pinler ile oynayarak daha fazla zarar vermek istemedim.
Bu haliyle değerlendirmek isteyen olursa, görsellerdeki hali ile satmaktayım.
İstanbul Fatih ve Bayrampaşa Forum İstanbul'da direkt elden teslim edebilirim, başka şehirlere önce havale sonra kargo ile gönderim yapabilirim.
Herkese iyi alışverişler.
- EKLEMEDİR -
Gelen mesajlar üzerine açıklamam gerekir ise;
Anakartın pinleri bu şekilde iken yaklaşık 2 hafta kullandım. Sadece 2. slotta RAM takılı iken PC sorunsuz olarak çalışmakta. Bu süreç zarfında Forza Motorsport, LD Player gibi emülatör uygulamalarını çalıştırdım, 4K video oynattım, cihazda herhangi bir mavi ekran, donma, kapanma, yeniden başlatma gibi bir durum söz konusu olmadı.
Ancak muadil bir Rog Strix anakart almam ile beraber anakart boşa çıktı ve ilana koydum.
Bu tip üst seviye sayılabilecek bir anakartı 8 GB RAM ile kullanmak haz vermediği için, bazı noktalarda darboğaz problemi yaşattığı için satmaktayım.
Bu ürün; bireysel bilgisayarında kullanacak bir kullanıcı için çok ideal bir ürün olmayabilir. Ancak son dönemde görülen yenilenmiş tipte cihaz satışı gerçekleştiren işletme ve dükkanlar için pinlerin tekrar düzeltilip kullanılması konusunda fayda sağlayabilir.
Anakartın işlemci soketini profesyonel bir şekilde değiştirebilecek veya pinleri düzeltebilecek bir tanıdığınız, güvendiğiniz bir kurum yok ise son kullanıcı için ideal bir ürün olmayabilir.
Saygılarımla.
Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.