Şimdi Ara

z523 z533 ve ya öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba 250 300 tl civarında bir hoparlör almayı düşünüyorum. Aklımda Z523 var fakat Z533'ün olduğunu öğrendim ve test edebileceğim bir yer bulamadım. Hangisini önerirsiniz aralarında 50 tl gibi bir fark var. Ve ya o civarda güzel bir 2+1 önerebilir misiniz?

• Geçen hafta vatan bağcılarda yeni modeller vardı 533 ile 333 modellerini dinledim 533 fena değil gibiydi ama mid ve tizlerde hala istenilen seviyede değiller. Bass olarak gayet iyi.

Bu arada internette 290 liraya bulunabiliyor ama mağazalarda 350-400 arası gidip geliyor fiyatlar
  • Hocam teşekkürler 290 liraya ben de gördüm 523'ü 250 liraya buldum 50 liralık bir fark varsa 533 almayı tercih ederim. Başka önerebileceğiniz model var mı acaba?
  • 523 eski bir ürün , 3-4 yıl önce kuzenime almıştık 100 lira gibi bir fiyattan bassları falan gayet iyiydi

Ancak 533 alırdım ben hem dizayn hem de kablo uzunluğu açısından daha iyi olur.

Yanılmıyorsam 533 ün frekans aralıkları ve giriş değerleri daha iyi (8ohms)
  • Çok teşekkür ederim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Humboldt

523 eski bir ürün , 3-4 yıl önce kuzenime almıştık 100 lira gibi bir fiyattan bassları falan gayet iyiydi

Ancak 533 alırdım ben hem dizayn hem de kablo uzunluğu açısından daha iyi olur.

Yanılmıyorsam 533 ün frekans aralıkları ve giriş değerleri daha iyi (8ohms)
    Konuyu hortlatıyorum fakat alacaklar için referans olması amacı ile..
    4 senedir z523 kullandım. arızalandı yeni hoparlör olarak bluetooth adaptör hediyesi ile z533 aldım.
    z523 bence daha başarılı fiyat olarak da daha pahalı olması hakkını veriyor.

z523 e kıyasla z533 eksileri;
    ses kontrol aygıtı
    1-kabloları daha kısa özellikle ses kumanda aygıtının kablosu kısa kalıyor.
    2-ses kumada aygıtı masada extra yer kapladığı için bence dezavantaj
    3-zamanla ses kumanda cihazının bozulacağını tahmin ediyorum çünkü tasarım gereği potansiyometreler pek dayanıklı değiller. Ayrıca ürün kargodan geldi ve ses kumanda aygıtı bozuk çıktı ürün değişimi için 30km uzaktaki vatan şubesine gidip değiştirmek zorunda kaldım...
    ses kalitesi
    1-z533 uyduları daha tiz sesler veriyor ve orta-yüksek frekans aralığındaki seslerde z523 kesinlikle daha doygun çıkıyor.
    2-z523 uydu tasarımı bence daha güzel 360 derece olması da ses kalitesini etkiliyor.
    3-z533 subwoofer daha başarılı özellikle düşük frekanslardaki baslar daha tok çıkıyor ve sınırdaki düşük frekanslar zayıf kaldığından daha kaliteli bas veriyor.
    tasarım
    1-z523 uydu konusunda ve kullanım konusunda daha başarılı ama 533 genel olarak tasarımda daha başarılı
    2-kablo uzunlukları konusunda kesinlikle z523 gerek kablo kalınlığı gerek mesafesi olarak önde
    kullanım
    1-z523 uydu konusunda çok daha başarılı eğer rock metal vb. çok ensturmanlı müzikler dinliyorsanız z523 bence daha dolgun sesler veriyor. ama rap pop benzeri daha az gürültülü müziklerde tabii ki 533 daha mantıklı seçim.
    2-şaşırtıcı şekilde logitech gibi kaliteli olduğunu zannettiğim bir marka nasıl olurda güç devresine sigorta koymamış henüz çozebilmiş değilim. ayrıca fişini çekmediğiniz sürece güç devresi üzerinde sürekli enerji oluyor. yani açma kapatma kumandası sadece amfiyi kapatıyor fakat güç devresini açıp kapatan bir anahtar bulunmuyor. bu yüzden eski hoparlörüm olan z523 güç devresinde kondansatör yanması sonucu amfi kartı bozuldu. içini açmadım ama kesinlikle 533 modelinde de aynı problem olacağına eminim. tekrar aynı şekilde arızalanırsa logitech markasını hayatımdan çıkartmayı düşünüyorum.
    3- bluetooth adaptörünün bağlantısı çok saçma ya bendeki cihaz arızalı ya da portları yanlış tanımlanmış. ses sistemi girişinde 1 adet 3,5mm input var ve adaptör rca ile çıkış veriyor diğer ucu
    olan 3,5 mm soketi ses sisteminin inputuna bağlıyorum buraya kadar sorun yok cihaz gayet düzgün çalışıyor fakat masaüstü pc kullanıyorum ve pc sesini bağlamak için bluetooth cihazının aux girişine pc çıkışını bağlıyorum. ses anlaşılamayacak şekilde cızırtılı geliyor sebebini çözebilmiş değilim. mecburen pc çıkışını ses kumandası üzerindeki aux girişine veriyorum. kullanabileceğim başka 3,5 mm giriş kalmadığı gibi kumanda üzerinde extra kablo ve görüntü kirliliği yapıyor. kutu içeriğinde en azından bluetooth adaptörü içeriğinde iki ucu rca olan kablo çıksaydı adaptör-ses sistemini rca üzerinden yapar ve pc -ses sistemi bağlantısını da normal 3,5mm ile yapabilirdim.

genel olarak alıştığım için olabilir ama z523 bence daha kullanışlı ve ses konusunda daha kaliteli bir ses sistemi. tasarım konusunda ise bir iki eksiğini saymazsak z533 daha güzel görüntüsü var albenisi daha yüksek. İkisi de ses konusunda gayet yeterli. Max ses konusunda z533 önde yüksek seslerde ses kalitesi bozulmuyor sebebini de orta-yüksek frekans aralığının zayıf olduğundan hoparlör diyaframlarını daha net şekilde titretmesine bağlıyorum ama stokta olsaydı kesinlikle 533 yerine 523 tercih ederdim. adaptör harici olarak ta satılıyor. ses sistemi alacak arkadaşlara iki modeli kıyaslama konusunda referans olucağını umuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi my_sweet_shadow -- 29 Ağustos 2019; 1:36:19 >

• ben de hortlatayım.

mikadoların uygun fiyatlı 2+1 leri çöp müdür? Yoksa mantıklı mı?

bahsettiğim model MD-X15. tipi biraz dandik ama ses açısından merak ettim 100-200 bandında bişey bakıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben, 2+1 leri muadillerine göre mukayese edemeyeceğim ama alacak olanlara fikir olmasi amacıyla logitech z533 hakkında bilgi vermek isterim. Şayet internetteki araştırmalarıma göre ve ilk kez 2+1 alacak olmamdan ötürü, fiyat/performans, tasarim ve kalite bakımından ve genel olarak müzik, kısmen de film izlemek amacıyla ünlü z533'ü :) alıp tecrübe etmekteyim.

Donanim: genel olarak iyi.
    -'my_swet_shadow' arkadaşın dediği gibi güç düğmesi (acma/kapama) yok. Çok önemli olmasa da artı olarak eklenebilirdi. Bunun yerine kumandadan (potansiyometreden) sadece amfiyi kapatabiliyorsunuz ve fisi cekmediginiz sürece akim devam ediyor sanırım. Ayrıca yine yukarıdaki arkadaşın dediği gibiyse ve güç devresinde sigorta yoksa büyük bi eksiklik. Kabloları yeterli seviyede.
    - kumanda (potansiyometre) genel olarak güzel, kullanışlı ama ses kontrolü çok hassas geldi bana. Küçük led ışığı ayrıca hoşuma gitti.
    - bluetooth özelliğinin dahili olmaması bana göre en büyük eksikligi; devir artık kablosuz ve uzaktan erişim devriyken bluetooth un harici olarak eklenmesi ve yine bana göre bluetooth aparatinin fiyat olarak yüksek olması (200-250 tl) büyük eksiklik.

Tasarim: beni en çok cezbeden tarafı dış tasarımı oldu. Bilhassa 'beyaz' modeli bana daha estetik ve çekici geldi. Amfinin beyaz ve bas'ın önü bezli olması daha sade ve minimalist bi tasarım oluşturmuş. Hoparlörler de ( uydular) da keza ayrı bi uyum ve güzellik katmis.

Ses performansı/:
    -almadan evvel 'bass'ıyla ilgili çok övgüler vardi. Acikcasi mübalağa edildiğini düşünüyordum; sonuçta 2+1dir diyerek.. Ama yanılmışım ve dedikleri gibi varmış. Subwoofer gayet tok, doygun ve ortalama bi odada hissetirren bas performansi sağlıyor. Son seviyede bile kalitede bozulma olmaması ayrı güzel. Bu konuda pişman olmazsınız ve bence en büyük avantajı bu olsa gerek :)
    - uydular ( hoparloler ) ses bakimindan gayet tatminkar performans sağlıyor. Lakin ince (tiz) sesler bana çok da kaliteli hissettirmedi. Ama yuksek seviyede bile seslerde bozulma olmaması ayri bi avantaj olarak görüyorum.
    Uydu sesleri genel olarak kaliteli ama rock/metal tarzı müziklerde çok iyi performans beklememek gerek. Bu tarz müziklerde ben bassı 3/2 oranında kısıyorum. Bassın diğer sesleri bastirmasini nispeten engelliyorum.

Sonuçta 2+1 bi sistem, cok da sey etmemek lazım :)

Genel olarak;
    2+1 bir ses sistemi olarak ses/bas performansı bakimindan gayet tatminkar;
    Fiyat/performans olarak normaldir. Ama 500 tl den fazlasını da haketmedigini dusunuyirum. Şayet şuanki en düşük fiyati nette 530 tl den satılıyor, bluetooth aparatı haric olarak. 'BT Aparatla' (200-250tl değerindeki) hediyesiyle beraber :) alındığında fiyatlar 750 tl ye kadar çıkmakta. 'Beyaz' modellerinde bazı satıcılar +50 ila +75 tl fiyat farkı koyabiliyor.
    Şuanda 'beyaz' ve siyah modelin BT aparatiyla beraber en düşük fiyatı n11 de 680 tl. 15 tl de kargo eklemiş; etti mi sana 695 tl :)

En son 3 gün önce vatanbilgisayar topkapı mağazasında istediğim beyaz modelin oldugunu öğrendim ve urunu teşhirli diye BT aparatiyla beraber 600 tlye satın aldım. Teşhirli dedikleri ürünün bi teshirli tarafini göremedim. Sadece kutusu açılmış. Herşeyi üzerinde jelatinleri dahi sökülmemiş olarak sıfır şekilde almış oldum sanırım. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Seneler önce 10sene var en az logitech s220 aldım hala bana mısın demedi. Böyle kaliteli olsun logitech canımı yesin keza creative 3d sound blaster kulaklık aldım oyun için 7 seneyi devirmiştir o da bana mısın demedi. Tamamen kullanım ve şans faktörüne bağlı bu elektronik cihazlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.