Şimdi Ara

Z5500 Creative titanium X-Fi Ayar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Çok verilmiştir biliyorum fakat genelde soru cevap üzerine gidilmiş ve genel sorunu olanlar konu içinde cevap almaya çalışmışlar ve bunlardan biride benim.Bu nedenle yeni bir topic actım.

Öncelikle tavsiye üzerine kullandığım ayarları paylaşıp sorunlarımı söylemek istiyorum.

KULLANDIĞIM
    işletim sistemi: windows XP
    ses kartı:creative sound blaster x-fi titanuim(alınış tarihi max 2 hafta)
    ses sitemi:Z5500 (alınış tarihi yeni max 2 hafta)

SES KARTI;
    genelde sorun cıkarmadıgı surece 6 Ch Direct kullanıyorum.Yada streo x2
    ses kartı modu: ENTERTAINMENT
    z5500 karta analog bağlı(yanı su yeşil siyah sarı kablo) optic coax daha once hiç demedim.

Z5500 & SES KARTI MOD
    -6ch Direct
    -Entertainment

CODEC & PLAYER
    Codec:K-lite Codec
    Player:Windows media player

BIGLI BIRIKIMIM
    1 haftalık forum donanımhaber + yabancı forum konu araştırmaları.(Yani az).

AYARLAR
    Master Volume = 85
    Bass=50
    Treble=75
    EAX Açık Theater Seçili ve - 18'de
    X-Fi CMSS-3D açık Stereo Surround seçili.(Front ve Surround'un ortasında %50)
    X-Fi Crystalizer açık ve % 95'te.
    SVM kapalı.
    EQ= Aquistic (classic de basslar çok saçmalıyor)

Mixerdeki
    Wave = %90
    Line-In = %66(-10.2dB) Ama allta çarpı işareti var
    MIDI Synth = %95
    CD Çalar = %66

Bass Management'teki ayarlar.
    Enable Bass Redirection işaretli ve 80Hz'de
    Subwoofer Level = %100
    Subwoofer Gain işaretli.

PS:
    1-Kabloları en az 4 kere öneri üzerine kontrol ettim bi sorun yok.
    2-Driveri cd cen cıkan driveri yükledim.
    3-Bass masamın altında sandalyeme yakın duruyor en az 40 cm sonra bilgisayarım var.Mid monitörün 2 karış üzerindeki rafta duruyor.
    4-Ses sistemi ups e bağlı.

Simdi birkaç sorum olacak
    1-Muzik dinlerden özellikle electro & house nadirde tecno dinliyorum.Muzikler cok temiz gelmiyo gibi geliyor mesela s sesleri fazla ve tırmalıyıcı çıkıyor gibi.
    2-Sesi genel olarak açtığımda ses bozulmaya uğruyor gibi.
    3-Ses kartı menüsünün üzerinde sol altta dolby digital live logosu var ama THX logosu yok (gördüğüm bazı titanuimların menusunde vardı alakalı olabılecek birşeymi bilmiyorum)
    4-Müzik ve OZELLIKLE filmlerde s harfleri sorunu dışında entertainment modda konuşma sesleri 6ch directte sadece midden geliyor streo yada streox2 veya dolby digital movie ye alırsam uğultu dısında ses gelmiyor.EGER audio creation moda geçersem aynı filmde ses geliyor fakat surrond yok.Ve bazı özellikler çalışmıyor.5inci madde içinde anlattığım olaylar sürekli olmuyor mesela bazen entertainment modda çıkmayan ses mod değiştirip geri geldikten sonra çıkmaya başlıyor.
    5-Sanki bilgisayarı yeniden başlattıgımda daha net ses alıyorum gibi geliyor bana özgü bi varsayımda olabılır ama paylaşmak istedim.
    6-Okuduğum kadarıyla analog da kal diyenlerde var optic e geç diyenlerde var okadar cok yazı okudumki bunla ilgili hala bilmiyorum optiğemi geçiyim alalogdamı kalıyım fark nedir diye sormayacam sadece bu yazdıklarıma çözüm olacaksa hangisini seçiyim?

Sorularımdan kafamda derlediklerim bu kadar biriktirip sorun yaşadıkça not ettim şimdide paylaşıyorum yeryer forumda açılan konularda sormuştum ve cevap veren arkadaşlarada cok teşşekür ederim fakat o cevaplara geri dönüş yapamadım yapsamda kayboldu o yüzden yeni konu açmak zorunda kaldım.Arkadaşlar önceden z2300 kullanıyordum ve z5500 e ses kartı ile geçiş yaptım fakat ya ben tam verim alamıyorum yada aletin performansı bukadar yani.Yukarıda anlattıklarımın bağzıları haric cogu okadar buyuk problemler değil belki fakat zaten sestede görüntü kadar basamak artmaz diye düşünüyorum yani en ufak problemler bile beni rahatsız edici boyutlara çıkarıyor konu ses olunca.Sonucta bi yatırım var ve karşılıgını almak istiyor insan.

Yazacaklarım bukadar arkadaşlar daha önce bu problemleri yaşamış birileri varsa veya bilgisi olan okumuş olan birileri varsa bana bu konularda yardımcı olabılırlermi.

Bana zaman ayırdıgınız için simdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardaerol123 -- 20 Mart 2010; 23:55:19 >

• Müzik dinlerken Media Source ya da JetAudio'yu tavsiye ederim..(Wide ve X Surruound açık.Eko ise Flat)

THX ayarları olması gerek yahu Kurulum CD'sini tekrar tak ve kurarken kurulması gerekenleri sen seç. Olmazsa internetten bir driver indirip dene.

Sana PM'den attığım ayarları kullanıyorum, memnunum. Tavsiyem master volume'u sona vurma. Bende analog kullanıyorum bu yaz optiğe geçip uyduları dağıtmayı düşünüyorum.

Şu "s" harfleri konusunda söyleyeceğim; Eko dan diye düşünüyorum açıkçası..

Çokta iyi bilmiyorum ama sistemi UPS'e bağlamanı tavsiye etmem.
  • Bu dediğin sorunların hepsi bendede var arkadaşım aynen beni yansıtmışsın burda bendede titanium var bendede thx konsol yok subwoofer gain filan bunları seçinde basta en ufak değişiklik olmuo halbukı otekı sistemlerimde oluyordu ben win7 64 bit kullanıyorum musait olduğum bir zamanda xp kurucam temiz pc ye cd den driverları yukleyıp denıycem oda olmadı asus ses kartı alıcam bu creative driver konusunda cok kotu.Bu arada optic de ses baya fark ediyor.
  • Bende 2 haftalık x-fi titanium kullanıcısıyım bende de thx menüsü yok arkadaşımın kartı x-fi itanium fatal1ty pro onda thx menüsü çıkıyor ayrıca masaüstünde console launcher ın filan hepsi dock şeklinde normal titaniumlarda yok galiba bu özellikler
    Bass managementtaki ayarlarla oynadığımda subda baya bir farklılık oluyor arkadaşın dediği gibi master volume'u biraz kıs sistem üzerinden aç herkesin kişisel zevki ama Enable Bass Redirection 80 hz çok yüksek bana göre derin bassları sevdiğim için ben 20 hz'de kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi numenorian -- 21 Mart 2010; 9:20:47 >
  • Hala S harfi sorunundan kurtulamadım ve hala sesin kalitesi dusuk geliyor.Optik bağlasam geçermi acaba sorun.
  • Kartta'ki ve kullandığın playerdeki eko nedir ? Bağlanayım senin pc'ye 2 dakika bakayım ya Böyle çözeriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardaerol123
    Arkadaşlar Çok verilmiştir biliyorum fakat genelde soru cevap üzerine gidilmiş ve genel sorunu olanlar konu içinde cevap almaya çalışmışlar ve bunlardan biride benim.Bu nedenle yeni bir topic actım.

Öncelikle tavsiye üzerine kullandığım ayarları paylaşıp sorunlarımı söylemek istiyorum.

KULLANDIĞIM

SES KARTI;
    z5500 karta analog bağlı(yanı su yeşil siyah sarı kablo) optic coax daha once hiç demedim.

Z5500 & SES KARTI MOD
    -6ch Direct
    -Entertainment

CODEC & PLAYER

BIGLI BIRIKIMIM

AYARLAR
    Master Volume = 85
    Bass=50
    Treble=75
    SVM kapalı.

Mixerdeki
    Wave = %90
    MIDI Synth = %95
    CD Çalar = %66

Subwoofer Level = %100
    Subwoofer Gain işaretli.

PS:
    3-Bass masamın altında sandalyeme yakın duruyor en az 40 cm sonra bilgisayarım var.Mid monitörün 2 karış üzerindeki rafta duruyor.

1-Muzik dinlerden özellikle electro & house nadirde tecno dinliyorum.Muzikler cok temiz gelmiyo gibi geliyor mesela s sesleri fazla ve tırmalıyıcı çıkıyor gibi.
    3-Ses kartı menüsünün üzerinde sol altta dolby digital live logosu var ama THX logosu yok (gördüğüm bazı titanuimların menusunde vardı alakalı olabılecek birşeymi bilmiyorum)
    4-Müzik ve OZELLIKLE filmlerde s harfleri sorunu dışında entertainment modda konuşma sesleri 6ch directte sadece midden geliyor streo yada streox2 veya dolby digital movie ye alırsam uğultu dısında ses gelmiyor.EGER audio creation moda geçersem aynı filmde ses geliyor fakat surrond yok.Ve bazı özellikler çalışmıyor.5inci madde içinde anlattığım olaylar sürekli olmuyor mesela bazen entertainment modda çıkmayan ses mod değiştirip geri geldikten sonra çıkmaya başlıyor.
    5-Sanki bilgisayarı yeniden başlattıgımda daha net ses alıyorum gibi geliyor bana özgü bi varsayımda olabılır ama paylaşmak istedim.
    6-Okuduğum kadarıyla analog da kal diyenlerde var optic e geç diyenlerde var okadar cok yazı okudumki bunla ilgili hala bilmiyorum optiğemi geçiyim alalogdamı kalıyım fark nedir diye sormayacam sadece bu yazdıklarıma çözüm olacaksa hangisini seçiyim?

Sorularımdan kafamda derlediklerim bu kadar biriktirip sorun yaşadıkça not ettim şimdide paylaşıyorum yeryer forumda açılan konularda sormuştum ve cevap veren arkadaşlarada cok teşşekür ederim fakat o cevaplara geri dönüş yapamadım yapsamda kayboldu o yüzden yeni konu açmak zorunda kaldım.Arkadaşlar önceden z2300 kullanıyordum ve z5500 e ses kartı ile geçiş yaptım fakat ya ben tam verim alamıyorum yada aletin performansı bukadar yani.Yukarıda anlattıklarımın bağzıları haric cogu okadar buyuk problemler değil belki fakat zaten sestede görüntü kadar basamak artmaz diye düşünüyorum yani en ufak problemler bile beni rahatsız edici boyutlara çıkarıyor konu ses olunca.Sonucta bi yatırım var ve karşılıgını almak istiyor insan.

Yazacaklarım bukadar arkadaşlar daha önce bu problemleri yaşamış birileri varsa veya bilgisi olan okumuş olan birileri varsa bana bu konularda yardımcı olabılırlermi.

Guzel kardesim bu is 1-2 haftada cozulucek bi is degil 1 sene gecemi gunduzume kattim yeni yeni ayikiyorum bazi seyleri ama sana ilk tavsiyem ilk once bi optik kablo satin al

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Satılık Creative X-Fi Titanium
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Şu 3. soruya çözüm bulabilen var mı acaba. Thx menüsü bende de çıkmıyor titanium fatal1tylerde de thx menüsü var ama encoder seçeneği yok nasıl iş anlamadım
  • merhabalar. bende neredeyse bir seneden beri buna benzer bazı sorunları aşmaya uğraştım. sonunda epeyce hatta galiba tamamen çözdüm. ben görme engelli bir kullanıcı olduğum için sizlere resimli anlatım yapamayacağım. fakat isteyen daha detay arıyan bilgisayarıma bağlanıp kontrol edebilir. benim ses kartım fatal1-ty fakat benzer kartlar içinde ayarların aynı olucağına şüphem yok. önce en basit ayar. z5500 5+1 modunda. yani müzikleride ana merkez ve 4 yönden ayrı ayrı duyabiliyorum. bu zevk meselesi ama tavsiye ederim. bağlantı tipi optik kablo. vatan bilgisayardaki o an için en iyi kabloyu aldığımı düşünüyorum. umarım detay atlamam. ben sizlerin consolelauncherden yaptığınız bazı ayarları donatılar eylence ses ayarı denetiminden yapıyorum. zaten karşılığı ordaki seçenekler bi fark yok. ses 80de duruyor. hoparlörleride tümünü kaydır işaretleyip 80de bıraktım. wave 30da. diğer seslerin bi işlevi yok şu an için anlatmaya gerekde yok o yüzden. gelişmişdeki ton denetimleri. her ikiside 100. şaşırmayın hiç bir problem yaşamıyorum. geçtik audio kontrolpanele. game mode seçili. speaker doğal olarak 5+1. svm of. eax efekt bu menüde işlemiyor zaten. cms steryo sorroundda ve ortada. autoda. cistalizer enable ve 70de duruyor. encoder işaretli değil. eqde flat seçili. konsoldaki başka hiç bir ayarla oynamadım. peki bu kaliteyi nasıl elde ettim? winampa audioburst eklentisini kurdum. özenle ayarladım. winapın ekolayzerini rock seçtim ama sesi en altın biraz üstüne getirdim. filmler için bir ayara gerek yok çünki hem gomplayerde hemde kmplayerde 5+1 film açtığım an kart devreden çıkıyor ve z5500 sesi işliyor. ama diğer formatlar içinde programların ekolayzerlerini ayarlıyorum. yine detay isteyenler bağlanıp inceleyebilirler. web sayfalarındaki seslerde orjinalden kaynaklanan bazı tiz ve bas patlamaları içinde gelişmişdeki ton denetimlerini geçici olarak kısıyorum sorunu aşıyorum. ankarada olan arkadaşımız varsa bir kahve içmeye beklerim. z5500 tiz vermiyor diyenleride. bir dip not. hoparlörün ekranında dts yazıyormu yazmıyormu bende bunu merak ediyorum. görme engelli oluncada öğrenemiyorum. bu konudada bana yardımcı olmak isteyenler aşağıdaki msn adresinden bana ulaşabilirler. umarım işe yarar bişeyler yazmışımdır.

cinezre1907@gmail.com
    sevgiler.

• hala sorun yaşayan var mıdır bilmem ama ben 2 ay önce bu forumu takip ederek ve yorumlara bakarak z5500 aldım ve ilk başta pişman oldum denebilir çünkü ses beklediğimden kalitesizdi ancak anakart ın üstündeki ses kartının yetersiz olduğunu okudum ve dahili x-fi titanium kart aldım ses kalitesi arttı ancak ayarları sürekli değiştirmek gerekiyordu film oyun ve müzik için ayrıca 6 kanaldan ses almama rağmen test kısmında front left ve front right dışındakilerden ses alamıyordum son çare olarak optik kablo deneyim dedim ve sonuç mükemmel oldu gerçekten şimdi hem eğlence(film-müzik) hem oyun modunda ses kalitesi ve efektler 4 4lük oldu hala sorun yaşayan varsa ses kartı ve optik kablo mutlaka edinin derim ayar kısmına gelince kulağınıza hoş gelen ayarları creative in menüsünden tek tek deneyerek kendiniz bulmalısınız ben farklı müzik ve filmlerde sürekli değiştire değiştire baya bi çözdüm olayı ama dediğim gibi sizin kulağınıza hoş gelen tonlama önemli bu forumdan çok faydalandım ben de yardımcı olabildiysem ne mutlu

• quote:

Orijinalden alıntı: Ersinciex

quote:

Orijinalden alıntı: ardaerol123
    Arkadaşlar Çok verilmiştir biliyorum fakat genelde soru cevap üzerine gidilmiş ve genel sorunu olanlar konu içinde cevap almaya çalışmışlar ve bunlardan biride benim.Bu nedenle yeni bir topic actım.

KULLANDIĞIM

SES KARTI;

Z5500 & SES KARTI MOD
    -6ch Direct
    -Entertainment

CODEC & PLAYER

BIGLI BIRIKIMIM

AYARLAR
    Master Volume = 85
    Bass=50
    Treble=75
    SVM kapalı.

Mixerdeki
    Wave = %90
    MIDI Synth = %95
    CD Çalar = %66

Subwoofer Level = %100
    Subwoofer Gain işaretli.

PS:

Guzel kardesim bu is 1-2 haftada cozulucek bi is degil 1 sene gecemi gunduzume kattim yeni yeni ayikiyorum bazi seyleri ama sana ilk tavsiyem ilk once bi optik kablo satin al

ne için öneriyorsun optic kabloyu,müzik için mi film için mi?

• kardeşler verdiğiniz bilgiler için çok teşekur ederim bende z5500 kullanıcısıyım cretive fi ses kartını kullanıyorum sizin gibi bir sorunum var çözemedim z 5500 ü optikten bagladım ses gerçekten değişiyor ama şöye bir sorun var pc nin sesini sadece kumandadan kısabiliyorum siger türlü pc deki ses göstergesini aşşagı yukarı yapınca değişen bişey olmuyor çözemedim yardımcı olursanız çok sevinirim pc sesini pcdeki sag allta ses göstergesinden kısamıyorum ses göstergesini yukarı aşşagı yapıyorum sadece ses çıkıyor ama ses açılıp kısılamıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: murattixp

kardeşler verdiğiniz bilgiler için çok teşekur ederim bende z5500 kullanıcısıyım cretive fi ses kartını kullanıyorum sizin gibi bir sorunum var çözemedim z 5500 ü optikten bagladım ses gerçekten değişiyor ama şöye bir sorun var pc nin sesini sadece kumandadan kısabiliyorum siger türlü pc deki ses göstergesini aşşagı yukarı yapınca değişen bişey olmuyor çözemedim yardımcı olursanız çok sevinirim pc sesini pcdeki sag allta ses göstergesinden kısamıyorum ses göstergesini yukarı aşşagı yapıyorum sadece ses çıkıyor ama ses açılıp kısılamıyor

bu problem bendede var ama decoderdeki dönen topdan sesi azaltıp yükseltmek daha bi güzel :))

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.