Şimdi Ara

Z5500 ve Asus Xonar Ses Kartları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
2.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle bayramınızı kutluyorum, hayırlı bayramlar diliyorum ...

Film arşivim için Z5500 set aldım. Müzik dinlemek için ise ileride PC tabanlı stereo bir sistem kurmak istiyorum.
    Şu anda Z5500 setimde film izlerken ve müzik dinlerken maksimum verim almak istiyorum.
    Okuduklarıma göre, oyunlarda Creative, müzik ve filmlerde ise Asus Xonar ses kartları tavsiye ediliyor.
    Ben de kullanım amacıma göre ve daha kaliteli olduğu söylenen Asus Xonar serisi bir kart almak istiyorum.
    Öncelikle sormak istediğim Asus Xonar serisi kaç model kart var acaba? Sanalmarketim mağazasına baktığımda;
    ASUS XONAR DX, ASUS XONAR D2/PM, ASUS XONAR HDAV 1.3 DELUXE modelleri var. Bir de benim bildiğim Essence STX modeli var.
    Bu kadar mıdır? Yoksa başka model kartlar var da Türkiye'de mi bulunmuyor? Bu kartlar içerisinden tavsiye edeceğiniz kaliteli bir modeli
    almak istiyorum. Müzik ağırlıklı bir kullanım için şu anda Asusun hangi kaliteli modelini önerirsiniz? Ancak nette hiçbir mağazada stoklarda bulamadım.
    Bu ürünler çok talep gördüğü için mi bitti yoksa satışları mı durduruldu? Türkiye'ye az gönderim mi yaptılar?
    Tekrar stoklara gelmesini mi beklemeliyim yoksa forumun ikinci el bölümünü mü takip etmeliyim? Tavsiyeniz nedir?

Verdiğiniz bilgiler ve yönlendirmeler için teşekkürler ...

• Gecen arkadas almıs vatandan kartı bu ASUS Xonar DX 7.1 PCI-E Sound Card film izledik gercekten guzel ama asusun sorun yaratma olasılıgı biraz yuksek hele ses kartlarında o yuzden pek sıcak bakmadım almaya dedigin dogru bu arada ank vatanda baktım gecen gittigimde elimizde su anda yok dediler kart yeni cıkmıs ama onun yerine bence creative x-fi titanium isini daha ii görür asus vatanın sitesinde var ordan inceleyebilirsin
  • müzik ağırlıklı tercihiniz %100 Asus olmalı, software destekli dx yerine daha üst seviye kartlarını tercih etmelisiniz, oyunlarda hayal kırıklığı yaratabilir asus, d2 serisinin ilk modellerinde sorun olduğu söyleniyor, benimde zamanında kullandığım d2de donanım çakışma sorunu oluyordu, ama sürücü konusunda creative den çok daha verimlidir bilhassa w7de, kartlara Türkiyede ulaşmak neredeyse imkansız, zaman zaman keyifleri isterse getirip tabiri caizse el altından satışını yapıyorlar, siz duyamadan da bitmiş oluyor, piyasada bu kadar insan bu sebeple asus arıyor görünüyor.
  • Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ...
    Başka bir başlıkta aşağıdaki soruyu sormuştum, yanıtlarsanız sevinirim ...

quote:

Orijinalden alıntı: ladynatilius

Eğer anakartınızda dijital çıkış varsa ve onu kullanıyorsanız ve analog düşünmüyorsanız ses kartı almaya gerek yok eğer analog kullanıcaksanız ses kartı çok fark eder :) 100 lira daha bulabilirseniz Asus Xonar HDAV 1.3 Deluxe alabilirsiniz win7 ye tam destek veriyor ve yeteri kadarda tatmin edici araştırırsanız tam net bi bilgiye ulaşırsınız hatta size link de vereyim.
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6497

''Eğer anakartınızda dijital çıkış varsa ve onu kullanıyorsanız ve analog düşünmüyorsanız ses kartı almaya gerek yok eğer analog kullanıcaksanız ses kartı çok fark eder.''

Yukarıda bir arkadaşımızın bahsettiği konu hakkında bilgi verebilir misiniz arkadaşlar ...

Anakartım MSI P35 Platinumhttp://www.msi.com/index.php?func=proddesc&prod_no=1212&maincat_no=1
    Bahsettiğiniz dijital çıkış, - 1 x Optical SPDIF out (optional) mu oluyor? Yani optik bağlantı yapacağım çıkış mı denmek istiyor?
    Eğer bu ise bende var gözüküyor. Siz de linke bakıp bana kesin bir şey söyleyebilir misiniz?

Kampanyadan Z5500 aldım ama daha optik kablo almadığım için seti kuramadım.
    Optik kablo alıp bu şekilde kullandığımda ses kartı almama gerek kalmıyor mu?
    Ya da hiç optik kablo almayıp direk iyi bir Asus ses kartı alarak mı bağlantı yapmalıyım?
    Biri olunca diğerine gerek kalmıyor mu? İkisi birden kullanılamaz mı?
    Seti ağırlıklı olarak müzik ve filmlerin için kullanmak istiyorum ...
    Nasıl hareket etmeliyim? Yanlış birşey yapmayalım. Teşekkürler ...

• quote:

Orijinalden alıntı: electronica

Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ...
    Başka bir başlıkta aşağıdaki soruyu sormuştum, yanıtlarsanız sevinirim ...

quote:

Orijinalden alıntı: ladynatilius

Eğer anakartınızda dijital çıkış varsa ve onu kullanıyorsanız ve analog düşünmüyorsanız ses kartı almaya gerek yok eğer analog kullanıcaksanız ses kartı çok fark eder :) 100 lira daha bulabilirseniz Asus Xonar HDAV 1.3 Deluxe alabilirsiniz win7 ye tam destek veriyor ve yeteri kadarda tatmin edici araştırırsanız tam net bi bilgiye ulaşırsınız hatta size link de vereyim.
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6497

''Eğer anakartınızda dijital çıkış varsa ve onu kullanıyorsanız ve analog düşünmüyorsanız ses kartı almaya gerek yok eğer analog kullanıcaksanız ses kartı çok fark eder.''

Yukarıda bir arkadaşımızın bahsettiği konu hakkında bilgi verebilir misiniz arkadaşlar ...

Anakartım MSI P35 Platinumhttp://www.msi.com/index.php?func=proddesc&prod_no=1212&maincat_no=1
    Bahsettiğiniz dijital çıkış, - 1 x Optical SPDIF out (optional) mu oluyor? Yani optik bağlantı yapacağım çıkış mı denmek istiyor?
    Eğer bu ise bende var gözüküyor. Siz de linke bakıp bana kesin bir şey söyleyebilir misiniz?

Kampanyadan Z5500 aldım ama daha optik kablo almadığım için seti kuramadım.
    Optik kablo alıp bu şekilde kullandığımda ses kartı almama gerek kalmıyor mu?
    Ya da hiç optik kablo almayıp direk iyi bir Asus ses kartı alarak mı bağlantı yapmalıyım?
    Biri olunca diğerine gerek kalmıyor mu? İkisi birden kullanılamaz mı?
    Seti ağırlıklı olarak müzik ve filmlerin için kullanmak istiyorum ...
    Nasıl hareket etmeliyim? Yanlış birşey yapmayalım. Teşekkürler ...

Evet dediğiniz gibi çıkış sizde mevcut.Optik kablo alarak direk sistemden ses almaya başlayabilirsiniz. Hayırlı olsun.İyi günlerde kullanın.

• Sevgili @reLo kardeşim yanıt için teşekkürler ...
    Anakartımda optik çıkış olduğunu söylüyor, optik kablo alarak direk sistemden ses alabilirim diyorsun ...

Hocam sana veya diğer konuya hakim arkadaşlara bir sorum olacak, yanıtlarsanız memnun olurum ...

Z5500 sete sahip olan biri, hangi durumda ve neye göre optik kablo veya ses kartı alma ihtiyacı duyuyor?
    Ben Z5500 seti daha çok müzik ve film ağırlıklı kullanmak istiyorsam, optik kablo mu almalıyım yoksa ses kartı mı almalıyım?
    Yoksa hem optik kablo hem de ses kartı mı almalıyım? İkisini almak gereksiz bir israf mı yoksa ihtiyaç mı?

Şu an setim açılmamış kutusunda bekliyor ve söylediklerinize göre hareket edip, eksiklerimi tamamlayıp seti kurmayı deneyeceğim.
    Eğer sadece optik kablo alman yeterli diyorsanız 3 metre bir optik kablo almayı düşünüyorum ...

Optik kablo almayıp sadece ses kartı almamı tavsiye ediyorsanız ses kartı almayı düşünüyorum ...
    Müzik ve filmler için Asus ve Auzentech marka ses kartlarının tavsiye edildiğini görüyorum ...
    Yalnız Asus ve Auzentech kartların piyasada sıfır olarak bulunmadığını görüyorum ...
    Ancak forumumuzda ikinci el olarak ilanlarda görebiliyorum ...
    Ses kartı tavsiye ederseniz sıfır olarak mı almalıyım yoksa ikinci ele güvenebilir miyim?
    Sıfır almaya kalksam piyasada yok, mecbur ikinci el seçeneği kalıyor heralde ...
    Eğer ses kartı al derseniz, forumun ikinci el bölümünde satılık ses kartı ilanları görüyorum ...
    Örnek olarak; ikinci elde Auzentech X-Fi Prelude 7.1 Ses Kartı ve ASUS HDAV 1.3 DELUXE Ses Kartı var ...
    Bu kartlardan hangisini tavsiye edersiniz? Hangisinden amacım doğrultusunda daha çok verim alabilirim ...
    Tavsiye edeceğiniz ses kartı ile donanımsal, yazılımsal bir hata, sürücü hatası, güncelleme hatası v.b yaşar mıyım?

Bu konularda bilgisini paylaşan ve beni yönlendiren arkadaşlara teşekkür ediyorum ...

• quote:

Orijinalden alıntı: electronica

Sevgili @reLo kardeşim yanıt için teşekkürler ...
    Anakartımda optik çıkış olduğunu söylüyor, optik kablo alarak direk sistemden ses alabilirim diyorsun ...

Hocam sana veya diğer konuya hakim arkadaşlara bir sorum olacak, yanıtlarsanız memnun olurum ...

Z5500 sete sahip olan biri, hangi durumda ve neye göre optik kablo veya ses kartı alma ihtiyacı duyuyor?
    Ben Z5500 seti daha çok müzik ve film ağırlıklı kullanmak istiyorsam, optik kablo mu almalıyım yoksa ses kartı mı almalıyım?
    Yoksa hem optik kablo hem de ses kartı mı almalıyım? İkisini almak gereksiz bir israf mı yoksa ihtiyaç mı?

Şu an setim açılmamış kutusunda bekliyor ve söylediklerinize göre hareket edip, eksiklerimi tamamlayıp seti kurmayı deneyeceğim.
    Eğer sadece optik kablo alman yeterli diyorsanız 3 metre bir optik kablo almayı düşünüyorum ...

Optik kablo almayıp sadece ses kartı almamı tavsiye ediyorsanız ses kartı almayı düşünüyorum ...
    Müzik ve filmler için Asus ve Auzentech marka ses kartlarının tavsiye edildiğini görüyorum ...
    Yalnız Asus ve Auzentech kartların piyasada sıfır olarak bulunmadığını görüyorum ...
    Ancak forumumuzda ikinci el olarak ilanlarda görebiliyorum ...
    Ses kartı tavsiye ederseniz sıfır olarak mı almalıyım yoksa ikinci ele güvenebilir miyim?
    Sıfır almaya kalksam piyasada yok, mecbur ikinci el seçeneği kalıyor heralde ...
    Eğer ses kartı al derseniz, forumun ikinci el bölümünde satılık ses kartı ilanları görüyorum ...
    Örnek olarak; ikinci elde Auzentech X-Fi Prelude 7.1 Ses Kartı ve ASUS HDAV 1.3 DELUXE Ses Kartı var ...
    Bu kartlardan hangisini tavsiye edersiniz? Hangisinden amacım doğrultusunda daha çok verim alabilirim ...
    Tavsiye edeceğiniz ses kartı ile donanımsal, yazılımsal bir hata, sürücü hatası, güncelleme hatası v.b yaşar mıyım?

Bu konularda bilgisini paylaşan ve beni yönlendiren arkadaşlara teşekkür ediyorum ...

z5500 ve pc (xfi titanium) için yazdıklarım:

Oyunlarda ses kartının analog çıkışlarını
    Filmlerde ses kartının optic çıkışını
    Müziktede gene analog çıkışı kullanacaksın.

Bu şekilde en yüksek verimi alabilirsin.

Ses kartı olarak xfi titanium tavsiye ederim. win7 de sürücü sorunu vs var diyenlere aldırma tamamen gerçekdışı.

Filmlerde optic olarak bağladığında zaten ses kartı devredışı kalacak, oyunlarda ise en iyi çip x fi çipi. Müziğe gelirsek x fi titaniumda audio creation modunda bit matched playing seçeneği ile yüksek performans alabilirsin ama z5500 bir müzik sistemi değildir, pek bir performans bekleme.

Senin durumunu değerlendirirsek, eğer fazla oyun oynamıyorsan ses kartı almana gerek yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • "Oyunlarda ses kartının analog çıkışlarını
    Müziktede gene analog çıkışı kullanacaksın. "

Bunun mantığı ne , gerçekten bilmediğimden soruyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mystrious_man

"Oyunlarda ses kartının analog çıkışlarını

Z5500 dijital bir sistem olduğu için film dd dts vb şeyleri kendi dekoderine çözdürmek çok daha iyidir o yüzden optik fakat normal müzil oyun gibi şeylerde analog daha iyidir çünkü onlar stereo vb kayıtlardır daha iyi verim alırsın böylece

Yanlışım varsa düzeltin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ogzhn_

quote:

Z5500 dijital bir sistem olduğu için film dd dts vb şeyleri kendi dekoderine çözdürmek çok daha iyidir o yüzden optik fakat normal müzil oyun gibi şeylerde analog daha iyidir çünkü onlar stereo vb kayıtlardır daha iyi verim alırsın böylece

Yanlışım varsa düzeltin

Bir tek yanlış var, oyunlarda optic bağlantı ile genelde 5.1 ses alamazsınız. Çünkü oyunlarda 5.1 ses olsa bile dolby digital yada dts değildir. O yüzdendirki pc de ses kartı en çok oyunlarda işe yarar ve analog bağlantı gerekir.

• quote:

@JakX Güzel özetlemiş anlatmaktan klavyemde tüy bitmişti.

Oyunlarda ve müzik dinlerken ses kartında analog hale geçen sesi tekrar sıkıştırıp çözmek kayıp demektir bu nedenle kısa ve kaliteli kablo ile analog bağlantı ile en iyi sonuç alınacaktır. NŞA.

Medyadan yürütülen filmlerde harici decoderiniz varsa ses kartınızın yada onboard codec in sese müdahale etmesi engel olunarak (pass through mode) medyadan cipset tarafından alınan ham digital ses harici decodere hiçbir işlem görmeden verilerek orijinal digital sıkışık seste hiçbir kayıp olmadan harici decodere ulaştırılması söz konusu bu durumda decoder in çözüm kabiliyetinde orijinal ses analoga cevrilerek burada harici decoderde işlenmektedir.

Bazı dosya türlerinde bildiğimiz dosyası halindeki hdd yada medyada sayısal olarak bulunan diğer ses türlerinde de (müzik yada film) digital sinyal cipset tarafından direct olarak ses kartından bağımsız ham digital ses olarak üretilip/alınıp harici decodere ulaştırılabiliyorsa (örneğin dts-ac3 formatında çevresel sıkışık vaw,ac3,dts vb. uzantılı dosyaları: SURROUNDTEST_011212.dts gibi) bu durumdaki ses çözümlerinde de digital çıkış en uygun çözüm olacaktır. (bu yürütümlerde de ses kartı yada codec pass through moda alınabiliyorsa.)

Bunların dışında kalan software ile ses kartına ürettirilen oyun sesleri, mp3 dosya yürütümü, bilgisayarın örneğin piyano vb. müzik enstrümanı gibi kullanıldığı uygulmalar vb. de analog bağlantı gerekir.

pass through mode: ses kartının sesi çözüp tekrar sıkıştırmasına engel olunulduğu, sese müdahalesinin engellendiği mod, durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 10 Aralık 2010; 18:56:52 >

• "Oyunlarda ses kartının analog çıkışlarını

Buna katılmıyorum, şöyle açıklayayım. Tek bir optik kablo ve Xonarın yazılımından SPDIF çıkış kullanırsanız hiç gerek kalmaz. Creative ile Asus Xonar arasındaki en temel fark, Xonar'ın donanımsal çözücülerinin olması, yani sadece Pass Through'dan değil analog çıkıştanda DTS, Dolby alabilirsiniz. Analog kablo ile demiyorum, analog çıkış diyorum burası önemli. Yani çözücüye yine optik veya coax ile bağlıyorsunuz.

Ses denetiminden Analog (hoparlörler) çıkışını varsayılan yaparssın. Onboardlardan ve Creative kartlardan farkı; onların sadece pass through aygıtı var analog olarak iş görmüyorlar. Xonar burda devreye giriyor.
    Xonarın yazlımından
    "Ses çıkışı: 5.1 ses çıkış
    S/PDIF etkin : DTS Interective!
    Ses kanalı: Müzik için 2, film ve oyunlar için 6 olmalıdır. Yani oyuna girerken yazılımı açıp 6 seçecesiniz. Müzik dinlerken 2." Şeklinde olmalıdır.

Doğrudan S/PDIF Pass through etkin olursa, Xonar sesi sadece aktarır, gerisi çözücünün işidir. yani boşuna ses kartı almış olursunuz, anakartın Optik veya Coax çıkışı da aynı şeyi yapıyor zaten.

Bu arada önceden Creative kullanmış birisi olarak, Xonar'ın sesleri kesinlikle daha temiz, berraktır. Creative daha agresif, Xonar daha doğal ses verir.
    Bu farkı en çok akustik şarkılarda anlayabiliyorum.
    Creative'in sesi daha elektroniktir. Xonar'ın frekans aralığı daha yüksek geldi bana. Tizler özellikle daha çok sarıp etraflıca geliyor, umarım anlatabilmişimdir.
    Mesela creative kullanırken hiç dinlemediğiniz müzikler Xonar'la yeniden doğuyor adeta. Öte yandan Xonar serisinin bass çıkışı daha zayıf diyebilirim. Yazılımdan bir sürü ayar yaptıktan sonra mükemmele ulaşıyorsunuz. Creative'in standart ayarları bass konusunda daha tatminkar.

Ve söz konusu oyunlar olduğunda X-fi kartların daha başarılı olduğu doğrudur.
    Oyun için alıyorsanız X-fi alın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ama=neden -- 12 Aralık 2010; 0:47:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ama=neden

Buna katılmıyorum, şöyle açıklayayım. Tek bir optik kablo ve Xonarın yazılımından SPDIF çıkış kullanırsanız hiç gerek kalmaz.

Tek bir optik kablo ile streo yada çevresel sesleri aktaramazsınız yazmıyor benim yazdıklarımda.

Lütfen dikkatli okuyunuz bilgi sahibi olunuz ve ondan sonra iddialı olunuz.

Amaç en; ideal, kayıpsız, değişimsiz ses aktarmaktır.

Öncelikle bu aktarımlar sırasında teknik olarak gerçekleşen işlemleri öğrenmenizi öneriyorum.
    Daha önce bir sürü konuya defalarca yazdım. tekrar etmeyeceğim araştırınız. Artık klavyemde tüy bitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: keleminabi

quote:

Orijinalden alıntı: ama=neden

Buna katılmıyorum, şöyle açıklayayım. Tek bir optik kablo ve Xonarın yazılımından SPDIF çıkış kullanırsanız hiç gerek kalmaz.

Tek bir optik kablo ile streo yada çevresel sesleri aktaramazsınız yazmıyor benim yazdıklarımda.

Lütfen dikkatli okuyunuz bilgi sahibi olunuz ve ondan sonra iddialı olunuz.

Amaç en; ideal, kayıpsız, değişimsiz ses aktarmaktır.

Öncelikle bu aktarımlar sırasında teknik olarak gerçekleşen işlemleri öğrenmenizi öneriyorum.
    Daha önce bir sürü konuya defalarca yazdım. tekrar etmeyeceğim araştırınız. Artık klavyemde tüy bitti.

İddialı konuşmak değil amacım, sadece neler yapılır, yapılamaz onu vurgulamak istedim.
    Amaç kayıpsız ses almaksa tabiki söyledikleriniz uygun.
    Ancak ben zahmetsizce yapılabilecek birşey paylaşmak istedim, ve kayıp için çok az diyeyim çünkü anlamak çok zor. Klavyene yazık etme sadece görüş bildirdim!
    Mesela biri bana Xonar'da 6 kanal seçiliyken Stereo şarkıları nasıl tüm uydulara yayacağımı anlatırsa memnun olurum, varsın biraz kayıp olsun seste.
    Çünkü bana göre film izlerken 6 kanal seçip, müziğe dönünce yeniden 2 kanala geçmek zahmetli geliyor. Çünkü Creative kullanırken "Stereo Surround" yeterli idi, Xonar'da bunu yapamıyorum.
    Bunun için varsa çözümünüz çok makbule geçecek.

• quote:

Bunun için varsa çözümünüz çok makbule geçecek.

Asus xonar ds için dahi;
    http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=wcFuNdxM0I4Sf10X&templete=2
    quote:

Surrounded all the time - DTS Neo: PC™
    Converts any stereo signals into 7.1 channel – get the most out of your multi-channel speaker setup!

DTS Neo / (Dolby® Pro-Logic IIx ? : xonar d2)
    desteğinden bahsediliyor.
    Sürücü güncellemesi yapın yazılımını biraz karıştırın.

• Ses kaynağını 6 kanal yaptığımda DTS Neo ve Dolby PL IIx ile şarkıları upmix yapmıyor defelarca Win7 32 ve 64bit sürümlerinde denedim. 2 kanalda yapıyor sadece nedense. Zaten 2 kanalda da bunları kullanmak gerekmiyor doğrudan çoğaltıyor sesi, Xear 3D ile yapıyor galiba.
    Yabancı bir forumda okudum Vista'da ilk sürücülerle her türlü çoğaltıyormuş stereo sesleri ve bunu bir sorun olarak görmüşler sonraki sürücülerde düzeltmişler. Bu neden bir sorun olsun ki Stereo Surround'da bunu yapıyordu zaten.
    Yeni sürücüleri de denedim sonuç yok. Üçüncü parti yazılımlarla yapmak münkün mü acaba?
  • Bu kartlardan birine sahip olmadığım için fikir vermem zor.
    Asus kartlarında xfi, audgy kartlarda olduğu gibi kullanıcılar tarafından değişime uğratılmış 3. parti yazılımları nette (linkte) mevcut dediğiniz gibi onları deneyebilirsiniz. Ancak açıkça deklere edilen bir özelliğin desteklenmemesini pek anlayamadım.

http://brainbit.wordpress.com/2010/07/19/asus-xonar-unified-drivers/

quote:

After the Daniel K and Creative drivers fiasco everybody jumped the Asus boat, including myself. All I can say is that we jumped onto the WRONG BOAT!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 12 Aralık 2010; 14:17:27 >

• Teşekkür ederim ilginiz için. 1.26 sürümünü indiriyorum
    5.1 Stereo Upmix sorununun üstüne gitmişler anladığım kadarı ile umarım halleder sorunu.
    Creative'e o kadar laf ettik sürücü sürücü diye. Asus'un yaptığına bakın
  • beyler asus ses kartı almak istiyorum ve z5500 var oyun ve filmlerde nasıl bir ses kartı alayım yada gerek var mı? su anda maximus formula III de ki x-fi ses kartını kullanıyorum ve optik bağladım yorumlarınızı beklıyorum (bu arada true hd sesleri donanımsal olarak çözebilen bir ses kartı istiyorum ve z 5500 le uygulaması nasıl olur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenk501923 -- 22 Aralık 2010; 14:03:31 >
  • Oyunlarda çok iyi olduğunu söyleyemem, OpenAL de sıkıntı yok ama DirectSound'da sorun çıkarabilir.(Bkz: Bioshock)
    Öte yandan oyunlarda seslerin çok gerçekçi olduğunu belirteyim, hatta bazen sırf bu yüzden oyundan soğutabilir, korkutabilir, gerebilir .
    Windows Xp kullanıyorsanız DirectSoundla ilgili bir problem olmayacaktır.

HD film izliyorsanız ses kartı almanıza gerek yok bence, Z-5500'ün çözücüsü yeterli olacaktır.

Müzik için kesinlikle Xonar serisini öneririm.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.