Şimdi Ara

Z68A-GD65 (G3) ve i7-2600k ikilisi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cpu z programında ıslemcım sureklı 1600 mhz de calısıyor arasıra degıskenlık gosterıyor.

anakart uzerınde tum tasarruf modlarını kapattım ama standart hızı olan 3.4 ü goremıyorum.

Z68A-GD65 (G3) anakartımın tam olarak tum tasarruf modlarını nasıl kapatacagım ??? yardımcı olmanızı beklıyorum.?

msı control center yazılımında sureklı 3.4mhz de gorunuyor ancak cpu-z programı sureklı ınsanı endıselendırıp tedırgın edıyor.

bırde zaman zaman kasılmalar yasıyorum mausu hareket ettırırken cok yavaslıyor sıstem mause takılıyor nadıren cıft monıtor kullandıgım ıcın mı neden bılmıyorum ekran kartım yeterlı performansı veremedıgı ıcınde olabılır dıye dusunuyorum. aynı sorunu yasayan arkadaslar varsa yardımcı olsunlar.

• 50.000 kere söyledik yine söyleyeyim işlemci boşta yani işi yokken hızını düşürür bir oyun program vs.. açtığınızda bırak 3.4'ü 3.8'E kadar çıkar
  • quote:

Orijinalden alıntı: _G_K_N_

50.000 kere söyledik yine söyleyeyim işlemci boşta yani işi yokken hızını düşürür bir oyun program vs.. açtığınızda bırak 3.4'ü 3.8'E kadar çıkar

arkadasım haklısın cıkıyor ben cıkmıyor demedım zaten :) ancak ben turbo bost ıstemıyorum sureklı 3.4 de calısmasını ııstıyorum bunun ıcın mevcut ayarları nasıl yapacagız bıostan merak ettım bu benım kendısı yukselmesın ben uygulamaya yuklenınce sabıt kalsın mumkunmu boyle bırsey ?
    pardon yyalnıs oldu anlatamadım pardon :)
    kendısı cıksın ama 3.4 den asagı ınmesın standart hızının altına ınmesın tasarruf ıstemıyorum ben :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cerrah. -- 3 Haziran 2012; 14:12:12 >
  • bir şey fark etmeyecek 1.6 yerine 3.4 göreceksin dursun işte öyle ne zararı var hatta yararı var az güç çeker az ısınır ille 3.4, 3.4 görmek istiyorum diyorsan intel c-state'i kapatırsan olacaktır denemedim ama ...
  • quote:

bir şey fark etmeyecek 1.6 yerine 3.4 göreceksin dursun işte öyle ne zararı var hatta yararı var az güç çeker az ısınır ille 3.4, 3.4 görmek istiyorum diyorsan intel c-state'i kapatırsan olacaktır denemedim ama ...

cok guc ceksın dostum sorun degıl psu saglam enerjıye de kıyarım yanı bunu soylemek zorunda bıraktın benı :D
    2500k kullanan bırısı olarak senin
    1.6 ıle 3.4 arasındakı degerlere bırsey farketmeyecek demen benı sasırttı yanı.
    tsk ederım yardımın ıcın.
  • masaüstü boşta çalışmasından bahsediyorum yoksa heralde fark eder 1.6 ile 3.4 GHz benim demek isteğim şuan mesela ne ben işlemcilik hiç bir şey yapmıyorum web'de takılıyorum 1.6 ghz de olsa 5.0 ghz de olsa fark olmaz neden işlemcilik bir şey yok ortada bunu anlatmaya çalışıyorum
  • peki :)

intel c-state'i den baska bır ayar olmadıgına emın mısın dostum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bilemem bakmam lazım ezbere hatırlamıyorum ama o olması lazım OC menüsünden> cpu features kısmında olması o dediğim ayar, deneyin olmazsa bakarım
  • denıyorum hemen
  • Ne kadar anlamsız bir istek olsa da bildiğim kadarıyla önce EIST sonra da C1E (C-State) kapanmalı. Arkadaşın dediği gibi CPU Features menüsündedir bunlar.
  • baktım şimdi dediğim gibi yapıyorsun, birde w7 güç seçeneklerinden yüksek performansı seçmek lazım yoksa windows düşürüyor hızı
  • SpeedStep'ide kapatmalısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Legion

Ne kadar anlamsız bir istek olsa da bildiğim kadarıyla önce EIST sonra da C1E (C-State) kapanmalı. Arkadaşın dediği gibi CPU Features menüsündedir bunlar.

nıye anlamsız o kadar para verılerek alınan bır cpu yu standart hızında calıstırmak nıye anlamsız kı
    cokmu ısınır cokmu enerjı ceker yoksa omrumü. kısalır bunlardan hangısı.
    bırak kendı anlamsızlıgım bende kalsın. tskler yınede .yorumun ıcın.
  • quote:

baktım şimdi dediğim gibi yapıyorsun, birde w7 güç seçeneklerinden yüksek performansı seçmek lazım yoksa windows düşürüyor hızı

evet oldu gokhan
    yalnız pcyı ılk actıgımda 1-2 dk uygulamalar yanıt vermedı kapattım actım duzeltı sebebı ne olaki
    ayrıca hep yuksek performans secılı bende .haklısın wındows dusuruyor. butun ıslemcı kullanımlarını %100 yAPmak lazım. gelısmıs guc seceneklerınde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cerrah. -- 3 Haziran 2012; 14:52:05 >
  • windows bu sebebi olmaz açar kaparsın düzelir format atarsın düzelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: achmaster

SpeedStep'ide kapatmalısın

haklısın onuda kapatmak gerekıyor. tşk.
    bıosun hangı bolumunde bılıyormusun.
  • quote:

windows bu sebebi olmaz açar kaparsın düzelir format atarsın düzelir

tam bir bilgisayar mübtelası yorumu
  • gokhan arkadasım benım sıstemde turbo bost etkın mı şu anda ?
  • dediğimi yaptıysanız cpu z'de işlemci çarpanı 35 gözükmesi lazım

sebebi ise ;

1. çekirdek 3.8 GHz (38 çarpan)
    2. çekirdek 3.7 GHz (37 çarpan)
    3. çekirdek 3.6 GHz (36 çarpan)
    4. çekirdek 3.5 GHz (35 çarpan)

hızlarında çalışacak sürekli en düşük çarpanı gösteriyor cpu z, bende 4. çerkidek 34 çarpan yani 3.4 GHz olduğu için 34 görüyorum sizde 35 gözükmesi lazım cpu-z yoksa indirip bakabilirsiniz
  • yaptım
    c1e support disable
    intel c state disable
    eıst disable

3 tane ayar kapattım onlarda bu yazdıklarım.
    cpu-z x 3.4 goruyor.
    control center da aynı 3.4 carpanlar aynı hep
    ıslemcının standart hızında su an

manuel olarak oynarsam 3.5 gormesı gerekmezmı standart hızı zaten 3.4.sureklı 3.4 de benımkı :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.