Şimdi Ara

Zafer Partisi'ne oy vermenin mantıksızlığı (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
0
Favori
12.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sonuna kadar katılıyorum. Eren Erdem gibi hangi vasfa sahip bir kürtçü Atatürk ün(!) kurmuş olduğu partiden henüz 20 li yaşlarındayken milletvekili seçilebildi yahu. Nedir bu adamdaki keramet? Ben söyleyim, KK nın kürt kontenjanından vekil oldu. Baktılar adam bomboş, utandılarda bir daha aday yapamadılar. KK benden oy moy alamaz kimse kusura bakmasın. Ölümü gördük diye sıtmaya razı olacak değilim, öleceksem şerefimle ölürüm.

• Dert etme seni ölümden biz kurtarırız aynı İstanbul ve Ankara'da oy vermeyenlere de her türlü hizmet ayırım yapılmadan gittiği gibi.

Ama insanları Kürt-Türk, Alevi-Sünni diye ayırmadığımız taktirde çok daha sağlıklı hizmet alacağımızı kimsenin sürünmeyeceğini pazardan çürükleri toplamasına gerek kalmayacağını unutmayın.

• ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt

Ben türk kürt diye ayrım yapmam, türkçü kürtçü ayrımı yaparım.

Sanki benim kürtlerden çok daha fazla hakkım varmış gibi, kürtlerin temel hakları yokmuş gibi ortada at koşturmaya çalışanlara elbette karşı olacağım. Yemişim kürtçeyi okumasını yazmasını konuşmasını. Kürtçe diye ısrar edenler asıl bölücülerdir. Bu ülkede herkes anlaşabilsin diye Türkçe var. Keşke bütün dünya aynı dili konuşsa ama herkesin birbiri ile anlaşabilmesi için ülkede bir tek dil olacak. Anasından babasından sanki kürtçe öğrenemiyorlar. Sanki yasaklanmış gibi davranılıyor. Bu yarayı kaşıyanlarda ben iyi niyet aramam kusura bakma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 19 Nisan 2022; 20:19:58 >
  • Bu kurulan parti trolde olabilir . Amac akp karşıtlarının oylarını bölmek olabilir… şu an mantıklı olan akp’ye karşı tüm partilerin birlik olması…akp karşıtı secmenlerin oyları tek çatı altında toplanması gerek öyle bir sistem kuracaklarki sag sol vatan sever ülkesini arap işgalinden kurtarmak isteyen ,hayat pahalılıgına karşı çıkan herkesi tek çatı altında toplamaları gerekiyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • deniz006 kullanıcısına yanıt

Aynen öyle zaten ama muhalif olduğunu iddia edenlerin bir kısmı helal sütü emmiş, askerliğinde üstün hizmet madalyası almış, dedesi İstiklal savaşı gazisi, büyük büyük dedesi Balkan savaşı gazisi, Kayı boyundan, Göktürkçeyi ana dili gibi bilen, boş zamanlarında demir döven, motorlu taşıt asla kullanmayan sadece ata binen, hiçbir Cuma namazını kaçırmamış, oruç yememiş, doğduğu günden beri sadece zemzem içmiş ve zemzemle yıkanmış, 4 mezhep için de ayrı fetva verebilecek düzeyde İslam alimi, farklı kıratlarla Kuran talimi yapmış, peygamber soyundan yani seyyid olan 1.80'den uzun, 90 kiloyu aşmamış, 7 sülalesinde hiçbir Kürt akrabası olmayan bir aday olmadığı müddetçe oy vermeyecek kadar seçici olmalarına rağmen kim yeni bir parti kursa Emine Ülker Tarhan (Anadolu partisi), Yaşar Nuri Öztürk (Halkın Yükselişi partisi), Muharrem İnce (Memleket Partisi), Ümit Özdağ (Zafer partisi), Osman Pamukoğlu (Hak ve Eşitlik Partisi) sanki çölde su bulmuş gibi atlıyorlar.

Böyle aday isteyen bir kitlenin ülkeyi Esenboğa havalimanını ben açtım, İzmir havalimanını ben açtım Ispartaya ilk üniversiteyi ben kurdum diyen bir lidere mahkum edip Romanya, Bulgaristan, Endonezya gibi ülkelerin gerisine düşürmesinden daha doğal ne olabilir ki?

• babacan, davutoğlu, saadet muhalefet falan değil. fikirleri halen iktidarda ve yarın mecliste akp ile işbirliği yapmayacaklarının garantisi de yok.

• x3x kullanıcısına yanıt

Kafayı yemiş ya, bana da ad hominem yapıp duruyor.

• Fade to Black kullanıcısına yanıt

AKP'yi iktidardan indirdin, yeniden milletvekillerinin işlevsel olduğu bir sistem getirdin de bu partilere yeni mecliste düşen vekillerin yapacakları icraatların kiminle ne doğrultuda olduğu kaldı.

Şu konuda sizi temenni ederim AKP tek bir dönem seçim kaybetsin öyle bir parti sadece kağıt üstünde mevcut kalacaktır aynı DYP, ANAP ve DSP gibi.

edit ayrıca bu söylediğiniz durumun gerçekleşmediği küçük bir simülasyon da hali hazırda mevcut. CHP ve İYİ parti belediye meclislerinde el ele kol kola AKP'yi çıldırtıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 19 Nisan 2022; 22:1:53 >

parlamenter sistemle tekrar seçime gidilirse rte sağ olduğu sürece akp yine birinci parti yine iktidar.

• Fade to Black kullanıcısına yanıt

evet haklısın parlementer sistem ile RTE her türlü kazanır, gerçi hakkını yemeyelim bu şekilde de şimdiye kadar hiç kaybetmedi ama muhalifim deyip ana muhalefete oy vermeyenlerin derdi olsun o da.

Bunca insan ağlıyor yakınıyor sonra oyunu kime vereceksin diyorsun orada işin içine komplolar, dış güçler, elektrikli otomobiller, siyonizm giriyor kafalar 1 milyon olmuş salatalık 30 tl olsa ne yazar.

edit Ekrem İmamoğlu seçilirse evlere faturaları teröristler getirecek, belediye otobüsünü bölücüler kullanacaktı. Adama Pontus dediler yahu, oy oranı şu anda İstanbul'da %60 civarında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 19 Nisan 2022; 22:16:51 >
  • İttifaka girmeyi düşünmüyormuş ve iddialıymış. Artık sen düşün gerisini Kılıçdaroğlu. Eskilerden henüz ölmemiş yeniden siyasi parti kurabilecek veya ölmüşlerden çocukları siyasi parti kurmaya ikna edilebilecek kimler çıkacak çok merak ediyorum.

Bir Cem Uzan eksik o da olsa tam köy düğünü olacak. Genç parti mevcut biliyorum ama Cem Uzan burada olmayınca keyif kalmıyor.

Dur bakayım daha kime parti kurdurulabilir acaba.

• Ne demiştim ne oldu?

iki, üç, beş gün sonra HDP çıkıyor ermeni soykırımını tanıyın, sezgin tanrıkulu çıkıyor Türkiye geçmişiyle yüzleşsin...

al sana hdp al sana chp

@ali_ihsan21

• Deva tek girecekmiş seçime Oy bölmeyinciler ne diyecek bakalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jax T. kullanıcısına yanıt

Dün kılıçdaroğlunun "ya yanımda durun yada ayrılın" lafından hemen sonra babacanın çark etmesi süpriz olmadı.Babacan kesimi Abdullah Gül isminide dayattı ve istediği olmadı.Muhtemelen gelecek partiside çark edecek bu süreçte.Zaten millet ittifakı oluşumu 3 parti çevresinde dönüyor şuan.Muhtemelen 3.ittifak oluşumlarına zemin hazırlayacak siyasi ilk adımlar atılıyor gibi.

Ayrıca 6lı masadaki %00.1 oy puanıyla oturan demokrat parti başkanının deva ve gelecek partileri ile alakalı son söylemleride deva'nın bu kararı almasında etki etmiş olabilir.Yine aynı şekilde devanın sığınmacı politikalarına halk desteğinin olmaması ve o desteği zafer partisinin deviralması deva partisini 6lı masada elini dahada güçsüzleştirdi.

Yeni değişen kanunla zaten ittifaka oy vermiyorsun. Ayrı ayrı partilere oy veriyorsun. İttifak toplam oyu ile hesaplama vekil alma bitti.

Başka parti listesinden girmeyeceğiz demiş kısaca. Ha seçime doğru anketlere bakılır değişir o. Eğer daha fazla vekil çıkacak ise saadet gelecek deva ayrı bir ittifak ile tek bir parti tek listede olabilir.

Sonuçta millet ittifakının seçim sonrasında içindeler o değişmedi.

Hepsi en çok vekil çıkarmak için hesap meselesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 27 Nisan 2022; 18:22:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rindaman kullanıcısına yanıt

Kafayı koca bir partideki bir kaç isimle bozmuşsun içi boş şeyler yazıp ardından Sezgin Tanrıkulu, Eren Erden deyip duruyorsun.

İşiniz gücünüz ahaber, Akit, Yeni Şafak ağzıyla muhalefete laf sokmak.

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/152629210

Üstteki mesajında "Gezide ölenlerin kanı var babacanla davutoğlunun elinde önce onun hesabını sorun bu nasıl ikiyüzlülüktür :)" diyorsun adam tek gireceğiz deyince de mutlu oluyorsun, iki değil 200 yüzlüsün.

Tek amacınız Saraya hizmet yapmayacağınız numara yok bunun için.

Sana ve uplayan herkese yazıklar olsun.

Bu isimleri partiden ihraç etmeyen adamın da allah canını alsın.

Çok vatan seversiniz ya, biz de hemen akit, yeni şafak vs olduk. Parti uşağı olmayınca, körü körüne ideolojik köle olmayınca sanırım ak yalaka falan oluyoruz.

Hdp çok güzel Chp içine militan kaydırmış.

Zeka kıtlığı çekenlere de söyliyim AKP çözüm değil, Chp de değil.

İlerde büyüyünce birilerinin değil kendinizin adamı olunca anlayacaksınız.

Ne alakası var? Geziyle ilgili bir açıklama yapmamış diyip Zafer partisine laf ettin ben de Gezi davasına imza atan iki şahısla ittifak yapıldığını belirttim. Mutlu falan olduğumu nereden çıkardın deva benim umurumda bile değil. Ama burda Zafer oyları bölüyor diye kem küm edenler bakalım şimdi de aynılarını diyecek mi? Oylar falan da bölünmüyor zaten de siz hala öyle düşünmeye devam

• Rindaman kullanıcısına yanıt

Allah canını mı alsın hani ateist idin Rindaman çok coştuğun için dile yerleşmiş söz kontenjanından alayım bunu ama sorması ayıp meclisin en aktif, insan hakları konusunda kimin başı sıkışsa koşan daha dün Gezi duruşmasında salonda olan vekili avukat Sezgin beyi ihraç etse AKP ertesi gün bu vekili kendine transfer etse (Sezgin bey öyle bir topa girmez ama hani oldu diyelim) eğer bir kez olsun itiraz etseniz dişimi kırarım videosunu da buraya yüklerim.

Rindaman HDP ve CHP'yi birlikte anma diyorum ikisi ayrı parti seçmen kitlesi ayrı hala aynı tas aynı hamamsın.

Sizlerin mesleği belli CHP'yi yeterince Atatürkçü, milliyetçi, Türkçü olmamakla suçlayıp tüm diğer muhalefetini göz ardı etmek.

Nedir Atatürkçü olmak milliyetçi olmak yolsuzlukları, hukuksuzlukları, ekonomik sıkıntıları görmezden gelip sabah akşam o Kürtçü bu şurada şu Kürt böreği yerken göründü demek mi?

MHP kırmızı bültenle aranan Öcalan'ın kardeşi devlet televizyonuna çıktı gıkını ne MHP'liler çıkardı ne de saray yanaşması çakma muhalifler. O yüzden beni uplayanlara çıkışma kimse ahmak değil, Zafer partisinin de sizlerin de gerçek yüzünü kim muhalif kim yanaşma toplum artık görüyor.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.