Şimdi Ara

Zalman CNPS10X Extreme Görüşlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Merhaba, geçtiğimiz günlerde Zalman CNPS10X Extreme alma konusunda bir konu açmıştım, biraz gecikme olsa da aldım kendisini http://forum.donanimhaber.com/m_36907836/tm.htm buradaki başlıkta zaten bir inceleme olduğundan en baştan inceleme yapmadım. Sadece fikirlerimi belirteceğim. Öncelikle işlemcimi tanıtayım. Overclock'lu Intel Core i7 860 kullanıyorum. 172x21 çarpanlarında +0.198V vererek 3.61 ghz'ye çıkardım. Kararlılık sorunu yok. Gelelim ürün özelliklerinde gözüme çarpan noktalara. Ürüne ilk baktığımda resmen "Kalite!, Kalite!" diye bana bağırıyordu Ürün gerçekten çok büyük, kasanıza güvenmiyorsanız almayın. Ürünün kullanım kılavuzunu maalesef yetersiz buldum. Çünkü montaj işini çok detaysız anlatmış. Ayrıca montaj uğraştırıcı. Bu soğutucuyu almak isteyen acemi kullanıcıların bu işten anlayan birine gitmesini tavsiye ederim. Ayrıca en çok ilgimi çeken şey beraberinde gelen fan kontrolcüsü oldu. 3 farklı otomatik hız ayarı ve bir de manual ayar bulunuyor. Bu kontrol parçasını ister soğutucunun üstüne takabiliyor, isterseniz de uzatma kablosu ile kasanın dışına çıkarabiliyorsunuz.

Ayrıca kutunun içinden kaliteli bir termal macun çıkıyor.

Gelelim sıcaklık değerlerine. Günlük işlerimi yaparken low modunu kullanıyorum. Msn, internette gezinme, video izleme gibi işleri yaparken oda sıcaklığına bağlı olarak 29°C ve 36°C arasında değiştiğini gördüm. Ama bana bu yetmez diyip high moduna alırsanız 24°C'ye kadar düşüyor sıcaklık.

İşlemcimi yüklemeden öncede fanı high moduna alıyorum ve yüklemeye başlıyorum. Soğutucuyu 2 haftadır kullanıyorum ve şimdiye kadar yük altında 52°C'den fazlasını görmedim. (Overclock'u hesaba katarsak bence gayet iyi bir değer)

Gelelim soğutucunun ses düzeyine. Low modda sesi fark edilmiyor neredeyse. Ama high moda çıktığınız zaman fan sesini duyuruyor. Ancak high modu kullanırken genelde oyunda olduğum için çatışma ve bağırış seslerinden fanın sesi duyulmuyor

Ürün hakkında aklıma gelenler şimdilik bunlar, ilerleyen zamanda aklıma bişeyler gelirse onları da eklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bl00dyHell -- 28 Şubat 2010; 9:03:01 >

• Aynı rünü bende kullanıyorum. q6600 işlemcim ile oc'siz masaüstünde sıcaklık değerim 24 derece ve en düşük modda. Fan sesini duymak mümkün değil

Gereçekten kalite diye bağrıyor. Tabi bununla beraner bazı dezavantajlerı var. Öncelikle kasanız büyük olmalı ve sağlam bir şekilde anakartınızı yerleştirmelisiniz. Birde fayatı şuan için biraz pahalı ama kesinlikle dieğiyor.
  • 1500rpm ve üstü fanlarda genel olarak şöle bişey gördüm fan hızını yükselttiğinizde AAaaAAa+Hoofffff sesi fan hızını düşürdüğünüzde ise fanın güçlü olması sebebiyle AAaaAA diye motor ötüyor.Şimdi bu alette low da AAaaAA damı yok diyosunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King_Diamond -- 12 Mart 2011; 8:53:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: King_Diamond

1500rpm ve üstü fanlarda genel olarak şöle bişey gördüm fan hızını yükselttiğinizde AAaaAAa+Hoofffff sesi fan hızını düşürdüğünüzde ise fanın güçlü olması sebebiyle AAaaAA diye motor ötüyor.Şimdi bu alette low da AAaaAA damı yok diyosunuz?

forum içinde bu aletin daha detaylı bi incelemesi vardı. ayrıca 1000rpm civarı fanın sesini duymuyorsunuz
    http://forum.donanimhaber.com/m_36907836/tm.htm

• gayet başarılı bir ürün.hayırlısı olsn.
  • arkadaşlar bununla kullandığınız kasa ve anakartlarıda yassaydınız iyi olurdu , ben zalman z9 kasa alacam 207 mm genişliğinde yeter herhalde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİLİNEBİLİR
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.