Şimdi Ara

ZALMAN CNPS7000C-ALCU İşlemci Sogutucu hakkında Bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/zalman-cnps7000c-alcu-cnps7000c-alcu-intel-lga7751156-&-amd-754939940am2-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=47178

evet arkadaslar 2 3 pc ye bu işlemcı fanından alımayı dusunuyoruz kasalar cok buyuk deyıl bu boyutta fanlar sıgıyor

bu urunu kullanan arkadaslar varmı bılgısı olanlar varsa bılgı verırse cok ısımıze yarıcak

şimdiden teşekkurler..

• Stok intel soğutucuyla 2000rpm de 47 derece olan i3 ü 1300rpm de 25-30 derece arasına düşürdü. Ses de kesildi. Şiddetle tavsiye ederim.
  • yorumun ıcın teşekkur ederım ben knight online oynuyorum oyunda acık kalıyor full sıcaklık 60c da sureklı bende amd 940bin ıcın alıcam sızce kac derecelık bı fark olusur.

ses konusunda nasıl stok fandan dahamı seslıdır yoksa dahamı sessız
  • Stok fandan çok daha sessiz ama 2000 rpm den sonra sesi artıyor. Oyun oynarken soğutucu yanında gelen fan kontrolcüyle hızı arttırırsın 2000rpm civarı, pazar kurup yatınca da hızı en aza indirirsin 1300rpm e.

En az 20 derece fark oluşur.
  • off tam benım kafadan adamsın yorumun ıcın teşekkur ederım yarın alıcam da kasam everest 731k sıgma gıbı problem olmaz heralde 15cm lık yer var her yerden

sıcaklık o kadar fark edıcekse yeterlı olur bugun ıslemcı temızlıyım dedım macun dıye bı sey kalmamıs son 1 sorum fan konturol unitesi kablosu uzunmu kasanın ustune koysam ilgin ıcın teşekkur ederım.
  • eyv... Her türlü sığar zaten fan 9.2cm soğutucu da 10cm yüksekliği de 5cm civarı. Macun kutu içinden çıkacak, macunu yüzeye kredi kartı gibi bi kartla sıvayacaksın resimle gösteriyor zaten.

Fan kontrol ünitesinin kablo baya uzun o da yeterli olur.
  • Öncelikle işlemcim i5 2500k modeli. İki çeşit s7000 var biri tamamen bakır olan digeri de bakır ve aliminyum karışık olan. Ben ikincisi icin konuşuyorum. Vatandan 50tl ye aldım tabiki stok sogutucudan iyidir ama bence 5para etmez. Pc boşta iken 35-40c arası degisiyor işlemci sıcaklığı, normal dolulukta oyunda vs. 55-60c arası degisiyor çekirdeklerin sıcaklığı. Stres testine tabi tuttuğumda extreme modda kısaca pc nin anasını ağlatinca 66-70 arası degisti sıcaklık. Ses konusuna gelince ben pek rahatsız olmuorum açıkcası. Ben idareten almıştım son 50tl lem ile yol yakınken başka modelleri de değerlendirin derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kasam elverıslı olsa tabıkıde farklı model urunlerden alıcam ama kasam ufak ancak bu boyuttakı fanlar oluyor yorumunuz ıcın teşekkur ederım.
  • Kasanız küçük oldugu icin anlıyorum sizi de. Ben tavsiyem tamamen bakır olanı var bu modelin 100kusur ama tamamen bakır. Bütçe tutarsa ona bir bakın.
  • 100 tl ve ustu verıcek mevlam olsa kasayı degısıtırıım ısın bu yanıda var ben suanda idare edicek 1 fan arıyorum 2 3 olamadı 4 ay sonra kasayı %100 degıstırcem dark raptor modelını alıcam ama su konuda acıklık getırrımısın ses konusunda nasıl yuksek hızda nasıl dusuk hızda nasıl
  • Simdi soğutucuyu aldığında icinden fan mate 2 diye bir aparat çıkıyor fanin hızını ayarlamak mümkün ve fani 1300rpm ve 2600rpm de kullanabiliyorsun. Tabi ki 2600rpm de biraz ses yapıyor fan ama ben rahatsız olmuyorum şahsen
  • yorumlarınız ıcın teşekkur ederım urunu alıcaz ınsallah 3 4 masa ıcın aldıgım zaman yorumlarımı sızınle palaşıcam
  • Kule tipi olmayan en ideal soğutuculardan, kasana sığmıyorsa tavsiye ederim ben de. İnternet kafesinde kullanan bir abim vardı geçen yıllarda, son derece memnundu.
  • Fx uyumlumudur?
  • Konu yukarı. Konuyu açan ve kullanan diğer arkadaşların da fikrini almak isterim. Fanı alıp kasaya taktım. En yüksek hızda, P2 x4 960t'nin stok fanından %80 daha az sesle çalışıyor, inanılmaz bir sessizlik odama hakim. Ayrıca fanın tamamen yaprak metal ve gövdenin işlemci ile temas eden yerinin ayna tabaka (illuminated yazıyor) olduğunu söylemek isterim. Verdiği his, diğer metal-bakır soğutucuların verdiği histen farklı. Ağırlığı, dolu bir bira kutusu kadar.

En yüksek hızda bile çok sessiz, gece olduğu zaman mesajımı düzenleyeceğim, bakalım yine ses olacak mı. Ama dediğim gibi, ben memnunum. Şimdi birkaç test yapıp işlemciyi zorlayacağım, bir de 3.7 Ghz'in üstüne çıkamıyordum (kilitlenip mavi ekran veriyordu, sanırım çok ısındığından kilitleniyordu ) 3.9Ghz'e OC yapmayı deneyeceğim.

Ayrıca fiyatı 64 TL Vatan Bilgisayar'da. Modeli çok eski olmasına rağmen, revizyon görmüş ve 2009'da güncellenmiş. Yani 4 senelik model. Ama gerçekten çok hoşuma gitti. Aldığınızda içinize sinen bir şey.

Ayrıca içinden çıkan 775 backplate şeysi, anakartınız uyumlu değilse takılmayabilir. Bu yüzden, backplate ve fanın klipslerinin takıldığı platformu, olduğu şekilde kullanın ancak vidalarını, içinden çıkan vidalarla değiştirmenizi öneririm (eğer uymazsa, eskisini takın)

edit büdüt: En düşük ayarlardaki sesini duymak, çok zor. Odaya dışardan hiçbir sesin girmediğini de söyleyeyim. Kullandığım kasa Thermaltake Level 10 GTS, kasada ses yapan tek şey, ön fan. En yüksek devir hızında, çıkardığı sesi oyun oynarken duymanız çok zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaptanKosto -- 7 Temmuz 2013; 20:58:01 >

• O soğutucuyu bende kullanıyorum 1 aydır şimdilik memnunum.düşük hızda ses yok.2300 Rpm ye getirince biraz ses var ama oyun oynarken sesi aciyorum fanın sesini duymuyorum bile.yükte 58 derece boşta 30 derece civari. orta seviye kullanıcı için ideal.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.