Şimdi Ara

Zalman Z3 Plus vs Corsair Carbide 200R vs Cooler Master N600 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
2.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Korialstrasz

quote:

Orijinalden alıntı: a7v8x

Ben olsam seagate alirdim ki oylede yaptim.

Sen illa intelmi istiyorsun? O paraya amd fx8320 gtx760 li sistem kurariz

Intel işlemciler ve Nvidia ekran kartları hakkında bilgi sahibiyim ancak AMD işlemciler, Ati ekran kartları vs hakkında pek bir bilgim yok.
    Ancak forumdan gözlemlediğim kadarıyla oyun için uygun bütçeli kasa toplayan herkes amd işlemci ve ati HD7... serisi ekran kartları alıyor. En son bir konuda FX 8350'nin 8 çekirdekli olduğunu ancak tek çekirdek gerektiren günlük işlerde, uygulamalarda intel işlemcilerden daha az performanslı olduğunu okumuştum.
    Ati ekran kartı kullanan arkadaşlarımda bazı oyunlar ya sorun çıkardı ya hiç çalışmadı. O yüzden o ekran kartlarına pek sıcak bakmıyorum ama fiyat olarak nvidia kartlardan daha uygunlar, bu inkar edilemez.

AMD işlemciler de intel işlemcilerden daha uygun.

Şu an 6 yıllık laptopumla kullandığım 23" Asus full hd monitörüm var. Kasayı ona bağlayacağım ve full hd çözünürlükte ultra ayarlarda, en azından yüksek ayarlarda oyun oynamak istiyorum en azından bir 2 yıl. Bunun dışında Autocad kullanacağım. Belki gerekirse biraz da Solidworks kullanırım.
    Aşaüıdaki linkteki GIGABYTE GV-N760OC-2GD Rev2.0 Windforce GTX760 ekran kartı bu isteklerime cevap verir sanırım ama AMD bir işlemciyle nvidia bir ekran kartı kullandığımızda veya intel bir işlemciyle ati ekran kartı kullandığımızda bir uyumsuzluk, problem olur mu?
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5957
    Burada da ekran kartı ile ilgili yorumlar var. Kullananlar 3 fanlı Windforce olduğu için de baya memnun.http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814125466

Eğer aynı bütçeye (maksimum 1950TL) AMD işlemcili ve hemen üstteki GTX 760 OC ekran kartlı ve bu ekran kartına overclock yapabileceğim ve kasanın ön panelinde yer alan 2 adet usb 3.0 girişlerini kullanabileceğim bir anakartlı sistem toplasaydınız hangi parçaları kullanırdınız? İnventustan bir sistem toplarsanız çok sevinirim. :)
    AMD FX 8320 ile FX 8350 arasında 108TL fiyat farkı var. Bu aradaki fark performans açısından değer mi? i5 4670K 734TL. AMD FX 8350 alsam bile 132TL karım oluyor.
    Bir de AMD FX 9370 X8 Black Ed. işlemci gördüm ancak fiyatı i5 4670K ile neredeyse aynı ve işlemci fanı yok. Ayrıca para verip bir fan da almak lazım. Daha da maliyetli olacak o zaman. :)

Ekleme: Yukarıda linkini verdiğim GTX 760 OC Windforce ekran kartı + FX 8320'li sistem 2500TL'ye yaklaşıyor. O ekran kartını ve sizin mesajınızı görünce uçtum bir anda ben de :D

Nasil 2500 TL yapiyor ya? Daha gecen gun 2000 TL'idi. Neden inventustan aliyorsun inventusta islemciler pahali. Vatan bilgisayardan alirsanda kasanin montajini yapacaklar. O konuda aklinda soru isareti kalmasin.
    AMD FX-8320 ile 8350 arasinda pek bir fark yok. Ama o 9370 mi ne ona saki bulasma, tam bir çöp.

AMD FX-8320
    Asus M5A97 R2.0
    Asus GTX760 DIRECT CU II
    Gskill Ripjawsx 2x4GB 1600MHZ CL9
    Seagate Barracuda 1TB 64MB 7200RPM
    Xigmatek Asgard Pure Black Edition 600W
    Toplam: 2.000 TL yapmasi lazim, mobilim hesaplayamiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• a7v8x kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim hocam. Sabah ofiste ilk işim sisteminizi detaylı olarak incelemek olacak. Sistemde GTX 760 olması beni cezbediyor gerçekten ama şu an hem çalışıp hem KPSS'ye hazırlanıyorum.
    i5 4670K işlemci alırsam harici ekran kartı alamayacağım şu an. Intel HD 4600 ekran kartı CS:GO, DotA 2 ve Rust oynatır. Bu da yaz sonuna kadar yeterli benim için. Ama sizin önerdiğiniz sistemde tüm oyunları yüksek ayarlarda oynayabilirim. Bu da %90 ders çalışama engel olacak gibi gözüküyor. :)

Çok büyük ikilemde kaldım şu an. Artık yarın detaylı bir incelemeden sonra karar vermeye çalışacağım. Tekrar teşekkür ederim, iyi geceler. :)
  • a7v8x kullanıcısına yanıt
    Günaydın hocam. Dün topladığınız sisteme detaylı olarak baktım. Baya tatmin edici bir sistem ancak vatanda şu an %20-25 karışık indirimde toplam fiyatı 2336TL yapıyor.

İnventusta da Xigmatek Asgard Pure Black Edition 600W kasa ve ekran kartı stokta olmadığı için kasayı Corsair 200R, güç kaynağını da Corsair CX 600M 80+ Bronze seçtim.
    Ekran kartsız fiyatı 1807 TL oldu. Şu an harici ekran kartlı sistem toplamak yalan oldu benim için. :D

Gene 5-6 istediğim oyunları çalıştıracak şekilde en ideal sistem intel sanırım. :)

Bu arada intelli sistem dün akşam 1966 TL idi ama bu sabah 1990TL'ye çıktı. Dolar da çaktırmadan ufak ufak çıkıyor :D
  • Merhaba Arkadaşlar,

N600 kasamız şuan Vatan bilgisayar ve Gold bilgisayarda stoklarda mevcuttur. İnternet sitelerinden de görebilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.