Şimdi Ara

Zam yok! Steam artan kur farkını fiyatlara yansıtmayacak! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
5.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PlayStation tarafı örnek alsın.
  • Ben de diyordum neden hesabımdaki tl ler artmıyor diye. Helal olsun adamlar oyunun fiyatını da arttırmadı. mağduriyetimiz de oluşmadı böylece...
  • quote:

Orijinalden alıntı: OsmanlıKafası

Tohumuna para mı verdi zamlık birşey yok hayal satıyorlar. Bizim dh. de nakitleri balyalıyor. Hava gazı da bize çıkıyor. Oh ne ala memleket.

Nick-Mesaj uyumu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    SteamKafası.
  • All hail Lord Gaben

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Tohumuna para mı verdi zamlık birşey yok hayal satıyorlar. Bizim dh. de nakitleri balyalıyor. Hava gazı da bize çıkıyor. Oh ne ala memleket.
    "Aynen, tamamen hayal satiyorlar. Insanlar da enayi gibi hayal olan birseye onca para dokuyorlar. Halbuki tohum gibi birsey olsa, elle tutulur birsey olsa ortada bir emek olacakti. Insanlar o kadar cihaz aliyor, o kadar elle tutulur birsey aliyor, yazilimsal birsey alanlari anlamiyorum gercekten."

Dusunce tarzi gercekten bu yukardaki yazdigim gibi mi gercekten?? Eger oyleyse gercekten nick-yazi uyumu tam olmus, sen gecmis zamanda yasiyorsun, bence kendini guncellemen gerekiyor. Artik hersey yazilimsal, elle tutulur seyler bile artik yazilimdan gucunu aliyor ve bu yazilimlar evet hayal urunu ama hayal degil birer gercek ve muhendisler tarafindan zorlu ar-ge calismalari sonucunda uretilen seyler.

• csh kullanıcısına yanıt
    Yazılımsa ürünleri alanları anlıyorum da ekmek gibi ürünlere zam gelirken bizde zam yapacağız mantığını bu ürünler için şimdilik anlamak istemiyorum.

• Çin Yuanına geçin ! ABD KDV oranlarının asıl hedefi Çin olduğu için
    bu yükselişte ilk artan +%15 ile Çin Yuanı oldu !

ABD TR ile uğraşmıyor ! bizde fabrika bile yok
    bizde var olan tek fabrika bacasız fabrika anlamıyla yaz turizmi dir !

başkada bir şey üretmiyoruz !
    zaten var olanları da özelleştire özelleştire satanlar belli !

• quote:

Zam yok! Steam artan kur farkını fiyatlara yansıtmayacak!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gabe Newell diye yazılır ADAM diye okunur
  • Birileri de gelmiş hayal satıyorlar, ee zam yapmaz tabi diyor :) Peki siz bir oyun yapsanız maliyetinizin 10 TL olduğunu varsayalım, 20 TL'ye satıyorsunuz ve 10 TL karınız var. Parası çok değersiz bir ülke gelse TL karşılığıyla kendi para biriminde 5 TL önerse siz satar mısınız ? Veya 10 TL vermeyi önerse zam yapmaz mısınız ? Başka yerlerde rahatlıkla %100 kar yaparken başka bir yerde daha düşük kar yapmak sonuçta bir tercihtir ve bu sebeple teşekkür etmek gerekir.

• quote:

Yazılımsa ürünleri alanları anlıyorum da ekmek gibi ürünlere zam gelirken bizde zam yapacağız mantığını bu ürünler için şimdilik anlamak istemiyorum.
    Ben de anlamak istemiyorum ama malesef anliyorum :(
    Yazilimlari gelistirenler de benim senin gibi insan ve bu insanlar da ekmek gibi urunleri aliyorlar. Ekmek gibi urunlere zam geldiginde yazilimsal urunlere zam gelmemesi yazilim gelistirenlerin hayatlarini surdurmelerini olumsuz etkiler.

Burada Steam tamamen Turkiye'nin durumunu hesaba katarak bir guzellik yapmis ve bu guzelligi herkesten beklemenin mumkun oldugunu sanmiyorum.

Kisaca yazilim sektorunun mantigindan bahsedeyim:
    Diyelim bir yazilim gelistirdin ve bunun arastirma ve gelistirmesine 1 Milyon TL harcadin. Yazilim gelistirmeye devam edebilmen icin oncelikle bu 1 Milyon TL'yi kazanmali, sonrasinda da kara gecebilmen icin bu miktarin uzerinde kazanc saglamalisin, yoksa yeni urunler ortaya koyamazsin. Evet, yazilim gelistirilirken somut birsey satilmiyor, oyle ki bazilari "ben alsam ne olur almasam ne olur, kopya kullansam bir zarari olmaz" diye dusunebilir, fakat yazilim gelistiren icin bir potansiyel musterinin gitmesi demek o urunun daha az satilmasi demektir ve gelecekteki calismalarinin hayatta kalma olasiligini azaltan birseydir. Dolayisiyla yazilim satisinin fiziksel bir urun satisindan kesinlikle hicbir farki yoktur ve kopya yazilim kullanmak bana gore birkac istisna durum disinda hirsizliktir. Bu istisna durum ornegin su olabilir: Cok pahali bir yazilim kullanman veya ogrenmen gerekiyor evde, o yazilimin potansiyel bir musterisi degilsin, eger kopya kullanmayacaksan o yazilimi veya ucuz alternatifini kullanamayacaksin, bu durumda yazilimi gelistirenleri baltalayacagini dusunmuyorum, aksine onlarin yazilimini ogrenmis olman gelecekte onlarin urununu kullanan firmalarda calisma olasiligini arttiracagindan pozitif bir etkiye sahip olabilir. Bunun disinda satin alabilecegin bir yazilimi satin almayip korsanini kullanmanin kesinlikle hirsizlik oldugunu dusunuyorum.

• parti kur oy verek reyiz
  • steamın bu yönü inanılmaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi yavvvvvvv... , aral düşünsün

• Sonyye neyse

• Steam’in yaptığı bu açıklama yazısını gönderebilecek birisi var mı?
    Blizzard ve EA nin gözüne sokmak lazım Twitter üzerinden gönderin derim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Steam zam yapmasa bile konsol /donanim zamlaniyor giren yine giriyor

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.