Şimdi Ara

Zamanda geriye dönülenebilirmi DÖNÜLEMEZ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: mehmet2468

zamanda yolculuk mümkünse gelecekten şu anki zamana ya da daha önceki zamanlara gelenler olurdu.

Gelmediklerin nerden biliorsun?
    Heralde biz gelecekten geliyoruz demezlerdi.
    Birçok kültürde tanrılar, hayaletler, periler diye onlar anlatılmış olabilir. Bugün biz uzaylı diyoruz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: jedi_master

quote:

Orjinalden alıntı: metalok

Ben fiziksel olarak mümkün olmadığı düşüncesindeyim. Gerçi Einstein mümkün demiş ama bu da benim düşüncemdir. Düşüncemi dayandırdığım nokta ise; zamanda geriye gittiğimiz zaman evrenin de gittiğimiz zamanki konuma gelme durumudur. Biliyoruz ki evrende herşey hareket halinde, ay'dan tutunda galaksilere kadar.
    Diyelim ki 1000 yıl geçmişe gideceğiz evrenin şu anki koordinatlarına göre geçmişe gidilebileceğini zannetmiyorum. Gittiniz diyelim gece gündüz, mevsimler herşey birbirine karışır. 1000 önceye gittinizde güneşin ve düyanın konumları şimdiki gibiyse o günün mevsimler ve günlük yaşam şartları oluşamaz. Daha da geri gidelim. Buzul çağına evrenin şimdiki konumu ile gitsek buzul çağı diye birşey olamaz.
    Peki nasıl bir güç/enerji evreni geçmişteki aynı konuma getirebilir?
    Bırakın dünyayı, güneş sisteminde böyle bir enerji olabilir mi ya da samanyolu galaksisinde?
    Ben olacağını zannetmiyorum.

Ayrıca şöyle bir sorun da var. Dünyada 10 yıl geri gitmek istediniz dünyanın o anki konumunu hesaplayamazsanız boşlukta bir yerde kalabilir, muhtemelen de ölürsünüz.

Olaya çok farklı ve çok güzel bir açıdan bakmışsın. Söylediğin gibi biz zamanda bir gün geri gitsek uzay boşluğunda kalmamız gerekir dünyanın konumundan dolayı.

Fakat şöyle bir durum var Einstein ın da öngördüğü zaman makinaları Geleceğe Dönüş filmindeki gibi bir DeLorian olmuyacak . Atlayıp, gideceğimiz tarihi yazıp, düğmeye basılacak.
    Fizikçilerin öngördüğü zaman makinaları genel anlamda kara delik çiftleri, ya da Pulsar sistemlerinden oluşuyor. (En azından o şekilde yapılabileceğini düşünüyorlar.)

Bütün dünyanın Türk olduğuna/olacağına inanırım ama birgün insanoğlunun karadelikleri kullanabileceğine kattiyen ve asla inanmam!
    Cm² de milyonlarca tonluk basınç bulunan yerlerden bahsediyoruz:)
    Radyasyon falan da ekstrası tabii...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalok -- 26 Ocak 2009; 13:34:49 >

• zamanda geriye dönmeyi düşünüyorsabız yanılıyorsunuz.belki ileriye gidilebilir yani zamandan tasarruf sağlanarak ileriyi biraz öncenden yasanmıs sayabilirz ancak geçmişi anca RÜYAnızda görürsunuz..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.