Şimdi Ara

zed support deneyen var mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
2
Favori
1.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • olabilir ben le blanc ile topa sup gittim yeni itemleride alarak ve gerçekten çok güzel karsı jungle topa çok sık ugruyo ve kesmeniz kolay sonucta karsı solo outfarm kalıyor ama iyi oynanması gerek ve mide bol bol gank atması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhTx3

ADC korumak ne ya, ADC her önüne geleni üzerine alıyorsa onu korumak yerine rakiplere dalmak daha iyi bir şey. Sonra adama 5 kill aldırdım ama kaybettik dersiniz. ADC birazcık da başının çaresine bakmayı bilmeli. Öyle gelip de çamur gibi adamları korumak için saçma sapan emek harcamayın yani. Elise, LB falan gayet iyi supportlar bot lane'den oyun taşımak isterseniz. -Çift relic başlangıcının bu karakterlere baya büyük bir buff olduğunu söylememe gerek yok zannedersem.-

Leona, Taric falan peel getirmek yerine frontline oynayınca daha etkili olan supportlar. Aynı şekilde Annie flash Tibbers atması için, Fiddle da arkadan ultiyle atlaması için daha iyi. Bu karakterlerin tek farkı, hata yapan ve üstüne atlanan birini, bir ihtimal kurtarabilecek olmaları.

Ha, Zed olur mu? Hayır. Bot lane de poke harici hiç bir şey yapamayan bir karakter alcaksanız Nidalee falan alın. En azından biraz sustaininiz olur. Yoksa asagı lane'de yarı düzgün bir takım olsa, her lane'e adım attığınız da ya ölür ya da geri gitmek zorunda kalırsınız, öyle Q tankleyip durmaz kimse orda. (Aynısı nidalee için de söylenebilir zaten, farkındayım. Ancak en azından Heal+AS Steroid i var dediğim gibi, ayrıca trapler de temiz debuff atıyor fight içinde kullanma zahmetine girerseniz.)

Bu arada bir tane örnek vardı kim demişti hatırlamıyorum. Böyle taric zed e stun atar, rakibin Kha zix bizim carry'e atlar falan diye. Aynı şey Zed'in takımı için de söylenebilir. Kha Zix zed'in takımında olsa, o da hiç bir engel ile karşılaşmadan carry'e kadar gidebilir. (Supp+Mid olarak bakıyorsanız, 2 türlü işliyor bu olay yani, bir tarafa 2 kişi koyup, diğer tarafa tek kişi koymak doğal olarak dengesiz gösterir tek tarafı..)

ADC elbet başının çaresine bakabilmeli fakat korunmaya her daim muhtaçtır. ADC korumak ne ya demek ne demek allah aşkına? Sen renekton, lee sin gibi burst dmg çıkarabilen şampiyonlar ile mi sürekli dmg vereceksin? Üzerinde renekton + j4 olan bi adc ne kadar başının çaresine bakabilir bana bunu söyler misin? Yada jax + aatrox vs. kombinasyonlar fazla. Vi dan falan hiç bahsetmiyorum bile. Nasıl bi kite yapıyorsun da üzerindeki 2 kişi eritebiliyorsun anlamadım. imp, doublelift, pray gibi iyi vayne oynayan ve hayvansı derecede kite yapan oyuncuları bile takımları savaşlarda koruyorlar adc üzerindekileri ayıklamaya çalışıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: IcyTea Lemon

ilk paragraf için sana örnek vereyim bakalım onaylıcakmısın. Benim şu oyunda deli gibi sinirlendiğim tek oyundu.

Vayne oynuyorum,GA bile var. Oyun late de Team Fight başlıyor adam gibi kasmış olan tek kişi benim. Cok rahat bi şekilde adamları süpürüyorum. Şimdi Team fight başladı, bizim elemanlar sup dahi benim yanımdalardı, sonra onlar ilerledi ben hala arkadayım ordan bizimkilerin dibinden yemin ediyorum bak dibinden Aatrox ile Garen dümdüz koşarak bana geliyor bu beyinsizler sanki onların arkadaşlarıymış gibi hiç dokunmadan gidiyor karşı tarafa. Ben kalıyorum bu 2 elemanla tek. Zaten 2 saniye içnide de yok oldum. O kadar ping atıyorum hala orda diğer 3 kişiye dalmaya çalışıyorlar. Ben 2 saniy eiçinde ölüyorum, garen ve aatrox geriye dönüp bunları temizliyor. Sonra suç benim oluyor bizim eleman diyor ki, biz seni niye koruyalım sen kendini koru ??? Aatrox ile Garen den tek başıma nasıl korunabilirim acaba size sorarım. Elemanların yanında geçtiler ya birisi geri dönmedi

Haritanın neresinde olduğunu bilmeden "şöyle yapsaydın" diyemem, benim dediğim durum ile bu da tam olarak aynı değil tabi ki, ancak şöyle bir şey var, Vayne olarak, Oracle'ın kalktığı bir oyunda, Aatroxdan direk olarak Knockup yemezsen, Garen da Aatroxda sana kolay kolay gelip vuramaz. Bunu yersen de takımına 2 tane seçenek kalır, ya seni kurtarmaya calısırlar, ya da full fight girerler.

quote:

Orijinalden alıntı: audision

ADC elbet başının çaresine bakabilmeli fakat korunmaya her daim muhtaçtır. ADC korumak ne ya demek ne demek allah aşkına? Sen renekton, lee sin gibi burst dmg çıkarabilen şampiyonlar ile mi sürekli dmg vereceksin? Üzerinde renekton + j4 olan bi adc ne kadar başının çaresine bakabilir bana bunu söyler misin? Yada jax + aatrox vs. kombinasyonlar fazla. Vi dan falan hiç bahsetmiyorum bile. Nasıl bi kite yapıyorsun da üzerindeki 2 kişi eritebiliyorsun anlamadım. imp, doublelift, pray gibi iyi vayne oynayan ve hayvansı derecede kite yapan oyuncuları bile takımları savaşlarda koruyorlar adc üzerindekileri ayıklamaya çalışıyorlar.

Sanırım anlatamamışım da, bu picklerin hepsini tek takım mı alıyor? Sonuçta Aatrox Vi karşıdaysa, senin takımında da J4 Jax var. İlla kite yapabilmesine de gerek yok, support'un ADC korumak yerine, diğerleriyle dalması, senin takımının daha hızlı adam süpürebileceği anlamına geliyor ise, onlarla dalman gerekir. Özellikle öndeysen ve tüm farm ADC channel etmediyseniz takım olarak, bu çok daha mantıklı bir seçim olur.

Korelilerin thresh bayılmasının sebebi var, zaten yetenekli adamlar rasgele leesin q falan yerse, istemedikleri fighta girmek zorunda kalmasınlar diye thresh oynuyolar. Yoksa sen hangi fightta gördün threshin ADC'nin yanında durduğunu, Melee support demelerinin sebebi var ona.
    Ya da şöyle söylüyeyim,
    peel getiren support olarak söylediğin adamlar Mata ve Cain.
    Mata, MadLife'la beraber korenin en popüler bir kaç support'undan birisi, Thresh, Blitz, Fiddle ve Zyra oynuyor. Bunlardan peel getirebilen tek karakter Zyra zaten. Fiddle ile peel getirmeye çalışan insanlar ya early'de ezilmiştir bütün farm ADC channel atıp şansını deniyordur, ya da iyi oynayamıyodur.

Cain ise, yine Thresh, Sona falan oynuyor. Sona peel konusunda en zayıf support denebilir. Thresh zaten melee.

Diğer yandan, Doublelift var, CLG'nin yeter artık peel getirmek işe yaramıyor diyip, tüm kadroyu değiştirmesine sebep olan oyuncu. Lol.

Thresh, Annie, Fiddle, Blitz, Sona, LB, Nami'nin kaç tanesi peel getirmelik champ? Öyle yanında durup kalabalık etmekten başka işe yaramayan championlar çoğu, fakat hemen hemen hepsi rakibinin hatasını gördüğünde pat diye cezayı kesebilecek championlar. Sadece ADC korumak isteyen kişi, Janna falan oynar. Solo queueda da az biraz iş yapar hatta. Ancak yanınızdaki adam ne kadar iyiyse o kadar kazanma şansınız olur. Oyun kuran support alırsanız, sizin yeteneğiniz ve oyun bilginiz ön plana çıkar. 100 heal atan sona peel falan getiriyor sayılmaz yani, sizi koruyor da sayılmaz. Sonanın popüler olmasının sebebi, profesyonel carrylerin kolay kolay üstüne atlama fırsatı vermeden poke yapabilmesi. Sona hem Flash Cresendo ile baya güzel bir initiate sahibi, hem de poke karşısında sustain verebiliyor.

Nami de aynı şekilde, bu patch sonadan fazla sustain verebildiği için genelde onu alırlar diye tahmin ediyorum, Sona şeklinde Ultisi, hem initiate hem counter initiate için gideri var. Ekstradan bubble ile pozisyon hatasını bastırabilmesi, bir de heal'ı var. -Ayrıca her champion'ın AAlarına slow eklemesi de ayrı bir şey.-

Sonuç: Counter initiate =/ Peel. Profesyonel oyuncuların çoğu fight ortasında peel için ADC'nin yanına koşmuyor. Adam akıllı fight başlatabilmeye çalışıyorlar. ADC peel ile uğraşan tek takım CLG'di, onların da durumunu gördük, bundan kurtulmak için kadro değiştirmek zorunda kaldılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 23 Kasım 2013; 0:15:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Deathlessss

başlıkdan sonrasını okumadım 2 saattir ağzım açık bakıyorum ne diyo lan bu diye sonunda blok atmaya karar verdim

Tesekkur ederim, isabet olur. bir forum olarak bizim de yeni seyler, metaya bagli kalmadan yeni teknikler deneme sansimiz varken 'feederlardan biktim' tarzi basliklar acmayip bunu degerlendirmemiz gerekiyor. yerine gore boyle tartisma konulari da gerekli. Eger merak eden olursa otursun okusun, burda cogu kisi birseyler yazmis, birseyler anlatmaya calismis, belki baska biri de bu konudan esinlenip degisik bir teknik demek isteyebilir, yada burada yazilanlardan birseyler ogrenebilir. Ufkunuzu acmaniz gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M 9 -- 23 Kasım 2013; 0:54:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • audision kullanıcısına yanıt
    Biryere kadar dogru, nereye kadar dogru? Metanin bittigi yere kadar. Sen bir fightta butun damage output un adc den ciktigini zannedersen orada yanilirsin, kaldi ki suanki metada bile turnuvalardan gordugumuz uzere adc dpsden daha fazla damage cikaran hatta buna meyilli olan bircok rol var. Kaldi ki bir arkadasta guzel bir bicimde aciklamis; teamfight safhasinda sen adc koruyacaksin diye sacmasapan bir acik verip fightin kaderini olumsuz yonde etkilersen orada hata edersin. Yeni seyler dusunuyoruz, deniyoruz ki bunlar turnuvalar dahil bir cok yerde deneniyor, uygulaniyor. Olur mu olmaz mi bilemem. Okul, iş, ona 20 kill aldigimi anlattim falan, olay bu degil. yeni seyler katmak, uzerinde oturup konusmak, tartismak. Yoksa ben gider isyerinde Ahmete mehmete de anlatirim bunlari.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M 9 -- 23 Kasım 2013; 1:05:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • malzahar al daha iyi
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.