Şimdi Ara

Zeiss CEO'su: Akıllı telefonlar için 40 megapiksel kamera fazlasıyla yeterli (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
2.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynı şey değil.
    Burada fiziksel limitler var, şu an için en büyük sensörlü güncel telefon P30, ve sensor büyük olduğu için ciddi bir çıkıntı var, daha büyürse çıkıntı da büyüyecek.
    MP olayını artırmak için ya sensör büyüyecek (sonuç olarak çıkıntı büyüyor, istemediğimiz durum) ya da pixeller küçülüyor (pixeller küçülürse alacakları ışık azalıcak yine istemediğimiz durum)
    Şu an için ikisi için de en kabul edebileceğimiz durum huawei'in 40mp 1 mikronluk sensörü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1ses1 kullanıcısına yanıt
    Demek istediğim şey megapikselin fotoğraf kalitesini etkileyip etkilemediğini görebilmemiz için dslr makineye dahi ihtiyaç yok, iki farklı kalitedeki telefon bunun için yeterli olurdu ancak siz durumu farklı anladınız sanırım.

• sniper23 kullanıcısına yanıt
    egitim, egitim, egitim. ulkemizin egitim seviyesi dustugu icin senin gibi akli basinda duzgun bilgiler yazan paylasimlar oldukca azaliyor. hicbirsey dusunmeden yorum yapiyor insanlar.
    evet, tam da 640k yeterli durumuna geldi kesinlikle. 640k yeter mi? evet aslinda yeter, 320k da yeter, ama neden peki??
    ayni zihniyetle calisanlara en dusuk model bilgisayar veriliyor, yeter deniliyor, insanin calisasi gelmiyor. is icin yeter mi dusuk model bilgisayar? evet, aslinda yeter, sabirli olan icin yeter, ama neden peki?
    yuksek cozunurlugun avantajlari saymakla bitmez, ozellikle islemci gucu de arttiginda cok farkli kullanim alanlari olur. buyuk olasilikla cozunurlugun cok artmasindan korkuyor zeiss firmasi, cunku cozunurluk arttikca goruntu daha iyi isleniyor, profesyonel lenslere ihtiyac kalmayacak buyuk olasilikla, bircok standart kullanici icin zeiss lensler bir ihtiyac olmaktan cikip bir luks haline gelecek.
    tabi halkimiz sefalete alistigi icin bize 10mp bile fazla.

• pisina kullanıcısına yanıt
    sagda solda hep bu soyleniyor, peki bu mudur yani?? mp demek, cozunurluk demek baskinin boyutu demek midir yani? detaylarin hic mi onemi yoktur? neden analog muzik dijital muzige gore daha cok begeniliyor o zaman? dijital muzikte olanaklar daha fazla olmasina ragmen hem de. bir gun bir resim cektiginde resimdeki bir detay hayati bir onem kazandiginda o zaman detaylarin onemini ayrica anlarsin, simdilik boyle devam, 1mp bile fazla bize!

• Fenomenon kullanıcısına yanıt
    yok artik! duy da inanma!

• 3gb ram,32gb hafıza,32mp kamera ve 4gb ram 64gb hafıza 64mp kamera.

• Bana göre 8mp fazla fazla yeterli ama bunu "8mp yeterlidir" diye söyleyemem. Kaldı ki aynı zat-ı muhterem 5 sene önce bu konuda açıklama yapsa belki "16mp yeterlidir" diyecekti.
    Teknolojinin ilerleyip lüksün sıradanlaştığı zaman geldiğinde "x birim yeterlidir" gibi açıklamalar ancak dalga konusu olur. Söylediği şeyler teknik sınırlamalardan dolayı mantıklı da olsa teknoloji firmalarının başındaki isimlerin böyle şeyler söylemesini abes buluyorum.

• İhale ye döndü bu mevzu zaten. Yok mu artıran misali biri 20 biri 40 yardırıyorlar.s

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ---

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenomenon -- 25 Nisan 2020; 23:48:49 >
  • YesimCirakli Y kullanıcısına yanıt
    aslında var ama yanlış bir işletim sisteminde kayboldu.
    lumia 1020 ve Nokia 808.
    bu iki telefondada sensör

Nokia 808 1/1,2" 41mp
    lumia 1020 2/3" 41mp
    lenslerde carl zeis

diğer telefonlarda 1/2.3"

1 yıl kadar kullandım. çok başarılı fotoğrafları vardı, oiside güçlüydü. 41mp raw çekip istediğim bölümü kayıpsız kırpabiliyordum.
  • Bu konuda esasında sınır 12 olmalı ve üzerine çıkılmamalı. Lens kalitesi ve büyük sensör ile piksel boyutlarının büyüklüğüne odaklanılırsa çok daha iyi işler çıkar. Çünkü pikseller ne kadar iri olursa ışık almaları da o kadar artar. Bu da karanlık ortamlarda açık diyaframın da yardımıyla kumlanma etkisini azaltacaktır. Mesela 1/2.3” sensörde 12 megapiksel sensör kullanılsa pikseller ~1.54 µm boyutuna ulaşacak. Günümüzdeki hiçbir akıllı telefon 1.50 µm seviyesini geçemiyor.

iPhone XS: 1.4µm
    Galaxy S10: 1.4µm
    G8 ThinQ: 1.4µm
    Pixel 3: 1.4µm
    P30: 1µm

2012’de çıkmış 808 PureView modda 12 megapiksel çözünürlükte 2.5µm piksel boyutuna çıkıyor. Diğerlerinin neredeyse iki katı daha büyük.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • burakdc B kullanıcısına yanıt
    41 MP kamera bir devrimdi. Çünkü Nokia bu telefonu tanıtırken bu telefonun amacı 41 MP fotoğraf çekmek değil 5 MP boyutunda pürüzsüz fotoğraflar çekmektir demişti. Nitekim dediği de doğrudur. Çünkü üzerinde 5 yıllık bir çalışmanın ürünü olan yazılım emeği var. İki fotoğraf ekleyeceğim ve aradaki imaj kalitesini anlayın. Fotoğrafların her ikisi de 12 MP ile çekildi.

iPhone 6s
    Zeiss CEO'su: Akıllı telefonlar için 40 megapiksel kamera fazlasıyla yeterli

808 PureView
    Zeiss CEO'su: Akıllı telefonlar için 40 megapiksel kamera fazlasıyla yeterli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Fenomenon kullanıcısına yanıt
    Resimler "çöp" hiçbir keskinlik yok. Renk yok. Zoom yok. Hele 0.7mpx de zoomun zerresi yok. Detay yok.
    Bu fotoğraflara iyi diyorsan fotoğraf dünyasına bilgilerine baştan başla.
    Ayrica google dan bu resimler. Hangi cihaz ile çekildiği belli değilde

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    çok iyi
  • zoom ne demek yav :D
    renk yok ne demek. hepsi doğal renginde.
    bilmiyorsan biliyormuş gibi davranma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenomenon -- 31 Temmuz 2019; 11:10:12 >
  • Johan Elmander kullanıcısına yanıt
    40mpx sensor. Dusuk isikta 10mpx 1.6mikron cekiyor

• Düşük ışıkta 1.6micron değil, 2 mikron çekiyor
    Hatta hep quad bayer ile 2 micron 10mpx çekiyor. 40mp i sizin ayrı seçmeniz gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johan Elmander -- 31 Temmuz 2019; 17:54:11 >
  • Johan Elmander kullanıcısına yanıt
    1.6 diye biliyorum ben

• 1.6 olsa şu yeni 48mpx sensörlerden küçük olması gerekir, ama daha büyük bir sensör imx600 ve imx650. 48mpx imx586 0.8mikron 1/2" (ki burası garip, benim hesaplarıma göre sensör yaklaşık 1/2.2" olmalı, eski 1.55mikron 12mpx sensörler 1/2.3"ti zaten çok boyut farkı olmamalı) imx600 ise 40mpx 1 mikron 1/1.78"

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.