Kişisel VPN görevi gören Zenmate ve Mith eklentileri hakkında bazı sorularım olacak. Bildiğiniz üzere Mith'de Zenmate'e alternatif olarak ortaya çıkan son model Chrome eklentisi fakat bu eklentilerin işletim sistemine ve ya IP'lere karşı olumsuz bir yanı var mıdır bunu öğrenmek istiyorum.
Bildiğiniz gibi bu eklentiler açılmayan çoğu sitenin önünü açıp, IP'nizi gizleyebiliyor fakat son zamanlarda son güncellemelerden sonra bazı gereklilikler eklentilerin haddinden fazla bilgi ve izin istediği yönünde. Bunlar ilerde bir sorun olduğunda eklentileri tam olarak silmemizi engeller mi? Bu konu da sorun yaşatır ve işletim sistemini özellikle Windows'u repair etmemizi mi gerektirir?
Ayrıca Firefox'ta şimdilik stabil çalışmayan Zenmate, Mith karşısında zamanla güç kaybeder mi? www.mith.co sitesinde çok fazla ayrıntıya yer verilmemiş gibi ama oldukça hızlı ve koruyucu olduğunu düşünüyorum şimdilik bir sorun gözükmüyor bazı artıları ve ekstraları da var.
Zenmate açıkken forumdan çıkış yaptığımda zenmate'yi kapattıktan sonra tekrar çıkış yapmam gerekiyor. İnternet bankacılığı işlemlerinde vpn'nin güvenlik açığı oluşturabileceğini düşünüyorum.
Ben, Open beta'ya gectiklerinden beri kullaniyorum, gayet memnunum, soyle izah etmeye calisiyim; ( gerci turkce siteleri epey detaylihttp://www.mith.co/tr )
Sistem olarak aynen zenmate'in sistemini kullaniyorlar. Buna tam olarak vpn demek dogru olmayabilir genelde web-vpn diye geciyor. mith veya zenmate'i calistirdiginda onlarin sunucusu ile arada kriptolu bir tunel kuruluyor, hatta bu tunelin veri sikistirmasi oldugunu da iddia ediyorlar. Bu tunel olusturuldugunda lokal agindan, servis saglayicindan veya hangi ulkede bulundugundan bagimsiz olarak sayfalara baglanabiliyorsun. Tunel kriptolu oldugundan trafik dinlenemiyor.
Tabi mantik olarak, onlarin sunucusuna bagli oldugun icin, hangi ulkedeki sunucuya bagli isen tum siteler senin o ulkede oldugunu dusunuyorlar cunku onlarin IP si ile baglaniyorsun. mith'de su anda 2 ulke var Almanya, Fransa. Zenmate'de sanirim 4 tane olmasi lazim Hollanda, Almanya, Hong Kong, Amerika vs. Zaten Uzakdogu ve Amerika baglantilari Turk kullanicisi icin birsey ifade etmiyor. Mesafe dolayisiyla hiz azaliyor.
Beta surecinde mith'den memnunum, bir de zenmate'in parali olacagi duyurusu da yapildigi icin, ilac gibi geldi.
Zenmate bana çok yavaş geldi Browsec öneririm.
Browsec'e de bakacağım ama yukarıda arkadaşın detaylı bilgisi doğrultusunda Mith kurdum. Gayet seviyeli bir ilişkimiz var kendisiyle her yolu açıyor bana hızlı ve etkili.
Çok merak ediyorum acaba hangi siteye girmeye çalışıyorsunuz da giremiyorsunuz. Biri örnek verebilir mi. Hakikaten merak ediyorum bak.
quote:
Orijinalden alıntı: youngeagle_3
Çok merak ediyorum acaba hangi siteye girmeye çalışıyorsunuz da giremiyorsunuz. Biri örnek verebilir mi. Hakikaten merak ediyorum bak.
Amaç herhangi bir siteye girmek değil konuyu tam okumamışsın sanırım. Sadece IP gizleyen, trafiği şaşırtan Zenmate ve Mith gibi eklentilerden bahsediyoruz. Bir fikriniz varsa denediğiniz bir eklenti varsa görüşlerinizi yazmanız bizi sevindirir.
Su an twitter'in, youtube'un erisime acik olmasi bundan sonra hic kapanmayacagi anlamina gelmez neticede. Bir gun mutlaka bu programlara ihtiyacimiz olacak. Neler gorduk neler :)
mith su an gayet basarili, ayarlardan ofis sunucularini da ekledim, ofiste plugin'i acip kapatmaya gerek kalmadan, ofis sunucularina da erisebiliyorum.
Zenmate'in flash player'larda gerçek IP'yi sızdırdığı söyleniyor. Mith denen diğer programda da böyle bir sorun var mı?
Flash'in IP sizdirmasi tamamen Flash'dan kaynaklaniyor. Dolayisiyla disaridan bir sistem kullanilsa da Flash'in kendine ozgu aciklarini kapatmak pek mumkun degil. Zenmate'de Flash kullanicilari icin FlashControl isimli plugin'i oneriyor. Bu plugin sizden habersiz Flash'in baglanti acmasini engelliyor. Zaten IP sizdirmasi, sizin bilginiz haricinde socket acma isteginden kaynaklaniyor.
Kisacasi, flash kullanildigi takdirde benzer sistemlerin tumu ip sizdirabilir gibi geliyor.
Yine de bildiginiz bir yontem varsa mith'de deneyip sonucunu yazabilirim.
quote:
Orijinalden alıntı: elbastardo
Flash'in IP sizdirmasi tamamen Flash'dan kaynaklaniyor. Dolayisiyla disaridan bir sistem kullanilsa da Flash'in kendine ozgu aciklarini kapatmak pek mumkun degil. Zenmate'de Flash kullanicilari icin FlashControl isimli plugin'i oneriyor. Bu plugin sizden habersiz Flash'in baglanti acmasini engelliyor. Zaten IP sizdirmasi, sizin bilginiz haricinde socket acma isteginden kaynaklaniyor.
Kisacasi, flash kullanildigi takdirde benzer sistemlerin tumu ip sizdirabilir gibi geliyor.
Yine de bildiginiz bir yontem varsa mith'de deneyip sonucunu yazabilirim.
Bu konuyu ben de merak ediyordum teşekkürler. Sonuçta Flash'sız hayat pek mümkün değil gibi sanırım dolayısıyla bazı şeylere göz yummak gerekebilir dedikleriniz işe yaramaz ya da varsayımlarla yola çıkarsak!
elbastardoE
kullanıcısına yanıt
Hocam merhaba,
Bu mith denen eklentiyi kurdum 1-2 haftadırda kullanıyorum gayet başarılı çalıştığını söylemem gerek. Fakat merak ettiğim bir konu da bu eklenti mail adreslerinin şifrelerini falan depolamıyor değil mi? Yani ele geçirmek istese bilgilerimizi nasıl güveneceğiz?
quote:
Orijinalden alıntı: elbastardo