Şimdi Ara

ZİBRO S2035 Klimamın OCAK AYI NET SONUÇLARI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    -4, -5 derecede panasonic klima kullanıyorum 23-24 derecede sorunsuz çalışıyor. Tecrübelerimle edindiğim şu, dış ısı - derecelere düşüyorsa defroz olmadan rahat ısınmak istiyorsanız iç ısıyı 22-24 arası kullanmanızı tavsiye ederim. İç ısı ne kadar yükselirse klimanın defroz olma olasılığı daha yükseliyor ve klima daha fazla zorlanarak çalışıyor. Zaten 22-23 derece ideal oturma sıcaklığı bence, daha yükseğinde bunaltı geliyor insana...
    Ayrıca inverter serilerinde klima aç kapa olayına gelimiyor. Açtımı en az 12 saat çalışması lazım ki rahat işlevini görsün ve tasarruflu harcama yapsın. benim klimam 12 saatte 8 kw elektrik harcıyor. 24.400BTU... 11m2 odada... Klima alırken eğer inverter serisi secilecekse odanızın kapasitesi kadar almak yerine daha büyüğünü alın, klima daha rahat çalışıyor, elektrik sarfiyatı da düşük oluyor. Benim klimam 24.400 BTU ama ben 11m2 de kullanıyorum örneğin...

• Arkadaşlar bir konuda herkes açık olsun lütfen,eğerki dış hava sıcaklığı -2 derece iken 12 lik kapasite inverter bir cihaz ile 18 m2 alanı ben 28-30 derecede tutarım ben yaparım diyen bir marka varsa ,buyursun yapsın da görelim.Bir markanın yetkilisi çıksın desinki tabi sadece sözle değil test şartlarındaki grafiklerle dış hava -2 derece ve benim cihazımda kayıp sıfır.Bu katogori yani konfor klimalarında marka ne olursa olsun kalite cihazlarda veriler budur.Dış ortam -2 derece ve içerisi 24-25 derece bence mükemmel.Murat arkadaşım siz özel durumunuz itabiri ile 28-30 istiyorsunuz tabiki haklısınız bir yere kadar,ama siz cihazı alırken size dışarısı -2 de olsa 30 derecede tutarız diyen olduysa bence kavganızı onunla yapmalısınız.Bakın adamlar VECTA diye devrim niteliğinde dedikleri cihazla 800 watt ile ortamı 22 derecede tutmayı devrim olarak nitelendiriyor ve bangırbangır reklam yapıyorlar.Ama üzülerek okuyorumki siz İstanbulun en soğuk günlerinde kaldıki toplasanız 30 gün tutmaz 28-30 derece için saate 1000-1200 watı çok görüyorsunuz.Tabiki ekonomik olmasını istiyorsunuz ama kıstas yapın lütfen 28-30 derecelk ısıyı ne ile ısıtıp bu fiyatlara mal edebilirsiniz.Siz yaz kış kullanacagınız bu ürünün yıllık tüketimini güne bölerek bakarsanız işe bence ekonomikliğine hak verirsiniz gibi geliyor.Birde bir konuyuda açığa kavuşturalım izolasyonlu bir yer olan bölümünüz 28-30 dereceye geldikten sonra ısının nereye kaybolduğunu inanın merak ediyorum.Çünkü her yerin izolasyonlu olduğunu yazıyorsunuz ama ısı kaybı nereden kaynaklanıyor .Buradaki akvaryumlarda kaç ton su var acaba.

• Sevgili Birol,
    Ben klimayı almadan önce istediğim ısı derecesini bizzat iletmiştim. Her neyse bunuda geçiyorum, dün bir arkadaşımız burada yazı yazdı ona hitaben cevap yazdım. ancak, o mesajı koymasınla mesajın 1 saat içinde silinmesine anlam veremedim. Burada, birilerinin baskılarının olduğunu açık ve net şekilde görğyorum artık.
    İnsanlar memnuniyetlerini nasıl burada açık ve net belirtebiliyorsa, en kötü yaşanan problemlerde yazılmalı ve kaldırılmamalıdır. Birolcum içerideki ısı kolay kaybolmuyor. sen beni hala dinlemiyorsun sanırım. kardeşim, üfleme sıcaklığı 33 derece diyorum duymuyorsun beni bu normalmi diyorum cevap vermiyorsun. Ben mantığımla hareket ederim. içerideki suların 10 tonda olsa, 50 tonda olsa içerideki suyun yada havanın yada duvarların ısındıktan sonra, uzun süre soğumayacağını hepimiz biliyoruz. Söylediğin şeyi daha öncede hatırlarsan tel de konuştuk, böyle bir mantık yok birol. suları yada duvarların ısınması hepsi aynı şeydir anlıyorsun beni değilmi? bunu sende biliyorsun ve böyle yazıncada bu konuları bilmeyen arkadaşlarımızın kafası karışıyor lütfen bunu yapma lütfen.. içerideki akvaryum sayısı 30 toplam 3-4 tona yakın su var. Ve sana şunu söylemek istiyorum. sular bir kere ısındımı havanın soğumasından daha geç soğuma yapar. bu konuda problem kalmadı sanırım. klima satan %99 distribütör yada parakendeci yada üreticisi hepsi politikacı kardeşim.
    Bak birol, klima soğutma için tamamdır. sözüm yok, ancak siz klimacılar merak ediyorum. hiç bahsediyormusunuz arkadaşım sen bu klimayı alıyosun ancak ısıtma için -5 derecelerde bu klima ile ısınamazsın diyormusunuz? gerçekten merakımdan soruyorum. Allahtan buralarda elbetteki böyle soğuklar olmuyor. Senin dürüst bir bayii olduğunu, bu işte prof derecede bilgili olduğunu ve işini en hakkıyla yapan çok az sayıdaki %1 in içinde gördüğüm arkadaşlardansın. Bunu ürünü senden almış olmamama rağmen fazlasıyla yardımlarınla gösterdin. Sakın beni yanlış anlama, ve bir dostuma klima lazım olsa, hangi il olursa olsun sana döneceğimi seni tavsiye edeceğimi sende biliyorsun... Neyse ben biraz bu durumdan sıkıntılıyım. ama nasılsa 5 yıl garantisi var bakalım biraz daha devam edelim. Yanlız şunu belitmek istiyorum, havalar biraz 5 derece gibi olduğunda bile çok farkediyor.. Ancak; 0 derecelerde seyrediği anda o kadar değişiyorki olay bunu hazmedemiyorum.. Yinede sizlerde günlük kw değerlerini paylaşıyorum. Belkide Zibro gerçekten bir çok klimadan çok daha tasarruflu olabilir. Bunuda neden söylüyorum. burada gördüğüm bir çok insan odalarının ısılarını 20-23 derecelerde çalıştırıyorlar ve hiç biri benim gibi hiç kapatmaksızın 24 saat olarak çaalıştırmıyorlar. Buna göre benim sarfiyatım onlarınkinden çok çok iyi
    Birolcum bak ben aylık 150 ytl sarfiyata bile razıyım çok açıkça söylüyorm bu bizim gibi üreticiler için mükemmel rakamlardır. ben geçen sene ufo ile ayda 160-180 arası fatura ödüyorken. Elektiriğe 1 yıl içindeki gelen zammıda hesaplayınca bu sene 2 katı ödüyor olabilirdim. Benim tek sorunum yine diyorum iç ısının 28 derecelere soğuk günlerde çıkamamasıdır. başkada söyleyeceğim bir şey yok. Bakalım şu VECTA ne halt edecek arkadaşlar. Cümleten Allaha emanet olun..

Saygılarımla..

• 7 saatte 8 kw biraz fazla değilmi..?

Ben 1 senedir Ufo ile ısınıyorum..günde 10 saat kullanımım var..En fazla ödediğim miktar 100 YTL..
  • ufo yu 10 saat kullanmak demek 10*2 kw(2000 lik ufo olduğunu varsayalım)20 kw günlük buda kw tı 25 kuruştan günlük 0,25*20=5 tl 5*30 gün=150 tl yani 10 saat çalışması demek 150 lira demek hadi termostat yapsın 100 yada 120 tl nasıl 100 geliyor anlamadım. lütfen eksik yada yanıltıcı bilgi vermeyin.
    quote:

Orjinalden alıntı: ÆmL

7 saatte 8 kw biraz fazla değilmi..?

Ben 1 senedir Ufo ile ısınıyorum..günde 10 saat kullanımım var..En fazla ödediğim miktar 100 YTL..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o_avs -- 16 Ocak 2009; 16:51:05 >
  • Bizzat hesabını yapayım,Ufo'yu 2.kademede kullanıyorum.1 saatte 1 kw harcıyor,1 kw = 25 ykr.25 X 10 = 2,5 ytl bir günlük.30 günde 75 YTL eder.Geri kalan 25 ytl ise evin yaktığı.
  • ok
    2. kademe demek saatte 15- 20 dk çalışması demek o çalışmayada kimse ısınamaz.en az 3 yada 4 ile çalıştırmak lazım ki tam ısınılsın o yüzden ufu falan hikaye
    quote:

Orjinalden alıntı: ÆmL

Bizzat hesabını yapayım,Ufo'yu 2.kademede kullanıyorum.1 saatte 1 kw harcıyor,1 kw = 25 ykr.25 X 10 = 2,5 ytl bir günlük.30 günde 75 YTL eder.Geri kalan 25 ytl ise evin yaktığı.
  • Ufo işi saçmalık,eger 1 kw lık ufo ile ısınsbiliyorsanız alan galiba 3-5 m2 veya yorgan altında duruyorsunuz,yada altınızda ekmek fırını var.1 kw tüketim hiç kayıpsız 1 kw ısı enerjisine dönse 3400 btü yapar.Herkese sorarın 3400 btü ile kim ısınabilir.Galiba ufo satışları düştü,gaz vermek isteyenler var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

Ufo işi saçmalık,eger 1 kw lık ufo ile ısınsbiliyorsanız alan galiba 3-5 m2 veya yorgan altında duruyorsunuz,yada altınızda ekmek fırını var.1 kw tüketim hiç kayıpsız 1 kw ısı enerjisine dönse 3400 btü yapar.Herkese sorarın 3400 btü ile kim ısınabilir.Galiba ufo satışları düştü,gaz vermek isteyenler var.

yada klima satışları düştü ne dersin
    burada bas bas bağırıyoruz önemli olan ısıtmak değil ısıyı koruyabilmek diye ben sade bir vatandaşım hiçbir yerle bağlantım yok evimde ufo da yok klima ilede ısınmıyorum ama insanlar burayı bilgi alma formu olarak görüyorlarsa buranın tarafsız olması gerekir arkadaşım klima almış onun sorunlarını yazıyor tamam elektronik işi biraz şans işi olabilir teknik arızada olabilir ama o şaçmalık bu saçmalık diye rek işin içinden çıkamazsınız şimdi bir firma çıkmış 800w ile 20 m2 odayı 22 derecede tutabiliyoruz diyor o ne olacak

• NEDEN MESAJIM SİLİNİYOR AMAÇ NE BİRİLERİ BASKI İLEMİ SİLDİRİYOR NE YAZDIM SEBEB NE

blueknight

Sayın arkadaşım sizin klima sorunu ne oldu acaba, agız çıkış sıcaklıgı -2 derecelerde 33 derece demiştiniz, bu durum halloldumu, bunu merak ettim,

konuyu baştan aşagı okudum, arçelik bile 40 derece agız çıkış sıcaklıgına düşünce kapanıyorki inanlar üşümesin bu 33 derece olayı biraz garip.

eger forumu takip ediyorsanız sonucu yazınız, klima değiştimi yada düzeldimiğ.
  • Sizi uçurmuşlar ama ben yinede cevabını yazayım,sorun olan arkadaşın profilinden diğer yazılarını okursanız klimanın yenisi ile değiştirildiğini ve tecrubeleri doğrultusunda gerek verim gerekse tüketim açısından bu cihazı tavsiye ettiğini okuyabilirsiniz....
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.