Şimdi Ara

ziraat Genç bankkart (KYK) nakit avans çekilir mi? **09.08.2016 GÜNCELLENDİ. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
151
Cevap
4
Favori
117.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Muhammet

quote:

Orijinalden alıntı: DUSTER04

quote:

Orijinalden alıntı: fabrizo

quote:

Orijinalden alıntı: AsTraLL

quote:

Orijinalden alıntı: Bounty Hunter

Beyler paypal nakit kart alın. Migrostan 300 tl yükletin 2 lira işlem masrafı var. Sonra teb atmsinden 300 tlyi çekin.

Arkadasn dedigi mantikli altin al satla ugrasmayn zarariniz cok olur bizde komisyoncuyla alioruz %3 komisyonla nakit cekiyoruz her turlu :))

anlamadım bu nasıl bişey,paypal nakit kart dediğiniz kredi kartı mı,bu çekilen 300 lira nedir ?

konuyla alakalı ziraat gençkarttan nakit çekimi yok,harçlık avansı ancak alışverişde kullanırsınız bende 3 aydır bu şekilde yapıyorum altın alıp bozduruyorum

Bende yakin zamanda migros tan paypal ön ödemeli kart aldim. Kart ucreti olarak 2lira, +25lira verdim aktif etmek icin. Sonrasinda da bilgisayardan aktif ettim. paypal.com/nakit linkinden aktif ediyorsunuz. Tarayici olarak explorer kullanin digerlerinde sorun cikartior. Kuyumcudan al satla ugrasmayin. Migrosa giderek harclik avansi bu kartin icine aktararak, bu parayi teb atm sinden cekebiliyorsunuz. Aynisini kredi kartlarinda da yapabilirsiniz eger nakit avans ozelligi yoksa.
    Ekleme: basta karta attiginiz 25 lirayi teb atm sinden sonra cekebiliyorsunuz.

Mehaba

Aklımdaki birkaç sorumu sormak istiyordum sizlere.

Benim amacım; üniversiteden sonra seve seve borcum neyse öderim. Yeter ki, hayatımın en güzel zamanları, güzel geçsin.

Ziraat Bankası;

Ziraat Banka Kartı, hesabım : Buraya KYK 330 tl kredi yatıyor, her ayın 7'sinde.

Ziraat Kredi Kartı:
    Buranın limiti 500 tl. (Özellikle taksitli birşey alırsam, burdan alacağım.)

Ziraat Harçlık Avans:
    Tamam, Migros a gidip, paypal kartıma 300 tl geçiririm.Sonra TEB den çekerim.
    Ama, Bunu çözemedim.

300 tl harçlık avans veriyormuş. 300 tl harcarsam, Bir sonraki Ay'ın, 330 tl KYK gelirimden mi kesecek?

Yoksa, tıpkı kyk kredisi gibi, mezun olduktan sonra kyk ya ödeyeceğim borca mı ekleyecek?

Eğer böyle olursa çok güzel olur.

Aylık gelirim, nakit akışım şöyle mi olacak?

+ 330 KYK (Ünv den mezun olduktan sonra, KYK ya ödeyeceğim)
    + 500 Kredi kartı
    + 300 Harçlık Avans (Ünvden mezun olduktan sonra, KYK ya ödeyeceğim)

- 500 Kredi kartı borcum (Geciktirmemeye özen göstereceğim, ki birikmesin)

Böyle mi?

Teşekkürler

Harclik avans bir sonraki ayin yatacak kredisinden duser. Bu ayin kredisi disinda gelecek ayin 300lirasini bu ay cekersen gelecek ay hesabina 30lira yatar. Harclik avansin kyk kredinden ayri degil. Ogrenimin bitince devlete odeyecegin para belli bu degismez. Degisirse de tefe tufe oraniyla degisir. Kullandigin kredi kartininda kyk kredisiyle alakasi yok. Ancak otomatik odeme talimati verirsen kartinin borcu kyk kredinle odenir. Tavsiyem kyk kredisinin yaninda ayrica is bulup calisman. Sadece kyk kredisine bagli kalip yasarsan zorlanirsin. Calisma durumun yoksa kredi kartini iptal et derim. Nasilsa harclik avansin var ve bunu istersen paypal ile nakit cekebiliyorsun. Malum kredi karti bir sure sonra ipin ucunu kacirirsan basa bela olabiliyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Beyler paypal nakit kart alın. Migrostan 300 tl yükletin 2 lira işlem masrafı var. Sonra teb atmsinden 300 tlyi çekin.

Arkadasn dedigi mantikli altin al satla ugrasmayn zarariniz cok olur bizde komisyoncuyla alioruz %3 komisyonla nakit cekiyoruz her turlu :))

anlamadım bu nasıl bişey,paypal nakit kart dediğiniz kredi kartı mı,bu çekilen 300 lira nedir ?

konuyla alakalı ziraat gençkarttan nakit çekimi yok,harçlık avansı ancak alışverişde kullanırsınız bende 3 aydır bu şekilde yapıyorum altın alıp bozduruyorum

Bende yakin zamanda migros tan paypal ön ödemeli kart aldim. Kart ucreti olarak 2lira, +25lira verdim aktif etmek icin. Sonrasinda da bilgisayardan aktif ettim. paypal.com/nakit linkinden aktif ediyorsunuz. Tarayici olarak explorer kullanin digerlerinde sorun cikartior. Kuyumcudan al satla ugrasmayin. Migrosa giderek harclik avansi bu kartin icine aktararak, bu parayi teb atm sinden cekebiliyorsunuz. Aynisini kredi kartlarinda da yapabilirsiniz eger nakit avans ozelligi yoksa.

Mehaba

Benim amacım; üniversiteden sonra seve seve borcum neyse öderim. Yeter ki, hayatımın en güzel zamanları, güzel geçsin.

Ziraat Bankası;

Ziraat Banka Kartı, hesabım : Buraya KYK 330 tl kredi yatıyor, her ayın 7'sinde.

Ziraat Kredi Kartı:

Ziraat Harçlık Avans:
    Ama, Bunu çözemedim.

300 tl harçlık avans veriyormuş. 300 tl harcarsam, Bir sonraki Ay'ın, 330 tl KYK gelirimden mi kesecek?

Yoksa, tıpkı kyk kredisi gibi, mezun olduktan sonra kyk ya ödeyeceğim borca mı ekleyecek?

+ 500 Kredi kartı

Böyle mi?

Teşekkürler

Harclik avans bir sonraki ayin yatacak kredisinden duser. Bu ayin kredisi disinda gelecek ayin 300lirasini bu ay cekersen gelecek ay hesabina 30lira yatar. Harclik avansin kyk kredinden ayri degil. Ogrenimin bitince devlete odeyecegin para belli bu degismez. Degisirse de tefe tufe oraniyla degisir. Kullandigin kredi kartininda kyk kredisiyle alakasi yok. Ancak otomatik odeme talimati verirsen kartinin borcu kyk kredinle odenir. Tavsiyem kyk kredisinin yaninda ayrica is bulup calisman. Sadece kyk kredisine bagli kalip yasarsan zorlanirsin. Calisma durumun yoksa kredi kartini iptal et derim. Nasilsa harclik avansin var ve bunu istersen paypal ile nakit cekebiliyorsun. Malum kredi karti bir sure sonra ipin ucunu kacirirsan basa bela olabiliyor.

Çok teşekkürler :)

• quote:

Orijinalden alıntı: MoneyWizard007

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Mehaba

Ziraat Bankası;

Ziraat Kredi Kartı:

Ziraat Harçlık Avans:
    Ama, Bunu çözemedim.

+ 500 Kredi kartı

Böyle mi?

Teşekkürler

Çok teşekkürler :)

Alıntıları Göster
    Kyk nakit avans çekeni hiç duymadım. bende de vardı 2 sene önce nakit avans çekilmiyordu. Ama aradan iki sene geçti şimdi bir değişiklik varmıdır bilemem ama şimdiye kadar kykdan nakit avans çekeni hiç duymadım. Genede belki kişiye özel bir durumm olabilirmi diye bir görevliye sorabilirsin. Çünkü bazı durumlarda kişiye özel nakiavans durumları olabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ditaenkel

Kyk nakit avans çekeni hiç duymadım. bende de vardı 2 sene önce nakit avans çekilmiyordu. Ama aradan iki sene geçti şimdi bir değişiklik varmıdır bilemem ama şimdiye kadar kykdan nakit avans çekeni hiç duymadım. Genede belki kişiye özel bir durumm olabilirmi diye bir görevliye sorabilirsin. Çünkü bazı durumlarda kişiye özel nakiavans durumları olabiliyor.

Konuyu actigim dönemlerde paypal kart yoktu. Altin al SAT yapiyordum bu da baya komisyonu oluyordu. Uç dört aydir paypal kartimi kullanarak kartin icine para aktariyorum teb ATM sinden cekiyorum. Çözümü boyle buldum. 1.5sene de olsa geç cevap için teşekkür:)
  • Hocam merhaba, biraz hort gibi oldu kusura bakmayın ama yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdi kart Migros şubelerinde var sanırım, oradan kartı alıp internetten aktifleştirdikten sonra tekrar Migros'a giderek para içine yükleme yapıyoruz. Burada merak ettiğim bu +25 lirayı nakit olarak mı veriyoruz yoksa mesela kartın içine 25 lira atarken 50 lira çekip sonra mı geri veriyor ?

İkincisi, paypal kartları sadece TEB Atmlerinde mi geçerli yoksa diğer banka atmlerinde de işlem yapabilir miyiz ? Bununla birlikte TEB'de herhangi bir hesabımızın olması gerekiyor mu acaba ?

Son olarak, karta para aktardıktan sonra ne kadar süre sonra karta geçiyor ücret ? Paypal sitesinde anında diyor, internette 1 gün sürdüğüne dair yorumlar var. Sizin işleminizde kaç saat sürdü ?

Şimdiden teşekkürler.
  • Yenilmez Armada 1905 kullanıcısına yanıt
    Gunaydin. Sirayla cevaplamaya calisacagim.

"Şimdi kart Migros şubelerinde var sanırım, oradan kartı alıp internetten aktifleştirdikten sonra tekrar Migros'a giderek para içine yükleme yapıyoruz. Burada merak ettiğim bu +25 lirayı nakit olarak mı veriyoruz yoksa mesela kartın içine 25 lira atarken 50 lira çekip sonra mı geri veriyor ?"

-paypal nakitin sitesinde teknosalarda da oldugu yaziyor fakat gidip sordugumda adamin yuzume mal mal baktigini gordukten sonra direk migrosa yoneldim. Ben karti alirken 2lira işlem ucreti ve 25lira aktiflestirme dedikleri ucreti verdim. 25lirayi isterseniz kartla da odeyebilirsiniz. Ben nakit vermistim 27lira olarak. Yani hesabina 25lira dusecek. Tavsiyem ATM 5lira vermeyecegi icin 2. 25i de yukleyin 50lira direk ATM sen cekin. Kisaca aktiflestirme parasi icinde kaliyor. Sonradan cekebiliyorsunuz.

"İkincisi, paypal kartları sadece TEB Atmlerinde mi geçerli yoksa diğer banka atmlerinde de işlem yapabilir miyiz ? Bununla birlikte TEB'de herhangi bir hesabımızın olması gerekiyor mu acaba ?"

--paypal kartlarini diğer atmlerde de kullanabilirsiniz FAKAT diğer atmler yapmak istediginiz işlem basina 5lira para kesecektir. Teb atmsinde hic bir sekilde para kesmiyor. Teble hic bir baglantisi yok. Hesap acmaniza gerek yok.

"Son olarak, karta para aktardıktan sonra ne kadar süre sonra karta geçiyor ücret ? Paypal sitesinde anında diyor, internette 1 gün sürdüğüne dair yorumlar var. Sizin işleminizde kaç saat sürdü ?"

---ben parayi migrostan yukledikten 5dk sonra parayi çekmeye gidiyorum her seferinde. Bu zamana kadar hic paranin kartima gec gectigini gormedim.

Unutmadan hatirlatmak isterim. Sanirim karti henuz almadiniz. Karti kullanabilmek icin internetten aktif ettikten sonra SMS ile kart sifresi almaniz gerekiyor. Yoksa karti kullanamazsiniz. İnternetten aktiflestirirken telefon numaranizi doğru sekilde girin kisaca :))
    İyi günler.

• Çok teşekkürler hocam, çok yardımcı oldunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yenilmez Armada 1905

Çok teşekkürler hocam, çok yardımcı oldunuz.
    ........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinanfb -- 5 Ocak 2019; 15:44:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinanfb

Paypal nakit kart'ın ana konusuna yazdım ama buraya da yazayım. Bende sizin gibi kyk harçlık avansımı nakite çevirmek için paypal nakit kart aldım. Fakat migrosa gittiğimde sadece kredi kartıyla yükleme yapabilirsiniz dedi kasiyer hanım. Sonra başka bir migrosa gittim orda da aynı durum oldu. Hatta migrostaki pos makinelerinde artık banka kartı geçmediğini alışverişin bile sadece kredi kartıyla yapılabildiğini söylediler. Bu sadece Kocaeli'deki migroslara özel mi acaba? Çünkü siz yapabiliyorsunuz sanırım.

Ben ayin 10unda en son by islemi yaptim. Belki kocaelinde boyle yapmis olabilirler. Onumuzdeki hafta deneyip gorucem bende,sasirtici.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skyrime2828

quote:

Paypal nakit kart'ın ana konusuna yazdım ama buraya da yazayım. Bende sizin gibi kyk harçlık avansımı nakite çevirmek için paypal nakit kart aldım. Fakat migrosa gittiğimde sadece kredi kartıyla yükleme yapabilirsiniz dedi kasiyer hanım. Sonra başka bir migrosa gittim orda da aynı durum oldu. Hatta migrostaki pos makinelerinde artık banka kartı geçmediğini alışverişin bile sadece kredi kartıyla yapılabildiğini söylediler. Bu sadece Kocaeli'deki migroslara özel mi acaba? Çünkü siz yapabiliyorsunuz sanırım.

Ben ayin 10unda en son by islemi yaptim. Belki kocaelinde boyle yapmis olabilirler. Onumuzdeki hafta deneyip gorucem bende,sasirtici.

Alıntıları Göster
    .......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinanfb -- 5 Ocak 2019; 15:38:52 >

• quote:

.......

Alıntıları Göster
    migroslarda banka kartı geçmemesi gerçekten ilginç bir durum olmuş.
    sonuçta kredi kartı geçince bu parayı bankadan alırken komisyon ödüyorlar eğer geç çekerlerse komisyon ödemeden alabilirler
    banka akrtı ile geçseler parayı bankadan hemen alabilirler çünkü hesaplara hemen yansıyor

(
    kredi kartında paranın şirketlere geç yatmasının sebebi şudur:
    banka müşteri kredi kartı borcunu belki ödeyemezse diye firmalara hemen ödeme yapmıyor
    bir nevi kendini garantiye alıyor müşteri borcunu ödeyince bu müşterinin harcamalarını o zaman firmalara aktarıyor
    firmalar erkenden parayı çekmek isterse beli bir komisyon kesintisi yapıp firmalara ödemeyi anında gerçekleştiriyor

banka kartıyla işlem yapılınca zaten bankada para olduğu için bu miktar şirketlerin hesabına aktarılırken gecikme falan olmuyor
    )

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    .........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinanfb -- 5 Ocak 2019; 15:39:27 >

• quote:

quote:

quote:

Hocam nasıl yapabildiniz mi bu ay bu işlemi? Eğer yapabildeyseniz ve İstanbul'dan yaptıysanız şubeyi söylerseniz sevinirim.

Elimde birikmis param olunca nakit avans yüklenmeyin bu ay. Ama migros a ugrayinca sorup ogrenirim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam nasıl yapabildiniz mi bu ay bu işlemi? Eğer yapabildeyseniz ve İstanbul'dan yaptıysanız şubeyi söylerseniz sevinirim.

Elimde birikmis param olunca nakit avans yüklenmeyin bu ay. Ama migros a ugrayinca sorup ogrenirim.

Alıntıları Göster
    .........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinanfb -- 5 Ocak 2019; 15:49:27 >

• quote:

.........
    SELAM ARKADAŞLAR bugün bu kartı teslim aldım steamdan 4 liralık bir oyun almaya çalışıyorum bi türlü alamadım hata veriyor ACİL YARDIM ETCEK VARMI internet bankacılığı açık kredi kartı özelliği açık hata nedir? limit 500 yazıyor yardım edicek varsa çok makbule geçer
  • ya bir şey soracagım. bu migrostan kartı alınca nakit avansı geçiriyoruz ya bu her ay oluyor mu ? birdebu avansı nakite cevirince yatan krediden kesiliyor mu yoksa bu krediden ayrıca mı oluyor? 400 tl kredi alıyorum avansdan 25 tl harcadım bu avansı alışverişlermde kullanamıyorum birde
  • ya bir kaç soru sormak istiyorum
    1.sorum bu kartı alınca migrostan harclık avansı transfer edince bir sonraki kredi yattıgında krediden kesilir mi
    2.sorum bu her ay oluyor mu
    3.sorum genç bankartımın kredi kartı özelliğini açtırmadım.ve normal banka kartlarında çip yok.ama genç bankkartında çip var her yerde kredi kartı gibiymiş gibi pos cihazına takıyorlar.
    banka kartı gibi kullanılırsa veya temassız işlem yapılırsa harclık avans bakiyesinden mi kesilir ?
    son sorum 25 tl avanstan harcadım kredim yatmadan önce kesilir diye bekliyordum ama kesilmedi 400 tl yattı yine neden kesilmedi

simdiden teşekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vahn

Bu ziraat cep subedeki nakit avansla sizin bahsettiğiniz avans farkli seyler mi acaba?
    Cunku deneme amacli cep subedeki nakit avans kismindan 10 lira aktardim hicbir ucret almadan banka hesabina 10 tl aktardi

Farkli seyler hocam. Bizimki harclik avans. Atmlerden nakit olarak cekemiyoruz, biz de boyle işlere yoneliyoruz mâlum. Paypal nakit muhabbetini yeni duydum, yarin Migrosa gidip halletmeye calisacagim umarim basaririm. Yoksa en kotu ihtimal yine kuyumcuların yolu gözükecek bana..
  • Arkadaşlar paypal nakit kart ile daha önce 2 kez migrostan yükleme yaparak harçlık avansı nakite çevirdim. Yalnız bugün arkadaşım için denediğimizde işlem izni yok diyor. Daha önce o da birçok şubede denediğinde de aynı hatayı verdi. Kasiyere geçen pazartesi günü işlemi bu şubede yaptığımı söylememe rağmen banka kartıyla yükleme yapılamaz diyor. Paypal nakit müşteri hizmetlerini aradığımda ise yapılabileceğini söylüyorlar. Sanırım migros tarafından veya paypal tarafında bu durum anlaşıldı ve yasak konuldu.
  • anilakbay A kullanıcısına yanıt
    Bu hafta içinde tekrar harçlık avansı nakite çevirdim PayPal ile. Muhtemelen ziraat bankasıyla alakalı durum
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.