Şimdi Ara

ziraat , taksitli ürünün para iadesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu sorun için bankaya gittin adam saçmalayıp durdu bilgide veremedi....şimdi yarin başka şubeye gideceğim....

şimdi ben araç sigortası yaptırdım, akabinden bu sigortayı mobilden ben taksit yaptım ,

toplam 3 bin küsür tl, taksit 800 tl küsür , 5 6 gün sonra bu sigorta sigorta şirketinden iptal oldu para iadesi yapıldı.

ama bu taksitler bana gelmeye devam ediyor..hatta ödüyorumda...şimdi bu 4.taksit yine geldi extreye borç olarak yansıdı....

buradaki olay nedir anlamadım gitti...extreye yansır diyorlarda tamamda ben bu parayı niye ödüyorum....

bilgisi olan varsa anlatabilirmi.....o na göre ziraat bankası hakkında şikayette vs bulunacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz006 -- 16 Ekim 2022; 16:41:20 >

• İade karta artı bakiye olarak yansır yani borcunuzdan düşer size taksit taksit gelmeye devam etse bile artı bakiye olarak iadesi yapıldığı için onu ödememiş oluyorsunuz. Şöyle bir örnek vereyim size diyelim ki 7000 TL dönem borcunuz var 3000 TL sigorta ücreti ile birlikte. Siz bu 3000 TL’yi 3 taksit yaptınız 3 ay boyunca her ay 1000 TL ödeyeceksiniz. Ama sonra size bu 3000 TL’nin iadesi yapıldı artı bakiye olarak. Sigorta ücretinden önce dönem borcunuz 4000 TL’ydi. Taksitlendirdikten sonra 1000 TL sigorta taksitliyle birlikte dönem borcunuz 5000 TL’ye yükselmiş oldu. Sonradan 3000 TL iade yapıldıktan sonra dönem borcunuz 2000 TL’ye düştü. En başta 4000 TL olan borcunuz 2000 TL’ye düşmüş oldu iade sonrası. Sigortanızın da iki taksidi kalıyor 1000 x 2 = 2000 TL de o borcu ödüyorsunuz. 2000+2000 = 4000 TL borcunuz oluyor. Yani yine 4000 TL Ödemiş oluyorsunuz 2000 TL’sini bu ay diğer 2000 TL’yi de diğer aylarda Ödemiş oluyorsunuz. Umarım anlatabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C951CE3E2 -- 16 Ekim 2022; 21:3:3 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• cevap için teşekürler....

yani yapılan iade benim dönem borcumunun ödenmesinde kullanıldı ...ama ben bunun farkına varamadım ....yani taksitli para çekmiş gibi oldum.. parayı çekip dönem borcumu ödedim gibi bir şey olmuş , doğrumu anladım acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz006 -- 17 Ekim 2022; 0:36:55 >
  • deniz006 kullanıcısına yanıt
    Evet aynen öyle yapılan iade borcunuzdan düştü siz sonradan onun taksitlerini ödeseniz bile iadesi bir kerede yapıldığı için borcunuz değişmiyor. Şöyle düşünün. İlk ay +3000 geldi kartınıza (iade) -1000 ilk taksidiniz ( limitinizden 1000 TL eksildi) -1000 ikinci taksit, -1000 üçüncü taksit. Toplam -3000 TL ( 3000 TL borç olarak yansıyacaktı iadesi yapılmasaydı) +3000 - 3000 = 0 Taksitlerini ödemeniz borcunuzu değiştirmiyor iadesi tek seferde yapılıp borcunuzdan düşmüştü zaten.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AVANTAJİX PARA İADESİ
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.