Şimdi Ara

Zona olmuşum denize girebilirmiyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
21.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ensemin sol tarafında sivilce gibi yan yana kuck kucuk seylerin cıktıgını farkettim ilk 2 gun agrı olmadı bıraz kaşıntıyla basladı 3. gun baya bi ağrı vurunca doktora gitmek zorunda kaldım ancak bayramın birinci günü oldugu için sadece bir doktor vardı oda pek bişeyden anladığı söylenemez. Zona oldugumu söyledi bende zonadan şüpheleniyordum zaten. tamda 1 ağustosta 2 haftalık tatilim var taa 6 ay önce aldığım bir tatil :/ tatile gitmedne önce bu hastalık benim için çok kötü oldu biraz araştırdım en az 20 günde geçiyormuş şuan acayip şekilde yanıyor doktor bi kaç ilaç verdi ama 4 güne kadar geçiceğini sanmıyorum :/ otele gidince o sıcakta ve denizin zararı olurmu acaba çok merak ediyorum tatilide iptal edemiyorum malesef parası çoktan ödendi :/ yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Zona Hastalığına Deniz Suyunun Etkileri

Zona, ağrılı bir döküntüye neden olan bir virüs enfeksiyonudur. Denizin antiviral veya antibakteriyel özelliklere sahip olup olmadığı konusunda bilimsel bir fikir birliği bulunmamakla birlikte, bazı çalışmalar deniz suyunun zona semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabileceğini öne sürmektedir.

Zona Hastalığı Olan Kişiler Denize Girebilir mi?

Genel olarak, zona hastalığı olan kişilerin denize girmesi güvenli kabul edilir. Ancak aktif döküntünüz varsa, enfekte bölgeyi sudan korumak için su geçirmez pansuman kullanmanız önerilir.

Deniz Suyunun Zona Semptomlarına Etkileri

Deniz suyunun zona semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabileceğine dair sınırlı kanıtlar vardır. Bazı kişiler, deniz suyunun tuzunun ve minerallerinin ağrıyı ve kaşıntıyı azaltabileceğini bildirmiştir. Ayrıca, deniz suyunun doğal bir antiseptik görevi görmesi ve enfeksiyon riskini azaltması da mümkündür.

Önemli Hususlar

• Zona döküntünüz varsa, denize girmeden önce doktorunuza danışmanız önerilir.
    • Aktif döküntünüz varsa, enfekte bölgeyi su geçirmez bir pansumanla koruyun.
    • Denize girdikten sonra döküntünüzü nazikçe kurulayın ve temiz bir bandajla kapatın.
    • Zona semptomlarınız kötüleşirse veya yeni semptomlar gelişirse, derhal tıbbi yardım almalısınız.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bilen biri yokmu arkadaşlar ?
  • denize girebilirsiniz. tuzlu su sizi rahatlatacaktır. havuza kesinlikle girmeyin. mümkün mertebe gölgede güneşlenin ve havlunuzu kimseyle temas ettirmeyin.kurulanırken de yumuşak hareketler yapın ve kabarcıklarınızı patlatmayın.
  • sarhosumgel S kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkürler kardeşim kabarcıklara dokunmuyorum bile bi sorun olmaması için dun ilaçları kullanmaya baslamıstım bugun çok şükür agrı gitti ve çok azda kuruma olmus sanki havuza neden giremem peki çokmu zararı olur havuzun ?
  • Kardesim aynı şeyleri yaşamişiz benimde ayni denize girdim ben ama deniz çok yakio

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.