Şimdi Ara

ZOPO ZP810 ROM + ROOT + RECOVERY (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    aynen öyle hocam,
    şimdi 3G problem GPRS problem diye bişiyiler aratıyorum ZOPO810için.
    bi patch var ama çince patchi anlamadım pek.

olmazdı stok romu yukeyip deniycem,

Ya ama bizim IMEIler bir kalsorun icinde saklıydı, o klasötrü yedeklemek istiyorum ama hangi dizindeydi bulamadım? biliyor musunuz?
  • gimmeluck kullanıcısına yanıt
    mtktools programı ile bir dene o yedekleme yapıyor sanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: t-miharbi

mtktools programı ile bir dene o yedekleme yapıyor sanıyorum

buldum hocam,
    nvram içinde md- nvram- oradaki klasoru yedekleyin sorun olmuyor.

bizim HD4 yazılımın 31.07 versionu cıkmıs 3g ile ilgili bişiy demiyor ama yine de deniycem.
    zaten hocam kensimiz official olanları kullanmıyoruz olmadı onları da deniycem, yani kendimiz kaşınıyoruz

Benim bu S3de super olup da zopoda kopan 3G turkcelldi.
    şimdi avea ile deniyorum bir de cunku bi yerde oparatörünü degistirmiş biri duzelmiş, oyle yazıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 7 Ağustos 2013; 13:15:06 >
  • Ota lı 31.07 hd s4 yazılımı yükledim. Ota buyuk rahatlık 5 agustos update etti m kolayca. Ama gps ve 3g. S3un cok gerisinde hala anlamak mumkun degil....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 12 Ağustos 2013; 0:00:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    ben şuna kannat getirdim 3g ile internete girmeye çalıştığında telefon aşırı derecede ısınıyor buda işlemci performansını düşürüyor gibi geliyor. Wifi ile bağlı iken o kadar ısınmıyor.

ısınma sadece internetle değil bazen normal bir uygulama çalışıtrırıken bile fazla olabiliyor.

Açıkcası çok fazlasıyla soğudum artık telefondan
  • hocam isinmayla ilgili olsa 3g yi ilk actigimizda sogukken iyi baglanirdi en azindan,
    wifida ucuyor, bence 3g chipinde veya yazilimda sorun.

ama GPS de sorunlu ki; S3 ile cok ahatken navigasyonlar filan bununla cok zor.

ben ayni programla marmarisde acik havada,
    zopo ile zar zor gordugu 3 uydu bulabilirken, S3 ile tam 15 uydu buldum hem de daha kisa surede.
    hatta kuzenin Samsung MEga siyla da denedik 18 uydu buldu..

orjinal yazilima geri dondum,
    yabancilarda kimse yeni yazilimlarda gps veya 3g sorunundan bahetmiyor, bizim turkiyede mi sorunlu acaba ayarlardan mi bilmem, 3g icin engineer mode`da bir suru ayar var cunku

googleplaye GPS yazip hemen 7-8.siradaki gps test progamini indirip bakabilir misin sende rica etsem? @t-miharbi

stock rom yükleyince iyileşme oldu mu kardeş
  • Arkadaslar zopo zp810android 4.3 gelirmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.sanalpazar.com/Zopo-Zp810-Hd-Screen-Mt6589-1.2-Quad-Core__isp9899978

Sıfır,kutulu kayıtlı sanalpazar peşin fiyatına taksitli 550 tl
  • t-miharbi kullanıcısına yanıt
    hocam
    ktk003 romu denedim en iyi onla calısıyordu bana göre 3G, veya şanstı b ilmem, sonra OTA hd S4 e geri dondum cunku OTA ile update çok kolay.

faster GPS programıyla GPS sorununu baya cozdum,hatta uygulamayı S3e de yukledim.

3G deki durum ise aynı devam ediyor.

yani baglantı ya var ya yok.
    varken hızı iyi yokkken sıfır zaten, yavas baglanıyor gibi bi durum degil yani.

30saniye iyi 10 saniye hopp hiç yok
    ,

ben sürekli 3g kullanacakdegilim ama gps lazımdı bana.
    3g ise tatillerde filan aylık haftalık pkaet alıyorum sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 22 Ağustos 2013; 12:18:24 >
  • GPS probleminin çözümü:

Cihazının rootlu olması gerekiyor

Play Store'den MobileUncle MTK Tools'un son versiyonunu kurdum : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobileuncle.toolbox&hl=tr

Mobile Uncle'ı açtığımda root yetkisini alabiliyor.
    Mobile Uncle Tools'un ana menüsünde "Power GPS Search" seçeneğine girip "GPS SET" seçeneği işaretleniyor.
    http://www.jiayu.es/desarrollo/ANDROID/gps.zip adresindeki dosyayı indirip zip içinde gps.conf dosyasını SDCard'daki gps.conf ile değiştiriyoruz

Daha sonra herhangi bir text editör ile SDCard'daki gps.conf dosyası açılır(Daha önce Jota+ önermiştim 920TextEditor daha başarılı :)) ).
    ilk satır olarak
    NTP_SERVER=tr.pool.ntp.org

eklenir.

Task manager'dan Mobile Uncle Tools'u kapatıp , sonra tekrar çalıştırıyoruz.

Daha sonra Sırasıyla : "Engineer Mode->Engineer Mode(MTK)->Location->Location Based Service->GPS " ekranına gelip "Delete" i işaretliyoruz.
    Sonra "EPO" sayfasında geçiyoruz. EPO(IDLE) seçeneğine girip EPO dosyasının internetten indirildiğni görüyoruz.

Sonra tekrar GPS sayfasına dönüp GPS(OFF) butonuna basıp GPS'i açıyoruz. Yine aynı ekranda Reference Lat=XX.XXXXX Lng=XX.XXXXX şeklinde sıfırdan farklı değerler görünene kadar bekliyoruz. Bu değerler göründüğünde işlem tamamdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savagemanx -- 23 Ağustos 2013; 23:37:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: savagemanx

GPS probleminin çözümü:

Cihazının rootlu olması gerekiyor

Play Store'den MobileUncle MTK Tools'un son versiyonunu kurdum : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobileuncle.toolbox&hl=tr

Mobile Uncle'ı açtığımda root yetkisini alabiliyor.
    Mobile Uncle Tools'un ana menüsünde "Power GPS Search" seçeneğine girip "GPS SET" seçeneği işaretleniyor.
    http://www.jiayu.es/desarrollo/ANDROID/gps.zip adresindeki dosyayı indirip zip içinde gps.conf dosyasını SDCard'daki gps.conf ile değiştiriyoruz

Daha sonra herhangi bir text editör ile SDCard'daki gps.conf dosyası açılır(Daha önce Jota+ önermiştim 920TextEditor daha başarılı :)) ).
    ilk satır olarak
    NTP_SERVER=tr.pool.ntp.org

eklenir.

Task manager'dan Mobile Uncle Tools'u kapatıp , sonra tekrar çalıştırıyoruz.

Daha sonra Sırasıyla : "Engineer Mode->Engineer Mode(MTK)->Location->Location Based Service->GPS " ekranına gelip "Delete" i işaretliyoruz.
    Sonra "EPO" sayfasında geçiyoruz. EPO(IDLE) seçeneğine girip EPO dosyasının internetten indirildiğni görüyoruz.

Sonra tekrar GPS sayfasına dönüp GPS(OFF) butonuna basıp GPS'i açıyoruz. Yine aynı ekranda Reference Lat=XX.XXXXX Lng=XX.XXXXX şeklinde sıfırdan farklı değerler görünene kadar bekliyoruz. Bu değerler göründüğünde işlem tamamdır.

hocam FASTER GPS
    uygululaması dedikleriniz otomatik yapıyor sanırım,
    yani iyi bir arayüzle.

baktınız mı o uygulamaya?

Kesinlikle, bende öğrenmiş oldum. Paylaşım için teşekkür ederim.

Ama çoğu kullanıcı için bu ayarları manuel yapmak çok zor. GPS'den biraz anlıyor olması lazım uygulamayı kullanan kişinin.

NTP nedir Accuracy ne olmalı gibi bir sürü yeni soru çıkıyor ortaya.
  • hocam 3G sorunu deva mediyor H yazıyor ama baglantı surekli kopuyor,

biraz kurcaladım engineering mode dan hat da gitti şimdi

TR'deki turkcelldeki 3Gnin tam destekledigi modlar ve MHZ si kaç acaba?
    yani WCDMA ve HCDAMA destekler ve 2100 mhz dir mi mesela? oyle bi ayar girmeye calısıyım en azından diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

hocam 3G sorunu deva mediyor H yazıyor ama baglantı surekli kopuyor,

yani WCDMA ve HCDAMA destekler ve 2100 mhz dir mi mesela? oyle bi ayar girmeye calısıyım en azından diyorum.

Wiki ye göre
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_UMTS_networks

Avea Turkey July 2009 2100
    Turkcell Turkey July 2009 2100
    Vodafone Turkey Turkey July 2009 2100

Yani hepsi 2100.

Belki şu çözüm işe yarayabilir.
    Engineer Mode MTK menüsünden ilk sayfada "Network Selecting" = "GSM/WCDMA (WCDMA Preferred)" seçilecek
    RAT Mode -> SIM (1 veya 2 Hangisi 3G ise o olacak) -> = "GSM/WCDMA (WCDMA Preferred)" seçilecek
    GRPS de ise Always Attach Continue seçeneğini kullanarak deneyebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: savagemanx

quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

hocam 3G sorunu deva mediyor H yazıyor ama baglantı surekli kopuyor,

Wiki ye göre
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_UMTS_networks

Avea Turkey July 2009 2100
    Turkcell Turkey July 2009 2100
    Vodafone Turkey Turkey July 2009 2100

Yani hepsi 2100.

Belki şu çözüm işe yarayabilir.
    Engineer Mode MTK menüsünden ilk sayfada "Network Selecting" = "GSM/WCDMA (WCDMA Preferred)" seçilecek
    RAT Mode -> SIM (1 veya 2 Hangisi 3G ise o olacak) -> = "GSM/WCDMA (WCDMA Preferred)" seçilecek
    GRPS de ise Always Attach Continue seçeneğini kullanarak deneyebilirsin.

valla denemedigim şey kalmadı hocam,

Default ayarları zaten dediginiz gibi.
    :/

Default GRPS seçeneği "Not Specify" idi diye hatırlıyorum. "Always Attach Continue" işaretlemen problemi çözecektir.
  • Zoolojinizle sitesinde veya google da zoo zp 810 3gfix diye konu var ben ordan çözdüm meseleyi bütün zopo 810 serilerinde bu problem var ama çözümü orda kendi official sitesinde yazıyor telefona her format veya sıfırlama yaptığına tekrar düzeltmen gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: hanakdoctor

Zoolojinizle sitesinde veya google da zoo zp 810 3gfix diye konu var ben ordan çözdüm meseleyi bütün zopo 810 serilerinde bu problem var ama çözümü orda kendi official sitesinde yazıyor telefona her format veya sıfırlama yaptığına tekrar düzeltmen gerekiyor

hocam net bir link verir misiniz,
    ben bulamıyorum

veya nasıl yapıalcagını kısaca yazar mısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 8 Ekim 2013; 19:20:55 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.